Tuesday, December 20, 2011

.tempat ohsem sungguh.

As'salam.



minggu lepas cik nana pergi site
kat Renggam, Simpang Renggam Johor
untuk subjek Park and Recreation
kena lah tengok design park tu
concept la, planning la, planting la, bla bla bla..
haruslah pergi 1 grup lah kan.

dah sampai Renggam,
ada 1 spot yang sangatlah cantekk okay !
cik nana sanggup lah bejalan kaki
sebab nak feel tempat tu se-feel-feel yang mungkin
bes giler ! sebab rase macam kat taman tasik taiping.
pokok dia tuuu ! cantekkk sangat !


nampak tu cik nana dengan geng segrup, kak wani
sanggup jalan kaki tu dari naik kereta.
nak feel weh, feel .
nampak tak structure pokok tu ?
tak nampak ?
okey, fine. next.



pic ni saje dikaburkan sebab nak focus kat ktorang. haha
okey, abaikan pic ni.
okey, next.



tu diaaa ! hajat dihati nak amik gambar tgh jalan
tapi ni main road okey.bahaya.
segala macam kenderaan lalu.
bas, lori, basikal bersimpang siur.
kereta api jek tak lalu ;p



ini cubaan ajakan geng segrup suruh naik kereta.
nampak tu diorang lelaki bertiga dlm kereta
eh nampak ke -.-''
cik nana perempuan bertiga jalan kaki.
eh 6 orang 1 kereta ?
ah bedal ! haha ;p



ni dah lintas jalan konon-konon nak naik kereta dah
haha tapi tak jadi. ktorang nak jugak jalan kaki.
akibat nye, nak lintas jalan semula.
haha tak paham.



ni adalah cubaan pertama untuk bergambar.
berani ke tengah jalan sikitt jeee.
lepastu cepat-cepat lari pegi tepi jalan semula. haha



cuba lagi kali kedua.
pun same keadaan jalan masih tak mengizinkan
nampak tu belakang dah ada motor.



finally, dapat jugak bergambar tengah jalan
yeayyy sangat suke.
dah nampak dahan-dahan pokok tu bercantum ?
antara pokok sebelah kanan dan sebelah kiri ?
ohsem sungguh la.


area ni lah significance utk Renggam.
bes laa entrance nak ke site ni ohsem
walaupun site nye macam kebun buah-buahan -.-''
habis haku kena gigit nyamuk jee .



ok bye !





2 comments:

Laila Majid said...

perghh ade ke tmpt ni kt malaysia ?

cantiknyaaaa

cik nana said...

sebab ada lah ada gmbr nye ;)

.tempat ohsem sungguh.

As'salam.



minggu lepas cik nana pergi site
kat Renggam, Simpang Renggam Johor
untuk subjek Park and Recreation
kena lah tengok design park tu
concept la, planning la, planting la, bla bla bla..
haruslah pergi 1 grup lah kan.

dah sampai Renggam,
ada 1 spot yang sangatlah cantekk okay !
cik nana sanggup lah bejalan kaki
sebab nak feel tempat tu se-feel-feel yang mungkin
bes giler ! sebab rase macam kat taman tasik taiping.
pokok dia tuuu ! cantekkk sangat !


nampak tu cik nana dengan geng segrup, kak wani
sanggup jalan kaki tu dari naik kereta.
nak feel weh, feel .
nampak tak structure pokok tu ?
tak nampak ?
okey, fine. next.



pic ni saje dikaburkan sebab nak focus kat ktorang. haha
okey, abaikan pic ni.
okey, next.



tu diaaa ! hajat dihati nak amik gambar tgh jalan
tapi ni main road okey.bahaya.
segala macam kenderaan lalu.
bas, lori, basikal bersimpang siur.
kereta api jek tak lalu ;p



ini cubaan ajakan geng segrup suruh naik kereta.
nampak tu diorang lelaki bertiga dlm kereta
eh nampak ke -.-''
cik nana perempuan bertiga jalan kaki.
eh 6 orang 1 kereta ?
ah bedal ! haha ;p



ni dah lintas jalan konon-konon nak naik kereta dah
haha tapi tak jadi. ktorang nak jugak jalan kaki.
akibat nye, nak lintas jalan semula.
haha tak paham.



ni adalah cubaan pertama untuk bergambar.
berani ke tengah jalan sikitt jeee.
lepastu cepat-cepat lari pegi tepi jalan semula. haha



cuba lagi kali kedua.
pun same keadaan jalan masih tak mengizinkan
nampak tu belakang dah ada motor.



finally, dapat jugak bergambar tengah jalan
yeayyy sangat suke.
dah nampak dahan-dahan pokok tu bercantum ?
antara pokok sebelah kanan dan sebelah kiri ?
ohsem sungguh la.


area ni lah significance utk Renggam.
bes laa entrance nak ke site ni ohsem
walaupun site nye macam kebun buah-buahan -.-''
habis haku kena gigit nyamuk jee .



ok bye !





2 comments:

Laila Majid said...

perghh ade ke tmpt ni kt malaysia ?

cantiknyaaaa

cik nana said...

sebab ada lah ada gmbr nye ;)