Wednesday, October 5, 2011

.TIPS # mengubati jerawat manja.



As' salam. mood cik nana macam riang ria di aidilfitri, so marilah cik nana berkongsi 1 tips. 1 je ok ?


bagi sesiapa yang dilahirkan dan membesar dengan kulit yang flawless, gebus, mulus, licinnnn, tanpa sebarang cela jerawat, untunggg lah kau. dah besa panjang tak payah pakai pencuci muka segala sebab kulit da hebak, untunggg lah kau. tak payah tegedik-gedik tepek foundation, bb cream, concealer, compact powder segala cume tepek bedak baby johnson je untunggg lah kau, konon-konon dah cantek natural beauty lah kata nye kann. huk !



TAPI



bagi sesiapa yang kini sedang menghadapi masalah jerawat, jangan guling-guling keciwa, rileks, rileks, cool bebeh ! tu makna nye pekerja kilang hormon anda sedang bekerja dengan rajin tanpa mencuri sebarang tulang. kan ? cikgu cik nana dulu cakap, jerawat ni SENI ok ! so cik nana ada jawapan untuk mengurangkan rase kegusaran pasal je-ra-wat ini.



T3 MyCin




pakai gel ni sebelum tido. cuci muka bersih-bersih dan lap. calit sikit n nipis-nipis je kat tempat yang bermasalah jerawat. insyallah bangun esok pagi, jerawat dah berubah wajah. jerawat yang dah berubah, bukan wajah yang berubah ye. hehe. jerawat akan kecut dan ulang pemakaian gel ni bile diperlukan. gel ni ada jual kat farmasi-farmasi dalam RM 22 macam tu.



sharing is caring kan ? cik nana share sebab cik nana pun pakai T3 MyCin ni. adek-adek, kawan-kawan semua, jangan lah gundah-gulana dengan jerawat ni. kite diberi akal untuk ikhtiar dan sekeping hati untuk menenangkan jiwa. takmau stress-stress okay !






7 comments:

♥Lady Ainaa♥ said...

Bgus ye T3 ni?? nk try lah juga...dlu nk try, tp kwn ckp x berkesan....huuuu...betul2, skunk ni orng yg takut dgn jerawat bukn jerwt tu takut dgn kitew...hehehehe

----- ----- said...

ermnnn....

cik nana said...

lady ainaa : ok je cik nana pakai. myb depends kt org gak kot. tp x slh klu try kn.. ;)

Lee-Yan-Naa said...

menarik2..boleh beli ni simpan untuk emergency hehehehe

cik nana said...

lee-yan-naa : haah boleh2. kot emergncy kes jerawat t'klua. hihi

cik zureen said...

nak join pakai gak bley x? :) tp nak pakai ko punye la.. x nak beli pon.. haha.. kedekot kan..

cik nana said...

cik zureen : bolehh. meh aku calit kan kt ko. aku byk setok ni. haha

.TIPS # mengubati jerawat manja.



As' salam. mood cik nana macam riang ria di aidilfitri, so marilah cik nana berkongsi 1 tips. 1 je ok ?


bagi sesiapa yang dilahirkan dan membesar dengan kulit yang flawless, gebus, mulus, licinnnn, tanpa sebarang cela jerawat, untunggg lah kau. dah besa panjang tak payah pakai pencuci muka segala sebab kulit da hebak, untunggg lah kau. tak payah tegedik-gedik tepek foundation, bb cream, concealer, compact powder segala cume tepek bedak baby johnson je untunggg lah kau, konon-konon dah cantek natural beauty lah kata nye kann. huk !



TAPI



bagi sesiapa yang kini sedang menghadapi masalah jerawat, jangan guling-guling keciwa, rileks, rileks, cool bebeh ! tu makna nye pekerja kilang hormon anda sedang bekerja dengan rajin tanpa mencuri sebarang tulang. kan ? cikgu cik nana dulu cakap, jerawat ni SENI ok ! so cik nana ada jawapan untuk mengurangkan rase kegusaran pasal je-ra-wat ini.



T3 MyCin




pakai gel ni sebelum tido. cuci muka bersih-bersih dan lap. calit sikit n nipis-nipis je kat tempat yang bermasalah jerawat. insyallah bangun esok pagi, jerawat dah berubah wajah. jerawat yang dah berubah, bukan wajah yang berubah ye. hehe. jerawat akan kecut dan ulang pemakaian gel ni bile diperlukan. gel ni ada jual kat farmasi-farmasi dalam RM 22 macam tu.



sharing is caring kan ? cik nana share sebab cik nana pun pakai T3 MyCin ni. adek-adek, kawan-kawan semua, jangan lah gundah-gulana dengan jerawat ni. kite diberi akal untuk ikhtiar dan sekeping hati untuk menenangkan jiwa. takmau stress-stress okay !






7 comments:

♥Lady Ainaa♥ said...

Bgus ye T3 ni?? nk try lah juga...dlu nk try, tp kwn ckp x berkesan....huuuu...betul2, skunk ni orng yg takut dgn jerawat bukn jerwt tu takut dgn kitew...hehehehe

----- ----- said...

ermnnn....

cik nana said...

lady ainaa : ok je cik nana pakai. myb depends kt org gak kot. tp x slh klu try kn.. ;)

Lee-Yan-Naa said...

menarik2..boleh beli ni simpan untuk emergency hehehehe

cik nana said...

lee-yan-naa : haah boleh2. kot emergncy kes jerawat t'klua. hihi

cik zureen said...

nak join pakai gak bley x? :) tp nak pakai ko punye la.. x nak beli pon.. haha.. kedekot kan..

cik nana said...

cik zureen : bolehh. meh aku calit kan kt ko. aku byk setok ni. haha