Sunday, December 19, 2010

.selamat datang wahai sunyi.

okeh mari ramai2 bace sajak SAWAN aku nih
bile da SAWAN macam ni datang plak idea nk bemadah2 helah
ni lah akibat touching yang amat keterlaluan
A. Samad Said bace pon bleh menanges2..
apatah lagi anda sila nanges jugak!
okehh aku stat..
ehemm2..


selamat datang wahai sunyi
kerana mencabar aku mendakap sunyi

ada kalanya sepi itu indah

namun sekalian kalinya sepi itu berdarah

adakah aku perlu mengusir sunyi

dari membelenggu menghimpit sepi

atau biarkan saja sunyi tangisi

membaluti sepi menghias sunyi


selamat datang wahai sunyi
engkau hadir kehendak ilahi

tidak akan ku halang kedatangan sepi

sedangkan riangku kudakap sendiri

adakah aku perlu sahut salam pemergian

setiap kali sunyi berlalu pergi

namun ia pasti datang menghimpit lagi
kuucapkan SELAMAT DATANG WAHAI SUNYI.


*perhatian kepada pihak yang berkenaan

Tuesday, November 23, 2010

.mencari 'konklusi'.

tak pasti dengan hala tuju ini
jika benar jalan yg ku pilih ini
berikanlah ku petunjuk
sesungguhnya bukan ku pinta
takdir sebegini

konklusi sila munculkan 'diri'
ku tak mampu mencari'mu'
ku tak sanggup teraba2
mencari'mu' dalam kegelapan ini
pancarkan sedikit sinar'mu'
bagi memudahkan ku menggapai'mu'
aku buntu

'konklusi'
di mana kau??

Sunday, November 14, 2010

.MEGAMIND always in my mind.


tonton muvee ini bersame encik adam
best! teruja! seronok! x sia2!
tolak tepi kejadian yang berlaku
hehe~


*cik rumet tenkiu kerane memahami
*cik aien sila jgn marah saye..nanti saye jelaskan dgn story mory saye oke. =)

.hari kejadian yang celaru.

owh kejadian yang celaru nih
menimpa saye pada 10/11/2010
tatau lah celaru celah mane
tapi memang lah sangat celaru
kejadian berlaku selepas jawab paper construction III
rase tunggang tebalik saye jawab
ditambah pula dengan masalah lain yang sedang menimpa
omg!saye terase down
down sedown2 nye!
dan sebagai langkah yg terbaik (haha macam baek sgt la kot)
saye besame cik rumet dan cik jiran saye
mengambil keputusan utk menenangkan pikiran
haha giler padahal esknye ada paper tapi act cam da merdeka
then kami merayau2 ke gedung membeli belah terkemuka
yang tekenal untuk student UTM
Jusco Taman U!hahah
nilah foto yang sempat saye rakamkan ketika hari kejadian




kempunan nak makan Mcd
di hari kejadian tragis saye dan encik Adam saye
so balas dendam makan
tapi makan fries jek kot
double cheese simpan dalam beg
jadi lah beg bau beger!


merayau2 then tenampak cokelat encik adam belikan
owh touching2..huhu~


di saat saye membiarkan cik rumet besendirian
menelaah cokelat
saye ingin sendirian..
membiarkan cik rumet tanpa sebarang kata2..hahah gedik lah~


see?tebukti gambar ni menunjukkan saye sedang ingin bersendirian
sedang bersistem pesanan ringkas bersame encik adam
kredit to cik jiran,cik mus
atas penangkapan gambar ini


at the end walaupun dalam kekeringan ekonomi
saye tetap berusaha utk beshoping
tapi bukan utk saye
ia utk adek baby saye
cumel sgt baju2 nye
sila bayangkan nasib anak saye nanti
pasti dia bahagia mendapat ibu seperti saye!wink2~

................................................................................


okeh.walaupun saye sedang kekusutan dan kecelaruan
tapi saye tetap memalsukan wajah saye
utk melemparkan sekeping senyuman yang sangat nipis
=)


.the end.


*tak pasal2 terbeli headband.mane tah saye campak..hahah

Saturday, November 13, 2010

.saye pasti.

post seorang sahabat di fb
telah memasrahkan saye
dan lebih memberi ketabahan kepada saye


Sekadar renungan bersame :

" Beringatlah,urusan jodoh tak ke mana.Sudah sedia tercatat seungkap nama di Loh Mahfuz untuk kita.Ianya urusan yang pasti.Apa yang tak pasti,sama ada kita mendapatkannya cara mulia atau sebaliknya.Wallahu'alam. "

InsyaAllah

Semoga ia memberi kekuatan kepada diri saye


*syukur ya tuhan saye semakin kuat

Friday, November 12, 2010

.congrats adek.

okeh semalam 11/11/2010
result UPSR telah diumumkan
dan saye dengan rase rendah dirinya nye nak
congrats to my sis
SASWANA NABIHA BT MOHD ZAINI
atas kejayaan nye melampaui batas result UPSR saye
okeh 4A IB (saye dulu dapat 3A jek)
owh tau tak betapa saye bangge nye dengan beliau
even tak dapat straight A'
tapi beliau sangatlah kental
melalui saat2 yang amat getir
dan betarung perasaan menduduki UPSR
tapi beliau telah membuktikan bahawa
telahan saye silap terhadap beliau
okeh bagus!



so adek,
congrats lagi skali
hanye sebuah ucapan tahniah yg mampu
utk akak berikan
bersame kucupan dari jauh ini
mmmuah3x


*nak hadiah tggu akk masuk sem baru..=p

Tuesday, November 9, 2010

.thanks giving.


terima kasih encik adam atas pemberian ini
dikala cik henpon saye berkelakuan sewel
walaupun kite sedang beronak duri
berliku2 perjalanan hidup kite
tapi kamu tetap cool
sentiasa cool selama hampir 3 tahun nih
tak pernah abai tanggungjawab kamu
terhadap saye..okeh cool man.
sungguh saye katekan kebaikan kamu
selame hampir 3 tahun kite melaluinye
kebaikan2 itu dapat membuatkan
saye juge cool macam kamu!
so skrang kite perlu berpikiran sewajarnye
untuk kebaikan semua
hikmah menanti kite di sebalik nih.
itu saye pasti.
percayalah sama ada saye memang diciptakan utk kamu
atau sebaliknye
kite hanya merancang,tuhan yang tentukan
insyaAllah..amin..

*saye janji akan pakai encik henpon kamu ini oke!

.okeh stop mogok.

okeh sudah 2 hari saye bajet saye ni mogok! hahah
so bile bajet macam mogok tu mule la saye betindak bongok!
sehari semalam saye tak telan sebiji nasi. owh giler!
apatah lagi menelan helaian megi..langsung tidak.
perot menjerit2 lapor tapi saye tetap dengan pendirian bongok saye
saye mesti mogok! hahah bengong!
sehari semalam juge saye hanye menelan butir2 coklat
gedik2 mintak encik adam belikan
nah amik kaw nana makan lah dengan tong2 nye skali..hahah


so act mogok dengan berbekalkan cadbury almond nuts
landing baek punye atas katil sehari semalam
sesambil menyantap bersame cik rumet
sampai cik rumet pon tak makan nasi semalam
tapi naseb baik cik rumet dah telan nasi lemak pagi tu
kalau tidak dengan cik rumet sekali mogok lapar!hahah
tau tak kebas dol duk atas katil jek..gagaga
mogok lah katekan
da macam org cacat jek telantar kat katil tu
tapi demi mogok segala bagai bongok2 kluar
setelah slow talk dengan encik adam
okeh baeklah saye stop mogok!
mulai hari ni saye akan kembali lapar seperti sediakala
dan saye sudah boleh utk tidak pura2 begelak ketawa
sehari semalam saye berpewatakan PALSU semata2! uwekkk


*silalah kembali menjadi gudgurl yg dengar kata tu cik nana oi!ngee~

Monday, November 8, 2010

.hati MATI.

.keciwa.
.patah hati.
.kecik hati.
.hati koyak.
.hati hancur.
.pedih hati .
nak MATI boleh???
huhuhu..


*tuhan tolong berikan ku kekuatan

Saturday, November 6, 2010

.saye JAKUN.

okeh saye kini berada di tilam yg empuk
bertemankan spongbob bucuk saye
dalam kamar beradu saye di rumah
bukan di hostel, bukan di kolej, mahupun di studio
di rumah.bukak mate besar2, saye kini berada di rumah
owh dan buat petame kalinye ingin saye war2 kan
bahawasanye malam ini merupakan 'malam pertame' saye
mengupdate belog di rumah!hahaha puas!
maklumla kan saye tade broadband,apetah lagi streamix
maap jikalau act saye macam orang jakun
iye memang,memang saye JAKUN!
tapi bukan JAKUN dengan broadband
dan juga bukan JAKUN dapat update belog kt rumah
tapi saye JAKUN dengan 'persahabatan'
'persahabatan' yang tak pernah saye alami sebegini
'persahabatan' dengan encik boyfie'
mungkin inilah hikmah
hikmah bile cik lappy saye meragam
klua masuk spital sampai 3x
mula2 masalah cip BOARD hangus
kemudian jangkit ke PROCESSOR
last skali RAM pulak tak stable
diserang penyakit pulak time hujung2 sem
yang da hujung tanduk lembu ni
memang sangat dugaan, dugaan3 sangat
dengan keadaan wang ringgit yg hampir x stabil
beterbangan 'not ratus-ratusan' saye
tapi Alhamdulillah dari sem 1 sampai sekarang sem 5
saye begelar mahasiswi UTM,kewangan saye sentiasa stabil
puan ibu dan encik ayah saye bolehlah tersenyum lebar
senyum selebar2 yang mungkin
sebab saye tak pernah merengek tak cukup wang ringgit
jauh sekali untuk meminta..
ok cukup, macam lari tajuk pulak..hehehe~
ok berbalik kepada JAKUN
saye amat lah JAKUN dengan
'persahabatan besame encik boyfie'
sungguh saye dapat rase susah dan senang bersame beliau
bile saye teramatlah down dengan penyakit cik lappy
beliau menemani saye dengan sebuah pengorbanan
pengorbanan dengan memberi bantuan perkongsian sebuah lappy
lengkap dengan pakej broadband..yuhuuu~
jauh perjalanan encik lappy yg saye sedang gunakan ni
dari sebuah kapal yg berada di tengah laut
dikirim melalui bot untuk ke darat
lalu disampaikan kepade adek beliau
dan adek beliau menyampaikan pula kepada saye
silalah befikir sejenak betapa kasihnye encik boyfie kepade saye
*wink2 blushing lah saye*
so, begitulah kisah disebalik keJAKUNan saye
tengs encik boyfie atas pengorbanan dan kejersama kamu.
sekian..

Thursday, November 4, 2010

.hepi belated besday sayang2.

31.oktober.1989-->31.oktober.2010
selamat hari tua yg ke 21 kepade cik besties saye
cik NURAINI bt paiman

cik aien saye yg sangat lah suke membaca novel
sdg berjinak2 cm burung merpati dlm bidang penulisan novel pendek
saye suke watak2 dlm karya kamu yunk,kacak!hahah~
keep it up!thumbs up.. =)
cuti sem kite meronggeng okeh!


31.oktober.1986-->31.oktober/2010
selamat hari tua yg ke 24 kepade cik ex-rumet saye
sis ELMI bt samanhudi

akak yg cumel
lame ta tengok kamu sketch katun2 yg cumel
rindu kamu lah sis elmi-elmo
kawen cepat2 yer =)

so kepade kamu berdua :

HEPI BELATED BESDAY yaa!
semoga panjang umo n'
murah rezeki
aminnn..

Saturday, October 30, 2010

.syukur tuhan.

Ya Tuhan..Saye sangatlah bersyukur saat nih..
tatau nak expres camne perasaan nih.
Owhh gler2 hepi macam mau guling2 kat bukit depan MSI tuh
guling2 sampai B11 dengan gulingan yg dapat mengelak kete..hahaha
mak oii gler hepi kan saye?
so sila la paham betapa hepi nye saye tika ini..
paham tak?paham tak?paham ke tak??
cik lappy saye da pulang ke pangkuan saye??
ha paham tak maksud saye?
maksud saye, saye tengah hepi lah ni..hahaha
owhh seminggu cik lappy menjalani fisioterapi
akhirnye sehat juge beliau..
banyak nye benda2 tertunggak nak buat
okeh saye nak check list saye:

1. : nak transfer n edit gambar time presentation master plan
2. : da edit mestilah nk upload gambar2 tu masuk fb
da ad suara2 bertanye kat saye "illyphoto,bile nak upload gambar aritu?''
haha gedik betul soalan tu tapi tu permintaan dan saye haruslah tunaikan.
3 : nak pindahkan drawing ke dalam lappy saye
4 : nak online pakai lappy saye..uwaaa asik online pakai lappy orang je..huh saye malu tau cume saye je wat2 muke tak malu.. =p
5 : nak ciapkan final project studio. welkk mati lah!

kawan2 3SBL jom kite menuju kepade kehancuran studio URBAN sem nih..wah tak saba mau abes sem nih..studio sem ini memang sangat FISH!

*hoyehh2 dulu pastu baru continue design detail area..=)

Wednesday, October 27, 2010

.jiwa kacau.



setelah kejadian
sengsara nye hati
pedih
luluh
perit
mengenang nasib ini
mencari ruang
mencari rongga2
mencari ketabahan sebenarnye
juge mencari titik2 kesabaran
owh tidak daya lagi
melompat2 di lappy orang
mencari simpati
namun ku gagahi jua
hikmah??
ada disebalik ini..
pasti..

so cik lappy :
pulanglah segera
final project dlm dilema nih
cepatlah pulang
nak wat autocad
sketch up
photoshop
menumpang drawing di lappy org
sangat lah menyeksakan jiwa
pulanglahhhhh..

ohoiiiii cik lappy..
saye suda 'gian' nak edit gambar
gambar2 di kmera suda menanti
utk di transfer dan di edit..huhu~
owh jiwa sangat kacau
tapi saye tetap cool kan?? =)
welkkkss jiwa sangat serabai gler babai.. =p
babai!





*tengs kkwn yg bagi saye menumpang lappy anda wlupun sebentar..

Tuesday, October 19, 2010

.bermain2 @puteriHARBOUR.

bermain2 di PUTERI HARBOUR, Nusajaya
bersama2 family si noty, Aqif Danish
dan juge bersame adek kandung, si Mimie.
PUTERI HARBOUR dari sudut pandangan kaca mata saye
cantik, lawa, konsep-okeh!,
planting pallete-nice!
tapi panas lahh.. =(
maybe sbb skeliling tu under construction
tempat baru teroka kan..
okeh so kt bawah ni
gambar2 terbaek yg saye snap..klik klik.. =)


suda berada di Nusajaya
ondaway ke Puteri Harbour. =)


lalang ini sgt cantek!
ondaway ke main entrance PUTERI HARBOUR.


si noty mula menyusun langkah.


view 1


view 2


view 3


view 4


view 5




















kasut si noty yang sangat noty!
tapi sangat lah cumel!
i loike!


saye sangat suke kasut noty ini!
hijauu!


then seperti biasa lah kan
tiap entry mesti saye pon mau exposed
puas snap gambar kanak2 noty
kini tiba masa saye pulak..yeahhh!






okeh! panas lah~
saye nak balik ;p


*ke PUTERI HARBOUR tanpe dirancang.

Saturday, October 16, 2010

.maaf.

mintak maaf belog
saye tidak dapat mengupdate kamu secara aktif
wat masa sekarang ini
kerana cik lappy saye masuk wad koma!
kini beliau sedang betarung nyawa
mengubati isi perot beliau
semoga cik lappy akan kembali
sihat sejahtera hendaknye
kepangkuan saye.

*sedang memikirkan kos rawatan cik lappy yg menyakitkan perot itu~huhu

Sunday, October 10, 2010

.terima kasih.

terima kasih tuhan.
terima kasih atas kebahagiaan itu.
semoga ia berkekalan hingga ke akhir nya.
Amin..


*mood jiwang2 lepas jumpa encik boyfie~

Monday, October 4, 2010

.24 jam di rumah.

okeh. hanye 24 jam di rumah
sangat lah tidak mencukupi
utk saye beramah mesra
dgn sesi keluarge saye. hahah!

tapi naseb baik
dapat pegi open house
dapat lah begedik sekejap
bersame adek bradek
bile raye da nak ujung2 ni kan


adik baby tdo menunggu kami bersiap sedia


adek mimie yg sedang moody.. ;p


adek baby bukan menangis
adek baby begurau saje..haha
ni sume gare2 adek mimie..haishh


kebaye nyonya turun temurun
sekejap ketat sekejap longgar..hahah



okeh cik nana oi
cukup2 lah tu utk raye tahun nih..haha
okeh tak saba tggu syawal tahun depan plak ;p


*sedap plak makan kueh raye kt open house
rase macam mau tapau jek..hehe~


Saturday, October 2, 2010

.balik gedik2.

01/10/2010 (2.02 pm)
via text message : "ibu, akak x jadi balik ptg nih, sgt byk keje tp sok ptg akak nk balik jugak!"

01/10/2010 (2.03 pm)
via text message
: "suke ati le"

okeh itu adalah sedikit petikan sistem pesanan ringkas antara saye dan ibu saye.
so harini, saye nak balik ke rumah utk :

  • memberi buah tangan yg dikirim kepada adek saye
  • mau beli yong taufu di pasar lambak.saye tak bese sebut pasar malam.kalau sebut pasar malam kt org tempat saye,mau kang mereka guling2 pengsan..haha
  • nak ikut ibu pegi 2 open house..yeahh!
*basuh baju kt kolej jek,mls nak angkut bakul baju balik rumah

Wednesday, September 29, 2010

.ex rumet.

owh saye sangat rindu dia
sangat2 lah rindu
Elmi bt Samanhudi
d.o.b 31/10/1986
Bac. Architecture
UTM Skudai

kawan2 ada jumpe dia x?
hehe xkannn la dowang jumpe lak
saye rindu dia sangat2 lah
'akakkk,nana rindu akak larr'
rindu saat2 kite:
  • jadi rumet utk 2 semester(time tu saye 1st year,akk 3rd year)
  • rindu nak 'huha-huha' ngn akak kt bilik
  • rindu nak makan roti tuna same2 sampai abes
  • ridu nak kongsi cite psl minat kite yg same..owh shawls!
  • rindu nak duk same2 sekatil n borak sampai ngantok!
walaupun kami hanye jadi rumet utk 2 sem saje,tapi tahap ngam kami sgtlah mengujakan..mungkin atas sebab :
  • kami johorian..saye org pontian,akk saye org kempas
  • kami suke becakap dan sangat banyak becakap
  • kami sangat suke shawls
  • kami suke membeli belah
  • kami suke story2 pasal baju,kasut,sluar..waa sgt bes!
  • kami juge pembeli barang2 bundle..hehe ok wut..
  • kami pernah pegi bengkel penampilan diri same2
  • dan ape brg yg saye ada mesti dia suke n brg yg dia ada saye suke jugak!
  • paling best kami suke melawo kot..haha
owh rindu saye terubat jua bile :


ni lah beliau si cantek manis
si intan payung yang comel
yang saye amatlah rindu



ELMI BT SAMANHUDI
semoga menjadi seorang arkitek yg berjaye!
dan mendapat gelaran
Ar. Elmi
*Ar : Arkitek bertauliah

.peringatan.

marilah kita same2 ingat-mengingati
bile kita ingin berkasih-kasihan
kasih-kasih lah sejujurnye
bile kita ingin sayang-menyayangi
sayang-menyayang lah sejujurnye
dan bile kita ingin cinta-menyintai
cinta-cinta lah sejujurnye
dan bila kite melabelkan dia sebagai 'boyfie/gurlfie' kita
dan bila kita bangga menukar status kepada : in relationship wif...
dan juge bile kita sudah mempublishkan dia pada umum
jagalah ia sehingga noktah yg betul2 penamatnye
noktah yang dipersetujui oleh kedua2 pihak
noktah yang kedua2 pihak tahu
bukan noktah ciptaan sendiri
okeh stop..sekadar hiasan saje


so kepade encik boyfie saye
sejauh mane kapal kamu belayar di lautan luas itu
sejauh mane kaki saye melangkah di daratan ini
kamu tetap 1
tade 2,3 mahupun 5!
walaupun kamu belum datang ke rumah saye
dan berjumpe ibu bapa saye secare rasmi atau tidak rasmi
tapi ibu da melabelkan kite sebagai "org bercinte"
owh ibu kamu sangat lah memahami
so silalah kita bersame2 berkelakuan sewajarnye
skendel??
maaf..
tak perlu..
saye dah ada kamu..

*tetibe menginsafi diri ini..

.rindu si noty.

ok smlm saye slongkar2 album
then t'jumpe la pic2 saye bsame
dengan si noty kecik nih
si noty nih rajen ikut ayah amik saye kt utm
bile saye gedik2 mau balik..hehe
ok ni keletah si noty kecik nih
bile nmpk saye mau snap gamba


menjak bile ntah si noty kecik nih
ad style laa bile nk bgamba
mcm cumel jek tgn wat camtuh
hehe kiut2..


okeh adek, 1..2..3..senyumm
pandai plak tu tgk kmera
okeh gudboy.


saye : adek cpt redy nk amik gamba lagik nih
si noty : grrr sambil tarik tudung saye


saye : adek,cpt lah redy!
si noty : heii nana!haha


saye : adek, cpt lah betul2 nk amik gamba nih
si noty : nana,adek mls ah..


last skali saye snap lagik!


then bile gamba di combine
ianya menunjukkan 1 kombinasi
yg sangat cumelll..yaa i loike!


