Wednesday, January 26, 2011

.the making of HB din.

salam..nak cite pasal HB lagi..sila jangan bosan.. (^_^)v

bulan January ni adalah bulan yang sangat meriah dengan besday2 studiomate cik nana dan besday cik nana juge..so HB yang da lepas hari tu mule2 Kak Peja, Syam, Cik Nana dan Api..So 26hb jatuh pulak kat HB din..HB kali ni lain dari yang lain sbb ktorang wat sendiri KEK HB! yeayyy suke!

studiomate cik nana,nua sdg tekun mengkrim kek. cik nana pulak cbuk 'menepung tawar' kek..hehe


berjemaah membuat kek!


lagak ibarat seorang pastri chef! yeahh!


kakitangan kedai kek! heh~


tarra! kek petame siap..chesse kek oren wif nips and kismis~


kek ke-2:pandan cheese kek wif epal and smarties!*haha main bubuh je name*


itik epal itu cumel! made by abg long~


kek sudah siap dan diusung utk majlis HB Din~yeayy!


okeh tu dia DIN si gemoks beseluar bunge!
so, Selamat Hari Lahir ke 23
26 January 1988-26 January 2011
Mohd Nasharuddin bin Mat Hussien
*pok Din*
semoga terus maju untuk RAJIN!*erkk*


*meriah nye bulan january!sukeee!

.selamat hari lahir API.

salam..nak taip entry ni cepat2 sebab da lambat wish kat blog..

24 January 1988-24 January 2011
Selamat Hari Lahir ke 23
Mohd Halifa bin Awang Perang@Othman
*Api.Alip*

si baju oren inilah besday BOY..besday boy dan mamat si boboy..hehe cumel!


kek HB!sedap!


dan yang paling bes HB si api nih, cik nana dan syam dapat tiup lilin jugak..ni la bes nye HB dekat2..leh celebret sekali gus..


syam*15hb*, cik nana*19hb*, api*24hb*

Tengs utk kawan2 studio yang sangat baik hati..
Tak jemu2 nyanyi lagu HB utk ktorang
Tak jemu2 makan kek same2
Tak jemu2 main tepung same2
Ada kawan macam korang
Hidup ni tak akan jemu!
so kawan2 yang baik hati
INGAT! kawan sampai MATI.

Monday, January 24, 2011

.cerita vacation *part 1*.

salam..jum ikut cik nana flashback cerita vacation cik nana yang macam dah basi ni..hehe~

End of year taun lepas cik nana n incik beliau macam banyak pulak bejalan..okeh utk yg part 1 ni kami merepek ronda2 sebahagian wilayah JOHO..dari SKUDAI ke KLUANG..dr KLUANG singgah AYER HITAM..dr AYER HITAM ke PASIR GUDANG..dr PASIR GUDANG ke DANGA..dr DANGA ke PONTIAN..hah puas tak puas lah kaw bejalan nana oi!

Motif kejadian ni berlaku sbb incik beliau beria2 ajak cik nana g KTM Kluang semata2 nak bekpes kat situ yang konon nye macam femes lah dengan roti BAKAR nye..seyes cik nana terpedaye! tapi tempatnye indah kabar dari rupe jek kot~


pagi2 bute da sampai sini..punye lah semangat nak mkn roti bakar!


upss tercrop pic incik beliau..hehe sori ;p


okeh cik nana bekpes roti bun bakar..boleh lah rase roti bakar.hek~


then ke M.P Kluang sbb nak bayar saman tak letak kupon mase beria sangat bekpes roti bakar..okeh padan muke! hehe~


lepas tu lepaking kat Dataran Kluang di pagi hari..


kt belakang Dataran Kluang ada 1 tasik yg sangat NICE penuh dengan BUNGE TERATAI! sangat cantek dan sangat teruja..hoyehh2!


see?cantek kan bunge TERATAI ni?rase macam nak cabut je sume bunge teratai dalam tasik tu..sungguh!


eh tengok tu! bunge TERATAI incik beliau petik kan utk cik nana..so suwit! =)


okeh cik bunge TERATAI, sila ucapkan selamat tinggal dari habitat kamu!*berlatar belakang kan Dataran Kluang*


proceed terus ke Danga Bay..sekadar melepaskan batuk di tangge..hek~kami sgt tak jemu ke danga..tak tau kenape..walaupun hanye pandang kosong ke laut..


senja yang tak berape nak senja.. (*_*)v


bwk incik beliau 'melancong' ke hujung benua asia..TANJUNG PIAI..haha seksa oi kena sergah dengan MONYET2 jek!


