Tuesday, November 23, 2010

.mencari 'konklusi'.

tak pasti dengan hala tuju ini
jika benar jalan yg ku pilih ini
berikanlah ku petunjuk
sesungguhnya bukan ku pinta
takdir sebegini

konklusi sila munculkan 'diri'
ku tak mampu mencari'mu'
ku tak sanggup teraba2
mencari'mu' dalam kegelapan ini
pancarkan sedikit sinar'mu'
bagi memudahkan ku menggapai'mu'
aku buntu

'konklusi'
di mana kau??

Sunday, November 14, 2010

.MEGAMIND always in my mind.


tonton muvee ini bersame encik adam
best! teruja! seronok! x sia2!
tolak tepi kejadian yang berlaku
hehe~


*cik rumet tenkiu kerane memahami
*cik aien sila jgn marah saye..nanti saye jelaskan dgn story mory saye oke. =)

.hari kejadian yang celaru.

owh kejadian yang celaru nih
menimpa saye pada 10/11/2010
tatau lah celaru celah mane
tapi memang lah sangat celaru
kejadian berlaku selepas jawab paper construction III
rase tunggang tebalik saye jawab
ditambah pula dengan masalah lain yang sedang menimpa
omg!saye terase down
down sedown2 nye!
dan sebagai langkah yg terbaik (haha macam baek sgt la kot)
saye besame cik rumet dan cik jiran saye
mengambil keputusan utk menenangkan pikiran
haha giler padahal esknye ada paper tapi act cam da merdeka
then kami merayau2 ke gedung membeli belah terkemuka
yang tekenal untuk student UTM
Jusco Taman U!hahah
nilah foto yang sempat saye rakamkan ketika hari kejadian




kempunan nak makan Mcd
di hari kejadian tragis saye dan encik Adam saye
so balas dendam makan
tapi makan fries jek kot
double cheese simpan dalam beg
jadi lah beg bau beger!


merayau2 then tenampak cokelat encik adam belikan
owh touching2..huhu~


di saat saye membiarkan cik rumet besendirian
menelaah cokelat
saye ingin sendirian..
membiarkan cik rumet tanpa sebarang kata2..hahah gedik lah~


see?tebukti gambar ni menunjukkan saye sedang ingin bersendirian
sedang bersistem pesanan ringkas bersame encik adam
kredit to cik jiran,cik mus
atas penangkapan gambar ini


at the end walaupun dalam kekeringan ekonomi
saye tetap berusaha utk beshoping
tapi bukan utk saye
ia utk adek baby saye
cumel sgt baju2 nye
sila bayangkan nasib anak saye nanti
pasti dia bahagia mendapat ibu seperti saye!wink2~

................................................................................


okeh.walaupun saye sedang kekusutan dan kecelaruan
tapi saye tetap memalsukan wajah saye
utk melemparkan sekeping senyuman yang sangat nipis
=)


.the end.


*tak pasal2 terbeli headband.mane tah saye campak..hahah

Saturday, November 13, 2010

.saye pasti.

post seorang sahabat di fb
telah memasrahkan saye
dan lebih memberi ketabahan kepada saye


Sekadar renungan bersame :

" Beringatlah,urusan jodoh tak ke mana.Sudah sedia tercatat seungkap nama di Loh Mahfuz untuk kita.Ianya urusan yang pasti.Apa yang tak pasti,sama ada kita mendapatkannya cara mulia atau sebaliknya.Wallahu'alam. "

InsyaAllah

Semoga ia memberi kekuatan kepada diri saye


*syukur ya tuhan saye semakin kuat

Friday, November 12, 2010

.congrats adek.

okeh semalam 11/11/2010
result UPSR telah diumumkan
dan saye dengan rase rendah dirinya nye nak
congrats to my sis
SASWANA NABIHA BT MOHD ZAINI
atas kejayaan nye melampaui batas result UPSR saye
okeh 4A IB (saye dulu dapat 3A jek)
owh tau tak betapa saye bangge nye dengan beliau
even tak dapat straight A'
tapi beliau sangatlah kental
melalui saat2 yang amat getir
dan betarung perasaan menduduki UPSR
tapi beliau telah membuktikan bahawa
telahan saye silap terhadap beliau
okeh bagus!



so adek,
congrats lagi skali
hanye sebuah ucapan tahniah yg mampu
utk akak berikan
bersame kucupan dari jauh ini
mmmuah3x


*nak hadiah tggu akk masuk sem baru..=p

Tuesday, November 9, 2010

.thanks giving.


terima kasih encik adam atas pemberian ini
dikala cik henpon saye berkelakuan sewel
walaupun kite sedang beronak duri
berliku2 perjalanan hidup kite
tapi kamu tetap cool
sentiasa cool selama hampir 3 tahun nih
tak pernah abai tanggungjawab kamu
terhadap saye..okeh cool man.
sungguh saye katekan kebaikan kamu
selame hampir 3 tahun kite melaluinye
kebaikan2 itu dapat membuatkan
saye juge cool macam kamu!
so skrang kite perlu berpikiran sewajarnye
untuk kebaikan semua
hikmah menanti kite di sebalik nih.
itu saye pasti.
percayalah sama ada saye memang diciptakan utk kamu
atau sebaliknye
kite hanya merancang,tuhan yang tentukan
insyaAllah..amin..

*saye janji akan pakai encik henpon kamu ini oke!

.okeh stop mogok.

okeh sudah 2 hari saye bajet saye ni mogok! hahah
so bile bajet macam mogok tu mule la saye betindak bongok!
sehari semalam saye tak telan sebiji nasi. owh giler!
apatah lagi menelan helaian megi..langsung tidak.
perot menjerit2 lapor tapi saye tetap dengan pendirian bongok saye
saye mesti mogok! hahah bengong!
sehari semalam juge saye hanye menelan butir2 coklat
gedik2 mintak encik adam belikan
nah amik kaw nana makan lah dengan tong2 nye skali..hahah


so act mogok dengan berbekalkan cadbury almond nuts
landing baek punye atas katil sehari semalam
sesambil menyantap bersame cik rumet
sampai cik rumet pon tak makan nasi semalam
tapi naseb baik cik rumet dah telan nasi lemak pagi tu
kalau tidak dengan cik rumet sekali mogok lapar!hahah
tau tak kebas dol duk atas katil jek..gagaga
mogok lah katekan
da macam org cacat jek telantar kat katil tu
tapi demi mogok segala bagai bongok2 kluar
setelah slow talk dengan encik adam
okeh baeklah saye stop mogok!
mulai hari ni saye akan kembali lapar seperti sediakala
dan saye sudah boleh utk tidak pura2 begelak ketawa
sehari semalam saye berpewatakan PALSU semata2! uwekkk


*silalah kembali menjadi gudgurl yg dengar kata tu cik nana oi!ngee~

Monday, November 8, 2010

.hati MATI.

.keciwa.
.patah hati.
.kecik hati.
.hati koyak.
.hati hancur.
.pedih hati .
nak MATI boleh???
huhuhu..


*tuhan tolong berikan ku kekuatan

Saturday, November 6, 2010

.saye JAKUN.

okeh saye kini berada di tilam yg empuk
bertemankan spongbob bucuk saye
dalam kamar beradu saye di rumah
bukan di hostel, bukan di kolej, mahupun di studio
di rumah.bukak mate besar2, saye kini berada di rumah
owh dan buat petame kalinye ingin saye war2 kan
bahawasanye malam ini merupakan 'malam pertame' saye
mengupdate belog di rumah!hahaha puas!
maklumla kan saye tade broadband,apetah lagi streamix
maap jikalau act saye macam orang jakun
iye memang,memang saye JAKUN!
tapi bukan JAKUN dengan broadband
dan juga bukan JAKUN dapat update belog kt rumah
tapi saye JAKUN dengan 'persahabatan'
'persahabatan' yang tak pernah saye alami sebegini
'persahabatan' dengan encik boyfie'
mungkin inilah hikmah
hikmah bile cik lappy saye meragam
klua masuk spital sampai 3x
mula2 masalah cip BOARD hangus
kemudian jangkit ke PROCESSOR
last skali RAM pulak tak stable
diserang penyakit pulak time hujung2 sem
yang da hujung tanduk lembu ni
memang sangat dugaan, dugaan3 sangat
dengan keadaan wang ringgit yg hampir x stabil
beterbangan 'not ratus-ratusan' saye
tapi Alhamdulillah dari sem 1 sampai sekarang sem 5
saye begelar mahasiswi UTM,kewangan saye sentiasa stabil
puan ibu dan encik ayah saye bolehlah tersenyum lebar
senyum selebar2 yang mungkin
sebab saye tak pernah merengek tak cukup wang ringgit
jauh sekali untuk meminta..
ok cukup, macam lari tajuk pulak..hehehe~
ok berbalik kepada JAKUN
saye amat lah JAKUN dengan
'persahabatan besame encik boyfie'
sungguh saye dapat rase susah dan senang bersame beliau
bile saye teramatlah down dengan penyakit cik lappy
beliau menemani saye dengan sebuah pengorbanan
pengorbanan dengan memberi bantuan perkongsian sebuah lappy
lengkap dengan pakej broadband..yuhuuu~
jauh perjalanan encik lappy yg saye sedang gunakan ni
dari sebuah kapal yg berada di tengah laut
dikirim melalui bot untuk ke darat
lalu disampaikan kepade adek beliau
dan adek beliau menyampaikan pula kepada saye
silalah befikir sejenak betapa kasihnye encik boyfie kepade saye
*wink2 blushing lah saye*
so, begitulah kisah disebalik keJAKUNan saye
tengs encik boyfie atas pengorbanan dan kejersama kamu.
sekian..

Thursday, November 4, 2010

.hepi belated besday sayang2.

31.oktober.1989-->31.oktober.2010
selamat hari tua yg ke 21 kepade cik besties saye
cik NURAINI bt paiman

cik aien saye yg sangat lah suke membaca novel
sdg berjinak2 cm burung merpati dlm bidang penulisan novel pendek
saye suke watak2 dlm karya kamu yunk,kacak!hahah~
keep it up!thumbs up.. =)
cuti sem kite meronggeng okeh!


31.oktober.1986-->31.oktober/2010
selamat hari tua yg ke 24 kepade cik ex-rumet saye
sis ELMI bt samanhudi

akak yg cumel
lame ta tengok kamu sketch katun2 yg cumel
rindu kamu lah sis elmi-elmo
kawen cepat2 yer =)

so kepade kamu berdua :

HEPI BELATED BESDAY yaa!
semoga panjang umo n'
murah rezeki
aminnn..

.mencari 'konklusi'.

tak pasti dengan hala tuju ini
jika benar jalan yg ku pilih ini
berikanlah ku petunjuk
sesungguhnya bukan ku pinta
takdir sebegini

konklusi sila munculkan 'diri'
ku tak mampu mencari'mu'
ku tak sanggup teraba2
mencari'mu' dalam kegelapan ini
pancarkan sedikit sinar'mu'
bagi memudahkan ku menggapai'mu'
aku buntu

'konklusi'
di mana kau??

.MEGAMIND always in my mind.


tonton muvee ini bersame encik adam
best! teruja! seronok! x sia2!
tolak tepi kejadian yang berlaku
hehe~


*cik rumet tenkiu kerane memahami
*cik aien sila jgn marah saye..nanti saye jelaskan dgn story mory saye oke. =)

.hari kejadian yang celaru.

owh kejadian yang celaru nih
menimpa saye pada 10/11/2010
tatau lah celaru celah mane
tapi memang lah sangat celaru
kejadian berlaku selepas jawab paper construction III
rase tunggang tebalik saye jawab
ditambah pula dengan masalah lain yang sedang menimpa
omg!saye terase down
down sedown2 nye!
dan sebagai langkah yg terbaik (haha macam baek sgt la kot)
saye besame cik rumet dan cik jiran saye
mengambil keputusan utk menenangkan pikiran
haha giler padahal esknye ada paper tapi act cam da merdeka
then kami merayau2 ke gedung membeli belah terkemuka
yang tekenal untuk student UTM
Jusco Taman U!hahah
nilah foto yang sempat saye rakamkan ketika hari kejadian




kempunan nak makan Mcd
di hari kejadian tragis saye dan encik Adam saye
so balas dendam makan
tapi makan fries jek kot
double cheese simpan dalam beg
jadi lah beg bau beger!


merayau2 then tenampak cokelat encik adam belikan
owh touching2..huhu~


di saat saye membiarkan cik rumet besendirian
menelaah cokelat
saye ingin sendirian..
membiarkan cik rumet tanpa sebarang kata2..hahah gedik lah~


see?tebukti gambar ni menunjukkan saye sedang ingin bersendirian
sedang bersistem pesanan ringkas bersame encik adam
kredit to cik jiran,cik mus
atas penangkapan gambar ini


at the end walaupun dalam kekeringan ekonomi
saye tetap berusaha utk beshoping
tapi bukan utk saye
ia utk adek baby saye
cumel sgt baju2 nye
sila bayangkan nasib anak saye nanti
pasti dia bahagia mendapat ibu seperti saye!wink2~

................................................................................


okeh.walaupun saye sedang kekusutan dan kecelaruan
tapi saye tetap memalsukan wajah saye
utk melemparkan sekeping senyuman yang sangat nipis
=)


.the end.


*tak pasal2 terbeli headband.mane tah saye campak..hahah

.saye pasti.

post seorang sahabat di fb
telah memasrahkan saye
dan lebih memberi ketabahan kepada saye


Sekadar renungan bersame :

" Beringatlah,urusan jodoh tak ke mana.Sudah sedia tercatat seungkap nama di Loh Mahfuz untuk kita.Ianya urusan yang pasti.Apa yang tak pasti,sama ada kita mendapatkannya cara mulia atau sebaliknya.Wallahu'alam. "

InsyaAllah

Semoga ia memberi kekuatan kepada diri saye


*syukur ya tuhan saye semakin kuat

.congrats adek.

okeh semalam 11/11/2010
result UPSR telah diumumkan
dan saye dengan rase rendah dirinya nye nak
congrats to my sis
SASWANA NABIHA BT MOHD ZAINI
atas kejayaan nye melampaui batas result UPSR saye
okeh 4A IB (saye dulu dapat 3A jek)
owh tau tak betapa saye bangge nye dengan beliau
even tak dapat straight A'
tapi beliau sangatlah kental
melalui saat2 yang amat getir
dan betarung perasaan menduduki UPSR
tapi beliau telah membuktikan bahawa
telahan saye silap terhadap beliau
okeh bagus!



so adek,
congrats lagi skali
hanye sebuah ucapan tahniah yg mampu
utk akak berikan
bersame kucupan dari jauh ini
mmmuah3x


*nak hadiah tggu akk masuk sem baru..=p

.thanks giving.


terima kasih encik adam atas pemberian ini
dikala cik henpon saye berkelakuan sewel
walaupun kite sedang beronak duri
berliku2 perjalanan hidup kite
tapi kamu tetap cool
sentiasa cool selama hampir 3 tahun nih
tak pernah abai tanggungjawab kamu
terhadap saye..okeh cool man.
sungguh saye katekan kebaikan kamu
selame hampir 3 tahun kite melaluinye
kebaikan2 itu dapat membuatkan
saye juge cool macam kamu!
so skrang kite perlu berpikiran sewajarnye
untuk kebaikan semua
hikmah menanti kite di sebalik nih.
itu saye pasti.
percayalah sama ada saye memang diciptakan utk kamu
atau sebaliknye
kite hanya merancang,tuhan yang tentukan
insyaAllah..amin..

*saye janji akan pakai encik henpon kamu ini oke!

.okeh stop mogok.

okeh sudah 2 hari saye bajet saye ni mogok! hahah
so bile bajet macam mogok tu mule la saye betindak bongok!
sehari semalam saye tak telan sebiji nasi. owh giler!
apatah lagi menelan helaian megi..langsung tidak.
perot menjerit2 lapor tapi saye tetap dengan pendirian bongok saye
saye mesti mogok! hahah bengong!
sehari semalam juge saye hanye menelan butir2 coklat
gedik2 mintak encik adam belikan
nah amik kaw nana makan lah dengan tong2 nye skali..hahah


so act mogok dengan berbekalkan cadbury almond nuts
landing baek punye atas katil sehari semalam
sesambil menyantap bersame cik rumet
sampai cik rumet pon tak makan nasi semalam
tapi naseb baik cik rumet dah telan nasi lemak pagi tu
kalau tidak dengan cik rumet sekali mogok lapar!hahah
tau tak kebas dol duk atas katil jek..gagaga
mogok lah katekan
da macam org cacat jek telantar kat katil tu
tapi demi mogok segala bagai bongok2 kluar
setelah slow talk dengan encik adam
okeh baeklah saye stop mogok!
mulai hari ni saye akan kembali lapar seperti sediakala
dan saye sudah boleh utk tidak pura2 begelak ketawa
sehari semalam saye berpewatakan PALSU semata2! uwekkk


*silalah kembali menjadi gudgurl yg dengar kata tu cik nana oi!ngee~

.hati MATI.

