Monday, February 22, 2010

CHIRETERA cuti

Uwaa cuti CNY n sem yg sgt kontot suda abbess..huk3..sgt cepat lak cuti nih..So cuti da abes dpt la aku cite perihal2 time cuti yg kontot itu..huk3..Hmm cm pe yg penah aku uwar2 kan xtvt aku time cuti, akhirnye bjye gak xtvt tu aku lakukan..yuhuuu..

2 xtvt besa yg bjye aku lakukan ialah xtvt d klinik
n xtvt b’sme2 kwn2 ku yg ngeng!xtvt kt klinik tu ekceli aku x plan cmtu pon..igt nk dtg klinik saje2 je tp rzeki ad d ctu, doc suh aku keje ganti kan ct..yeayy..syok gak ssmbil kje, dpt borak2 ngn doc n dpt gak gaji!!hehe..lumayan duk klinik nih klu ganti org..

bese lah klu da tugas keje kt klinik, cm dulu lah aku dtg klinik seawal kul 8 ayh anta..then kms2 klinik dan klinik d open kt org awam jam 9 pg..

Waa pkmbgn yg sehat bab patient sgt rmai wei..sume dtg nk wt rawatan gg..tula byk sgt mkn gula2 kot..hehe..dan ble kje gak dpt la aku m’jadi operator klinik jap ble ad kol..”hello klinik gg AR,ad ape2 bley sy bantu??”..antara soklan2 y mreka salu tnye ialah :

klinik bkk ke rini??

patient rmai x??

doc da smpai??wei of cos la da..huk

cabot gg graham bpe hengget??

sakit x??

huk2 cabot la dulu klu nk tau sakit ke x..haha..

hmm agk lme gak aku x dtg klinik nih, dlm 1 sem ad kot..aku hmpir2 klupaan time nk bg ubt..mau 5,6 saat aku b’pk nk refresh balik ingatan aku kt ubt2 tu..oke, aku suda ingt..pil thn skit PONSTAN, 3 antbiotik FLAGYL, AMOXICILLIN n PAPASE..salu klu ckp kt apek2 or nyonya2 aku pon tpkse la b’speaking komunis..hehe”ni ha kang seng suk,mkn kasi abis oke!!..dan bgitu lah kje aku sharian tu smpai la kul 6 klinik d tutup..

Soo kte btuka plak kt cte2 aku b’same kwn2 aku yg ngeng!!
  • ekceli aku ad la mrangke cket2 plan ngn eza n aien p eza suh aku n aien saje plan..dy ikot saje..then bmula la kesah aku sbg mastermind..aku mula kn dgn plan A..plan A ialah kami mau ke jb tuk meronggeng!!pla n A ni d p’stujui oleh ain tp eza tdak..huk eza nih..
  • so aku pon btuka kpd plan B..plan B nih kam i hnye ke k.ep.c pkn yg tsergam indah..tp akhirnye plan B ni x bjye gak bab c jana xdpt juin..
  • then sbg mastermind yg bjak aku mula utk ke plan C plak..mmndangkan xjd ke k.ep.c,aku kmbali ke ala2 plan A..nk ke jb gak ..plan C ni dprstujui oleh eza tp x pule oleh aien!!larr bgitu plak mreka ni..
  • hmm xpela, klu bgitu aku balik smula ke pla n B..yeay akhirnye plan B ni dp’s tjui oleh mreka sume..yaa k.ep.c pkn saje..oke la as long we all dpt ktemu..pg jmaat y indah b’temu la kami..aku,aien,eza,jana n kak lin..kami wat k.ep.c tu cm kami yg pnye..haha..

d mana ad nana,d ctu ad aien ;-)kami x plan nk wt muke cm nih..

cm kami bdua je y jmpe..hehe..jgn kcek ati ye my pren..ni lak kwn aku yg len..

kak lin n kwn gado aku-eza



nenas d blkg sne tuh mlmbangkan pekan nenas oke!

Sblom k.ep.c nih runtoh,
baek la kami pulang duluk,

izinkan kami merakam memori uh,

kenel pon tnduk pale nk gmbo same..

c u my lep pren,
cuti sem nanti yek klu sempat,
kte ktemu lg..
klu xsempat,

raye ah jwb nye..

No comments:

CHIRETERA cuti

Uwaa cuti CNY n sem yg sgt kontot suda abbess..huk3..sgt cepat lak cuti nih..So cuti da abes dpt la aku cite perihal2 time cuti yg kontot itu..huk3..Hmm cm pe yg penah aku uwar2 kan xtvt aku time cuti, akhirnye bjye gak xtvt tu aku lakukan..yuhuuu..

2 xtvt besa yg bjye aku lakukan ialah xtvt d klinik
n xtvt b’sme2 kwn2 ku yg ngeng!xtvt kt klinik tu ekceli aku x plan cmtu pon..igt nk dtg klinik saje2 je tp rzeki ad d ctu, doc suh aku keje ganti kan ct..yeayy..syok gak ssmbil kje, dpt borak2 ngn doc n dpt gak gaji!!hehe..lumayan duk klinik nih klu ganti org..

bese lah klu da tugas keje kt klinik, cm dulu lah aku dtg klinik seawal kul 8 ayh anta..then kms2 klinik dan klinik d open kt org awam jam 9 pg..

Waa pkmbgn yg sehat bab patient sgt rmai wei..sume dtg nk wt rawatan gg..tula byk sgt mkn gula2 kot..hehe..dan ble kje gak dpt la aku m’jadi operator klinik jap ble ad kol..”hello klinik gg AR,ad ape2 bley sy bantu??”..antara soklan2 y mreka salu tnye ialah :

klinik bkk ke rini??

patient rmai x??

doc da smpai??wei of cos la da..huk

cabot gg graham bpe hengget??

sakit x??

huk2 cabot la dulu klu nk tau sakit ke x..haha..

hmm agk lme gak aku x dtg klinik nih, dlm 1 sem ad kot..aku hmpir2 klupaan time nk bg ubt..mau 5,6 saat aku b’pk nk refresh balik ingatan aku kt ubt2 tu..oke, aku suda ingt..pil thn skit PONSTAN, 3 antbiotik FLAGYL, AMOXICILLIN n PAPASE..salu klu ckp kt apek2 or nyonya2 aku pon tpkse la b’speaking komunis..hehe”ni ha kang seng suk,mkn kasi abis oke!!..dan bgitu lah kje aku sharian tu smpai la kul 6 klinik d tutup..

Soo kte btuka plak kt cte2 aku b’same kwn2 aku yg ngeng!!
  • ekceli aku ad la mrangke cket2 plan ngn eza n aien p eza suh aku n aien saje plan..dy ikot saje..then bmula la kesah aku sbg mastermind..aku mula kn dgn plan A..plan A ialah kami mau ke jb tuk meronggeng!!pla n A ni d p’stujui oleh ain tp eza tdak..huk eza nih..
  • so aku pon btuka kpd plan B..plan B nih kam i hnye ke k.ep.c pkn yg tsergam indah..tp akhirnye plan B ni x bjye gak bab c jana xdpt juin..
  • then sbg mastermind yg bjak aku mula utk ke plan C plak..mmndangkan xjd ke k.ep.c,aku kmbali ke ala2 plan A..nk ke jb gak ..plan C ni dprstujui oleh eza tp x pule oleh aien!!larr bgitu plak mreka ni..
  • hmm xpela, klu bgitu aku balik smula ke pla n B..yeay akhirnye plan B ni dp’s tjui oleh mreka sume..yaa k.ep.c pkn saje..oke la as long we all dpt ktemu..pg jmaat y indah b’temu la kami..aku,aien,eza,jana n kak lin..kami wat k.ep.c tu cm kami yg pnye..haha..

d mana ad nana,d ctu ad aien ;-)kami x plan nk wt muke cm nih..

cm kami bdua je y jmpe..hehe..jgn kcek ati ye my pren..ni lak kwn aku yg len..

kak lin n kwn gado aku-eza



nenas d blkg sne tuh mlmbangkan pekan nenas oke!

Sblom k.ep.c nih runtoh,
baek la kami pulang duluk,

izinkan kami merakam memori uh,

kenel pon tnduk pale nk gmbo same..

c u my lep pren,
cuti sem nanti yek klu sempat,
kte ktemu lg..
klu xsempat,

raye ah jwb nye..

No comments: