Saturday, December 31, 2011

.cik pengapit dan cik pengantin.

As'salam..


owh seriusly hari ini sgt penat -__-|||
keluar rumah tengahari buta
dengan perut laparnye mengaum-ngaum
pecut pegi plaza angsana. phewww !
teman cik ekin shoping utk wedding beliau nanti.
so i sebagai cik pengapit haruslah mengapit bakal pengantin
ke mana sahaja beliau pegi. yoo yoo jo kau nana ;p
pegi bertiga dengan adik cik nana sekali, mimie.


sampai-sampai dah menggigil kelaparan.
terus pecut pegi mcd. eh perlukah ayat pecut sebegitu ?
terima kasih cik pengantin sbb belanja cik pengapit ;)


ok ble dah kenyang topup tenaga
mulakan perjalanan pusing-pusing satu angsana
cari kedai romantika. tak tahu lah cik ekin main sebut je
jenuh mencari nye tak jumpe-jumpe. -.-''
ok fine, fine pegi melepak kedai lain pulak.


merepek-repek membeli belah tak tentu pasal
okay pergi kedai jam. cik pengantin nak membeli jam tangan seutas dua.
nak kawin haruslah beli jam baru.
okay-okay paham perasaan pengantin semua nak baru


cik pengantin tengah usha-usha jam tangan
untuk kegunaan selepas menjadi raja sehari. hihi


mimie, adik cik nana yang setia menunggu kakak-kakak membeli belah ;)


tu dia cik pengantin bekenan jam bonia.


ha tu cantek, tu cantek. kata cik pengapit kpd cik pengantin.


ini bukan muke sedih, tapi gembira sbenarnye
suke tgk cik pengantin beli 2 utas jam untuk mak beliau skali.
suke lagi teman cik pengantin shoping menjak zaman skola
takde istilah window2 ni dgn cik pengantin
beli jam pun dah rm 800++
wahh tekebil-kebil mate cik nana @.@


setel beli jam, then pegi kedai buku pulak
bukan cik pengantin nak cari buku resepi
tapi adik cik nana nak beli barang skola
okeh layan kan jeee..


si mimie rambang mata nak beli liquid paper wane pink la
pensel box angry bird laa..
ha beli, beli. ikut pandai laa..


akhirnya jumpe jugak kedai romantika yang cik pengantin uwar-uwarkan
nice. banyak barang vantage oi.
rambang mate haku oii !


pastu banyak jambangan bunge oi !
kelas kau. tak keruan haku dibuat nye.


niat ke sini sebab cik pengantin nak beli bunga
untuk di deco kat meja guest book.
cari jambangan bunga lah
cari bekas nak isi pen, marker lah.
cari balang nk isi gula-gula lah.
macam-macam lah.


ecehh. cik pengapit pulek melebih.
belek-belek bunga konon nak kawin jugak letewww ;p


dah pung pang pung pang sane sini
teman cik pengantin pegi beli cincin utk encik suami
haku ni dah la tak reti bab-bab cincin mincin ni
haku tunjuk yang rm3000++ kang. haha


nampak tu i selaku cik pengapit
membimbit barang2 shopingan cik pengantin
cik pengantin puas shopingg
haku pun puassss penattt. hehe
tapi besttttt !


ini pic mase dating raye haritu dengan cik pengantin.



* nanti teman cik pengantin edar kad kawin pulekkk ;)




okbai !





Tuesday, December 20, 2011

.tempat ohsem sungguh.

As'salam.



minggu lepas cik nana pergi site
kat Renggam, Simpang Renggam Johor
untuk subjek Park and Recreation
kena lah tengok design park tu
concept la, planning la, planting la, bla bla bla..
haruslah pergi 1 grup lah kan.

dah sampai Renggam,
ada 1 spot yang sangatlah cantekk okay !
cik nana sanggup lah bejalan kaki
sebab nak feel tempat tu se-feel-feel yang mungkin
bes giler ! sebab rase macam kat taman tasik taiping.
pokok dia tuuu ! cantekkk sangat !


nampak tu cik nana dengan geng segrup, kak wani
sanggup jalan kaki tu dari naik kereta.
nak feel weh, feel .
nampak tak structure pokok tu ?
tak nampak ?
okey, fine. next.



pic ni saje dikaburkan sebab nak focus kat ktorang. haha
okey, abaikan pic ni.
okey, next.



tu diaaa ! hajat dihati nak amik gambar tgh jalan
tapi ni main road okey.bahaya.
segala macam kenderaan lalu.
bas, lori, basikal bersimpang siur.
kereta api jek tak lalu ;p



ini cubaan ajakan geng segrup suruh naik kereta.
nampak tu diorang lelaki bertiga dlm kereta
eh nampak ke -.-''
cik nana perempuan bertiga jalan kaki.
eh 6 orang 1 kereta ?
ah bedal ! haha ;p



ni dah lintas jalan konon-konon nak naik kereta dah
haha tapi tak jadi. ktorang nak jugak jalan kaki.
akibat nye, nak lintas jalan semula.
haha tak paham.



ni adalah cubaan pertama untuk bergambar.
berani ke tengah jalan sikitt jeee.
lepastu cepat-cepat lari pegi tepi jalan semula. haha



cuba lagi kali kedua.
pun same keadaan jalan masih tak mengizinkan
nampak tu belakang dah ada motor.



finally, dapat jugak bergambar tengah jalan
yeayyy sangat suke.
dah nampak dahan-dahan pokok tu bercantum ?
antara pokok sebelah kanan dan sebelah kiri ?
ohsem sungguh la.


area ni lah significance utk Renggam.
bes laa entrance nak ke site ni ohsem
walaupun site nye macam kebun buah-buahan -.-''
habis haku kena gigit nyamuk jee .



ok bye !





Tuesday, December 13, 2011

. december,super duper busy !

As salam.

Hai jangan tanye kenape blog ni
dah jarang-jarang sekali di updet
okay, tolong jangan tanye.
sentap mak nak, sentap.



ha kau tengok,
mau tak sentap.
nak habis 31hb
segala macam mak nenek kena buat
FINAL year memang camni eh ?
apsal rumet aku tiap-tiap hari
tengok muvee je keje nye ?
* bengang ni bengang * -.-''



alangkah indahnye kalau jadi macam si kecik ni
tiap-tiap hari boleh main-main dalam kotak
hai untungglaaaaa.






* kalender dari company incik beliau :D



Thursday, December 1, 2011

.cinta 4 tahun.

As’salam


2 Disember 2007 - 2 Disember 2011

(cik nana & incik beliau )


Alhamdulillah 4 tahun hari ini.


Terima kasih Tuhan

Terima kasih atas anugerah indah ini

Terima kasih atas hubungan yang cukup manis ini

Terima kasih atas nikmat cinta dan kasih sayang sesama manusia

Yang Kau berikan pada kami

Terima kasih atas segala dugaan yang telah Kau berikan

sepanjang usia hubungan kami selama 4 tahun ini

ya, dugaan yang sangat-sangat berat

hampir tak tertanggung jasad kerdil ku dengan dugaan itu

namun ku tahu Kau berikan ku dugaan yang sebesar itu

kerana Kau tahu aku mampu menghadapi nya

Alhamdulillah dugaan itu ku jadikan iktibar

untuk aku menerima takdir ini

yang agak pahit untuk ditelan tapi manis mungkin untuk selamanya

Terima kasih kerana aku mampu berdiri ampuh lagi disisi beliau

Insyallah jika dia yang sudah tertulis di Luh Mahfuz untuk ku

Kau permudahkanlah jalan untuk kami

Sesungguhnya Kau penentu segalanya

dan kami hanyalah perancang masa depan semata-mata



incik beliau,

terima kasih kerana memberi

CINTA SEJATI semanis dan sehebat itu

terima kasih.



SELAMAT ULANGTAHUN KE 4


lots of luv,



Sunday, November 27, 2011

.header baru ala-ala DIVA. hahahatuii.

As salam.


marilah beramai-ramai mengucapkan selamat datang kepada cik nana sebab dah jarang gila-gila update blog. i sangat busy body ke sana ke mari okey. ni pun baru balik dari trip ke utara. oi 1 week travel oi oi. longgar lutut mak nak oi. -.-''


dah lame tak update bukan sebab takde cite nak digebang-gebangkan, tapi sebab terlalu banyak cite, cik nana pun taktau nak cite mane 1. kesiann kannn ? ;p


so taktau nak cite benda ape, cik nana bosan nak tukar header boleh tak ? hakhakhak.




gudbye header lame yang bajet comel ala-ala princess ! ;p



hye header baru ala-ala diva ! hahaha





tu je,
okbai !







Sunday, November 20, 2011

. Selamat Hari Kawin Annur Ruzanna.

As'salam.


hai semalam 19/11/2011
kawan skola cik nana melangsungkan perkahwinan
btw, congrats Annur Ruzanna bt Abdullah dan pasangannya




semalam tu pun jadi pergi dah last minit
pengantin dah siap bersanding sume
baru cik nana terhegeh-hegeh sampai
dapat gambar pun 2, 3 keping je
sebab photographer pengantin sibuk je amik gmbr pengantin
ekceli da plan baikbaik dengan cik aien nak pegi same2
sebab kawan-kawan lain tak dapat pegi.
last-last dengan2 cik aien skali tak dapat pegi. sob-sob
tapi takpe-takpe sebab cik nana dah wakil kan dorang sume.









okeh ni bersiap-siap secara ekspress rakyat.
bersiap dalam mase 15 minit je !
sempat conteng eyeliner je !
blusher ke, maskara ke, eyeshadow ke, semua tak sempat !
hoi lip balm, lipstik pun apatah lagi. lagiiii la tak sempat
shawl pun main beli-belit je nasib baik haku tak terbelit sekali. haha





okbai.



Friday, November 11, 2011

.lepas presentation research macam dah present final project.

As'salam. Hepi Friday semua ;)


Hari ni 11.11.11. hari jumaat ape lagi kalau bukan STUDIO.
Hari ni presentation poster untuk research ktorang.
semester ni ialah semester 7*fiuuu*
7, TUJUH yer anak-anak
masing-masing da hebak dengan research masing-masing
haruslah present dengan semat.
sebelum present rase nak tecabot jantung pun ada.
mau tak kalau lah kena tembak kaw-kaw. tak ke naiya ?
lect kornar siket soalan, mau lintang pukang jawab. haha.
okay, btw cik nana nak tunjuk muke ktorang yang macam suke sangat
bile dah present research
lagak dah macam present final project -.-''



bile suka haruslah begambar dengan tangan peace ^^,V


peace dengan begitu semat di belakang tu ialah cik nana yer anak-anak ;p








ha tu dia sesi beramah mesra dgn lecturer ;)


dah besar nanti saye nak jadi landscape architect ^^,


ini adalah gaya pengepit drawing yg berjaya. HAHA ;p



haruslah menempek seketol muka utk dibuat kenang-kenangan.
haha okbai !






Wednesday, November 9, 2011

# wordless wednesday .si kecik dan sunglasses.

As'salam..





* budak kecik nih adek cik nana ye anak-anak *



okbai,
cik nana





Tuesday, November 8, 2011

. lempeng jala cicah sambal tumis ikan bilis .

As'salam.


di petang-petang hari di kala hujan renyai-renyai adalah baik nye jika cik nana cakap pasal makanan. okeh, perut dikala waktu-waktu camni memang seperti mintak penampor. nasib baik kat rumah tengah cuti bolehlah pang pung pang pung kat dapor ketuk kuali. haha


okeh, kat dapur ada tepung gandum. ape lagi bancuh tepung dengan air dan bubuh sikit garam. done ! boleh lah melempeng buat lempeng ! pastu boleh buat sambal tumis ikan bilis untuk cicah dengan lempeng. tekak orang joho haruslah lempeng cicah sambal tumis ikan bilis bukan dengan gula. ^^,


tapi bile cik nana dah jejak ke dapur haruslah manipulasi makanan jadi lebih hebak ! haha walaupun tak la hebak mane. lempeng tak dilempeng tapi di jala. paham tak ? makne nye lempeng cik nana macam roti jala. eh, roti jala ke lempeng ? eh, lempeng ke roti jala? ha lempeng jala. boleh ?





orang bile dah terlebih rajin memang macamni. senang-senang melempeng je terus, haku pegi gedik-gedik pegi jala tepung tu. haha saje nak nampak menarik. bancuhan tepung lempeng tapi hasilnye ala-ala roti jala. kalau roti jala haruslah makan dengan kari buatan ibu yang lazat tu.


ada sape-sape lagi kretip
buat lempeng jadi pizza mungkin ?
hmmm..




okbai,
cik nana



Monday, November 7, 2011

. HBB besties !.

As'salam,


HBB besties !
(hepi belated birthday)
31 Oktober 1989-31 Oktober 2011
suwit 22 !
cik aien








wif luv,
cik nana

Thursday, October 27, 2011

.kasut idaman hati.

As'salam.


hai-hai dikala hati sedang melonjak-lonjak mitak penampor, marilah cik nana review kasut idaman hati selepas kasut merah idaman kalbu yang cik nana war-warkan dulu.






selain kasut merah idaman kalbu
yg cik nana dah miliki ni,
ada seketol lagi kasut yang menjadi idaman hati cik nana.
owh, owh okay ni semua duniawi semata
iye-iye cik nana tahu
perasaan makin melonjak-lonjak bila
cik nana selongkar gambar-gambar zaman ibu cik nana
muda mudi lagi tahun 80-an
kasut-kasut macam ni lah pesen 80-an dulu
yang sekarang tgh 'in' semula.
okay sekarang bukan setakat kasut je stail 80-an
beg petak-petak macam kotak tu pn dah stail okay
apatah lagi beg cerut-cerut macam cik nana pakai
pun kembali 'in' okay.
haha nak cakap haku uptodate leteww ! bluwekk.
sekarang nak story-story pasal pesen
cik nana boleh la story-story sampai muntah
kat ibu cik nana
kannn, untunglahh ada pengkomen tegar kat rumah
sebab sekarang ni dari kasut, seluar, baju, beg segala
semua pesen yg 'in' zaman muda-mudi ibu cik nana dulu
okay-okay cukup haku macam dah tersasar je ni
oi cik nana, kasut lah, kasuttt !
















haritu dah jumpe dah stok kasut macam ni
tapi apesal season sangat eh?
ke kasut stok mase 80-an dulu
dijual semula ? HAHA





nak cakap tu je,
okbai !







Saturday, October 8, 2011

.kasut merah idaman kalbu ku akhirnya menjadi milikku.

As'salam. ini entry pendek penuh dengan rase kegembiraan dan keterujaan yang melampau-lampau. yuhuuu !














lepasni tak payah mimpi kasut merah lagi.
dah boleh tido peluk kasut merah da.
suke, suke, suke !
okbai ! ;)

.cik pengapit dan cik pengantin.

As'salam..


owh seriusly hari ini sgt penat -__-|||
keluar rumah tengahari buta
dengan perut laparnye mengaum-ngaum
pecut pegi plaza angsana. phewww !
teman cik ekin shoping utk wedding beliau nanti.
so i sebagai cik pengapit haruslah mengapit bakal pengantin
ke mana sahaja beliau pegi. yoo yoo jo kau nana ;p
pegi bertiga dengan adik cik nana sekali, mimie.


sampai-sampai dah menggigil kelaparan.
terus pecut pegi mcd. eh perlukah ayat pecut sebegitu ?
terima kasih cik pengantin sbb belanja cik pengapit ;)


ok ble dah kenyang topup tenaga
mulakan perjalanan pusing-pusing satu angsana
cari kedai romantika. tak tahu lah cik ekin main sebut je
jenuh mencari nye tak jumpe-jumpe. -.-''
ok fine, fine pegi melepak kedai lain pulak.


merepek-repek membeli belah tak tentu pasal
okay pergi kedai jam. cik pengantin nak membeli jam tangan seutas dua.
nak kawin haruslah beli jam baru.
okay-okay paham perasaan pengantin semua nak baru


cik pengantin tengah usha-usha jam tangan
untuk kegunaan selepas menjadi raja sehari. hihi


mimie, adik cik nana yang setia menunggu kakak-kakak membeli belah ;)


tu dia cik pengantin bekenan jam bonia.


ha tu cantek, tu cantek. kata cik pengapit kpd cik pengantin.


ini bukan muke sedih, tapi gembira sbenarnye
suke tgk cik pengantin beli 2 utas jam untuk mak beliau skali.
suke lagi teman cik pengantin shoping menjak zaman skola
takde istilah window2 ni dgn cik pengantin
beli jam pun dah rm 800++
wahh tekebil-kebil mate cik nana @.@


setel beli jam, then pegi kedai buku pulak
bukan cik pengantin nak cari buku resepi
tapi adik cik nana nak beli barang skola
okeh layan kan jeee..


si mimie rambang mata nak beli liquid paper wane pink la
pensel box angry bird laa..
ha beli, beli. ikut pandai laa..


akhirnya jumpe jugak kedai romantika yang cik pengantin uwar-uwarkan
nice. banyak barang vantage oi.
rambang mate haku oii !


pastu banyak jambangan bunge oi !
kelas kau. tak keruan haku dibuat nye.


niat ke sini sebab cik pengantin nak beli bunga
untuk di deco kat meja guest book.
cari jambangan bunga lah
cari bekas nak isi pen, marker lah.
cari balang nk isi gula-gula lah.
macam-macam lah.


ecehh. cik pengapit pulek melebih.
belek-belek bunga konon nak kawin jugak letewww ;p


dah pung pang pung pang sane sini
teman cik pengantin pegi beli cincin utk encik suami
haku ni dah la tak reti bab-bab cincin mincin ni
haku tunjuk yang rm3000++ kang. haha


nampak tu i selaku cik pengapit
membimbit barang2 shopingan cik pengantin
cik pengantin puas shopingg
haku pun puassss penattt. hehe
tapi besttttt !


ini pic mase dating raye haritu dengan cik pengantin.



* nanti teman cik pengantin edar kad kawin pulekkk ;)




okbai !





.tempat ohsem sungguh.

As'salam.



minggu lepas cik nana pergi site
kat Renggam, Simpang Renggam Johor
untuk subjek Park and Recreation
kena lah tengok design park tu
concept la, planning la, planting la, bla bla bla..
haruslah pergi 1 grup lah kan.

dah sampai Renggam,
ada 1 spot yang sangatlah cantekk okay !
cik nana sanggup lah bejalan kaki
sebab nak feel tempat tu se-feel-feel yang mungkin
bes giler ! sebab rase macam kat taman tasik taiping.
pokok dia tuuu ! cantekkk sangat !


nampak tu cik nana dengan geng segrup, kak wani
sanggup jalan kaki tu dari naik kereta.
nak feel weh, feel .
nampak tak structure pokok tu ?
tak nampak ?
okey, fine. next.



pic ni saje dikaburkan sebab nak focus kat ktorang. haha
okey, abaikan pic ni.
okey, next.



tu diaaa ! hajat dihati nak amik gambar tgh jalan
tapi ni main road okey.bahaya.
segala macam kenderaan lalu.
bas, lori, basikal bersimpang siur.
kereta api jek tak lalu ;p



ini cubaan ajakan geng segrup suruh naik kereta.
nampak tu diorang lelaki bertiga dlm kereta
eh nampak ke -.-''
cik nana perempuan bertiga jalan kaki.
eh 6 orang 1 kereta ?
ah bedal ! haha ;p



ni dah lintas jalan konon-konon nak naik kereta dah
haha tapi tak jadi. ktorang nak jugak jalan kaki.
akibat nye, nak lintas jalan semula.
haha tak paham.



ni adalah cubaan pertama untuk bergambar.
berani ke tengah jalan sikitt jeee.
lepastu cepat-cepat lari pegi tepi jalan semula. haha



cuba lagi kali kedua.
pun same keadaan jalan masih tak mengizinkan
nampak tu belakang dah ada motor.



finally, dapat jugak bergambar tengah jalan
yeayyy sangat suke.
dah nampak dahan-dahan pokok tu bercantum ?
antara pokok sebelah kanan dan sebelah kiri ?
ohsem sungguh la.


area ni lah significance utk Renggam.
bes laa entrance nak ke site ni ohsem
walaupun site nye macam kebun buah-buahan -.-''
habis haku kena gigit nyamuk jee .



ok bye !





. december,super duper busy !

As salam.

Hai jangan tanye kenape blog ni
dah jarang-jarang sekali di updet
okay, tolong jangan tanye.
sentap mak nak, sentap.



ha kau tengok,
mau tak sentap.
nak habis 31hb
segala macam mak nenek kena buat
FINAL year memang camni eh ?
apsal rumet aku tiap-tiap hari
tengok muvee je keje nye ?
* bengang ni bengang * -.-''



alangkah indahnye kalau jadi macam si kecik ni
tiap-tiap hari boleh main-main dalam kotak
hai untungglaaaaa.






* kalender dari company incik beliau :D



.cinta 4 tahun.

As’salam


2 Disember 2007 - 2 Disember 2011

(cik nana & incik beliau )


Alhamdulillah 4 tahun hari ini.


Terima kasih Tuhan

Terima kasih atas anugerah indah ini

Terima kasih atas hubungan yang cukup manis ini

Terima kasih atas nikmat cinta dan kasih sayang sesama manusia

Yang Kau berikan pada kami

Terima kasih atas segala dugaan yang telah Kau berikan

sepanjang usia hubungan kami selama 4 tahun ini

ya, dugaan yang sangat-sangat berat

hampir tak tertanggung jasad kerdil ku dengan dugaan itu

namun ku tahu Kau berikan ku dugaan yang sebesar itu

kerana Kau tahu aku mampu menghadapi nya

Alhamdulillah dugaan itu ku jadikan iktibar

untuk aku menerima takdir ini

yang agak pahit untuk ditelan tapi manis mungkin untuk selamanya

Terima kasih kerana aku mampu berdiri ampuh lagi disisi beliau

Insyallah jika dia yang sudah tertulis di Luh Mahfuz untuk ku

Kau permudahkanlah jalan untuk kami

Sesungguhnya Kau penentu segalanya

dan kami hanyalah perancang masa depan semata-mata



incik beliau,

terima kasih kerana memberi

CINTA SEJATI semanis dan sehebat itu

terima kasih.



SELAMAT ULANGTAHUN KE 4


lots of luv,



.header baru ala-ala DIVA. hahahatuii.

As salam.


marilah beramai-ramai mengucapkan selamat datang kepada cik nana sebab dah jarang gila-gila update blog. i sangat busy body ke sana ke mari okey. ni pun baru balik dari trip ke utara. oi 1 week travel oi oi. longgar lutut mak nak oi. -.-''


dah lame tak update bukan sebab takde cite nak digebang-gebangkan, tapi sebab terlalu banyak cite, cik nana pun taktau nak cite mane 1. kesiann kannn ? ;p


so taktau nak cite benda ape, cik nana bosan nak tukar header boleh tak ? hakhakhak.




gudbye header lame yang bajet comel ala-ala princess ! ;p



hye header baru ala-ala diva ! hahaha





tu je,
okbai !







. Selamat Hari Kawin Annur Ruzanna.

As'salam.


hai semalam 19/11/2011
kawan skola cik nana melangsungkan perkahwinan
btw, congrats Annur Ruzanna bt Abdullah dan pasangannya




semalam tu pun jadi pergi dah last minit
pengantin dah siap bersanding sume
baru cik nana terhegeh-hegeh sampai
dapat gambar pun 2, 3 keping je
sebab photographer pengantin sibuk je amik gmbr pengantin
ekceli da plan baikbaik dengan cik aien nak pegi same2
sebab kawan-kawan lain tak dapat pegi.
last-last dengan2 cik aien skali tak dapat pegi. sob-sob
tapi takpe-takpe sebab cik nana dah wakil kan dorang sume.









okeh ni bersiap-siap secara ekspress rakyat.
bersiap dalam mase 15 minit je !
sempat conteng eyeliner je !
blusher ke, maskara ke, eyeshadow ke, semua tak sempat !
hoi lip balm, lipstik pun apatah lagi. lagiiii la tak sempat
shawl pun main beli-belit je nasib baik haku tak terbelit sekali. haha





okbai.



.lepas presentation research macam dah present final project.

As'salam. Hepi Friday semua ;)


Hari ni 11.11.11. hari jumaat ape lagi kalau bukan STUDIO.
Hari ni presentation poster untuk research ktorang.
semester ni ialah semester 7*fiuuu*
7, TUJUH yer anak-anak
masing-masing da hebak dengan research masing-masing
haruslah present dengan semat.
sebelum present rase nak tecabot jantung pun ada.
mau tak kalau lah kena tembak kaw-kaw. tak ke naiya ?
lect kornar siket soalan, mau lintang pukang jawab. haha.
okay, btw cik nana nak tunjuk muke ktorang yang macam suke sangat
bile dah present research
lagak dah macam present final project -.-''



bile suka haruslah begambar dengan tangan peace ^^,V


peace dengan begitu semat di belakang tu ialah cik nana yer anak-anak ;p








ha tu dia sesi beramah mesra dgn lecturer ;)


dah besar nanti saye nak jadi landscape architect ^^,


ini adalah gaya pengepit drawing yg berjaya. HAHA ;p



haruslah menempek seketol muka utk dibuat kenang-kenangan.
haha okbai !






# wordless wednesday .si kecik dan sunglasses.

As'salam..





* budak kecik nih adek cik nana ye anak-anak *



okbai,
cik nana





. lempeng jala cicah sambal tumis ikan bilis .

As'salam.


di petang-petang hari di kala hujan renyai-renyai adalah baik nye jika cik nana cakap pasal makanan. okeh, perut dikala waktu-waktu camni memang seperti mintak penampor. nasib baik kat rumah tengah cuti bolehlah pang pung pang pung kat dapor ketuk kuali. haha


okeh, kat dapur ada tepung gandum. ape lagi bancuh tepung dengan air dan bubuh sikit garam. done ! boleh lah melempeng buat lempeng ! pastu boleh buat sambal tumis ikan bilis untuk cicah dengan lempeng. tekak orang joho haruslah lempeng cicah sambal tumis ikan bilis bukan dengan gula. ^^,


tapi bile cik nana dah jejak ke dapur haruslah manipulasi makanan jadi lebih hebak ! haha walaupun tak la hebak mane. lempeng tak dilempeng tapi di jala. paham tak ? makne nye lempeng cik nana macam roti jala. eh, roti jala ke lempeng ? eh, lempeng ke roti jala? ha lempeng jala. boleh ?





orang bile dah terlebih rajin memang macamni. senang-senang melempeng je terus, haku pegi gedik-gedik pegi jala tepung tu. haha saje nak nampak menarik. bancuhan tepung lempeng tapi hasilnye ala-ala roti jala. kalau roti jala haruslah makan dengan kari buatan ibu yang lazat tu.


ada sape-sape lagi kretip
buat lempeng jadi pizza mungkin ?
hmmm..




okbai,
cik nana



. HBB besties !.

As'salam,


HBB besties !
(hepi belated birthday)
31 Oktober 1989-31 Oktober 2011
suwit 22 !
cik aien








wif luv,
cik nana

.kasut idaman hati.

As'salam.


hai-hai dikala hati sedang melonjak-lonjak mitak penampor, marilah cik nana review kasut idaman hati selepas kasut merah idaman kalbu yang cik nana war-warkan dulu.






selain kasut merah idaman kalbu
yg cik nana dah miliki ni,
ada seketol lagi kasut yang menjadi idaman hati cik nana.
owh, owh okay ni semua duniawi semata
iye-iye cik nana tahu
perasaan makin melonjak-lonjak bila
cik nana selongkar gambar-gambar zaman ibu cik nana
muda mudi lagi tahun 80-an
kasut-kasut macam ni lah pesen 80-an dulu
yang sekarang tgh 'in' semula.
okay sekarang bukan setakat kasut je stail 80-an
beg petak-petak macam kotak tu pn dah stail okay
apatah lagi beg cerut-cerut macam cik nana pakai
pun kembali 'in' okay.
haha nak cakap haku uptodate leteww ! bluwekk.
sekarang nak story-story pasal pesen
cik nana boleh la story-story sampai muntah
kat ibu cik nana
kannn, untunglahh ada pengkomen tegar kat rumah
sebab sekarang ni dari kasut, seluar, baju, beg segala
semua pesen yg 'in' zaman muda-mudi ibu cik nana dulu
okay-okay cukup haku macam dah tersasar je ni
oi cik nana, kasut lah, kasuttt !
















haritu dah jumpe dah stok kasut macam ni
tapi apesal season sangat eh?
ke kasut stok mase 80-an dulu
dijual semula ? HAHA





nak cakap tu je,
okbai !







.kasut merah idaman kalbu ku akhirnya menjadi milikku.

As'salam. ini entry pendek penuh dengan rase kegembiraan dan keterujaan yang melampau-lampau. yuhuuu !














lepasni tak payah mimpi kasut merah lagi.
dah boleh tido peluk kasut merah da.
suke, suke, suke !
okbai ! ;)