Wednesday, June 29, 2011

# wordless wednesday | iyliaa syuhada*hijab*

As' salam..











okey, bye!





Tuesday, June 28, 2011

.ape barang FRIENDSTER. haha.

As'salam.


cik nana rase macam semak je bila ada update dari FRIENDSTER kat inbox emel cik nana. ahh rasa nak sabit je FRIENDSTER ni. nyahh kau dari sini! haha


bila dah rase semak macam tu cik nana terus lah log in FRIENDSTER nak ubah setting. cik nana rase dah macam si buta sesat jalan bile masuk friendster ni. dah bertahun kot tak login. HAHA kejam ! rase geli-geli-geleman je masuk friendster ni. HAHA kejam giler !


mula-mula tadi rasa macam nak delete terus akaun friendster ni tapi sayang pulak. so cik nana ubah setting je biar update-update friendster ni tak semak kan lagi inbox emel cik nana.



cer tengok, ha kejam tak kejam lah kan semua cik nana klik NO ! HAHA. nasib kau lah friendster !




alang-alang dah masuk, haruslah jugak view profile. kahkahkah yerksss ;p



ada sape-sape yang masih active ber-friendster-king ??
ape barang friendster ! HAHA ;p



okey, bye!



. yeayy! contest header dapat no 3!.

salam. nafas macam sesak-sesak, eksaited sangat barangkali ;)


hari tu cik nana kan join contest 'header cantik' by adamainaa
so tadi dah diumumkan keputusannye.
ada 95 blogger yang join mempertaruhkan header kretip masing-masing
dan header blog cik nana bertuah di
TEMPAT KE-3. yeayyy!




yeayy! suke nye, suke nye, suke nye!
okey lah
cik nana nak duduk diam-diam
nak tatap header cik nana yang bertuah ni
haha over!




okey, bye!



#nak tengok keputusan nye dan header-header hebat boleh tengok di sini

#cik nana eksaited jugak nak sambut kepulangan incik beliau kat airport harini. ;p



Monday, June 27, 2011

.bunga ros gulung-gulung.

salam. tahu tak bunga ros gulung-gulung yang bukan tart gulung tu ?


malam hari tu
cik nana bosan-bosan
*bagus sempat lagi kau bosan padahal keje belambak* -.-''
cik nana ambik kertas
ambik gunting
cik nana gunting kertas
pakai gunting yang cik nana ambik tadi
gulung-gulung jadi macam ni



sebagai permulaan 3 kuntum bunga ros dulu
tunggu lah nanti cik nana dah betu-betul free
cik nana stat projek baru dengan bunga ros ni
so ibu cik nana,
tak payah nak shoping raye sangat
cik nana dah plan
nak buat handmade craft
untuk rumah kita nanti.



korang-korang,
dah boleh hafal watermark kat atas ni
kot-kot la kluar majalah ke, suratkabar ke
nampak kat jalan raye ke
boleh bagitahu cik nana cepat-cepat
sebab watermark atas ni
watermark handmade craft cik nana
jangan lah gelak
cik nana nak jadi usahawan muda tahu ?




okey bye!
korang boleh lah sambung gelak ;p




#e, chop-chop memang la semua pink, dah cik nana peminat tegar pink! ;p


Friday, June 24, 2011

Contest : Banner/Header saya cantik

salam. mood pagi-pagi monink ni terarah untuk join contest! cik nana berdebar-debar ni. HAHA pulak.



okeh, so cik nana bawak header cik nana yang ni
untuk bertanding.okeh, chaiyokk-chaiyokk!
cik nana pasti awak mesti boleh. yeayy!
go header Gadis.Merah.Jambu!
go! ^_^v



cik nana tak rase header cik nana ni cantik
tapi cik nana rase comel kot. ngehehe
cik nana tak pernah berdusta
yang cik nana suka pink giler-giler lah
dan dari kecik-kecik cik nana dah berangan-angan
bawah pokok kelapa nak jadi princess
kahkahkah nak gelak boleh, tapi tolonglah percaya
angan-angan cik nana ni. plissss. ;)
so impian nak jadi princess tak tercapai
cik nana realisasaikan dengan header ini. HEHE
dapatlah jadi princess comel dengan gaun pink
di taman bunga-bunga pink
di bawah pokok-pokok kelapa
disaksikan pelangi-pelangi macam kueh lapis cik senah.
dan cik nana pergi taman bunga pink ni
dengan memandu kereta katak wane pink!
wah ada macam fairytale story tak?? hehe


okeh, cukup lah
makin lama makin melalut pulak cik nana ni. haha



cik nana nak tag korang-korang yang datang blog cik nana
jom la join, bes tau!
nak join, klik sini
terima kasih daun keladi ADAMAINAA
jika sudi 'bertuah' kan header cik nana ;)



okeh, bye!




Thursday, June 23, 2011

.aku terima perpisahan ini.

salam. hati berdebar-debar, hati tak keruan, gundah gulana separuh sedar! T.T' sedih? sedang berfikir sama ada perlu sedih atau tidak.


bertemu dan berpisah adalah ketentuan Tuhan. setiap yang bertemu pasti akan berpisah. percayalah setiap dugaan pasti ada hikmah nye. cik nana sedang cuba tabah untuk tidak melatah dengan perpisahan ini. walaupun cik nana spesis yang agak melatah seperti ini, opocot!, oh mak kau, oh hasan! oh husin!. tapi untuk dugaan seperti ini cik nana tak sewenang-wenangnye untuk melatah.


ok, baiklah. cik nana highlight kembali tajuk entry ini 'aku terima perpisahan ini' ada sesiapa mahu bersimpati terhadap cik nana? ada? ada? terima kasih ye kawan-kawan, tak perlulah.


dan tadi berakhirnya perhubungan cik nana dengan incik beliau melalui E-MAIL!. okeh putus berhubung melalui E-MAIL. berpisah E-MAIL sahaja okeh! lepas ni takde lagi taipan emel-emel yang panjang untuk incik beliau. FULLSTOP!.


hal ini disebabkan incik beliau nak tutup akaun sebab incik beliau takbleh emel lagi pakai server kapal sebab incik beliau dah taknak duduk kapal lagi sebab incik beliau dah nak CUTI! yeayyyy! incik beliau akan menjejak kan kaki ke daratan malaysia setelah 5 bulan lebih incik beliau berlayar-layar dengan kapal.


so, takde lagi emel-emel harian seperti ini lagi, dan yang pasti cik nana akan merindui untuk memenuhkan folder ' incik beliau ' itu. dan yang pasti juga cik nana akan selalu merindui untuk menaip emel panjang-panjang yang selalu dicemburui oleh cik rumet. HAHA



ouchh! very suspender la menanti kepulangan incik beliau.



pakcik kapten kapal, bawak kapal laju-laju cket boleh?
tak sabar dah nak jumpe incik beliau. wuu wuuu~



p/s: harap jangan salah paham, berpisah emel je puunnnnn! hehe


ok, bye!




Wednesday, June 22, 2011

.nak tahu ape tu ''hoka-hoka bento''?

salam. cik nana tibe-tibe teringat kat kekasih hati cik nana orang jepung tu. hoka-hoka bento. okeh, tipu ;p


tahu tak ape tu hoka-hoka bento? hoka-hoka bento ni bukan sejenis mainan mahupun robot-robot buatan jepung tu. jauh sekali pelakon kacak jepung macam Won Bin tu. eh, Won Bin bukan pelakon korea ke?hehehe



tahu kan kartun-kartun jepang yang fofuler macam doraemon, kiteretsu, atashinchi. ehh silap jangan ingat hoka-hoka bento ni spesis macam kiteretsu tu semua. salah yer murid-murid semua, salah.


dah tu ape kejadah nye hoka-hoka bento ni?haha rileks-rileks. Hoka-hoka bento ni sebenarnye... ha cer teka, cer teka. paaangg sekali baru kau tahu nana oi. HAHA. okay okay. hoka-hoka bento ni dan sebenarnye ialah :

Japannese fast food di Indonesia




hoka-hoka bento ni kalau kat malaysia ala-ala KFC, Mekdi, Marrybrown camtu lah lebih kurang nye. tapi makanan nye antik lagi unik. erkkk! kalau jalan-jalan kat mall kat indon, signboard hoka-hoka bento ni dah terpampang kat luar mall. ala-ala kat pawagam gitu. ha fofuler tak fofuler hoka-hoka bento ni.





hoka-hoka bento ni ada macam-macam menu. tapi cuma menu kat atas ni je yang cik nana pernah makan. haha sekali je kot makan ni seumur hidup. tak kena lah dengan tekak perempuan melayu terakhir cik nana ni. wakaka.


teringat makan hoka-hoka bento mase baru turun flight kat Jakarta. tour guide dah siap-siap belikan untuk kiteorang yang tengah kebulur kelaparan. makan pakai chopstick uu! haha kosmet cik nana mesti dah senyum-senyum kambing teringat hoka-hoka bento ni. kan, kan? ;p



#eh tetibe cik nana teringat abang benzo dalam kiteretsu. HAHA otak kanak-kanak betul!
#eh comel la kan name hoka-hoka bento ni? buat name meoww pun comel. haha


ok, bye!


.fren request berlambak-lambak.

salam. ini bukan entry bongkak tapi entry bengkek. tahu?


fren request yang berlambak-lambak kat facebook bukanlah sesuatu yang perlu dibanggakan kau tahu? memang lah ada sesetengah orang facebook tempat menambah kenalan, tapi bagi cik nana facebook tempat cik nana mencari kenalan yang sememangnye dah kenal.


awal-awal dulu memang la cik nana main accepted je kalau ada fren request ni. tapi yang datang dari celah mane-mane tu pantang nampak orang online, cepat je hai-hai segala. annoying kau tahu macamtu? semenjak dari situ sori, cik nana accepted yang mutual fren nye banyak dan yang pasti beliau merupakan kenalan yang sememangnye cik nana kenal! okeh fullstop!


cik nana bukan mengejar fren list berlambak-lambak sampai beribu-riban tu tapi cukuplah fren yang sememangnye fren. paham tak? HAHA sumpah rase annoying sampai ayat pun macam sampah. serius cik nana me-lu-at tengok orang yang fren list nye berlambak-lambak bajet kau retiss ke hape? motif kau add sane, add sini, accepted sane, accepted sini, nak tunjuk kau femes amos ke? ohh kemonn-kemonn geli kau tahu?


ha lagi satu spesis yang melakukan kegiatan add-add segala sebagai hobi sampingan tu, add setakat nak tengok gambar-gambar pastu stalk secara haram, buat la duduk-duduk sign up gmail pastu buat blog lagi bagus kau tahu? HAHA.




okeh sori yer fren requests semua, cik nana nak klik 'not now' tu tak sampai hati apatah lagi nak klik 'confirm' tu, lagiiiii lah tak sampai-sampai hati cik nana ni.



okey, bye!


p/s:sebab tu lah cik nana tak letak facebook badge kat blog cik nana ni. kekeke ;p

Monday, June 20, 2011

.Selamat Hari Ayah.

salam. belum terlambat untuk cik nana mengucapkan 'Selamat Hari Ayah' untuk encik ayah cik nana ;)

hai ayah saye!
Encik Mohd Zaini
yang kacak lagi bergaya
yang sporting lagi sporting
yang suke bawak cik nana naik motosikal
keliling-keliling taman
dari cik nana kanak-kanak sampai dah dewasa ni.
korang hado?haha.
ni lah superHERO cik nana!
say hye to ayah cik nana. ngehehe~


ayah memang suke berposing kacak
macam Aaron Aziz
eh tak Aaron Aziz yang macam ayah saye. ;p
eh ke ayah saye Aaron Aziz
eh Aaron Aziz ayah saye?eh HAHA
dah cukup!


eh ayah dan Nora Elena lah!
memang ibu saye lagi cantik dari Nora Elena. ;p
ayah dan ibu bila bergambar dalam keadaan serius
serius tak jadi! haha


yaa inilah ayah dan ibu saye
ayah kalau time nak bergambar mesti melawak.
HAHA serius suke!

untuk ibu yang gojes, Selamat Hari Ibu
untuk ayah yang kacak, Selamat Hari Ayah
sayang ayah ibu ketat ketat lah ;)

Wednesday, June 15, 2011

.photo-syuhh.*part II*

salam. okeh haritu cik nana dah tayangkan sebilangan gambar cik nana berphoto-syuhh. ha ingat tak? mahu lagi tak? ape? mahu?

okeh photosyuhh PART I haritu cik nana tayangkan gambar berjimba-jimba di dinding putih sahaja. so istimewa nye photosyuhh PART II ni cik nana tayangkan gambar-gambar outdoor pulak. okeh apasal ayat kau macam bajet gambar-gambar kau dapat tayang kat pawagam je cik nana oi. kau hengat DR ROZMI pecah panggung ke? HAHA maap atas kebebasan bersuara cik nana ;p

ok baiklah, sila nikmati keindahan alam ciptaan tuhan ;)





















kasihan kau tahu budak ni cuma mampu berphoto-syuhh sahaja
masih tak layak berphotoshoot dengan DSLR segala
hanya boleh berangan melihat album photo-G yang hebat-hebat belaka
disamping menyimpan angan-angan sahaja.
kasihan bukan?
ada sesiapa yang boleh kotakan impian nya?
okeh cukup! tak perlu. HAHA


#pandang ke atas, tangan di dada.

.pink melampau lampau dan mata hantu.

salam. tolong jangan marah cik nana, tolong jangan pukul cik nana. plisss..


cik nana rase macam melampau-lampau batas lah kan
background blog cik nana ni
dah PINK PINK PINK sangat dah ni.
sakit mata tak sakit mata tengok

lantak lah. haha ;p
ada tak blog lain yang lagi PINK dari ni?

singgah blog cik nana kena bukak
MATA BESAR-BESAR macam ni.




mata jangan nak macam MATA HANTU boleh?
(adek cik nana yang cakap)


okey, bye!

Monday, June 13, 2011

.budak comel semakin cerdik.

salam. adek baby cik nana dah semakin besar dan semakin cerdik persis kakak nye. okeh cik nana lah tu. kahkahkah.


dah pandai nak buat peace sebab budak dua ni rajin gadoh tarik-tarik rambut.


tengok tu si bongsu dah pandai posing persis cik nana juge. haha


juge dah pandai pura-pura pandang tempat lain bila amik gambar. okeh persis cik nana juge. hak3




TAPI yang ni,



...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...




tak persis macam cik nana. dah pandai buat muke protes. grrrr~


sekarang selang 6 saat camni la riak wajah budak ni
kau hado gg 2 batang je macam ni? haha



.owh bookmark kiut lagi.

salam. cik nana kembali memulakan bisnes kecil-kecilan sempena cuti semester. mari-mari tambah tabungan ;)

cik nana bukan spesis suka cari duit tapi cik nana juga bukan spesis yang suka habiskan duit encik ayah dan puan ibu. so cik nana sedang mula bergiat menceburi bidang bisnes-bisnes ni bersama adek cik nana selaku penjual di sekolah. tenkiu very-very much lah adek. dan ini adalah kesinambungan bisnes kecil-kecilan yang lepas.

so kali ni cik nana design bookmark baru untuk peminat-peminat setia kat skolah adek cik nana tu. uwahh macam retis u ada peminat segala. haha. haruslah ada warna pink sebab cik nana kan suke pink kalau tak cik nana tak semangat nak buat. haha.

















sebab apa bookmark? sebab budak skolah kan banyak buku teks yang nak dibaca. haruslah 1 buku 1 bookmark. haha




sekian,

Thursday, June 9, 2011

.kutip pelam pun ada persaingan.

salam. zaman sekarang ni kalau kau lambat memang ketinggalan lah jawab nye. tskkk


haritu kan cik nana ada cerita pasal pokok pelam yang sedang berbuah lebat kat sebelah kolej kediaman cik nana. haritu memang mewah lah tiap-tiap hari cik nana kutip pelam sebab takde sorang pun heran dengan buah pelam yang berguguran gedebak gedebuk tiap-tiap hari.

pagi-pagi cik nana kutip pelam sambil lalalala dengan riang menjinjing bakul. petang-petang balik keje pun cik nana lalalala lagi menyanyi riang kutip buah pelam.


TAPI..


sekarang tak lagi. semuanya dah berubah sekelip mata. walaupun ini bukan rancangan silap mata tapi cik nana tak berkesempatan nak kutip buah pelam sambil lalalala lagi. ini semua gara-gara persaingan sengit antara cik nana dengan pesaing-pesaing cik nana lah. aigogo. in fact burung gagak pun dah jadi pesaing cik nana sekarang ni. hoho


SEBELUM NI :



pagi-pagi matahari terbit cik nana dah tak sabar-sabar nak kutip pelam yang bertaburan. TAPI sekarang, pagi-pagi je dah lesap sebijik pun tak tinggal. haiyoo siapa lah sebelum subuh dah kutip dulu ni. haishh.


SEKARANG :



sekarang cik nana dah tak berkesempatan nak kutip pelam di waktu pagi mahupun di kala siang hari. sekarang cik nana prefer kutip pelam lalalala waktu malam. ha ad brann kutip pelam malam-malam? haha.

kalau berani cube lah!

.cinta oh cinta tolong jangan pergi.

salam. mintak maaf lah kalau tajuk entry macam orang tengah meroyan bercintan cintun geli geleman kan. erkkk. maaf lagi sekali.

mood cik nana sedang gundah gulana mengenangkan takdir ini yang tersingkap duaploh juta secret recipe. wahh. kalau ada cheese kek secret recipe mahu lah kan. okeh sejak bile kau suka cheese kek cik nana oi. T.T'

ingin dicintai dan menyintai tu lumrah lah kan?pliss jangan menafikan yang kau tak pernah rase begitu. pliss pliss sila berkata "ya" dalam hati.

dan lakonan 2 babak di bawah ini tiada kaitan dengan mereka-mereka yang masih hidup ataupun yang telah meninggalkan dunia ini. yang pasti hanya ada kaitan dengan cik nana dan incik beliau. boleh?





tahu kan bahawa kita hanya merancang
dan tuhan yang menentukan segalanya
andai ini takdirnya atau pun sebaliknya
cik nana akan terima dengan pasrah

(tapi dalam mase yang same
cik nana takkan berhenti mengharap
hehehe boleh camtu??)




dah kenape kau nana tacing-tacing segala. haha. mintak diabaikan okeh! peace!




sekian,

Wednesday, June 8, 2011

.header baru lagi.

salam. cik nana cari pasal buat-buat header dah macam kurang keje nak buat. padahal kerja berlambak-lambak.

header nye bukan la hebat macam superhero tu dan bukan la baru sangat pun cume cik nana ubah sikit-sikit dengan header lama.


ini header lama




header yang baru di upgrade ;)
jangan lah menangis
tengok cik nana macam princess. kahkahkah
;p





sekian,



.ape barang FRIENDSTER. haha.

As'salam.


cik nana rase macam semak je bila ada update dari FRIENDSTER kat inbox emel cik nana. ahh rasa nak sabit je FRIENDSTER ni. nyahh kau dari sini! haha


bila dah rase semak macam tu cik nana terus lah log in FRIENDSTER nak ubah setting. cik nana rase dah macam si buta sesat jalan bile masuk friendster ni. dah bertahun kot tak login. HAHA kejam ! rase geli-geli-geleman je masuk friendster ni. HAHA kejam giler !


mula-mula tadi rasa macam nak delete terus akaun friendster ni tapi sayang pulak. so cik nana ubah setting je biar update-update friendster ni tak semak kan lagi inbox emel cik nana.



cer tengok, ha kejam tak kejam lah kan semua cik nana klik NO ! HAHA. nasib kau lah friendster !




alang-alang dah masuk, haruslah jugak view profile. kahkahkah yerksss ;p



ada sape-sape yang masih active ber-friendster-king ??
ape barang friendster ! HAHA ;p



okey, bye!



. yeayy! contest header dapat no 3!.

salam. nafas macam sesak-sesak, eksaited sangat barangkali ;)


hari tu cik nana kan join contest 'header cantik' by adamainaa
so tadi dah diumumkan keputusannye.
ada 95 blogger yang join mempertaruhkan header kretip masing-masing
dan header blog cik nana bertuah di
TEMPAT KE-3. yeayyy!




yeayy! suke nye, suke nye, suke nye!
okey lah
cik nana nak duduk diam-diam
nak tatap header cik nana yang bertuah ni
haha over!




okey, bye!



#nak tengok keputusan nye dan header-header hebat boleh tengok di sini

#cik nana eksaited jugak nak sambut kepulangan incik beliau kat airport harini. ;p



.bunga ros gulung-gulung.

salam. tahu tak bunga ros gulung-gulung yang bukan tart gulung tu ?


malam hari tu
cik nana bosan-bosan
*bagus sempat lagi kau bosan padahal keje belambak* -.-''
cik nana ambik kertas
ambik gunting
cik nana gunting kertas
pakai gunting yang cik nana ambik tadi
gulung-gulung jadi macam ni



sebagai permulaan 3 kuntum bunga ros dulu
tunggu lah nanti cik nana dah betu-betul free
cik nana stat projek baru dengan bunga ros ni
so ibu cik nana,
tak payah nak shoping raye sangat
cik nana dah plan
nak buat handmade craft
untuk rumah kita nanti.



korang-korang,
dah boleh hafal watermark kat atas ni
kot-kot la kluar majalah ke, suratkabar ke
nampak kat jalan raye ke
boleh bagitahu cik nana cepat-cepat
sebab watermark atas ni
watermark handmade craft cik nana
jangan lah gelak
cik nana nak jadi usahawan muda tahu ?




okey bye!
korang boleh lah sambung gelak ;p




#e, chop-chop memang la semua pink, dah cik nana peminat tegar pink! ;p


Contest : Banner/Header saya cantik

salam. mood pagi-pagi monink ni terarah untuk join contest! cik nana berdebar-debar ni. HAHA pulak.



okeh, so cik nana bawak header cik nana yang ni
untuk bertanding.okeh, chaiyokk-chaiyokk!
cik nana pasti awak mesti boleh. yeayy!
go header Gadis.Merah.Jambu!
go! ^_^v



cik nana tak rase header cik nana ni cantik
tapi cik nana rase comel kot. ngehehe
cik nana tak pernah berdusta
yang cik nana suka pink giler-giler lah
dan dari kecik-kecik cik nana dah berangan-angan
bawah pokok kelapa nak jadi princess
kahkahkah nak gelak boleh, tapi tolonglah percaya
angan-angan cik nana ni. plissss. ;)
so impian nak jadi princess tak tercapai
cik nana realisasaikan dengan header ini. HEHE
dapatlah jadi princess comel dengan gaun pink
di taman bunga-bunga pink
di bawah pokok-pokok kelapa
disaksikan pelangi-pelangi macam kueh lapis cik senah.
dan cik nana pergi taman bunga pink ni
dengan memandu kereta katak wane pink!
wah ada macam fairytale story tak?? hehe


okeh, cukup lah
makin lama makin melalut pulak cik nana ni. haha



cik nana nak tag korang-korang yang datang blog cik nana
jom la join, bes tau!
nak join, klik sini
terima kasih daun keladi ADAMAINAA
jika sudi 'bertuah' kan header cik nana ;)



okeh, bye!




.aku terima perpisahan ini.

salam. hati berdebar-debar, hati tak keruan, gundah gulana separuh sedar! T.T' sedih? sedang berfikir sama ada perlu sedih atau tidak.


bertemu dan berpisah adalah ketentuan Tuhan. setiap yang bertemu pasti akan berpisah. percayalah setiap dugaan pasti ada hikmah nye. cik nana sedang cuba tabah untuk tidak melatah dengan perpisahan ini. walaupun cik nana spesis yang agak melatah seperti ini, opocot!, oh mak kau, oh hasan! oh husin!. tapi untuk dugaan seperti ini cik nana tak sewenang-wenangnye untuk melatah.


ok, baiklah. cik nana highlight kembali tajuk entry ini 'aku terima perpisahan ini' ada sesiapa mahu bersimpati terhadap cik nana? ada? ada? terima kasih ye kawan-kawan, tak perlulah.


dan tadi berakhirnya perhubungan cik nana dengan incik beliau melalui E-MAIL!. okeh putus berhubung melalui E-MAIL. berpisah E-MAIL sahaja okeh! lepas ni takde lagi taipan emel-emel yang panjang untuk incik beliau. FULLSTOP!.


hal ini disebabkan incik beliau nak tutup akaun sebab incik beliau takbleh emel lagi pakai server kapal sebab incik beliau dah taknak duduk kapal lagi sebab incik beliau dah nak CUTI! yeayyyy! incik beliau akan menjejak kan kaki ke daratan malaysia setelah 5 bulan lebih incik beliau berlayar-layar dengan kapal.


so, takde lagi emel-emel harian seperti ini lagi, dan yang pasti cik nana akan merindui untuk memenuhkan folder ' incik beliau ' itu. dan yang pasti juga cik nana akan selalu merindui untuk menaip emel panjang-panjang yang selalu dicemburui oleh cik rumet. HAHA



ouchh! very suspender la menanti kepulangan incik beliau.



pakcik kapten kapal, bawak kapal laju-laju cket boleh?
tak sabar dah nak jumpe incik beliau. wuu wuuu~



p/s: harap jangan salah paham, berpisah emel je puunnnnn! hehe


ok, bye!




.nak tahu ape tu ''hoka-hoka bento''?

salam. cik nana tibe-tibe teringat kat kekasih hati cik nana orang jepung tu. hoka-hoka bento. okeh, tipu ;p


tahu tak ape tu hoka-hoka bento? hoka-hoka bento ni bukan sejenis mainan mahupun robot-robot buatan jepung tu. jauh sekali pelakon kacak jepung macam Won Bin tu. eh, Won Bin bukan pelakon korea ke?hehehe



tahu kan kartun-kartun jepang yang fofuler macam doraemon, kiteretsu, atashinchi. ehh silap jangan ingat hoka-hoka bento ni spesis macam kiteretsu tu semua. salah yer murid-murid semua, salah.


dah tu ape kejadah nye hoka-hoka bento ni?haha rileks-rileks. Hoka-hoka bento ni sebenarnye... ha cer teka, cer teka. paaangg sekali baru kau tahu nana oi. HAHA. okay okay. hoka-hoka bento ni dan sebenarnye ialah :

Japannese fast food di Indonesia




hoka-hoka bento ni kalau kat malaysia ala-ala KFC, Mekdi, Marrybrown camtu lah lebih kurang nye. tapi makanan nye antik lagi unik. erkkk! kalau jalan-jalan kat mall kat indon, signboard hoka-hoka bento ni dah terpampang kat luar mall. ala-ala kat pawagam gitu. ha fofuler tak fofuler hoka-hoka bento ni.





hoka-hoka bento ni ada macam-macam menu. tapi cuma menu kat atas ni je yang cik nana pernah makan. haha sekali je kot makan ni seumur hidup. tak kena lah dengan tekak perempuan melayu terakhir cik nana ni. wakaka.


teringat makan hoka-hoka bento mase baru turun flight kat Jakarta. tour guide dah siap-siap belikan untuk kiteorang yang tengah kebulur kelaparan. makan pakai chopstick uu! haha kosmet cik nana mesti dah senyum-senyum kambing teringat hoka-hoka bento ni. kan, kan? ;p



#eh tetibe cik nana teringat abang benzo dalam kiteretsu. HAHA otak kanak-kanak betul!
#eh comel la kan name hoka-hoka bento ni? buat name meoww pun comel. haha


ok, bye!


.fren request berlambak-lambak.

salam. ini bukan entry bongkak tapi entry bengkek. tahu?


fren request yang berlambak-lambak kat facebook bukanlah sesuatu yang perlu dibanggakan kau tahu? memang lah ada sesetengah orang facebook tempat menambah kenalan, tapi bagi cik nana facebook tempat cik nana mencari kenalan yang sememangnye dah kenal.


awal-awal dulu memang la cik nana main accepted je kalau ada fren request ni. tapi yang datang dari celah mane-mane tu pantang nampak orang online, cepat je hai-hai segala. annoying kau tahu macamtu? semenjak dari situ sori, cik nana accepted yang mutual fren nye banyak dan yang pasti beliau merupakan kenalan yang sememangnye cik nana kenal! okeh fullstop!


cik nana bukan mengejar fren list berlambak-lambak sampai beribu-riban tu tapi cukuplah fren yang sememangnye fren. paham tak? HAHA sumpah rase annoying sampai ayat pun macam sampah. serius cik nana me-lu-at tengok orang yang fren list nye berlambak-lambak bajet kau retiss ke hape? motif kau add sane, add sini, accepted sane, accepted sini, nak tunjuk kau femes amos ke? ohh kemonn-kemonn geli kau tahu?


ha lagi satu spesis yang melakukan kegiatan add-add segala sebagai hobi sampingan tu, add setakat nak tengok gambar-gambar pastu stalk secara haram, buat la duduk-duduk sign up gmail pastu buat blog lagi bagus kau tahu? HAHA.




okeh sori yer fren requests semua, cik nana nak klik 'not now' tu tak sampai hati apatah lagi nak klik 'confirm' tu, lagiiiii lah tak sampai-sampai hati cik nana ni.



okey, bye!


p/s:sebab tu lah cik nana tak letak facebook badge kat blog cik nana ni. kekeke ;p

.Selamat Hari Ayah.

salam. belum terlambat untuk cik nana mengucapkan 'Selamat Hari Ayah' untuk encik ayah cik nana ;)

hai ayah saye!
Encik Mohd Zaini
yang kacak lagi bergaya
yang sporting lagi sporting
yang suke bawak cik nana naik motosikal
keliling-keliling taman
dari cik nana kanak-kanak sampai dah dewasa ni.
korang hado?haha.
ni lah superHERO cik nana!
say hye to ayah cik nana. ngehehe~


ayah memang suke berposing kacak
macam Aaron Aziz
eh tak Aaron Aziz yang macam ayah saye. ;p
eh ke ayah saye Aaron Aziz
eh Aaron Aziz ayah saye?eh HAHA
dah cukup!


eh ayah dan Nora Elena lah!
memang ibu saye lagi cantik dari Nora Elena. ;p
ayah dan ibu bila bergambar dalam keadaan serius
serius tak jadi! haha


yaa inilah ayah dan ibu saye
ayah kalau time nak bergambar mesti melawak.
HAHA serius suke!

untuk ibu yang gojes, Selamat Hari Ibu
untuk ayah yang kacak, Selamat Hari Ayah
sayang ayah ibu ketat ketat lah ;)

.photo-syuhh.*part II*

salam. okeh haritu cik nana dah tayangkan sebilangan gambar cik nana berphoto-syuhh. ha ingat tak? mahu lagi tak? ape? mahu?

okeh photosyuhh PART I haritu cik nana tayangkan gambar berjimba-jimba di dinding putih sahaja. so istimewa nye photosyuhh PART II ni cik nana tayangkan gambar-gambar outdoor pulak. okeh apasal ayat kau macam bajet gambar-gambar kau dapat tayang kat pawagam je cik nana oi. kau hengat DR ROZMI pecah panggung ke? HAHA maap atas kebebasan bersuara cik nana ;p

ok baiklah, sila nikmati keindahan alam ciptaan tuhan ;)





















kasihan kau tahu budak ni cuma mampu berphoto-syuhh sahaja
masih tak layak berphotoshoot dengan DSLR segala
hanya boleh berangan melihat album photo-G yang hebat-hebat belaka
disamping menyimpan angan-angan sahaja.
kasihan bukan?
ada sesiapa yang boleh kotakan impian nya?
okeh cukup! tak perlu. HAHA


#pandang ke atas, tangan di dada.

.pink melampau lampau dan mata hantu.

salam. tolong jangan marah cik nana, tolong jangan pukul cik nana. plisss..


cik nana rase macam melampau-lampau batas lah kan
background blog cik nana ni
dah PINK PINK PINK sangat dah ni.
sakit mata tak sakit mata tengok

lantak lah. haha ;p
ada tak blog lain yang lagi PINK dari ni?

singgah blog cik nana kena bukak
MATA BESAR-BESAR macam ni.




mata jangan nak macam MATA HANTU boleh?
(adek cik nana yang cakap)


okey, bye!

.budak comel semakin cerdik.

salam. adek baby cik nana dah semakin besar dan semakin cerdik persis kakak nye. okeh cik nana lah tu. kahkahkah.


dah pandai nak buat peace sebab budak dua ni rajin gadoh tarik-tarik rambut.


tengok tu si bongsu dah pandai posing persis cik nana juge. haha


juge dah pandai pura-pura pandang tempat lain bila amik gambar. okeh persis cik nana juge. hak3




TAPI yang ni,



...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...




tak persis macam cik nana. dah pandai buat muke protes. grrrr~


sekarang selang 6 saat camni la riak wajah budak ni
kau hado gg 2 batang je macam ni? haha



.owh bookmark kiut lagi.

salam. cik nana kembali memulakan bisnes kecil-kecilan sempena cuti semester. mari-mari tambah tabungan ;)

cik nana bukan spesis suka cari duit tapi cik nana juga bukan spesis yang suka habiskan duit encik ayah dan puan ibu. so cik nana sedang mula bergiat menceburi bidang bisnes-bisnes ni bersama adek cik nana selaku penjual di sekolah. tenkiu very-very much lah adek. dan ini adalah kesinambungan bisnes kecil-kecilan yang lepas.

so kali ni cik nana design bookmark baru untuk peminat-peminat setia kat skolah adek cik nana tu. uwahh macam retis u ada peminat segala. haha. haruslah ada warna pink sebab cik nana kan suke pink kalau tak cik nana tak semangat nak buat. haha.

















sebab apa bookmark? sebab budak skolah kan banyak buku teks yang nak dibaca. haruslah 1 buku 1 bookmark. haha




sekian,

.kutip pelam pun ada persaingan.

salam. zaman sekarang ni kalau kau lambat memang ketinggalan lah jawab nye. tskkk


haritu kan cik nana ada cerita pasal pokok pelam yang sedang berbuah lebat kat sebelah kolej kediaman cik nana. haritu memang mewah lah tiap-tiap hari cik nana kutip pelam sebab takde sorang pun heran dengan buah pelam yang berguguran gedebak gedebuk tiap-tiap hari.

pagi-pagi cik nana kutip pelam sambil lalalala dengan riang menjinjing bakul. petang-petang balik keje pun cik nana lalalala lagi menyanyi riang kutip buah pelam.


TAPI..


sekarang tak lagi. semuanya dah berubah sekelip mata. walaupun ini bukan rancangan silap mata tapi cik nana tak berkesempatan nak kutip buah pelam sambil lalalala lagi. ini semua gara-gara persaingan sengit antara cik nana dengan pesaing-pesaing cik nana lah. aigogo. in fact burung gagak pun dah jadi pesaing cik nana sekarang ni. hoho


SEBELUM NI :



pagi-pagi matahari terbit cik nana dah tak sabar-sabar nak kutip pelam yang bertaburan. TAPI sekarang, pagi-pagi je dah lesap sebijik pun tak tinggal. haiyoo siapa lah sebelum subuh dah kutip dulu ni. haishh.


SEKARANG :



sekarang cik nana dah tak berkesempatan nak kutip pelam di waktu pagi mahupun di kala siang hari. sekarang cik nana prefer kutip pelam lalalala waktu malam. ha ad brann kutip pelam malam-malam? haha.

kalau berani cube lah!

.cinta oh cinta tolong jangan pergi.

salam. mintak maaf lah kalau tajuk entry macam orang tengah meroyan bercintan cintun geli geleman kan. erkkk. maaf lagi sekali.

mood cik nana sedang gundah gulana mengenangkan takdir ini yang tersingkap duaploh juta secret recipe. wahh. kalau ada cheese kek secret recipe mahu lah kan. okeh sejak bile kau suka cheese kek cik nana oi. T.T'

ingin dicintai dan menyintai tu lumrah lah kan?pliss jangan menafikan yang kau tak pernah rase begitu. pliss pliss sila berkata "ya" dalam hati.

dan lakonan 2 babak di bawah ini tiada kaitan dengan mereka-mereka yang masih hidup ataupun yang telah meninggalkan dunia ini. yang pasti hanya ada kaitan dengan cik nana dan incik beliau. boleh?





tahu kan bahawa kita hanya merancang
dan tuhan yang menentukan segalanya
andai ini takdirnya atau pun sebaliknya
cik nana akan terima dengan pasrah

(tapi dalam mase yang same
cik nana takkan berhenti mengharap
hehehe boleh camtu??)




dah kenape kau nana tacing-tacing segala. haha. mintak diabaikan okeh! peace!




sekian,

.header baru lagi.

salam. cik nana cari pasal buat-buat header dah macam kurang keje nak buat. padahal kerja berlambak-lambak.

header nye bukan la hebat macam superhero tu dan bukan la baru sangat pun cume cik nana ubah sikit-sikit dengan header lama.


ini header lama




header yang baru di upgrade ;)
jangan lah menangis
tengok cik nana macam princess. kahkahkah
;p





sekian,