okeh penat dah jalan2 kat negeri sendiri dan tamat juge cerita vacation PART I nih..nanti cik nana sambung PART II dan PART III..kite jalan2 ke negeri orang pulak yer..wink2~

Sunday, January 23, 2011

.incik beliau dirampas.

salam..ouch sedih, sentap bercampur baur perasaan cik nana skang ni..

dulu cik puteri zamrud
then cik puteri firus
pastu cik sri ayu
before ni cik tenaga empat
skrg ni cik seri bakti pulak

okeh. incik beliau cik nana telah dirampas oleh cik seri ats nih
stetment ini adalah benar
cik seri ni akan m'bawa incik beliau belayar2 bersame nye*wuuwuu*
dan cik nana kembali 'single' utk 4,5 bulan..*hek*
henpon cik nana jugak akan kurang menjerit2
okeh.paham tgh laut takde line*pitam*
takpe takpe cik nana cool (!____!)


Thursday, January 20, 2011

.hepi besday gurl.

salam..hari ni cik nana as a besday gurl nak cite pasal hepi besday..ehh??hek~

Hari ni 19 januari dan cik nana melalui hari ni sbg besday gurl same seperti insan2 lain yang bukan besday gurl..gagaga~same seperti org lain pegi kelas, balik kelas tebongkang tido..plan hari ni cik nana nak balik rumah sebab nak celebret besday kat rumah ngn family sbb ibu cik nana da ready resepi spesel utk besday cik nana ciap nak watkan kek besday lagi..TAPI disebabkan STUDIO ada gruping work terpaksa lah cik nana korban kan utk tidak bersame family..OK!

So walaupun tak balik rumah TAPI cik nana dapat jugak makan kek besday n rase kemeriahan menumpang glemer besday 'org rumah' abg long!weee suke nye!ekceli tugas cik nana n kawan2 utk mensuprise kan 'org rumah' abg long yang sambut besday pada 18 januari..TAPI sebelum tu sempat lah cik nana eksyen2 posing kat kek besday tu, dapat test tiup lilin dulu..HAHA upss sori abg long!*zaim tu da pasang lilin awl sgt,takut lilin nye cair cik nana tiup dulu..hehe*










Okeh kat atas ni cik nana pura2 je macam lah kek cik nana..hahah..feel sbg seorang besday gurl memang sangatlah tak bleh BLAH..ngee~


tarrra..ni dia 'besday gurl' sebenar nye..hehe 'org rumah' abg long datang jauh2 dari uitm shah alam..beliau taktau kami wat suprise!!


mereka ini tetamu jemputan..jann, fahim, zaim..umat manusia studio..

Waa sedap sangat dapat makan kek ciap ngn ayam kepsi lagi..Sumpah sampai jilat jari!TAPI ramai studiomate yang tak join ingat kek ngn ayam2 tu wujud kat studio sebab celebret besday cik nana..hehe bukan lah..cik nana tumpang jek kot kebetulan besday cik nana..hehe..so banyak lah ucapan HEPI BESDAY and TERIMA KASIH yang cik nana dapat atas kekeliruan sesetengah pihak yang keliru..btw tenkiu abg long! =)


*waa tak sabar nak tebus balik celebret besday kat rumah pulak!

Wednesday, January 19, 2011

.terima kasih STUDIOmate.

salam..entry ni utk ucap terima kasih kat studiomate yang masuk tahun ke-3 dan same2 melayari bahtera L.A dan juga masuk tahun ke 2 menTEPUNG cik nana!

tenkiu utk jajan2 yang sangat KIUT dan sangat BANYAK itu..muruku BABY yang sangat cumil..tiupan api walaupun hanye dari sebiji LIGHTER! itu sudah sangat SUWIT tau tak!tak payah tiup lilin pun takpe..tenkiu utk balingan serbuk2 TEPUNG itu! dan yang paling bes tenkiu utk nyanyian lagu EPI BESDAY yg sangat kiutmiut itu!korang TENKIU tau!

So cik nana rindu nak imbas 19 january tahun lepas..owh itu pun sangat BEST! korang NICE lah!

okeh ni mase cik nana suwit 21..

cik nana di TEPUNG habis habisan tanpe belas kasihan!


adek bradek studio..ecah,cik su,kak long! tengs utk baby PINK itu!


studiomate!


malam tiup lilin n potong kek.suke nye!


okeh ni sume cerita tahun lepas..so ini pulak tahun ni cik nana suwit 22!

muke suke sbb teruja dapat jajan yang sangat BANYAK.


mereka memperdaye cik nana utk klua makan..baru berangan nak nek moto ngn kak moon! tapi tak sempat sudah di TEPUNG dulu.


pic ni cantek! ada snow2 lah! kredit to cik mus!


cik nana tahu muke cik nana sedang COMOT!


macam dah agak malam ni akan di TEPUNG..cik nana dah ready pakai selebet2 jek g STUDIO..=)

again, tenkiu kawan2 sume
kawan sampai MATI.


*tenkiu cik mus utk penangkapan pic2 cik nana!

.saye sudah 22!.

salam..tegamam nak taip ni..owh cik nana suda BESAR!

19 January 1989-19 January 2011
genap umur cik nana
22 tahun!
yeayy! ALHAMDULILLAH.
terima kasih ibu, ayah adek2 syg!
terima kasih incik beliau,
terima kasih cik besties,
terima kasih cik rumet,
terima kasih studiomate,
terima kasih skulmate
terima kasih semua!
sebab ada di samping cik nana ketike meniti usia 22 tahun ni!
terima kasih YA ALLAH.

Tuesday, January 18, 2011

.hey kamu!.

salam..malam ni cik nana nak gedik2 cket buley??tanak bace sile tutup tinge cepat! :p

rindu manusia sorang nih
even kekerapan perjumpaan semakin kerap
dan menjadikan kami semakin akrab
walaupun kami bukan getah sekerap
tapi sekerap mungkin
saya akan cuba pastikan
kita tak terperap macam tu saje!
*owh semangat sangat kenape kaw nana?*


*gambar ini adalah gambar hiasan tapi saye pasti ini adalah gambar sebenar*hek~

so, kamu! kamu! dan kamu!
terima kasih
sebab saya rase sangat
AKRAB dengan kamu!


Saturday, January 15, 2011

.selamat hari lahir syamsul bahri.

salam..so entry ni cik nana dedicated utk kwn cik nana yang merangkap studiomate cik nana sbb dia suke bace belog cik nana even depan cik nana pon dia akan tunjuk dia sedang bace belog cik nana..kaw bodek aku ke hape ha?

oleh yang demikian entry ni ditujukan utk dia supaye dia rase megah nak bace entry ni byk2 kali sekaligus bace belog cik nana yang tak bape ketol jek follower nye..*hek tak kesah pon*

so, dengan ikhlas nye
selamat hari lahir ke 24
Syamsul Bahri bin Samsir
(15 Januari 1987-15 January 2011)

*aku curik gambar kaw ni kt fesbuk..ko ingat macam cover album ke ha?perasan!haha*

so, kepada Syamsul Bahri
semoga panjang umo
murah rezeki
kawen nanti sila jempot aku
*dopek lah aku poie soromban*
kawan sampai mati.


*dah wat somting utk besday cik rumet tapi ad dlm lappy yg saket tu..eheh pengakuan terbuka ni..sabaw yer cik rumet*

.muvee : paranormal activity.

salam..entry ni wujud lepas tgk wayang dgn incik beliau*owh incik beliau lagi..ngee*

dah menjadi habit kami kalau g tengok wayang mesti tak ada plan nak tengok cite ape..da sampai kaunter tiket baru terhegeh2 mendongak tengok skrin bace satu2 muvee ape yang ada..sesambil tu jeling2 poster konon bleh imagine best ke tak cite tu..so semalam berulang lagi kejadian macam tu dan akhirnye kami tgk muvee ini :


owh sila jangan terpedaya dengan stating cite ni..memang sangat ntah pape..owh tibe2 rase macam korang ditipu 'kaw2' sbb tgk cite ni..korang akan soal dalam hati "ni filem ke mende?" sbb korang akan tengok ala2 diari hidup 1 family yang direkod dengan handycam dan cctv sahaje..serius korang akan rase hati korang jatuh2 kat lantai sbb keciwa dengan stating cite ni..TAPI bile cite ni dah begerak jauh cket sumpah korang akan jatuh hati kat cite ni..tapi cik nana tak tau nak cite macam mane pasal muvee ni..better korang pegi sendiri tengok kat wayang sbb efek cerita ni memang sangat real..serius! (^_^)v


*kalau nak download je pon boley

Wednesday, January 12, 2011

.henpon punye cerita.

salam..entry ni tekeluar bile tgh godeh2 henpon..

cik nana stat pakai henpon mase zaman skola menengah dulu2..tak pasti 1st pakai henpon form bape..alaa ada henpon takat msg2 dengan kekawan kelas..senang nak tanye keje skola ke kan..tapi bukan lah nak main msg ngn boypren ke..tak main lah boypren2 mase skola..haha jangan percaye dongeng sangat cite tu..okeh silap cik nana bukan nak cerita pasal cinta monyet tapi pasal henpon..cik nana reverse balik ok!kat bawah ni hieraky henpon2 yang pernah cik nana pakai dan henpon yang sedang cik nana pakai..


1. Nokia 8250


henpon ni agak berbakti dengan cik nana..henpon ni lah yang membawa cik nana kepada dunia teknologi..hahah poyo..stended la bdk skola dulu2 pakai henpon ni..dah ayah cik nana belikan yang nih pakai jelah wat2 ada..ni pon da cukup bangge ada henpon.. =)


2. Nokia 3230


henpon ni ayah cik nana hadiahkan spesel untuk cik nana sbb cik nana dapat keputusan cemerlang mase skolah agama..wahh teruja giler dapat henpon sebab macam cerdik cket..haha..ayah cik nana belikan mase cik nana lower 6..padahal cik nana dapat result cam best mase skola agama tu mase cik nana form 4..tetunggak 2 tahun kot baru ayah cik nana tunaikan janji beliau..tapi cik nana tak kesah pun,takde pun bukan cik nana merengek2 mintak..owh baik nye saye! =)..then cik nana pakai lah henpon ni dari 2006 sampai lah 2010..disebabkan henpon ni sangat lah lasak telah membuatkan cik nana syg gler kat henpon ni..biar lah henpon nye da bekarat2 pun..cik nana pakai jugak walaupun dia da menunjukkan simpton hilang ingatan..syg henpon nye da tak macam 4 tahun dulu.. :( skrang henpon nye ada kat rumah..adek cik nana wat maen game..


3. CSL W8000



henpon ni adalah kesinambungan selepas henpon Nokia 3230 cik nana tu..henpon ni suprise gift dari incik beliau kat cik nana..cik nana cam tekejut2 ayam gak bile incik beliau bagi sbb cik nana takde mintak nak henpon pun..lain lah kalau cik nana mintak..hehe..cume mungkin cik nana asik merengek2 henpon cik nana macam dah bengong2, msg pon takbleh mengeluarkan suara lagi, henpon pun asik2 mati jek then wujud lah henpon ni..walaupun bukan blackberry (bb) tapi function hp ni ala2 bb jugak lah..cik nana teruja giler dapat henpon ni siap tayang2 kat adek cik nana tapi apakan daya henpon ni pon wat suprise gak kat cik nana..2 minggu pakai dia da tunjuk gejala2 yang tak sihat..so sad =(


4. Nokia C3


okeh kesah henpon cik nana yang ala2 bb tu wat suprise tak sihat jugak, then incik beliau telah memberi kata putus utk trade in henpon tu kat kedai tempat henpon ala2 bb tu dibeli..masalah pulak bile nak trade in cik nana pulak kelabu mate tak tau nak henpon yang mane plak sebagai ganti..hehe alang2 bos da bg green light suruh pilih je, tu yang wat cik nana tak keruan..hajat di hati cik nana dah nak capai henpon C3 ni sbb incik beliau suggest amik C3 memandangkan henpon ni pon ala2 bb..wahh cik nana nak lah kaler pink tapi apakan daya stok kaler pink da abes..so tak dapatlah henpon c3 kaler pink yang ala2 bb ni.. =( konon sedih lagi.. :p


4. Nokia 5228


akibat tak jadi beli C3 kaler pink tu cik nana capai kata sepakat cik nana nak touch screen plak bleh tak incik beliau?hehe opkos lah bleh sbb tu skrang cik nana pakai henpon ni..wahh incik beliau sangat baik hati lahh..then cik nana pun beli henpon ni kaler putih sbb kaler hitam takde stok..*eh bukan cik nana yang beli tapi incik beliau yang belikan..hehe silap pulak*

walaupun henpon ni kaler putih bersih sebersih hati cik nana tapi cik nana da tebayang2 nak tuka jadi kaler pink jugak buleh tak??hehe nak wat camni buleh tak??buleh tak?buleh tak?hehe :p

sebagai akhirnye cik nana nak ucapkan bebanyak time kasih kat ayah cik nana dan incik beliau yang telah menaja henpon2 cik nana..cik nana jugak nak mintak maap kalau entry ni nampak gelojoh sangat cerita pasal henpon..tapi bukan cik nana mengata henpon orang pun..cik nana mengata henpon cik nana sendiri kot :p


*cik nana tak kesah pakai henpon ape pun asalkan halalan toiyibba..eh??hehe

.the making of HB din.

salam..nak cite pasal HB lagi..sila jangan bosan.. (^_^)v

bulan January ni adalah bulan yang sangat meriah dengan besday2 studiomate cik nana dan besday cik nana juge..so HB yang da lepas hari tu mule2 Kak Peja, Syam, Cik Nana dan Api..So 26hb jatuh pulak kat HB din..HB kali ni lain dari yang lain sbb ktorang wat sendiri KEK HB! yeayyy suke!

studiomate cik nana,nua sdg tekun mengkrim kek. cik nana pulak cbuk 'menepung tawar' kek..hehe


berjemaah membuat kek!


lagak ibarat seorang pastri chef! yeahh!


kakitangan kedai kek! heh~


tarra! kek petame siap..chesse kek oren wif nips and kismis~


kek ke-2:pandan cheese kek wif epal and smarties!*haha main bubuh je name*


itik epal itu cumel! made by abg long~


kek sudah siap dan diusung utk majlis HB Din~yeayy!


okeh tu dia DIN si gemoks beseluar bunge!
so, Selamat Hari Lahir ke 23
26 January 1988-26 January 2011
Mohd Nasharuddin bin Mat Hussien
*pok Din*
semoga terus maju untuk RAJIN!*erkk*


*meriah nye bulan january!sukeee!

.selamat hari lahir API.

salam..nak taip entry ni cepat2 sebab da lambat wish kat blog..

24 January 1988-24 January 2011
Selamat Hari Lahir ke 23
Mohd Halifa bin Awang Perang@Othman
*Api.Alip*

si baju oren inilah besday BOY..besday boy dan mamat si boboy..hehe cumel!


kek HB!sedap!


dan yang paling bes HB si api nih, cik nana dan syam dapat tiup lilin jugak..ni la bes nye HB dekat2..leh celebret sekali gus..


syam*15hb*, cik nana*19hb*, api*24hb*

Tengs utk kawan2 studio yang sangat baik hati..
Tak jemu2 nyanyi lagu HB utk ktorang
Tak jemu2 makan kek same2
Tak jemu2 main tepung same2
Ada kawan macam korang
Hidup ni tak akan jemu!
so kawan2 yang baik hati
INGAT! kawan sampai MATI.

.cerita vacation *part 1*.

salam..jum ikut cik nana flashback cerita vacation cik nana yang macam dah basi ni..hehe~

End of year taun lepas cik nana n incik beliau macam banyak pulak bejalan..okeh utk yg part 1 ni kami merepek ronda2 sebahagian wilayah JOHO..dari SKUDAI ke KLUANG..dr KLUANG singgah AYER HITAM..dr AYER HITAM ke PASIR GUDANG..dr PASIR GUDANG ke DANGA..dr DANGA ke PONTIAN..hah puas tak puas lah kaw bejalan nana oi!

Motif kejadian ni berlaku sbb incik beliau beria2 ajak cik nana g KTM Kluang semata2 nak bekpes kat situ yang konon nye macam femes lah dengan roti BAKAR nye..seyes cik nana terpedaye! tapi tempatnye indah kabar dari rupe jek kot~


pagi2 bute da sampai sini..punye lah semangat nak mkn roti bakar!


upss tercrop pic incik beliau..hehe sori ;p


okeh cik nana bekpes roti bun bakar..boleh lah rase roti bakar.hek~


then ke M.P Kluang sbb nak bayar saman tak letak kupon mase beria sangat bekpes roti bakar..okeh padan muke! hehe~


lepas tu lepaking kat Dataran Kluang di pagi hari..


kt belakang Dataran Kluang ada 1 tasik yg sangat NICE penuh dengan BUNGE TERATAI! sangat cantek dan sangat teruja..hoyehh2!


see?cantek kan bunge TERATAI ni?rase macam nak cabut je sume bunge teratai dalam tasik tu..sungguh!


eh tengok tu! bunge TERATAI incik beliau petik kan utk cik nana..so suwit! =)


okeh cik bunge TERATAI, sila ucapkan selamat tinggal dari habitat kamu!*berlatar belakang kan Dataran Kluang*


proceed terus ke Danga Bay..sekadar melepaskan batuk di tangge..hek~kami sgt tak jemu ke danga..tak tau kenape..walaupun hanye pandang kosong ke laut..


senja yang tak berape nak senja.. (*_*)v


bwk incik beliau 'melancong' ke hujung benua asia..TANJUNG PIAI..haha seksa oi kena sergah dengan MONYET2 jek!


okeh penat dah jalan2 kat negeri sendiri dan tamat juge cerita vacation PART I nih..nanti cik nana sambung PART II dan PART III..kite jalan2 ke negeri orang pulak yer..wink2~

.incik beliau dirampas.

salam..ouch sedih, sentap bercampur baur perasaan cik nana skang ni..

dulu cik puteri zamrud
then cik puteri firus
pastu cik sri ayu
before ni cik tenaga empat
skrg ni cik seri bakti pulak

okeh. incik beliau cik nana telah dirampas oleh cik seri ats nih
stetment ini adalah benar
cik seri ni akan m'bawa incik beliau belayar2 bersame nye*wuuwuu*
dan cik nana kembali 'single' utk 4,5 bulan..*hek*
henpon cik nana jugak akan kurang menjerit2
okeh.paham tgh laut takde line*pitam*
takpe takpe cik nana cool (!____!)


.hepi besday gurl.

salam..hari ni cik nana as a besday gurl nak cite pasal hepi besday..ehh??hek~

Hari ni 19 januari dan cik nana melalui hari ni sbg besday gurl same seperti insan2 lain yang bukan besday gurl..gagaga~same seperti org lain pegi kelas, balik kelas tebongkang tido..plan hari ni cik nana nak balik rumah sebab nak celebret besday kat rumah ngn family sbb ibu cik nana da ready resepi spesel utk besday cik nana ciap nak watkan kek besday lagi..TAPI disebabkan STUDIO ada gruping work terpaksa lah cik nana korban kan utk tidak bersame family..OK!

So walaupun tak balik rumah TAPI cik nana dapat jugak makan kek besday n rase kemeriahan menumpang glemer besday 'org rumah' abg long!weee suke nye!ekceli tugas cik nana n kawan2 utk mensuprise kan 'org rumah' abg long yang sambut besday pada 18 januari..TAPI sebelum tu sempat lah cik nana eksyen2 posing kat kek besday tu, dapat test tiup lilin dulu..HAHA upss sori abg long!*zaim tu da pasang lilin awl sgt,takut lilin nye cair cik nana tiup dulu..hehe*










Okeh kat atas ni cik nana pura2 je macam lah kek cik nana..hahah..feel sbg seorang besday gurl memang sangatlah tak bleh BLAH..ngee~


tarrra..ni dia 'besday gurl' sebenar nye..hehe 'org rumah' abg long datang jauh2 dari uitm shah alam..beliau taktau kami wat suprise!!


mereka ini tetamu jemputan..jann, fahim, zaim..umat manusia studio..

Waa sedap sangat dapat makan kek ciap ngn ayam kepsi lagi..Sumpah sampai jilat jari!TAPI ramai studiomate yang tak join ingat kek ngn ayam2 tu wujud kat studio sebab celebret besday cik nana..hehe bukan lah..cik nana tumpang jek kot kebetulan besday cik nana..hehe..so banyak lah ucapan HEPI BESDAY and TERIMA KASIH yang cik nana dapat atas kekeliruan sesetengah pihak yang keliru..btw tenkiu abg long! =)


*waa tak sabar nak tebus balik celebret besday kat rumah pulak!

.terima kasih STUDIOmate.

salam..entry ni utk ucap terima kasih kat studiomate yang masuk tahun ke-3 dan same2 melayari bahtera L.A dan juga masuk tahun ke 2 menTEPUNG cik nana!

tenkiu utk jajan2 yang sangat KIUT dan sangat BANYAK itu..muruku BABY yang sangat cumil..tiupan api walaupun hanye dari sebiji LIGHTER! itu sudah sangat SUWIT tau tak!tak payah tiup lilin pun takpe..tenkiu utk balingan serbuk2 TEPUNG itu! dan yang paling bes tenkiu utk nyanyian lagu EPI BESDAY yg sangat kiutmiut itu!korang TENKIU tau!

So cik nana rindu nak imbas 19 january tahun lepas..owh itu pun sangat BEST! korang NICE lah!

okeh ni mase cik nana suwit 21..

cik nana di TEPUNG habis habisan tanpe belas kasihan!


adek bradek studio..ecah,cik su,kak long! tengs utk baby PINK itu!


studiomate!


malam tiup lilin n potong kek.suke nye!


okeh ni sume cerita tahun lepas..so ini pulak tahun ni cik nana suwit 22!

muke suke sbb teruja dapat jajan yang sangat BANYAK.


mereka memperdaye cik nana utk klua makan..baru berangan nak nek moto ngn kak moon! tapi tak sempat sudah di TEPUNG dulu.


pic ni cantek! ada snow2 lah! kredit to cik mus!


cik nana tahu muke cik nana sedang COMOT!


macam dah agak malam ni akan di TEPUNG..cik nana dah ready pakai selebet2 jek g STUDIO..=)

again, tenkiu kawan2 sume
kawan sampai MATI.


*tenkiu cik mus utk penangkapan pic2 cik nana!

.saye sudah 22!.

salam..tegamam nak taip ni..owh cik nana suda BESAR!

19 January 1989-19 January 2011
genap umur cik nana
22 tahun!
yeayy! ALHAMDULILLAH.
terima kasih ibu, ayah adek2 syg!
terima kasih incik beliau,
terima kasih cik besties,
terima kasih cik rumet,
terima kasih studiomate,
terima kasih skulmate
terima kasih semua!
sebab ada di samping cik nana ketike meniti usia 22 tahun ni!
terima kasih YA ALLAH.

.hey kamu!.

salam..malam ni cik nana nak gedik2 cket buley??tanak bace sile tutup tinge cepat! :p

rindu manusia sorang nih
even kekerapan perjumpaan semakin kerap
dan menjadikan kami semakin akrab
walaupun kami bukan getah sekerap
tapi sekerap mungkin
saya akan cuba pastikan
kita tak terperap macam tu saje!
*owh semangat sangat kenape kaw nana?*


*gambar ini adalah gambar hiasan tapi saye pasti ini adalah gambar sebenar*hek~

so, kamu! kamu! dan kamu!
terima kasih
sebab saya rase sangat
AKRAB dengan kamu!


.selamat hari lahir syamsul bahri.

salam..so entry ni cik nana dedicated utk kwn cik nana yang merangkap studiomate cik nana sbb dia suke bace belog cik nana even depan cik nana pon dia akan tunjuk dia sedang bace belog cik nana..kaw bodek aku ke hape ha?

oleh yang demikian entry ni ditujukan utk dia supaye dia rase megah nak bace entry ni byk2 kali sekaligus bace belog cik nana yang tak bape ketol jek follower nye..*hek tak kesah pon*

so, dengan ikhlas nye
selamat hari lahir ke 24
Syamsul Bahri bin Samsir
(15 Januari 1987-15 January 2011)

*aku curik gambar kaw ni kt fesbuk..ko ingat macam cover album ke ha?perasan!haha*

so, kepada Syamsul Bahri
semoga panjang umo
murah rezeki
kawen nanti sila jempot aku
*dopek lah aku poie soromban*
kawan sampai mati.


*dah wat somting utk besday cik rumet tapi ad dlm lappy yg saket tu..eheh pengakuan terbuka ni..sabaw yer cik rumet*

.muvee : paranormal activity.

salam..entry ni wujud lepas tgk wayang dgn incik beliau*owh incik beliau lagi..ngee*

dah menjadi habit kami kalau g tengok wayang mesti tak ada plan nak tengok cite ape..da sampai kaunter tiket baru terhegeh2 mendongak tengok skrin bace satu2 muvee ape yang ada..sesambil tu jeling2 poster konon bleh imagine best ke tak cite tu..so semalam berulang lagi kejadian macam tu dan akhirnye kami tgk muvee ini :


owh sila jangan terpedaya dengan stating cite ni..memang sangat ntah pape..owh tibe2 rase macam korang ditipu 'kaw2' sbb tgk cite ni..korang akan soal dalam hati "ni filem ke mende?" sbb korang akan tengok ala2 diari hidup 1 family yang direkod dengan handycam dan cctv sahaje..serius korang akan rase hati korang jatuh2 kat lantai sbb keciwa dengan stating cite ni..TAPI bile cite ni dah begerak jauh cket sumpah korang akan jatuh hati kat cite ni..tapi cik nana tak tau nak cite macam mane pasal muvee ni..better korang pegi sendiri tengok kat wayang sbb efek cerita ni memang sangat real..serius! (^_^)v


*kalau nak download je pon boley

.henpon punye cerita.

salam..entry ni tekeluar bile tgh godeh2 henpon..

cik nana stat pakai henpon mase zaman skola menengah dulu2..tak pasti 1st pakai henpon form bape..alaa ada henpon takat msg2 dengan kekawan kelas..senang nak tanye keje skola ke kan..tapi bukan lah nak main msg ngn boypren ke..tak main lah boypren2 mase skola..haha jangan percaye dongeng sangat cite tu..okeh silap cik nana bukan nak cerita pasal cinta monyet tapi pasal henpon..cik nana reverse balik ok!kat bawah ni hieraky henpon2 yang pernah cik nana pakai dan henpon yang sedang cik nana pakai..


1. Nokia 8250


henpon ni agak berbakti dengan cik nana..henpon ni lah yang membawa cik nana kepada dunia teknologi..hahah poyo..stended la bdk skola dulu2 pakai henpon ni..dah ayah cik nana belikan yang nih pakai jelah wat2 ada..ni pon da cukup bangge ada henpon.. =)


2. Nokia 3230


henpon ni ayah cik nana hadiahkan spesel untuk cik nana sbb cik nana dapat keputusan cemerlang mase skolah agama..wahh teruja giler dapat henpon sebab macam cerdik cket..haha..ayah cik nana belikan mase cik nana lower 6..padahal cik nana dapat result cam best mase skola agama tu mase cik nana form 4..tetunggak 2 tahun kot baru ayah cik nana tunaikan janji beliau..tapi cik nana tak kesah pun,takde pun bukan cik nana merengek2 mintak..owh baik nye saye! =)..then cik nana pakai lah henpon ni dari 2006 sampai lah 2010..disebabkan henpon ni sangat lah lasak telah membuatkan cik nana syg gler kat henpon ni..biar lah henpon nye da bekarat2 pun..cik nana pakai jugak walaupun dia da menunjukkan simpton hilang ingatan..syg henpon nye da tak macam 4 tahun dulu.. :( skrang henpon nye ada kat rumah..adek cik nana wat maen game..


3. CSL W8000



henpon ni adalah kesinambungan selepas henpon Nokia 3230 cik nana tu..henpon ni suprise gift dari incik beliau kat cik nana..cik nana cam tekejut2 ayam gak bile incik beliau bagi sbb cik nana takde mintak nak henpon pun..lain lah kalau cik nana mintak..hehe..cume mungkin cik nana asik merengek2 henpon cik nana macam dah bengong2, msg pon takbleh mengeluarkan suara lagi, henpon pun asik2 mati jek then wujud lah henpon ni..walaupun bukan blackberry (bb) tapi function hp ni ala2 bb jugak lah..cik nana teruja giler dapat henpon ni siap tayang2 kat adek cik nana tapi apakan daya henpon ni pon wat suprise gak kat cik nana..2 minggu pakai dia da tunjuk gejala2 yang tak sihat..so sad =(


4. Nokia C3


okeh kesah henpon cik nana yang ala2 bb tu wat suprise tak sihat jugak, then incik beliau telah memberi kata putus utk trade in henpon tu kat kedai tempat henpon ala2 bb tu dibeli..masalah pulak bile nak trade in cik nana pulak kelabu mate tak tau nak henpon yang mane plak sebagai ganti..hehe alang2 bos da bg green light suruh pilih je, tu yang wat cik nana tak keruan..hajat di hati cik nana dah nak capai henpon C3 ni sbb incik beliau suggest amik C3 memandangkan henpon ni pon ala2 bb..wahh cik nana nak lah kaler pink tapi apakan daya stok kaler pink da abes..so tak dapatlah henpon c3 kaler pink yang ala2 bb ni.. =( konon sedih lagi.. :p


4. Nokia 5228


akibat tak jadi beli C3 kaler pink tu cik nana capai kata sepakat cik nana nak touch screen plak bleh tak incik beliau?hehe opkos lah bleh sbb tu skrang cik nana pakai henpon ni..wahh incik beliau sangat baik hati lahh..then cik nana pun beli henpon ni kaler putih sbb kaler hitam takde stok..*eh bukan cik nana yang beli tapi incik beliau yang belikan..hehe silap pulak*

walaupun henpon ni kaler putih bersih sebersih hati cik nana tapi cik nana da tebayang2 nak tuka jadi kaler pink jugak buleh tak??hehe nak wat camni buleh tak??buleh tak?buleh tak?hehe :p

sebagai akhirnye cik nana nak ucapkan bebanyak time kasih kat ayah cik nana dan incik beliau yang telah menaja henpon2 cik nana..cik nana jugak nak mintak maap kalau entry ni nampak gelojoh sangat cerita pasal henpon..tapi bukan cik nana mengata henpon orang pun..cik nana mengata henpon cik nana sendiri kot :p


*cik nana tak kesah pakai henpon ape pun asalkan halalan toiyibba..eh??hehe