Wednesday, January 12, 2011

.henpon punye cerita.

salam..entry ni tekeluar bile tgh godeh2 henpon..

cik nana stat pakai henpon mase zaman skola menengah dulu2..tak pasti 1st pakai henpon form bape..alaa ada henpon takat msg2 dengan kekawan kelas..senang nak tanye keje skola ke kan..tapi bukan lah nak main msg ngn boypren ke..tak main lah boypren2 mase skola..haha jangan percaye dongeng sangat cite tu..okeh silap cik nana bukan nak cerita pasal cinta monyet tapi pasal henpon..cik nana reverse balik ok!kat bawah ni hieraky henpon2 yang pernah cik nana pakai dan henpon yang sedang cik nana pakai..


1. Nokia 8250


henpon ni agak berbakti dengan cik nana..henpon ni lah yang membawa cik nana kepada dunia teknologi..hahah poyo..stended la bdk skola dulu2 pakai henpon ni..dah ayah cik nana belikan yang nih pakai jelah wat2 ada..ni pon da cukup bangge ada henpon.. =)


2. Nokia 3230


henpon ni ayah cik nana hadiahkan spesel untuk cik nana sbb cik nana dapat keputusan cemerlang mase skolah agama..wahh teruja giler dapat henpon sebab macam cerdik cket..haha..ayah cik nana belikan mase cik nana lower 6..padahal cik nana dapat result cam best mase skola agama tu mase cik nana form 4..tetunggak 2 tahun kot baru ayah cik nana tunaikan janji beliau..tapi cik nana tak kesah pun,takde pun bukan cik nana merengek2 mintak..owh baik nye saye! =)..then cik nana pakai lah henpon ni dari 2006 sampai lah 2010..disebabkan henpon ni sangat lah lasak telah membuatkan cik nana syg gler kat henpon ni..biar lah henpon nye da bekarat2 pun..cik nana pakai jugak walaupun dia da menunjukkan simpton hilang ingatan..syg henpon nye da tak macam 4 tahun dulu.. :( skrang henpon nye ada kat rumah..adek cik nana wat maen game..


3. CSL W8000



henpon ni adalah kesinambungan selepas henpon Nokia 3230 cik nana tu..henpon ni suprise gift dari incik beliau kat cik nana..cik nana cam tekejut2 ayam gak bile incik beliau bagi sbb cik nana takde mintak nak henpon pun..lain lah kalau cik nana mintak..hehe..cume mungkin cik nana asik merengek2 henpon cik nana macam dah bengong2, msg pon takbleh mengeluarkan suara lagi, henpon pun asik2 mati jek then wujud lah henpon ni..walaupun bukan blackberry (bb) tapi function hp ni ala2 bb jugak lah..cik nana teruja giler dapat henpon ni siap tayang2 kat adek cik nana tapi apakan daya henpon ni pon wat suprise gak kat cik nana..2 minggu pakai dia da tunjuk gejala2 yang tak sihat..so sad =(


4. Nokia C3


okeh kesah henpon cik nana yang ala2 bb tu wat suprise tak sihat jugak, then incik beliau telah memberi kata putus utk trade in henpon tu kat kedai tempat henpon ala2 bb tu dibeli..masalah pulak bile nak trade in cik nana pulak kelabu mate tak tau nak henpon yang mane plak sebagai ganti..hehe alang2 bos da bg green light suruh pilih je, tu yang wat cik nana tak keruan..hajat di hati cik nana dah nak capai henpon C3 ni sbb incik beliau suggest amik C3 memandangkan henpon ni pon ala2 bb..wahh cik nana nak lah kaler pink tapi apakan daya stok kaler pink da abes..so tak dapatlah henpon c3 kaler pink yang ala2 bb ni.. =( konon sedih lagi.. :p


4. Nokia 5228


akibat tak jadi beli C3 kaler pink tu cik nana capai kata sepakat cik nana nak touch screen plak bleh tak incik beliau?hehe opkos lah bleh sbb tu skrang cik nana pakai henpon ni..wahh incik beliau sangat baik hati lahh..then cik nana pun beli henpon ni kaler putih sbb kaler hitam takde stok..*eh bukan cik nana yang beli tapi incik beliau yang belikan..hehe silap pulak*

walaupun henpon ni kaler putih bersih sebersih hati cik nana tapi cik nana da tebayang2 nak tuka jadi kaler pink jugak buleh tak??hehe nak wat camni buleh tak??buleh tak?buleh tak?hehe :p

sebagai akhirnye cik nana nak ucapkan bebanyak time kasih kat ayah cik nana dan incik beliau yang telah menaja henpon2 cik nana..cik nana jugak nak mintak maap kalau entry ni nampak gelojoh sangat cerita pasal henpon..tapi bukan cik nana mengata henpon orang pun..cik nana mengata henpon cik nana sendiri kot :p


*cik nana tak kesah pakai henpon ape pun asalkan halalan toiyibba..eh??hehe

2 comments:

.henpon punye cerita.

salam..entry ni tekeluar bile tgh godeh2 henpon..

cik nana stat pakai henpon mase zaman skola menengah dulu2..tak pasti 1st pakai henpon form bape..alaa ada henpon takat msg2 dengan kekawan kelas..senang nak tanye keje skola ke kan..tapi bukan lah nak main msg ngn boypren ke..tak main lah boypren2 mase skola..haha jangan percaye dongeng sangat cite tu..okeh silap cik nana bukan nak cerita pasal cinta monyet tapi pasal henpon..cik nana reverse balik ok!kat bawah ni hieraky henpon2 yang pernah cik nana pakai dan henpon yang sedang cik nana pakai..


1. Nokia 8250


henpon ni agak berbakti dengan cik nana..henpon ni lah yang membawa cik nana kepada dunia teknologi..hahah poyo..stended la bdk skola dulu2 pakai henpon ni..dah ayah cik nana belikan yang nih pakai jelah wat2 ada..ni pon da cukup bangge ada henpon.. =)


2. Nokia 3230


henpon ni ayah cik nana hadiahkan spesel untuk cik nana sbb cik nana dapat keputusan cemerlang mase skolah agama..wahh teruja giler dapat henpon sebab macam cerdik cket..haha..ayah cik nana belikan mase cik nana lower 6..padahal cik nana dapat result cam best mase skola agama tu mase cik nana form 4..tetunggak 2 tahun kot baru ayah cik nana tunaikan janji beliau..tapi cik nana tak kesah pun,takde pun bukan cik nana merengek2 mintak..owh baik nye saye! =)..then cik nana pakai lah henpon ni dari 2006 sampai lah 2010..disebabkan henpon ni sangat lah lasak telah membuatkan cik nana syg gler kat henpon ni..biar lah henpon nye da bekarat2 pun..cik nana pakai jugak walaupun dia da menunjukkan simpton hilang ingatan..syg henpon nye da tak macam 4 tahun dulu.. :( skrang henpon nye ada kat rumah..adek cik nana wat maen game..


3. CSL W8000



henpon ni adalah kesinambungan selepas henpon Nokia 3230 cik nana tu..henpon ni suprise gift dari incik beliau kat cik nana..cik nana cam tekejut2 ayam gak bile incik beliau bagi sbb cik nana takde mintak nak henpon pun..lain lah kalau cik nana mintak..hehe..cume mungkin cik nana asik merengek2 henpon cik nana macam dah bengong2, msg pon takbleh mengeluarkan suara lagi, henpon pun asik2 mati jek then wujud lah henpon ni..walaupun bukan blackberry (bb) tapi function hp ni ala2 bb jugak lah..cik nana teruja giler dapat henpon ni siap tayang2 kat adek cik nana tapi apakan daya henpon ni pon wat suprise gak kat cik nana..2 minggu pakai dia da tunjuk gejala2 yang tak sihat..so sad =(


4. Nokia C3


okeh kesah henpon cik nana yang ala2 bb tu wat suprise tak sihat jugak, then incik beliau telah memberi kata putus utk trade in henpon tu kat kedai tempat henpon ala2 bb tu dibeli..masalah pulak bile nak trade in cik nana pulak kelabu mate tak tau nak henpon yang mane plak sebagai ganti..hehe alang2 bos da bg green light suruh pilih je, tu yang wat cik nana tak keruan..hajat di hati cik nana dah nak capai henpon C3 ni sbb incik beliau suggest amik C3 memandangkan henpon ni pon ala2 bb..wahh cik nana nak lah kaler pink tapi apakan daya stok kaler pink da abes..so tak dapatlah henpon c3 kaler pink yang ala2 bb ni.. =( konon sedih lagi.. :p


4. Nokia 5228


akibat tak jadi beli C3 kaler pink tu cik nana capai kata sepakat cik nana nak touch screen plak bleh tak incik beliau?hehe opkos lah bleh sbb tu skrang cik nana pakai henpon ni..wahh incik beliau sangat baik hati lahh..then cik nana pun beli henpon ni kaler putih sbb kaler hitam takde stok..*eh bukan cik nana yang beli tapi incik beliau yang belikan..hehe silap pulak*

walaupun henpon ni kaler putih bersih sebersih hati cik nana tapi cik nana da tebayang2 nak tuka jadi kaler pink jugak buleh tak??hehe nak wat camni buleh tak??buleh tak?buleh tak?hehe :p

sebagai akhirnye cik nana nak ucapkan bebanyak time kasih kat ayah cik nana dan incik beliau yang telah menaja henpon2 cik nana..cik nana jugak nak mintak maap kalau entry ni nampak gelojoh sangat cerita pasal henpon..tapi bukan cik nana mengata henpon orang pun..cik nana mengata henpon cik nana sendiri kot :p


*cik nana tak kesah pakai henpon ape pun asalkan halalan toiyibba..eh??hehe

2 comments: