Wednesday, July 13, 2011

.saye memerlukan jambangan bunga segar untuk terus hidup.

As'salam. ha amik kau tajuk entry taknak macam panjang lebar pulak kan. tajuk dah lah desperate macam dah tak boleh bernafas dah. okeh, itu semua propa je lebih je kan cik nana oi !. hihihi.


cik nana sekarang sangat menginginkan sejambak bunga segar untuk tatapan tatkala jiwa memberontak-rontak. hehe dah kenape kau nana? tampo nak?


dah duaplohempat kali cik nana bagi hint kat incik beliau yang cik nana nak sejambak bunga segar. dan ini hint yang kali ke duaplohlima tulis terus kat blog dengan harapan incik beliau baca. hehe cik nana tahu incik beliau stalker blog cik nana. ;p


plisss, cik nana sangat menginginkan bunga-bunga segar macam ni :

















kang susah-susah sangat cik nana ajak pergi cameron beli bunga ros segar baru incik beliau tahu. ha tahu takut ye ;p



ha tengok kalau kat cameron puas tak puas kau dapat beli bunga ros segar macam ni. cik nana tak mengimpikan macam seth tan bagi 1 booth bunga ros kat nora elena tapi cume sejambak je, sejambak pun cukup lah ! =(




iye cik nana ingat je yang incik beliau pernah belikan cik nana pokok bunga. tapi tu dah lama -.-'
pokok bunga nye pun dah mati dah. hehehe


sientifik name : kalanchoe blossfeldiana
common name : setawar


ni lah pokok bunga yang incik beliau beli kat Jepun untuk cik nana. incik beliau memang sangat-sangat baik hati sebab belikan pokok bunga pink untuk cik nana. tapi cik nana dah berusaha untuk menyelamatkan nyawa pokok ni dengan bantuan ibu cik nana tapi tak berjaya. !_!'


iye cik nana tahu cik nana belajar pasal pokok-pokok segala tapi mase tu cik nana baru 1st year ilmu masih cetek lagi secetek air kotak milo. T.T'


kalau sekarang ni incik beliau bagi bunga atas ni, kurang-kurang cik nana dapat biakkan supaya jadi beranak pinak sepuloh pasu. okeh hiperbola je. hehe


so incik beliau, tunggu ape lagi. cepat lah seprise kan cik nana dengan sejambak bunga segar yang tak layu. plissss.





okeh, bye !


p/s : cik nana sedang tunggu dengan penuh pengharapan T.T'
semoga trick ini berjaye. hehe ;p





20 comments:

siti kektus said...

kasi bunga plastik yang nampak macam segar. abes cerita. hehe


komfem2 tak kann mati punya cik nana. haha :p

Veronica Vesella Letcheva said...

kalau time birthday kena bagi sejambak bunga ni,segar rasa hati. hahahaha. xD TERSENYUM LEBAR dan RASA SUNGGUH BAHAGIA,kan kan. minta lah dekat encik beliau tuuu. xD

cik nana said...

siti kektus : haha bunga plastik pastu sembur2 air nampak segar kot. haha mati la cik nana klu cmtu.

cik nana said...

vee : untunglah time besday nak bg sejambak bunga segar bugar ni. hoho aihh penat dah hint mintak bunga. tak berjaye lagi. cesss !

cik zureen said...

aku pernah dapat time bufday yg lepas.. tu pon sebab majok n dia terpaksa pujuk aku dengan sejambak bunga... chumel weh.. hihi

msredcheesecake said...

Cik nana,
Nak watpe bunga segar tue? Nak ternak ker? Hhheee

belog|amiyo said...

kalau bagi bunga plastik suka tak? haha

FyzaLovato said...

terbaik lah.direct punye bagi hint.ekekeke :P
yeah,sadly sy xpenah dpt lagi pon bunga seumur hidup ini. cik nana kire beruntung :)

fa said...

http://mylife-fa.blogspot.com/2011/07/jom-senyum-bersama-shazny-salleh.html

fa tag cik nana.. ^^

oh2! fa un suka bunga.. wangii ^^

mizzkechique said...

impian menggunung... =)

cik nana said...

cik zureen : wahh bes la kau dah dpt sjambak bunga. ad bear skali x?kot la mcm bunga konvo ke?hehe

cik nana said...

msred : nak buat jambangan hati la misred ;) kekeke

cik nana said...

belogamiyo : i nak bunga segar la bukan bunga plastik. hehe ;p

cik nana said...

fyzalovato : haha ala2 direct selling u ! beruntung mmg beruntung, tapi tu dulu. skrg nak lain pulak. hehe ;)

cik nana said...

fa : nanti cik nana terjah ye. bunga segar2 memang wangi ;)

cik nana said...

mizzkechique : setinggi gunung everest ;)

Veronica Vesella Letcheva said...

HAHA,mana tau birthday yang kesekian kali nya nanti ada plak bunga tu, xD

Anonymous said...

.....bnge ea?hehe

cik nana said...

vee : hopefully (;


anon : iyela bunge, tanye lagi pulak !
hahahaha! ;p bluwekkk2 lep u !

SYAFIQAHSALEH said...

gle cantik bunga bunga <3

.saye memerlukan jambangan bunga segar untuk terus hidup.

As'salam. ha amik kau tajuk entry taknak macam panjang lebar pulak kan. tajuk dah lah desperate macam dah tak boleh bernafas dah. okeh, itu semua propa je lebih je kan cik nana oi !. hihihi.


cik nana sekarang sangat menginginkan sejambak bunga segar untuk tatapan tatkala jiwa memberontak-rontak. hehe dah kenape kau nana? tampo nak?


dah duaplohempat kali cik nana bagi hint kat incik beliau yang cik nana nak sejambak bunga segar. dan ini hint yang kali ke duaplohlima tulis terus kat blog dengan harapan incik beliau baca. hehe cik nana tahu incik beliau stalker blog cik nana. ;p


plisss, cik nana sangat menginginkan bunga-bunga segar macam ni :

















kang susah-susah sangat cik nana ajak pergi cameron beli bunga ros segar baru incik beliau tahu. ha tahu takut ye ;p



ha tengok kalau kat cameron puas tak puas kau dapat beli bunga ros segar macam ni. cik nana tak mengimpikan macam seth tan bagi 1 booth bunga ros kat nora elena tapi cume sejambak je, sejambak pun cukup lah ! =(




iye cik nana ingat je yang incik beliau pernah belikan cik nana pokok bunga. tapi tu dah lama -.-'
pokok bunga nye pun dah mati dah. hehehe


sientifik name : kalanchoe blossfeldiana
common name : setawar


ni lah pokok bunga yang incik beliau beli kat Jepun untuk cik nana. incik beliau memang sangat-sangat baik hati sebab belikan pokok bunga pink untuk cik nana. tapi cik nana dah berusaha untuk menyelamatkan nyawa pokok ni dengan bantuan ibu cik nana tapi tak berjaya. !_!'


iye cik nana tahu cik nana belajar pasal pokok-pokok segala tapi mase tu cik nana baru 1st year ilmu masih cetek lagi secetek air kotak milo. T.T'


kalau sekarang ni incik beliau bagi bunga atas ni, kurang-kurang cik nana dapat biakkan supaya jadi beranak pinak sepuloh pasu. okeh hiperbola je. hehe


so incik beliau, tunggu ape lagi. cepat lah seprise kan cik nana dengan sejambak bunga segar yang tak layu. plissss.





okeh, bye !


p/s : cik nana sedang tunggu dengan penuh pengharapan T.T'
semoga trick ini berjaye. hehe ;p





20 comments:

siti kektus said...

kasi bunga plastik yang nampak macam segar. abes cerita. hehe


komfem2 tak kann mati punya cik nana. haha :p

Veronica Vesella Letcheva said...

kalau time birthday kena bagi sejambak bunga ni,segar rasa hati. hahahaha. xD TERSENYUM LEBAR dan RASA SUNGGUH BAHAGIA,kan kan. minta lah dekat encik beliau tuuu. xD

cik nana said...

siti kektus : haha bunga plastik pastu sembur2 air nampak segar kot. haha mati la cik nana klu cmtu.

cik nana said...

vee : untunglah time besday nak bg sejambak bunga segar bugar ni. hoho aihh penat dah hint mintak bunga. tak berjaye lagi. cesss !

cik zureen said...

aku pernah dapat time bufday yg lepas.. tu pon sebab majok n dia terpaksa pujuk aku dengan sejambak bunga... chumel weh.. hihi

msredcheesecake said...

Cik nana,
Nak watpe bunga segar tue? Nak ternak ker? Hhheee

belog|amiyo said...

kalau bagi bunga plastik suka tak? haha

FyzaLovato said...

terbaik lah.direct punye bagi hint.ekekeke :P
yeah,sadly sy xpenah dpt lagi pon bunga seumur hidup ini. cik nana kire beruntung :)

fa said...

http://mylife-fa.blogspot.com/2011/07/jom-senyum-bersama-shazny-salleh.html

fa tag cik nana.. ^^

oh2! fa un suka bunga.. wangii ^^

mizzkechique said...

impian menggunung... =)

cik nana said...

cik zureen : wahh bes la kau dah dpt sjambak bunga. ad bear skali x?kot la mcm bunga konvo ke?hehe

cik nana said...

msred : nak buat jambangan hati la misred ;) kekeke

cik nana said...

belogamiyo : i nak bunga segar la bukan bunga plastik. hehe ;p

cik nana said...

fyzalovato : haha ala2 direct selling u ! beruntung mmg beruntung, tapi tu dulu. skrg nak lain pulak. hehe ;)

cik nana said...

fa : nanti cik nana terjah ye. bunga segar2 memang wangi ;)

cik nana said...

mizzkechique : setinggi gunung everest ;)

Veronica Vesella Letcheva said...

HAHA,mana tau birthday yang kesekian kali nya nanti ada plak bunga tu, xD

Anonymous said...

.....bnge ea?hehe

cik nana said...

vee : hopefully (;


anon : iyela bunge, tanye lagi pulak !
hahahaha! ;p bluwekkk2 lep u !

SYAFIQAHSALEH said...

gle cantik bunga bunga <3