Thursday, June 24, 2010

waktu itu hampir tibe..

diam x diam
sunyi x sunyi
senyap x senyap
da 2 bln lebih my boyfie ad d daratan
dan ini bermakne bile2 saje beliau akn d panggil smula utk bkeje
yaa bkeje d lautan luas itu
lautan yg beliau sgt gemari itu
dan beliau sgt la prefer utk bkeje d lautan
kalau nk d bandingkan d daratan nih
jiwa beliau da sparuh tgal kt laut tu
salu beliau akn berada selame 4-5 bulan d laut
dan kembali becuti d daratan selame 2-3 bln
bile da 5 bln d lautan mule la beliau x keruan nk balik darat
rindu saye kate nye..hek3
tapi ble da kt darat lak
cbuk plak beliau nk kelaut..
rindu kapal plak kate nye..huhu
dan saye hanyelah mampu bserah dan redha je
ble beliau d laut,memory saye 100% tertumpu d laut
dan ble beliau d darat,memory saye 110% tertumpu pd beliau d darat
begitulah sterusnye dan sterusnye..
dan da 2 taun stgh saye bjaye m'hadapi sume tu
yaa tabah nana,tabahh..
dan skrg saye dan beliau sgtla tabah menunggu panggilan keje beliau
kapal manekah yg akn beliau naik??
hmm xtau lg..
bgantung pade kekosongan
if ad krew yg turun cuti,beliau la akn naik d kapal itu..
selame pkenalan saye ngn beliau ad 3 kapal berlainan yg beliau naik
dan ketiga2 kapal itu ialah kapal LNG (Liquefid Natural Gas) kapal gas

1st : Kapal Puteri Zamrud


kapal ni berpengkalan d port bintulu,sarawak
routes nye hanye lah 2 minggu sama ade ke korea n jepun
pas 2 mggu tu kapal kembali belabuh d port bintulu
dan smmgu routes ke taiwan
begitulah ulang2 smpai la penat..huhu
saye suke routes beliau ke taiwan sbb sgt la singkat mase tu
jap je dpt kontek ngn beliau ble beliau blabuh d bintulu


2nd : Kapal Puteri Firus


okeh kapal ni pn same routes nye ngn kapal Puteri Zamrud
juge bpengkalan d port Bintulu
dan routes yg same ke Korea,Jepun n Taiwan
playaran dari port bintulu ke Korea n Jepun cme sminggu je
ondaway kapal belayar mmg la sgt xde line
klu ad pn dkt2 ngn perairan filipina n brunei
p ble smpai je port korea, jepun dpt la saye kembali kontek2 ngn beliau
kami MMS text sbb murah klu nk dbandingkan ngn SMS text bese tu


3rd : Kapal Sri Ayu


kapal ni kapal paling baru d lancarkan oleh PM
saye paling x suke kapal nih!
kapal ni la kapal paling latest boyfie saye naik sbelum cuti ni
kapal ni jht sbb kapal ni x bpgkalan kt bintulu
port utama kapal ni kt UK(United Kingdom) bkn Ulu Klang..huhu
sgt la jauh dan saye nk kontek ngn boyfie saye sgt la susah n terhad
dari UK kapal ni belayar ke Tunisia+Egypt+US+Trinidad+Africa+Korea
yg pastinye kapal ni sgt la x mau belabuh d bintulu..huhu
benci kapal ni benciiii..
tapi jauh d sudut ati saye
saye dpt rase yg beliau akn naik kapal ni nanti
sbb bunge2 utk beliau ke US da ad..
dan kembali la beliau dgn pelayaran2 beliau itu
belayar2 la beliau 1 peta cm kt bwh ni



tapi bkn saye pn yg tentukan
kapal mane yg akan beliau naik
xkesa la yg penting
saye mau gunakan mase saye sbek mungkin
time beliau sdg cuti nih

NO gado2,
NO majuk2

say YES for HAPPINESS!!

1 comment:

Anonymous said...

menarik..
hope mereka yg berada in kapal puteri firus sentiasa baik,perjalanan pergi n balik dri japan,china n taiwan diredhai ALLAH n selamat semuanya..terutamanya kapl put3 firus yg kni otw ke china... ALLAH sentiasa ada bersma walau dmna kte berada.. :)

waktu itu hampir tibe..

diam x diam
sunyi x sunyi
senyap x senyap
da 2 bln lebih my boyfie ad d daratan
dan ini bermakne bile2 saje beliau akn d panggil smula utk bkeje
yaa bkeje d lautan luas itu
lautan yg beliau sgt gemari itu
dan beliau sgt la prefer utk bkeje d lautan
kalau nk d bandingkan d daratan nih
jiwa beliau da sparuh tgal kt laut tu
salu beliau akn berada selame 4-5 bulan d laut
dan kembali becuti d daratan selame 2-3 bln
bile da 5 bln d lautan mule la beliau x keruan nk balik darat
rindu saye kate nye..hek3
tapi ble da kt darat lak
cbuk plak beliau nk kelaut..
rindu kapal plak kate nye..huhu
dan saye hanyelah mampu bserah dan redha je
ble beliau d laut,memory saye 100% tertumpu d laut
dan ble beliau d darat,memory saye 110% tertumpu pd beliau d darat
begitulah sterusnye dan sterusnye..
dan da 2 taun stgh saye bjaye m'hadapi sume tu
yaa tabah nana,tabahh..
dan skrg saye dan beliau sgtla tabah menunggu panggilan keje beliau
kapal manekah yg akn beliau naik??
hmm xtau lg..
bgantung pade kekosongan
if ad krew yg turun cuti,beliau la akn naik d kapal itu..
selame pkenalan saye ngn beliau ad 3 kapal berlainan yg beliau naik
dan ketiga2 kapal itu ialah kapal LNG (Liquefid Natural Gas) kapal gas

1st : Kapal Puteri Zamrud


kapal ni berpengkalan d port bintulu,sarawak
routes nye hanye lah 2 minggu sama ade ke korea n jepun
pas 2 mggu tu kapal kembali belabuh d port bintulu
dan smmgu routes ke taiwan
begitulah ulang2 smpai la penat..huhu
saye suke routes beliau ke taiwan sbb sgt la singkat mase tu
jap je dpt kontek ngn beliau ble beliau blabuh d bintulu


2nd : Kapal Puteri Firus


okeh kapal ni pn same routes nye ngn kapal Puteri Zamrud
juge bpengkalan d port Bintulu
dan routes yg same ke Korea,Jepun n Taiwan
playaran dari port bintulu ke Korea n Jepun cme sminggu je
ondaway kapal belayar mmg la sgt xde line
klu ad pn dkt2 ngn perairan filipina n brunei
p ble smpai je port korea, jepun dpt la saye kembali kontek2 ngn beliau
kami MMS text sbb murah klu nk dbandingkan ngn SMS text bese tu


3rd : Kapal Sri Ayu


kapal ni kapal paling baru d lancarkan oleh PM
saye paling x suke kapal nih!
kapal ni la kapal paling latest boyfie saye naik sbelum cuti ni
kapal ni jht sbb kapal ni x bpgkalan kt bintulu
port utama kapal ni kt UK(United Kingdom) bkn Ulu Klang..huhu
sgt la jauh dan saye nk kontek ngn boyfie saye sgt la susah n terhad
dari UK kapal ni belayar ke Tunisia+Egypt+US+Trinidad+Africa+Korea
yg pastinye kapal ni sgt la x mau belabuh d bintulu..huhu
benci kapal ni benciiii..
tapi jauh d sudut ati saye
saye dpt rase yg beliau akn naik kapal ni nanti
sbb bunge2 utk beliau ke US da ad..
dan kembali la beliau dgn pelayaran2 beliau itu
belayar2 la beliau 1 peta cm kt bwh ni



tapi bkn saye pn yg tentukan
kapal mane yg akan beliau naik
xkesa la yg penting
saye mau gunakan mase saye sbek mungkin
time beliau sdg cuti nih

NO gado2,
NO majuk2

say YES for HAPPINESS!!

1 comment:

Anonymous said...

menarik..
hope mereka yg berada in kapal puteri firus sentiasa baik,perjalanan pergi n balik dri japan,china n taiwan diredhai ALLAH n selamat semuanya..terutamanya kapl put3 firus yg kni otw ke china... ALLAH sentiasa ada bersma walau dmna kte berada.. :)