*si noty tak laen tak bukan ialah
adek boboy saye..

.selamat datang wahai sunyi.

okeh mari ramai2 bace sajak SAWAN aku nih
bile da SAWAN macam ni datang plak idea nk bemadah2 helah
ni lah akibat touching yang amat keterlaluan
A. Samad Said bace pon bleh menanges2..
apatah lagi anda sila nanges jugak!
okehh aku stat..
ehemm2..


selamat datang wahai sunyi
kerana mencabar aku mendakap sunyi

ada kalanya sepi itu indah

namun sekalian kalinya sepi itu berdarah

adakah aku perlu mengusir sunyi

dari membelenggu menghimpit sepi

atau biarkan saja sunyi tangisi

membaluti sepi menghias sunyi


selamat datang wahai sunyi
engkau hadir kehendak ilahi

tidak akan ku halang kedatangan sepi

sedangkan riangku kudakap sendiri

adakah aku perlu sahut salam pemergian

setiap kali sunyi berlalu pergi

namun ia pasti datang menghimpit lagi
kuucapkan SELAMAT DATANG WAHAI SUNYI.


*perhatian kepada pihak yang berkenaan

.mencari 'konklusi'.

tak pasti dengan hala tuju ini
jika benar jalan yg ku pilih ini
berikanlah ku petunjuk
sesungguhnya bukan ku pinta
takdir sebegini

konklusi sila munculkan 'diri'
ku tak mampu mencari'mu'
ku tak sanggup teraba2
mencari'mu' dalam kegelapan ini
pancarkan sedikit sinar'mu'
bagi memudahkan ku menggapai'mu'
aku buntu

'konklusi'
di mana kau??

.MEGAMIND always in my mind.


tonton muvee ini bersame encik adam
best! teruja! seronok! x sia2!
tolak tepi kejadian yang berlaku
hehe~


*cik rumet tenkiu kerane memahami
*cik aien sila jgn marah saye..nanti saye jelaskan dgn story mory saye oke. =)

.hari kejadian yang celaru.

owh kejadian yang celaru nih
menimpa saye pada 10/11/2010
tatau lah celaru celah mane
tapi memang lah sangat celaru
kejadian berlaku selepas jawab paper construction III
rase tunggang tebalik saye jawab
ditambah pula dengan masalah lain yang sedang menimpa
omg!saye terase down
down sedown2 nye!
dan sebagai langkah yg terbaik (haha macam baek sgt la kot)
saye besame cik rumet dan cik jiran saye
mengambil keputusan utk menenangkan pikiran
haha giler padahal esknye ada paper tapi act cam da merdeka
then kami merayau2 ke gedung membeli belah terkemuka
yang tekenal untuk student UTM
Jusco Taman U!hahah
nilah foto yang sempat saye rakamkan ketika hari kejadian




kempunan nak makan Mcd
di hari kejadian tragis saye dan encik Adam saye
so balas dendam makan
tapi makan fries jek kot
double cheese simpan dalam beg
jadi lah beg bau beger!


merayau2 then tenampak cokelat encik adam belikan
owh touching2..huhu~


di saat saye membiarkan cik rumet besendirian
menelaah cokelat
saye ingin sendirian..
membiarkan cik rumet tanpa sebarang kata2..hahah gedik lah~


see?tebukti gambar ni menunjukkan saye sedang ingin bersendirian
sedang bersistem pesanan ringkas bersame encik adam
kredit to cik jiran,cik mus
atas penangkapan gambar ini


at the end walaupun dalam kekeringan ekonomi
saye tetap berusaha utk beshoping
tapi bukan utk saye
ia utk adek baby saye
cumel sgt baju2 nye
sila bayangkan nasib anak saye nanti
pasti dia bahagia mendapat ibu seperti saye!wink2~

................................................................................


okeh.walaupun saye sedang kekusutan dan kecelaruan
tapi saye tetap memalsukan wajah saye
utk melemparkan sekeping senyuman yang sangat nipis
=)


.the end.


*tak pasal2 terbeli headband.mane tah saye campak..hahah

.saye pasti.

post seorang sahabat di fb
telah memasrahkan saye
dan lebih memberi ketabahan kepada saye


Sekadar renungan bersame :

" Beringatlah,urusan jodoh tak ke mana.Sudah sedia tercatat seungkap nama di Loh Mahfuz untuk kita.Ianya urusan yang pasti.Apa yang tak pasti,sama ada kita mendapatkannya cara mulia atau sebaliknya.Wallahu'alam. "

InsyaAllah

Semoga ia memberi kekuatan kepada diri saye


*syukur ya tuhan saye semakin kuat

.congrats adek.

okeh semalam 11/11/2010
result UPSR telah diumumkan
dan saye dengan rase rendah dirinya nye nak
congrats to my sis
SASWANA NABIHA BT MOHD ZAINI
atas kejayaan nye melampaui batas result UPSR saye
okeh 4A IB (saye dulu dapat 3A jek)
owh tau tak betapa saye bangge nye dengan beliau
even tak dapat straight A'
tapi beliau sangatlah kental
melalui saat2 yang amat getir
dan betarung perasaan menduduki UPSR
tapi beliau telah membuktikan bahawa
telahan saye silap terhadap beliau
okeh bagus!



so adek,
congrats lagi skali
hanye sebuah ucapan tahniah yg mampu
utk akak berikan
bersame kucupan dari jauh ini
mmmuah3x


*nak hadiah tggu akk masuk sem baru..=p

.thanks giving.


terima kasih encik adam atas pemberian ini
dikala cik henpon saye berkelakuan sewel
walaupun kite sedang beronak duri
berliku2 perjalanan hidup kite
tapi kamu tetap cool
sentiasa cool selama hampir 3 tahun nih
tak pernah abai tanggungjawab kamu
terhadap saye..okeh cool man.
sungguh saye katekan kebaikan kamu
selame hampir 3 tahun kite melaluinye
kebaikan2 itu dapat membuatkan
saye juge cool macam kamu!
so skrang kite perlu berpikiran sewajarnye
untuk kebaikan semua
hikmah menanti kite di sebalik nih.
itu saye pasti.
percayalah sama ada saye memang diciptakan utk kamu
atau sebaliknye
kite hanya merancang,tuhan yang tentukan
insyaAllah..amin..

*saye janji akan pakai encik henpon kamu ini oke!

.okeh stop mogok.

okeh sudah 2 hari saye bajet saye ni mogok! hahah
so bile bajet macam mogok tu mule la saye betindak bongok!
sehari semalam saye tak telan sebiji nasi. owh giler!
apatah lagi menelan helaian megi..langsung tidak.
perot menjerit2 lapor tapi saye tetap dengan pendirian bongok saye
saye mesti mogok! hahah bengong!
sehari semalam juge saye hanye menelan butir2 coklat
gedik2 mintak encik adam belikan
nah amik kaw nana makan lah dengan tong2 nye skali..hahah


so act mogok dengan berbekalkan cadbury almond nuts
landing baek punye atas katil sehari semalam
sesambil menyantap bersame cik rumet
sampai cik rumet pon tak makan nasi semalam
tapi naseb baik cik rumet dah telan nasi lemak pagi tu
kalau tidak dengan cik rumet sekali mogok lapar!hahah
tau tak kebas dol duk atas katil jek..gagaga
mogok lah katekan
da macam org cacat jek telantar kat katil tu
tapi demi mogok segala bagai bongok2 kluar
setelah slow talk dengan encik adam
okeh baeklah saye stop mogok!
mulai hari ni saye akan kembali lapar seperti sediakala
dan saye sudah boleh utk tidak pura2 begelak ketawa
sehari semalam saye berpewatakan PALSU semata2! uwekkk


*silalah kembali menjadi gudgurl yg dengar kata tu cik nana oi!ngee~

.hati MATI.

.keciwa.
.patah hati.
.kecik hati.
.hati koyak.
.hati hancur.
.pedih hati .
nak MATI boleh???
huhuhu..


*tuhan tolong berikan ku kekuatan

.saye JAKUN.

okeh saye kini berada di tilam yg empuk
bertemankan spongbob bucuk saye
dalam kamar beradu saye di rumah
bukan di hostel, bukan di kolej, mahupun di studio
di rumah.bukak mate besar2, saye kini berada di rumah
owh dan buat petame kalinye ingin saye war2 kan
bahawasanye malam ini merupakan 'malam pertame' saye
mengupdate belog di rumah!hahaha puas!
maklumla kan saye tade broadband,apetah lagi streamix
maap jikalau act saye macam orang jakun
iye memang,memang saye JAKUN!
tapi bukan JAKUN dengan broadband
dan juga bukan JAKUN dapat update belog kt rumah
tapi saye JAKUN dengan 'persahabatan'
'persahabatan' yang tak pernah saye alami sebegini
'persahabatan' dengan encik boyfie'
mungkin inilah hikmah
hikmah bile cik lappy saye meragam
klua masuk spital sampai 3x
mula2 masalah cip BOARD hangus
kemudian jangkit ke PROCESSOR
last skali RAM pulak tak stable
diserang penyakit pulak time hujung2 sem
yang da hujung tanduk lembu ni
memang sangat dugaan, dugaan3 sangat
dengan keadaan wang ringgit yg hampir x stabil
beterbangan 'not ratus-ratusan' saye
tapi Alhamdulillah dari sem 1 sampai sekarang sem 5
saye begelar mahasiswi UTM,kewangan saye sentiasa stabil
puan ibu dan encik ayah saye bolehlah tersenyum lebar
senyum selebar2 yang mungkin
sebab saye tak pernah merengek tak cukup wang ringgit
jauh sekali untuk meminta..
ok cukup, macam lari tajuk pulak..hehehe~
ok berbalik kepada JAKUN
saye amat lah JAKUN dengan
'persahabatan besame encik boyfie'
sungguh saye dapat rase susah dan senang bersame beliau
bile saye teramatlah down dengan penyakit cik lappy
beliau menemani saye dengan sebuah pengorbanan
pengorbanan dengan memberi bantuan perkongsian sebuah lappy
lengkap dengan pakej broadband..yuhuuu~
jauh perjalanan encik lappy yg saye sedang gunakan ni
dari sebuah kapal yg berada di tengah laut
dikirim melalui bot untuk ke darat
lalu disampaikan kepade adek beliau
dan adek beliau menyampaikan pula kepada saye
silalah befikir sejenak betapa kasihnye encik boyfie kepade saye
*wink2 blushing lah saye*
so, begitulah kisah disebalik keJAKUNan saye
tengs encik boyfie atas pengorbanan dan kejersama kamu.
sekian..

.hepi belated besday sayang2.

31.oktober.1989-->31.oktober.2010
selamat hari tua yg ke 21 kepade cik besties saye
cik NURAINI bt paiman

cik aien saye yg sangat lah suke membaca novel
sdg berjinak2 cm burung merpati dlm bidang penulisan novel pendek
saye suke watak2 dlm karya kamu yunk,kacak!hahah~
keep it up!thumbs up.. =)
cuti sem kite meronggeng okeh!


31.oktober.1986-->31.oktober/2010
selamat hari tua yg ke 24 kepade cik ex-rumet saye
sis ELMI bt samanhudi

akak yg cumel
lame ta tengok kamu sketch katun2 yg cumel
rindu kamu lah sis elmi-elmo
kawen cepat2 yer =)

so kepade kamu berdua :

HEPI BELATED BESDAY yaa!
semoga panjang umo n'
murah rezeki
aminnn..

.syukur tuhan.

Ya Tuhan..Saye sangatlah bersyukur saat nih..
tatau nak expres camne perasaan nih.
Owhh gler2 hepi macam mau guling2 kat bukit depan MSI tuh
guling2 sampai B11 dengan gulingan yg dapat mengelak kete..hahaha
mak oii gler hepi kan saye?
so sila la paham betapa hepi nye saye tika ini..
paham tak?paham tak?paham ke tak??
cik lappy saye da pulang ke pangkuan saye??
ha paham tak maksud saye?
maksud saye, saye tengah hepi lah ni..hahaha
owhh seminggu cik lappy menjalani fisioterapi
akhirnye sehat juge beliau..
banyak nye benda2 tertunggak nak buat
okeh saye nak check list saye:

1. : nak transfer n edit gambar time presentation master plan
2. : da edit mestilah nk upload gambar2 tu masuk fb
da ad suara2 bertanye kat saye "illyphoto,bile nak upload gambar aritu?''
haha gedik betul soalan tu tapi tu permintaan dan saye haruslah tunaikan.
3 : nak pindahkan drawing ke dalam lappy saye
4 : nak online pakai lappy saye..uwaaa asik online pakai lappy orang je..huh saye malu tau cume saye je wat2 muke tak malu.. =p
5 : nak ciapkan final project studio. welkk mati lah!

kawan2 3SBL jom kite menuju kepade kehancuran studio URBAN sem nih..wah tak saba mau abes sem nih..studio sem ini memang sangat FISH!

*hoyehh2 dulu pastu baru continue design detail area..=)

.jiwa kacau.



setelah kejadian
sengsara nye hati
pedih
luluh
perit
mengenang nasib ini
mencari ruang
mencari rongga2
mencari ketabahan sebenarnye
juge mencari titik2 kesabaran
owh tidak daya lagi
melompat2 di lappy orang
mencari simpati
namun ku gagahi jua
hikmah??
ada disebalik ini..
pasti..

so cik lappy :
pulanglah segera
final project dlm dilema nih
cepatlah pulang
nak wat autocad
sketch up
photoshop
menumpang drawing di lappy org
sangat lah menyeksakan jiwa
pulanglahhhhh..

ohoiiiii cik lappy..
saye suda 'gian' nak edit gambar
gambar2 di kmera suda menanti
utk di transfer dan di edit..huhu~
owh jiwa sangat kacau
tapi saye tetap cool kan?? =)
welkkkss jiwa sangat serabai gler babai.. =p
babai!





*tengs kkwn yg bagi saye menumpang lappy anda wlupun sebentar..

.bermain2 @puteriHARBOUR.

bermain2 di PUTERI HARBOUR, Nusajaya
bersama2 family si noty, Aqif Danish
dan juge bersame adek kandung, si Mimie.
PUTERI HARBOUR dari sudut pandangan kaca mata saye
cantik, lawa, konsep-okeh!,
planting pallete-nice!
tapi panas lahh.. =(
maybe sbb skeliling tu under construction
tempat baru teroka kan..
okeh so kt bawah ni
gambar2 terbaek yg saye snap..klik klik.. =)


suda berada di Nusajaya
ondaway ke Puteri Harbour. =)


lalang ini sgt cantek!
ondaway ke main entrance PUTERI HARBOUR.


si noty mula menyusun langkah.


view 1


view 2


view 3


view 4


view 5




















kasut si noty yang sangat noty!
tapi sangat lah cumel!
i loike!


saye sangat suke kasut noty ini!
hijauu!


then seperti biasa lah kan
tiap entry mesti saye pon mau exposed
puas snap gambar kanak2 noty
kini tiba masa saye pulak..yeahhh!






okeh! panas lah~
saye nak balik ;p


*ke PUTERI HARBOUR tanpe dirancang.

.maaf.

mintak maaf belog
saye tidak dapat mengupdate kamu secara aktif
wat masa sekarang ini
kerana cik lappy saye masuk wad koma!
kini beliau sedang betarung nyawa
mengubati isi perot beliau
semoga cik lappy akan kembali
sihat sejahtera hendaknye
kepangkuan saye.

*sedang memikirkan kos rawatan cik lappy yg menyakitkan perot itu~huhu

.terima kasih.

terima kasih tuhan.
terima kasih atas kebahagiaan itu.
semoga ia berkekalan hingga ke akhir nya.
Amin..


*mood jiwang2 lepas jumpa encik boyfie~

.24 jam di rumah.

okeh. hanye 24 jam di rumah
sangat lah tidak mencukupi
utk saye beramah mesra
dgn sesi keluarge saye. hahah!

tapi naseb baik
dapat pegi open house
dapat lah begedik sekejap
bersame adek bradek
bile raye da nak ujung2 ni kan


adik baby tdo menunggu kami bersiap sedia


adek mimie yg sedang moody.. ;p


adek baby bukan menangis
adek baby begurau saje..haha
ni sume gare2 adek mimie..haishh


kebaye nyonya turun temurun
sekejap ketat sekejap longgar..hahah



okeh cik nana oi
cukup2 lah tu utk raye tahun nih..haha
okeh tak saba tggu syawal tahun depan plak ;p


*sedap plak makan kueh raye kt open house
rase macam mau tapau jek..hehe~


.balik gedik2.

01/10/2010 (2.02 pm)
via text message : "ibu, akak x jadi balik ptg nih, sgt byk keje tp sok ptg akak nk balik jugak!"

01/10/2010 (2.03 pm)
via text message
: "suke ati le"

okeh itu adalah sedikit petikan sistem pesanan ringkas antara saye dan ibu saye.
so harini, saye nak balik ke rumah utk :

  • memberi buah tangan yg dikirim kepada adek saye
  • mau beli yong taufu di pasar lambak.saye tak bese sebut pasar malam.kalau sebut pasar malam kt org tempat saye,mau kang mereka guling2 pengsan..haha
  • nak ikut ibu pegi 2 open house..yeahh!
*basuh baju kt kolej jek,mls nak angkut bakul baju balik rumah

.ex rumet.

owh saye sangat rindu dia
sangat2 lah rindu
Elmi bt Samanhudi
d.o.b 31/10/1986
Bac. Architecture
UTM Skudai

kawan2 ada jumpe dia x?
hehe xkannn la dowang jumpe lak
saye rindu dia sangat2 lah
'akakkk,nana rindu akak larr'
rindu saat2 kite:
  • jadi rumet utk 2 semester(time tu saye 1st year,akk 3rd year)
  • rindu nak 'huha-huha' ngn akak kt bilik
  • rindu nak makan roti tuna same2 sampai abes
  • ridu nak kongsi cite psl minat kite yg same..owh shawls!
  • rindu nak duk same2 sekatil n borak sampai ngantok!
walaupun kami hanye jadi rumet utk 2 sem saje,tapi tahap ngam kami sgtlah mengujakan..mungkin atas sebab :
  • kami johorian..saye org pontian,akk saye org kempas
  • kami suke becakap dan sangat banyak becakap
  • kami sangat suke shawls
  • kami suke membeli belah
  • kami suke story2 pasal baju,kasut,sluar..waa sgt bes!
  • kami juge pembeli barang2 bundle..hehe ok wut..
  • kami pernah pegi bengkel penampilan diri same2
  • dan ape brg yg saye ada mesti dia suke n brg yg dia ada saye suke jugak!
  • paling best kami suke melawo kot..haha
owh rindu saye terubat jua bile :


ni lah beliau si cantek manis
si intan payung yang comel
yang saye amatlah rindu



ELMI BT SAMANHUDI
semoga menjadi seorang arkitek yg berjaye!
dan mendapat gelaran
Ar. Elmi
*Ar : Arkitek bertauliah

.peringatan.

marilah kita same2 ingat-mengingati
bile kita ingin berkasih-kasihan
kasih-kasih lah sejujurnye
bile kita ingin sayang-menyayangi
sayang-menyayang lah sejujurnye
dan bile kita ingin cinta-menyintai
cinta-cinta lah sejujurnye
dan bila kite melabelkan dia sebagai 'boyfie/gurlfie' kita
dan bila kita bangga menukar status kepada : in relationship wif...
dan juge bile kita sudah mempublishkan dia pada umum
jagalah ia sehingga noktah yg betul2 penamatnye
noktah yang dipersetujui oleh kedua2 pihak
noktah yang kedua2 pihak tahu
bukan noktah ciptaan sendiri
okeh stop..sekadar hiasan saje


so kepade encik boyfie saye
sejauh mane kapal kamu belayar di lautan luas itu
sejauh mane kaki saye melangkah di daratan ini
kamu tetap 1
tade 2,3 mahupun 5!
walaupun kamu belum datang ke rumah saye
dan berjumpe ibu bapa saye secare rasmi atau tidak rasmi
tapi ibu da melabelkan kite sebagai "org bercinte"
owh ibu kamu sangat lah memahami
so silalah kita bersame2 berkelakuan sewajarnye
skendel??
maaf..
tak perlu..
saye dah ada kamu..

*tetibe menginsafi diri ini..

.rindu si noty.

ok smlm saye slongkar2 album
then t'jumpe la pic2 saye bsame
dengan si noty kecik nih
si noty nih rajen ikut ayah amik saye kt utm
bile saye gedik2 mau balik..hehe
ok ni keletah si noty kecik nih
bile nmpk saye mau snap gamba


menjak bile ntah si noty kecik nih
ad style laa bile nk bgamba
mcm cumel jek tgn wat camtuh
hehe kiut2..


okeh adek, 1..2..3..senyumm
pandai plak tu tgk kmera
okeh gudboy.


saye : adek cpt redy nk amik gamba lagik nih
si noty : grrr sambil tarik tudung saye


saye : adek,cpt lah redy!
si noty : heii nana!haha


saye : adek, cpt lah betul2 nk amik gamba nih
si noty : nana,adek mls ah..


last skali saye snap lagik!


then bile gamba di combine
ianya menunjukkan 1 kombinasi
yg sangat cumelll..yaa i loike!


*si noty tak laen tak bukan ialah
adek boboy saye..