Monday, January 24, 2011

.cerita vacation *part 1*.

salam..jum ikut cik nana flashback cerita vacation cik nana yang macam dah basi ni..hehe~

End of year taun lepas cik nana n incik beliau macam banyak pulak bejalan..okeh utk yg part 1 ni kami merepek ronda2 sebahagian wilayah JOHO..dari SKUDAI ke KLUANG..dr KLUANG singgah AYER HITAM..dr AYER HITAM ke PASIR GUDANG..dr PASIR GUDANG ke DANGA..dr DANGA ke PONTIAN..hah puas tak puas lah kaw bejalan nana oi!

Motif kejadian ni berlaku sbb incik beliau beria2 ajak cik nana g KTM Kluang semata2 nak bekpes kat situ yang konon nye macam femes lah dengan roti BAKAR nye..seyes cik nana terpedaye! tapi tempatnye indah kabar dari rupe jek kot~


pagi2 bute da sampai sini..punye lah semangat nak mkn roti bakar!


upss tercrop pic incik beliau..hehe sori ;p


okeh cik nana bekpes roti bun bakar..boleh lah rase roti bakar.hek~


then ke M.P Kluang sbb nak bayar saman tak letak kupon mase beria sangat bekpes roti bakar..okeh padan muke! hehe~


lepas tu lepaking kat Dataran Kluang di pagi hari..


kt belakang Dataran Kluang ada 1 tasik yg sangat NICE penuh dengan BUNGE TERATAI! sangat cantek dan sangat teruja..hoyehh2!


see?cantek kan bunge TERATAI ni?rase macam nak cabut je sume bunge teratai dalam tasik tu..sungguh!


eh tengok tu! bunge TERATAI incik beliau petik kan utk cik nana..so suwit! =)


okeh cik bunge TERATAI, sila ucapkan selamat tinggal dari habitat kamu!*berlatar belakang kan Dataran Kluang*


proceed terus ke Danga Bay..sekadar melepaskan batuk di tangge..hek~kami sgt tak jemu ke danga..tak tau kenape..walaupun hanye pandang kosong ke laut..


senja yang tak berape nak senja.. (*_*)v


bwk incik beliau 'melancong' ke hujung benua asia..TANJUNG PIAI..haha seksa oi kena sergah dengan MONYET2 jek!


okeh penat dah jalan2 kat negeri sendiri dan tamat juge cerita vacation PART I nih..nanti cik nana sambung PART II dan PART III..kite jalan2 ke negeri orang pulak yer..wink2~

No comments:

.cerita vacation *part 1*.

salam..jum ikut cik nana flashback cerita vacation cik nana yang macam dah basi ni..hehe~

End of year taun lepas cik nana n incik beliau macam banyak pulak bejalan..okeh utk yg part 1 ni kami merepek ronda2 sebahagian wilayah JOHO..dari SKUDAI ke KLUANG..dr KLUANG singgah AYER HITAM..dr AYER HITAM ke PASIR GUDANG..dr PASIR GUDANG ke DANGA..dr DANGA ke PONTIAN..hah puas tak puas lah kaw bejalan nana oi!

Motif kejadian ni berlaku sbb incik beliau beria2 ajak cik nana g KTM Kluang semata2 nak bekpes kat situ yang konon nye macam femes lah dengan roti BAKAR nye..seyes cik nana terpedaye! tapi tempatnye indah kabar dari rupe jek kot~


pagi2 bute da sampai sini..punye lah semangat nak mkn roti bakar!


upss tercrop pic incik beliau..hehe sori ;p


okeh cik nana bekpes roti bun bakar..boleh lah rase roti bakar.hek~


then ke M.P Kluang sbb nak bayar saman tak letak kupon mase beria sangat bekpes roti bakar..okeh padan muke! hehe~


lepas tu lepaking kat Dataran Kluang di pagi hari..


kt belakang Dataran Kluang ada 1 tasik yg sangat NICE penuh dengan BUNGE TERATAI! sangat cantek dan sangat teruja..hoyehh2!


see?cantek kan bunge TERATAI ni?rase macam nak cabut je sume bunge teratai dalam tasik tu..sungguh!


eh tengok tu! bunge TERATAI incik beliau petik kan utk cik nana..so suwit! =)


okeh cik bunge TERATAI, sila ucapkan selamat tinggal dari habitat kamu!*berlatar belakang kan Dataran Kluang*


proceed terus ke Danga Bay..sekadar melepaskan batuk di tangge..hek~kami sgt tak jemu ke danga..tak tau kenape..walaupun hanye pandang kosong ke laut..


senja yang tak berape nak senja.. (*_*)v


bwk incik beliau 'melancong' ke hujung benua asia..TANJUNG PIAI..haha seksa oi kena sergah dengan MONYET2 jek!


okeh penat dah jalan2 kat negeri sendiri dan tamat juge cerita vacation PART I nih..nanti cik nana sambung PART II dan PART III..kite jalan2 ke negeri orang pulak yer..wink2~

No comments: