Monday, February 28, 2011

.picta cantek dari Amnani.

salam..cik nana macam nak lompat2 suke bile tgk picta2 cik nana yg macam cantek..wihuuu suke! terima kasih amnani!

picta2 yg cantek2 itu ditangkap oleh amnani mase cik nana ke site visit selama 4 ari kt Kota Tinggi..Site utk studio resources..rupe tak macam pegi site, macam window shoping ada lah..hahah..lengkap berpayung dan sgt selekeh dgn memakai selipar dan bstokin..hahah ..ini adalah etika berpakaian yg salah utk ke site. sila abaikan. ;p





terima kasih amnani
lain kali sila tangkap picta cik nana lagi
cik nana sangat suke skali!wink3

beliau penangkap picta.amnani ithnain@am

.pendakian gunung belumut.

salam..da 2 minggu cik nana n kwn2 mendaki Gunung Belumut, Kluang Joho pd 11,12,13 feb 2011..arini baru terbuka ati nak update..

cik nana mendaki bukan suke2 tapi sbb subjek elektif universiti utk 'EKSPEDISI'..mendaki ni dapat 2 kredit hour ok..di samping dpt kredit juga dpt pengalaman mcm mendaki gunung everest..serius! ;p..mendaki macam nk MATI lebih kurang 6km..alhamdulillah panjang umo lagi..

1) sebelum pendakian*serius sangat ghairah nk panjat gunung!*




2) Checkpoint 1*bangga bukan kepalang dapat sampai sini*


3) Checkpoint 2
*sekali lagi bangga sudah sampai petengahan gunung. 3km lagi utk ke puncak*






4) Checkpoint 3*sangat bangga termasuk dlm golongan manusia2 terawal sampai sini*


5) Semasa pendakian
*alhamdulillah tuhan memudahkan pendakian kami*



6) Puncak ditawan*bangga menjadi2 sbb jadi org ke-2 sampai puncak..erkk nak pitam*








puncak gunung belumut yang telah kami tawan =)

berbekalkan kecekalan dan keazaman
gunung belumut yg tak berape nk belumut tu
bejaye ditawan!
syabas kawan2 3rd year Landscape Architecture, UTM
anda sememangnye bebakat!hoyehh2
waiting for next expedition
GUNUNG PANTI,kota tinggi


*sebahagian picta2 diatas bukan milik cik nana..harap maklum tq~

Tuesday, February 22, 2011

.dari kaca mata anak kapal.

salam..cik nana nak story cket pasal kapal tapi bukan kapal tebang. ini pasal kapal LAUT.

cik nana baru balik dari site visit..antara site yang cik nana visit salah satu nye adalah Teluk Ramunia..mase kt sini byk la pulak cik nana nampak deretan kapal2 laut tgh belabuh kt tengah laut..

ni view dari jauh kapal2 yg sedang belabuh di tgh laut.cik nana amik mase kt Teluk Ramunia.

then ingatan cik nana melayang2 kt incik beliau yg kini berada di kapal kat perairan United Arab Emirates (UAE).okeh stop ingatan terhadap incik beliau.huuu~penah tak korang tgk view dr sebuah kapal laut??penah tak korang tgk kapal laut dekat2??tak penah kan??so cik nana nak share cket picta2 yg diambil oleh incik beliau cik nana dari sebuah kapal.picta2 kt bawah ni sume ori dari incik beliau.cik nana edit cket2 je kaler nye. =)

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
okeh.BESAR tak kapal laut??besar kan??
v(^^,)v

Sunday, February 20, 2011

.terlampau bz.

salam..cik nana nak taip laju2 sbb cik nana sgt bz.. ;p

minggu2 yang penuh dgn kebizian..
11,12,13 feb - xpdc Gunung Belumut, Kluang Joho
17,18,19,20 feb - site visit Kota Tinggi Joho

baru balik dari site..
lepas ni akan menjadi semakin bz
sbb lambakan keje2 yg sgt melambak!
okie dokie! lain kali update lagik.. =)

Thursday, February 10, 2011

.suprise utk cik rumet.

salam..tibe2 cik nana nak suprise kt rumet cik nana buleh?hehe

so cik rumet :
SITI NUR JANNAH BTE SHEFFIE
*jann.ecah*
Selamat Terlambat Hari Lahir*Hepi Belated Besday*
ke 22
08 Disember 1988-08 Disember 2010


hari ni cik nana nak wat pengakuan terbuka kpd cik rumet dan juga kpd umum..hahah..sebelum 8 Disember 2010 cik nana da siap2 wat sumting utk cik rumet..ingat nak print n pos sumting tu ke rumah beliau..mase tu tengah cuti sem kan..TAPI apakan daya cik lappy cik nana rosak..tak dapatlah nak save softcopy tu dalam pendrive ke pe ke..then terperap lah dalam lappy cik nana yg rosak hampir 2 bulan..

okeh so skang cik nana da berjaye mendapatkan kembali softcopy tu..
so cik rumet ni ha yang sepatutnye ekau dapat di kala hari lahir kaw!



okeh ni hanye softcopy semate2
hardcopy nanti cik nana print yer cik rumet. =)
*cik rumet ko macam tekejut tak ngn suprise aku?hahah hambek ko!

.picta cantek dari Amnani.

salam..cik nana macam nak lompat2 suke bile tgk picta2 cik nana yg macam cantek..wihuuu suke! terima kasih amnani!

picta2 yg cantek2 itu ditangkap oleh amnani mase cik nana ke site visit selama 4 ari kt Kota Tinggi..Site utk studio resources..rupe tak macam pegi site, macam window shoping ada lah..hahah..lengkap berpayung dan sgt selekeh dgn memakai selipar dan bstokin..hahah ..ini adalah etika berpakaian yg salah utk ke site. sila abaikan. ;p





terima kasih amnani
lain kali sila tangkap picta cik nana lagi
cik nana sangat suke skali!wink3

beliau penangkap picta.amnani ithnain@am

.pendakian gunung belumut.

salam..da 2 minggu cik nana n kwn2 mendaki Gunung Belumut, Kluang Joho pd 11,12,13 feb 2011..arini baru terbuka ati nak update..

cik nana mendaki bukan suke2 tapi sbb subjek elektif universiti utk 'EKSPEDISI'..mendaki ni dapat 2 kredit hour ok..di samping dpt kredit juga dpt pengalaman mcm mendaki gunung everest..serius! ;p..mendaki macam nk MATI lebih kurang 6km..alhamdulillah panjang umo lagi..

1) sebelum pendakian*serius sangat ghairah nk panjat gunung!*




2) Checkpoint 1*bangga bukan kepalang dapat sampai sini*


3) Checkpoint 2
*sekali lagi bangga sudah sampai petengahan gunung. 3km lagi utk ke puncak*






4) Checkpoint 3*sangat bangga termasuk dlm golongan manusia2 terawal sampai sini*


5) Semasa pendakian
*alhamdulillah tuhan memudahkan pendakian kami*



6) Puncak ditawan*bangga menjadi2 sbb jadi org ke-2 sampai puncak..erkk nak pitam*








puncak gunung belumut yang telah kami tawan =)

berbekalkan kecekalan dan keazaman
gunung belumut yg tak berape nk belumut tu
bejaye ditawan!
syabas kawan2 3rd year Landscape Architecture, UTM
anda sememangnye bebakat!hoyehh2
waiting for next expedition
GUNUNG PANTI,kota tinggi


*sebahagian picta2 diatas bukan milik cik nana..harap maklum tq~

.dari kaca mata anak kapal.

salam..cik nana nak story cket pasal kapal tapi bukan kapal tebang. ini pasal kapal LAUT.

cik nana baru balik dari site visit..antara site yang cik nana visit salah satu nye adalah Teluk Ramunia..mase kt sini byk la pulak cik nana nampak deretan kapal2 laut tgh belabuh kt tengah laut..

ni view dari jauh kapal2 yg sedang belabuh di tgh laut.cik nana amik mase kt Teluk Ramunia.

then ingatan cik nana melayang2 kt incik beliau yg kini berada di kapal kat perairan United Arab Emirates (UAE).okeh stop ingatan terhadap incik beliau.huuu~penah tak korang tgk view dr sebuah kapal laut??penah tak korang tgk kapal laut dekat2??tak penah kan??so cik nana nak share cket picta2 yg diambil oleh incik beliau cik nana dari sebuah kapal.picta2 kt bawah ni sume ori dari incik beliau.cik nana edit cket2 je kaler nye. =)

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
okeh.BESAR tak kapal laut??besar kan??
v(^^,)v

.terlampau bz.

salam..cik nana nak taip laju2 sbb cik nana sgt bz.. ;p

minggu2 yang penuh dgn kebizian..
11,12,13 feb - xpdc Gunung Belumut, Kluang Joho
17,18,19,20 feb - site visit Kota Tinggi Joho

baru balik dari site..
lepas ni akan menjadi semakin bz
sbb lambakan keje2 yg sgt melambak!
okie dokie! lain kali update lagik.. =)

.suprise utk cik rumet.

salam..tibe2 cik nana nak suprise kt rumet cik nana buleh?hehe

so cik rumet :
SITI NUR JANNAH BTE SHEFFIE
*jann.ecah*
Selamat Terlambat Hari Lahir*Hepi Belated Besday*
ke 22
08 Disember 1988-08 Disember 2010


hari ni cik nana nak wat pengakuan terbuka kpd cik rumet dan juga kpd umum..hahah..sebelum 8 Disember 2010 cik nana da siap2 wat sumting utk cik rumet..ingat nak print n pos sumting tu ke rumah beliau..mase tu tengah cuti sem kan..TAPI apakan daya cik lappy cik nana rosak..tak dapatlah nak save softcopy tu dalam pendrive ke pe ke..then terperap lah dalam lappy cik nana yg rosak hampir 2 bulan..

okeh so skang cik nana da berjaye mendapatkan kembali softcopy tu..
so cik rumet ni ha yang sepatutnye ekau dapat di kala hari lahir kaw!



okeh ni hanye softcopy semate2
hardcopy nanti cik nana print yer cik rumet. =)
*cik rumet ko macam tekejut tak ngn suprise aku?hahah hambek ko!