.keciwa.
.patah hati.
.kecik hati.
.hati koyak.
.hati hancur.
.pedih hati .
nak MATI boleh???
huhuhu..


*tuhan tolong berikan ku kekuatan

.saye JAKUN.

okeh saye kini berada di tilam yg empuk
bertemankan spongbob bucuk saye
dalam kamar beradu saye di rumah
bukan di hostel, bukan di kolej, mahupun di studio
di rumah.bukak mate besar2, saye kini berada di rumah
owh dan buat petame kalinye ingin saye war2 kan
bahawasanye malam ini merupakan 'malam pertame' saye
mengupdate belog di rumah!hahaha puas!
maklumla kan saye tade broadband,apetah lagi streamix
maap jikalau act saye macam orang jakun
iye memang,memang saye JAKUN!
tapi bukan JAKUN dengan broadband
dan juga bukan JAKUN dapat update belog kt rumah
tapi saye JAKUN dengan 'persahabatan'
'persahabatan' yang tak pernah saye alami sebegini
'persahabatan' dengan encik boyfie'
mungkin inilah hikmah
hikmah bile cik lappy saye meragam
klua masuk spital sampai 3x
mula2 masalah cip BOARD hangus
kemudian jangkit ke PROCESSOR
last skali RAM pulak tak stable
diserang penyakit pulak time hujung2 sem
yang da hujung tanduk lembu ni
memang sangat dugaan, dugaan3 sangat
dengan keadaan wang ringgit yg hampir x stabil
beterbangan 'not ratus-ratusan' saye
tapi Alhamdulillah dari sem 1 sampai sekarang sem 5
saye begelar mahasiswi UTM,kewangan saye sentiasa stabil
puan ibu dan encik ayah saye bolehlah tersenyum lebar
senyum selebar2 yang mungkin
sebab saye tak pernah merengek tak cukup wang ringgit
jauh sekali untuk meminta..
ok cukup, macam lari tajuk pulak..hehehe~
ok berbalik kepada JAKUN
saye amat lah JAKUN dengan
'persahabatan besame encik boyfie'
sungguh saye dapat rase susah dan senang bersame beliau
bile saye teramatlah down dengan penyakit cik lappy
beliau menemani saye dengan sebuah pengorbanan
pengorbanan dengan memberi bantuan perkongsian sebuah lappy
lengkap dengan pakej broadband..yuhuuu~
jauh perjalanan encik lappy yg saye sedang gunakan ni
dari sebuah kapal yg berada di tengah laut
dikirim melalui bot untuk ke darat
lalu disampaikan kepade adek beliau
dan adek beliau menyampaikan pula kepada saye
silalah befikir sejenak betapa kasihnye encik boyfie kepade saye
*wink2 blushing lah saye*
so, begitulah kisah disebalik keJAKUNan saye
tengs encik boyfie atas pengorbanan dan kejersama kamu.
sekian..

.hepi belated besday sayang2.

31.oktober.1989-->31.oktober.2010
selamat hari tua yg ke 21 kepade cik besties saye
cik NURAINI bt paiman

cik aien saye yg sangat lah suke membaca novel
sdg berjinak2 cm burung merpati dlm bidang penulisan novel pendek
saye suke watak2 dlm karya kamu yunk,kacak!hahah~
keep it up!thumbs up.. =)
cuti sem kite meronggeng okeh!


31.oktober.1986-->31.oktober/2010
selamat hari tua yg ke 24 kepade cik ex-rumet saye
sis ELMI bt samanhudi

akak yg cumel
lame ta tengok kamu sketch katun2 yg cumel
rindu kamu lah sis elmi-elmo
kawen cepat2 yer =)

so kepade kamu berdua :

HEPI BELATED BESDAY yaa!
semoga panjang umo n'
murah rezeki
aminnn..