Monday, January 10, 2011

.site vishitt.

salam sume..sunat bagi salam walaupun tajuk entry mcm haremm..hahah

cik nana baru lepas balik dari site visit sbenanye..site utk studio resource sem ni hanye lah kota tinggi johor semate2 sampai abes sem..dah lah area yang nak cover taknak macam besa plak kan..so pagi pukul 8 kami gerak dari utm terus ke majlis daerah kota tinggi..pegi sini bajet macam gud2 lah konon dengan muke megah masuk majlis daerah..jap lagi masuk je dalam bilik meting masing2 wat muke sejuk lepas tu hye2 bye2 lah..konon lah kitorang datang majlis ni sbb ada briefing ngn majlis and stakeholders area tu..org majlis adalah town planner dorang..tambah ngn ada org muzium lah, org jabatan masyarakatan lah, org jabatan parit dan saliran lah..tapi dorang borak ngn lecturer je kot..ktorang ni dtg jadi ahli mesyuarat tingkap sudeyy..memang ke lauttt la jawabnye..hahah..

habes je briefing cik nana ngn kawan2 dijamu selera kami dengan sarapan ala2 bufet gitu..dewan makan dia tak macam hotel plak kan..ape ntah susah nak jamu ktorang ni bagi makanan bungkus dlm polistrin sudeyy..bile da teruja walupun cume dapat makan mi goreng je walhal tak kebulur mane pun ginilah rupenye..hahah


bebudak yang awal2 da kebulur berebut2 nk makan..kemain lagi beratur panjang..


bajet macam cumel snap gambar sambil pelok pinggan..haha..snap skali gambar syam encik kawan cik nana sbb dia beratur blkg cik nana *perhatian kpd incik beliau*


kontinue snap dengan barisan hadapan cik nana, kak moon n kak long..diorang senyum kelaparan tuh..hahah


lepas perot kenyang melantak mi goreng ktorang teruskan pejalanan dengan mem'vishitt' site yg bakal kami cover..tak pasti lah celah mane je tp yang pasti nye area pantai sekitar kota tinggi..yang cik nana ingat tadi singgah jeti tanjung sedili,lalu laju2 tepi desaru,singah 2 pantai yang ck nana lupe name nye,then ke bandar penawar and last skali singgah telok sengat..lecturer cik nana ckp tu sume site yang bakal ktorang cover tapi tadi pun ada je yang ktorang tak singgah..mak aii pesal tak 1 joho je cover..huhu..okeh kat bawah ni destinasi terakhir site vi'shitt' cik nana iaitu kt Telok Sengat..tempat ni macam nice je tu pasal cik nana rajin nak tangkap gambar..ni pon pakai henpon jek kot..kamera cik nana muntah ijau tak sudah2.. =(









cik nana peace sbb macam da xcited sgt nak balik..sentap dengan pakcik bas bawak bas ala2 stunt nk drift celah sawit..haiyakk pakcik! tambah plak cik nana mual2 bile naik pengangkutan berhawa dingin ni..huhu sbb sgt tak menyeronokan lah site visit ni jadi site vi'shitt..upsss sorii.. ;p


*akan kembali ke kota tinggi lepas raye cine.. =(


No comments:

.site vishitt.

salam sume..sunat bagi salam walaupun tajuk entry mcm haremm..hahah

cik nana baru lepas balik dari site visit sbenanye..site utk studio resource sem ni hanye lah kota tinggi johor semate2 sampai abes sem..dah lah area yang nak cover taknak macam besa plak kan..so pagi pukul 8 kami gerak dari utm terus ke majlis daerah kota tinggi..pegi sini bajet macam gud2 lah konon dengan muke megah masuk majlis daerah..jap lagi masuk je dalam bilik meting masing2 wat muke sejuk lepas tu hye2 bye2 lah..konon lah kitorang datang majlis ni sbb ada briefing ngn majlis and stakeholders area tu..org majlis adalah town planner dorang..tambah ngn ada org muzium lah, org jabatan masyarakatan lah, org jabatan parit dan saliran lah..tapi dorang borak ngn lecturer je kot..ktorang ni dtg jadi ahli mesyuarat tingkap sudeyy..memang ke lauttt la jawabnye..hahah..

habes je briefing cik nana ngn kawan2 dijamu selera kami dengan sarapan ala2 bufet gitu..dewan makan dia tak macam hotel plak kan..ape ntah susah nak jamu ktorang ni bagi makanan bungkus dlm polistrin sudeyy..bile da teruja walupun cume dapat makan mi goreng je walhal tak kebulur mane pun ginilah rupenye..hahah


bebudak yang awal2 da kebulur berebut2 nk makan..kemain lagi beratur panjang..


bajet macam cumel snap gambar sambil pelok pinggan..haha..snap skali gambar syam encik kawan cik nana sbb dia beratur blkg cik nana *perhatian kpd incik beliau*


kontinue snap dengan barisan hadapan cik nana, kak moon n kak long..diorang senyum kelaparan tuh..hahah


lepas perot kenyang melantak mi goreng ktorang teruskan pejalanan dengan mem'vishitt' site yg bakal kami cover..tak pasti lah celah mane je tp yang pasti nye area pantai sekitar kota tinggi..yang cik nana ingat tadi singgah jeti tanjung sedili,lalu laju2 tepi desaru,singah 2 pantai yang ck nana lupe name nye,then ke bandar penawar and last skali singgah telok sengat..lecturer cik nana ckp tu sume site yang bakal ktorang cover tapi tadi pun ada je yang ktorang tak singgah..mak aii pesal tak 1 joho je cover..huhu..okeh kat bawah ni destinasi terakhir site vi'shitt' cik nana iaitu kt Telok Sengat..tempat ni macam nice je tu pasal cik nana rajin nak tangkap gambar..ni pon pakai henpon jek kot..kamera cik nana muntah ijau tak sudah2.. =(









cik nana peace sbb macam da xcited sgt nak balik..sentap dengan pakcik bas bawak bas ala2 stunt nk drift celah sawit..haiyakk pakcik! tambah plak cik nana mual2 bile naik pengangkutan berhawa dingin ni..huhu sbb sgt tak menyeronokan lah site visit ni jadi site vi'shitt..upsss sorii.. ;p


*akan kembali ke kota tinggi lepas raye cine.. =(


No comments: