Friday, July 15, 2011

.sangat menghantui CHEESE CAKE.

As'salam. cik nana lah manusia yang sangat-sangat menghantui CHEESE KEK secara spontan dekad ini. haha


dalam masa 2 bulan ni tiba-tiba cik nana terhantu kat cheese kek. sebelum ni anti gila kat cheese kek. tahu cik rumet mau kena bahan cik nana. haha. omaigod, omaigod tapi nak buat sendiri secara spontan belum terlaksana lagi. T.T' professional tak pengakuan cik nana ? ;p


dah macam-macam resepi cheese kek cik nana gugel, dah macam-macam buku resepi cik nana selongkar. konon nak dapat resepi cheese kek yang hebak ! haha buat nye idak lagi. ;p


kan best balik-balik rumah nanti ibu cik nana ''seprise ! sedebuk cheese kek untuk cik nana '' alangkah bahagia nye. tapi apakan daya kau hengat kau anak tunggal ke cik nana? haha .


akibat dah takbleh menahan nafsu terhadap cheese kek, pagi-pagi cik nana dah gugel gambar cheese kek. arghh nak cheese kek, nak cheese kek. huhu



oreo cheese


cheeze choc


white dark chocolate cheese


chocolate cheese


black forest cheese


ohh cheese kek yang hebak-hebak ni boleh ditemui kat Secret Recipe semua cawangan seluruh Malaysia. ;p




okey, bye !
nak lelapkan mate mimpi makan cheese kek. krohh krohh ;p




Wednesday, July 13, 2011

.saye memerlukan jambangan bunga segar untuk terus hidup.

As'salam. ha amik kau tajuk entry taknak macam panjang lebar pulak kan. tajuk dah lah desperate macam dah tak boleh bernafas dah. okeh, itu semua propa je lebih je kan cik nana oi !. hihihi.


cik nana sekarang sangat menginginkan sejambak bunga segar untuk tatapan tatkala jiwa memberontak-rontak. hehe dah kenape kau nana? tampo nak?


dah duaplohempat kali cik nana bagi hint kat incik beliau yang cik nana nak sejambak bunga segar. dan ini hint yang kali ke duaplohlima tulis terus kat blog dengan harapan incik beliau baca. hehe cik nana tahu incik beliau stalker blog cik nana. ;p


plisss, cik nana sangat menginginkan bunga-bunga segar macam ni :

















kang susah-susah sangat cik nana ajak pergi cameron beli bunga ros segar baru incik beliau tahu. ha tahu takut ye ;p



ha tengok kalau kat cameron puas tak puas kau dapat beli bunga ros segar macam ni. cik nana tak mengimpikan macam seth tan bagi 1 booth bunga ros kat nora elena tapi cume sejambak je, sejambak pun cukup lah ! =(




iye cik nana ingat je yang incik beliau pernah belikan cik nana pokok bunga. tapi tu dah lama -.-'
pokok bunga nye pun dah mati dah. hehehe


sientifik name : kalanchoe blossfeldiana
common name : setawar


ni lah pokok bunga yang incik beliau beli kat Jepun untuk cik nana. incik beliau memang sangat-sangat baik hati sebab belikan pokok bunga pink untuk cik nana. tapi cik nana dah berusaha untuk menyelamatkan nyawa pokok ni dengan bantuan ibu cik nana tapi tak berjaya. !_!'


iye cik nana tahu cik nana belajar pasal pokok-pokok segala tapi mase tu cik nana baru 1st year ilmu masih cetek lagi secetek air kotak milo. T.T'


kalau sekarang ni incik beliau bagi bunga atas ni, kurang-kurang cik nana dapat biakkan supaya jadi beranak pinak sepuloh pasu. okeh hiperbola je. hehe


so incik beliau, tunggu ape lagi. cepat lah seprise kan cik nana dengan sejambak bunga segar yang tak layu. plissss.





okeh, bye !


p/s : cik nana sedang tunggu dengan penuh pengharapan T.T'
semoga trick ini berjaye. hehe ;p





.header under construction.

As'salam. cik nana sedang merintih kebosanan. hahaha ;p


buat masa sekarang izinkan header
yang simple mimple ni
bertepek kat blog cik nana okey !




header lame cik nana yang kat bawah ni
nak pergi bercuti, dah penat bertepek kat blog cik nana
cik nana bagi dia mc. pergilah, pergilah ;p bluwekk




p/s : sebenarnye dah boring pakai header lama ni
nak buat yang baru tapi takde idea lagi
kahkahkah jgn boo-boo cik nana plisss ;p




okey, bye!







Monday, July 11, 2011

.kami bukan gardener@tukang kebun.

As'salam. mood petang-petang macam terhuyung hayang sebab bz kesana-kemari. maklumlah minggu akhir practical bz la konon-konon nye.


blaja tinggal lagi 2 semester sebelum menempuh dunia pekerjaan yang sbena-bena nye. yes semester depan dah final year! horayy, horray! tengok kekawan cik nana practical pun dah scary. O.T sampai malam tu boleh kire normal lagi dah kalau OT sampai subuh? sape nak jawab?


orang selalu cakap, takpe belaja susah-susah dulu nanti dah keje senang. haha tipu-tipu! kos cik nana ni blaja dah la 'studio life'. terperap kat studio lepas abis kelas, sampai petang, sambung ke malam, sambung ke subuh ! balik bilik pagi-pagi, mandi laju-laju, pergi studio semula, submission, presentation ! dah keje pun macam ni jugak lah gamak nye, melainkan keje nanti terus jadi bos bukak firm, anak buah ramai, anak buah lah yang buat keje. boleh,? baru keje dah jadi bos? hoho.


takpe pun sbenanye blaja susah-susah camni sebab dari blaja yang macam nilah cik nana blaja macam-macam. tapi yang macam sadis tu bile segelintir masyarakat yang memperkotak katikan dan kadang-kadang mempersendakan cik nana dan kawan-kawan.



SITUASI 1 :

A : kau masuk UTM amik kos ape?
cik nana : senibina lanskap.
A : ohh yang keje macam tukang kebun tu eh? tanam-tanam pokok tu eh?
cik nana : (#!?e*&?!!#@$!). kalau macam tu baik aku ikut bapak aku pergi mencangkul je !
A : sambil tersengeh mintak penampor.



SITUASI 2 :

B : sambung blaja amik ape?
cik nana : senibina lanskap.
B : hmm bolehlah..(sambil buat muke macam kau gud-gud je padahal nan hado !)
cik nana : .....................




SITUASI 3 :

C : kat u amik kos ape?
cik nana : senibina lanskap.
C : ohh yang nanti keje kat majlis daerah tu eh?
cik nana : banyak tempat lah boleh keje. bersepah ! (nada bengang)




SITUASI 4 :

cik nana : sambil tunjuk project yang dah design.
D : eh, kau belaja macam arkitek lah. bukan kau buat lanskap depan rumah je ke?
cik nana : =.='' (dlm hati, ikut kau la nak pk ape. malas nak cakap dah T.T)




SITUASI 5 :

lecturer kos lain : ohh u all kos ape?
cik nana & kawan-kawan : landscape architecture.
lecturer kos lain : owh gardener ! tukang kebun !
cik nana : ade jugak kang kena pelesing ngn aku org tua ni. grrr~



so masyarakat semua, kadang-kadang cik nana rase down, terhina pun ada bile sesetengah manusia yang memperkotak-katikan ape yang cik nana belajar. cik nana bukan mintak untuk dibanggai jauh sekali untuk disanjungi, tapi boleh tak ada sekelumit perasaan untuk menghargai?? uhh kemon, kemon.


ikut pandai la orang nak cakap ape sekalipun, yang penting dah ada satu perubahan yang boleh merubah persepsi masyarakat kita. ha cer bace, cer bace.






ILAM Corporate Members ( Chartered Landscape Architects ) can now use '' LAr.'' tittle in front of their name. For example : LAr. Nur Ilyana bte Mohd Zaini. (hehe try test kat name sendiri). Be proud to be a Landscape Architect just like the Dr.(doctor), Ir(Engineer), Ar(architect)



insyallah.
#banyak sangat onak duri yang da tempuh selama 3 tahun ni.




Sunday, July 10, 2011

.selamat bertunang cik kazen.

As'salam. suke kan bile tengok orang situ tunang, orang situ kawin, kawan baik tunang, kawan baik sikit-sikit kawin. dah kite bile lagi? dah takde orang masuk minang. minang untuk diri sendiri boleh? haha ;p


okay, tanak cakap banyak
sebab semalam kazen sepermainan kecik-kecik cik nana
dah selamat menjadi tunangan orang. sob, sob.
sedih sebab dah takde geng sama status
dari kecik kitorang memang rapat
sebab kitaorang sebaya
kira geng terbaik
lompat-lompat parit atok kat kampung
lari-lari masuk kebun
pang pung pang pung kena marah pun
buat dono je. huhu
bila dah semakin membesar
jarang pulak ktorang berjumpe
tup tap tup tap
okeh, dah bertunang.
so, untuk kazen cik nana sayang
Azieda bt Mahmood
selamat melayari alam pertunangan
dengan beliau yang kau sayang
dari zaman skolah dulu
okeh, aku nak tabik spring-spring
sebab korang berdua memang dah sangat lama berkawan
btw, TAHNIAH ! ;)


cik azie, kazen cik nana yang cantek!
aku rindu kau tahu?
dah lame sangat tak jumpe
raye tahun ni mesti jumpe okay !




bye !
cik nana tade mood sangat-sangat =.=''


Friday, July 8, 2011

.rindu bernilai empatbelas juta?.

As' salam. entry ni simple tapi padat dengan berjuta-juta lemon isi pengetahuan. hehe

dan sebenarnye cik nana :


1) rindu nak makan steambot 1 pinggan dengan dia

2) rindu nak makan soto Larkin berdua mangkuk dengan dia

3) rindu nak makan Tutti Frutti berdua cup dengan dia

4) rindu nak tengok wayang dua tiket dengan dia

5) rindu nak naik flying jumbo kat Genting & kat Danga dengan dia

6) rindu nak breakfast Sausage Mc Muffin dengan dia

7) rindu nak stay up buat logbook practical kat Mcd dengan dia

8) rindu nak makan bakso kat Segget Recipe dengan dia

9) rindu nak makan ABC 1 mangkuk kat Danga dengan dia

10) rindu nak jalan kaki lintas jalan naik jejantas ke Plaza Pelangi dengan dia

11) rindu nak naik lif kat City Square dengan dia

12) rindu nak tepelecok jalan kaki jauh-jauh dengan dia

13) rindu nak breakfast makan sedap-sedap kat Hotel Selesa dengan dia

14) rindu nak makan Nasi Lemak Simple JB yang memang simple sampai takde ikan bilis dengan dia.



ha kan dah kantoi minggu lepas banyak sangat aktiviti dengan incik beliau. haha
makan, jalan-jalan, makan lagi , sambung jalan-jalan lagi, berenti makan sekejap


oi incik beliau, rindu tahu?
berhenti sekejap bz tu boleh? grrrr!
empatbelas juta rindu cik nana tu.
oi incik beliau tak nampak ke?? grrr!





muke suke sangat lah kan brekpes dengan incik beliau dia. cett.




okey, bye !






Thursday, July 7, 2011

.hadiah dari DIA yang SATU.

As'salam,


Kadang-kadang Allah jarakkan hubun
gan kita. Kemudian DIA datangkan pula dengan dugaan. Puas kita menangis mencari mana insan kesayangan kita. Rupa-rupanya DIA nak hadiahkan kita rindu yang berpanjangan.





cik nana rinduuu T.T'



okey, bye!



Tuesday, July 5, 2011

.hadiah dari BELGIUM.

As'salam.

kepulangan incik beliau ke tanah air
memang dinanti-nantikan oleh cik nana sekeluarga
eh sudah berangan untuk berkeluarga dengan incik beliau. hehe
disamping membawa berbuah-buah kerinduan
incik beliau juga membawa buah tangan untuk cik nana
akibat terlalu membayangkan cik nana comel-comel sahaja
incik beliau membeli T-shirt yang sangat comel untuk cik nana
dah lah comel, warna pink pulak tu.
dah terang tak payah bersuluh, memang sah-sah comel !
buah tangan comel warna pink dari BELGIUM.
cik nana memang sangat suka sebut BELGIUM
cik nana juga selalu mengaku yang cik nana dibesarkan di BELGIUM.
haha tapi itu cuma berangan-rangan sahaja
tak sangka pulak akhirnya dapat juga
buah tangan dari BELGIUM ! ;)








dan bawah ini adalah foto di
Brugge, Belgium
original dari incik beliau. ;)






kat kedai ni kot incik beliau belikan buah tangan untuk cik nana. hehe



#incik beliau, bila nak bawak cik nana pergi Belgium pulak ?
haha soalan mintak penampor !



okey, bye!





Monday, July 4, 2011

.jumpe blogger FEMES!

As' salam. tajuk entry telah menunjukkan bahawasanya cik nana telah terjumpe dengan seorang blogger yang FEMES AMOS! nak tahu siapa? sila scroll sampai bawah ;)


semalam cik nana bejalan-jalan membasahkan tekak ke TUTTI FRUTTI kat Taman Sutera, Skudai bersama-sama incik beliau. Masa incik beliau cuti ni lah boleh sebut je nak pergi mana, nak makan apa. masa ni lah cik nana nak jadi 'mem' besar segala. hehe ;) yela ada orang melayan. untunglahhhh~ nak pergi bulan pun boleh.


tengah duduk-duduk makan tutti frutti yang sedap ni tiba-tiba 'eh, itu akak blogger yang femes tu' 'eh, nak begambar dengan dia, nak bergambar!'. haha gila eksaited kot selalu follow blog je tegok dia femes amos, pakai cantek-cantek macam retis ! dan geng dengan blogger yang femes amos juga !


ini dia blogger femes itu, yana PETI SUARA
bersama cik nana GADIS.MERAH.JAMBU ;)






terima kasih yer kak yana peti suara sebab sudi merakam memori daun pisang bersama cik nana. hehe. sangat eksaited dan sangat suke jumpe kamu !


terima kasih tidak terhingga juge sebab incik beliau yang tolong tegurkan hentak belipat untuk cik nana bergambar dengan kak yana peti suara. ;)




okey, bye!


.sangat menghantui CHEESE CAKE.

As'salam. cik nana lah manusia yang sangat-sangat menghantui CHEESE KEK secara spontan dekad ini. haha


dalam masa 2 bulan ni tiba-tiba cik nana terhantu kat cheese kek. sebelum ni anti gila kat cheese kek. tahu cik rumet mau kena bahan cik nana. haha. omaigod, omaigod tapi nak buat sendiri secara spontan belum terlaksana lagi. T.T' professional tak pengakuan cik nana ? ;p


dah macam-macam resepi cheese kek cik nana gugel, dah macam-macam buku resepi cik nana selongkar. konon nak dapat resepi cheese kek yang hebak ! haha buat nye idak lagi. ;p


kan best balik-balik rumah nanti ibu cik nana ''seprise ! sedebuk cheese kek untuk cik nana '' alangkah bahagia nye. tapi apakan daya kau hengat kau anak tunggal ke cik nana? haha .


akibat dah takbleh menahan nafsu terhadap cheese kek, pagi-pagi cik nana dah gugel gambar cheese kek. arghh nak cheese kek, nak cheese kek. huhu



oreo cheese


cheeze choc


white dark chocolate cheese


chocolate cheese


black forest cheese


ohh cheese kek yang hebak-hebak ni boleh ditemui kat Secret Recipe semua cawangan seluruh Malaysia. ;p




okey, bye !
nak lelapkan mate mimpi makan cheese kek. krohh krohh ;p




.saye memerlukan jambangan bunga segar untuk terus hidup.

As'salam. ha amik kau tajuk entry taknak macam panjang lebar pulak kan. tajuk dah lah desperate macam dah tak boleh bernafas dah. okeh, itu semua propa je lebih je kan cik nana oi !. hihihi.


cik nana sekarang sangat menginginkan sejambak bunga segar untuk tatapan tatkala jiwa memberontak-rontak. hehe dah kenape kau nana? tampo nak?


dah duaplohempat kali cik nana bagi hint kat incik beliau yang cik nana nak sejambak bunga segar. dan ini hint yang kali ke duaplohlima tulis terus kat blog dengan harapan incik beliau baca. hehe cik nana tahu incik beliau stalker blog cik nana. ;p


plisss, cik nana sangat menginginkan bunga-bunga segar macam ni :

















kang susah-susah sangat cik nana ajak pergi cameron beli bunga ros segar baru incik beliau tahu. ha tahu takut ye ;p



ha tengok kalau kat cameron puas tak puas kau dapat beli bunga ros segar macam ni. cik nana tak mengimpikan macam seth tan bagi 1 booth bunga ros kat nora elena tapi cume sejambak je, sejambak pun cukup lah ! =(




iye cik nana ingat je yang incik beliau pernah belikan cik nana pokok bunga. tapi tu dah lama -.-'
pokok bunga nye pun dah mati dah. hehehe


sientifik name : kalanchoe blossfeldiana
common name : setawar


ni lah pokok bunga yang incik beliau beli kat Jepun untuk cik nana. incik beliau memang sangat-sangat baik hati sebab belikan pokok bunga pink untuk cik nana. tapi cik nana dah berusaha untuk menyelamatkan nyawa pokok ni dengan bantuan ibu cik nana tapi tak berjaya. !_!'


iye cik nana tahu cik nana belajar pasal pokok-pokok segala tapi mase tu cik nana baru 1st year ilmu masih cetek lagi secetek air kotak milo. T.T'


kalau sekarang ni incik beliau bagi bunga atas ni, kurang-kurang cik nana dapat biakkan supaya jadi beranak pinak sepuloh pasu. okeh hiperbola je. hehe


so incik beliau, tunggu ape lagi. cepat lah seprise kan cik nana dengan sejambak bunga segar yang tak layu. plissss.





okeh, bye !


p/s : cik nana sedang tunggu dengan penuh pengharapan T.T'
semoga trick ini berjaye. hehe ;p





.header under construction.

As'salam. cik nana sedang merintih kebosanan. hahaha ;p


buat masa sekarang izinkan header
yang simple mimple ni
bertepek kat blog cik nana okey !




header lame cik nana yang kat bawah ni
nak pergi bercuti, dah penat bertepek kat blog cik nana
cik nana bagi dia mc. pergilah, pergilah ;p bluwekk




p/s : sebenarnye dah boring pakai header lama ni
nak buat yang baru tapi takde idea lagi
kahkahkah jgn boo-boo cik nana plisss ;p




okey, bye!







.kami bukan gardener@tukang kebun.

As'salam. mood petang-petang macam terhuyung hayang sebab bz kesana-kemari. maklumlah minggu akhir practical bz la konon-konon nye.


blaja tinggal lagi 2 semester sebelum menempuh dunia pekerjaan yang sbena-bena nye. yes semester depan dah final year! horayy, horray! tengok kekawan cik nana practical pun dah scary. O.T sampai malam tu boleh kire normal lagi dah kalau OT sampai subuh? sape nak jawab?


orang selalu cakap, takpe belaja susah-susah dulu nanti dah keje senang. haha tipu-tipu! kos cik nana ni blaja dah la 'studio life'. terperap kat studio lepas abis kelas, sampai petang, sambung ke malam, sambung ke subuh ! balik bilik pagi-pagi, mandi laju-laju, pergi studio semula, submission, presentation ! dah keje pun macam ni jugak lah gamak nye, melainkan keje nanti terus jadi bos bukak firm, anak buah ramai, anak buah lah yang buat keje. boleh,? baru keje dah jadi bos? hoho.


takpe pun sbenanye blaja susah-susah camni sebab dari blaja yang macam nilah cik nana blaja macam-macam. tapi yang macam sadis tu bile segelintir masyarakat yang memperkotak katikan dan kadang-kadang mempersendakan cik nana dan kawan-kawan.



SITUASI 1 :

A : kau masuk UTM amik kos ape?
cik nana : senibina lanskap.
A : ohh yang keje macam tukang kebun tu eh? tanam-tanam pokok tu eh?
cik nana : (#!?e*&?!!#@$!). kalau macam tu baik aku ikut bapak aku pergi mencangkul je !
A : sambil tersengeh mintak penampor.



SITUASI 2 :

B : sambung blaja amik ape?
cik nana : senibina lanskap.
B : hmm bolehlah..(sambil buat muke macam kau gud-gud je padahal nan hado !)
cik nana : .....................




SITUASI 3 :

C : kat u amik kos ape?
cik nana : senibina lanskap.
C : ohh yang nanti keje kat majlis daerah tu eh?
cik nana : banyak tempat lah boleh keje. bersepah ! (nada bengang)




SITUASI 4 :

cik nana : sambil tunjuk project yang dah design.
D : eh, kau belaja macam arkitek lah. bukan kau buat lanskap depan rumah je ke?
cik nana : =.='' (dlm hati, ikut kau la nak pk ape. malas nak cakap dah T.T)




SITUASI 5 :

lecturer kos lain : ohh u all kos ape?
cik nana & kawan-kawan : landscape architecture.
lecturer kos lain : owh gardener ! tukang kebun !
cik nana : ade jugak kang kena pelesing ngn aku org tua ni. grrr~



so masyarakat semua, kadang-kadang cik nana rase down, terhina pun ada bile sesetengah manusia yang memperkotak-katikan ape yang cik nana belajar. cik nana bukan mintak untuk dibanggai jauh sekali untuk disanjungi, tapi boleh tak ada sekelumit perasaan untuk menghargai?? uhh kemon, kemon.


ikut pandai la orang nak cakap ape sekalipun, yang penting dah ada satu perubahan yang boleh merubah persepsi masyarakat kita. ha cer bace, cer bace.






ILAM Corporate Members ( Chartered Landscape Architects ) can now use '' LAr.'' tittle in front of their name. For example : LAr. Nur Ilyana bte Mohd Zaini. (hehe try test kat name sendiri). Be proud to be a Landscape Architect just like the Dr.(doctor), Ir(Engineer), Ar(architect)



insyallah.
#banyak sangat onak duri yang da tempuh selama 3 tahun ni.




.selamat bertunang cik kazen.

As'salam. suke kan bile tengok orang situ tunang, orang situ kawin, kawan baik tunang, kawan baik sikit-sikit kawin. dah kite bile lagi? dah takde orang masuk minang. minang untuk diri sendiri boleh? haha ;p


okay, tanak cakap banyak
sebab semalam kazen sepermainan kecik-kecik cik nana
dah selamat menjadi tunangan orang. sob, sob.
sedih sebab dah takde geng sama status
dari kecik kitorang memang rapat
sebab kitaorang sebaya
kira geng terbaik
lompat-lompat parit atok kat kampung
lari-lari masuk kebun
pang pung pang pung kena marah pun
buat dono je. huhu
bila dah semakin membesar
jarang pulak ktorang berjumpe
tup tap tup tap
okeh, dah bertunang.
so, untuk kazen cik nana sayang
Azieda bt Mahmood
selamat melayari alam pertunangan
dengan beliau yang kau sayang
dari zaman skolah dulu
okeh, aku nak tabik spring-spring
sebab korang berdua memang dah sangat lama berkawan
btw, TAHNIAH ! ;)


cik azie, kazen cik nana yang cantek!
aku rindu kau tahu?
dah lame sangat tak jumpe
raye tahun ni mesti jumpe okay !




bye !
cik nana tade mood sangat-sangat =.=''


.rindu bernilai empatbelas juta?.

As' salam. entry ni simple tapi padat dengan berjuta-juta lemon isi pengetahuan. hehe

dan sebenarnye cik nana :


1) rindu nak makan steambot 1 pinggan dengan dia

2) rindu nak makan soto Larkin berdua mangkuk dengan dia

3) rindu nak makan Tutti Frutti berdua cup dengan dia

4) rindu nak tengok wayang dua tiket dengan dia

5) rindu nak naik flying jumbo kat Genting & kat Danga dengan dia

6) rindu nak breakfast Sausage Mc Muffin dengan dia

7) rindu nak stay up buat logbook practical kat Mcd dengan dia

8) rindu nak makan bakso kat Segget Recipe dengan dia

9) rindu nak makan ABC 1 mangkuk kat Danga dengan dia

10) rindu nak jalan kaki lintas jalan naik jejantas ke Plaza Pelangi dengan dia

11) rindu nak naik lif kat City Square dengan dia

12) rindu nak tepelecok jalan kaki jauh-jauh dengan dia

13) rindu nak breakfast makan sedap-sedap kat Hotel Selesa dengan dia

14) rindu nak makan Nasi Lemak Simple JB yang memang simple sampai takde ikan bilis dengan dia.



ha kan dah kantoi minggu lepas banyak sangat aktiviti dengan incik beliau. haha
makan, jalan-jalan, makan lagi , sambung jalan-jalan lagi, berenti makan sekejap


oi incik beliau, rindu tahu?
berhenti sekejap bz tu boleh? grrrr!
empatbelas juta rindu cik nana tu.
oi incik beliau tak nampak ke?? grrr!





muke suke sangat lah kan brekpes dengan incik beliau dia. cett.




okey, bye !






.hadiah dari DIA yang SATU.

As'salam,


Kadang-kadang Allah jarakkan hubun
gan kita. Kemudian DIA datangkan pula dengan dugaan. Puas kita menangis mencari mana insan kesayangan kita. Rupa-rupanya DIA nak hadiahkan kita rindu yang berpanjangan.





cik nana rinduuu T.T'



okey, bye!



.hadiah dari BELGIUM.

As'salam.

kepulangan incik beliau ke tanah air
memang dinanti-nantikan oleh cik nana sekeluarga
eh sudah berangan untuk berkeluarga dengan incik beliau. hehe
disamping membawa berbuah-buah kerinduan
incik beliau juga membawa buah tangan untuk cik nana
akibat terlalu membayangkan cik nana comel-comel sahaja
incik beliau membeli T-shirt yang sangat comel untuk cik nana
dah lah comel, warna pink pulak tu.
dah terang tak payah bersuluh, memang sah-sah comel !
buah tangan comel warna pink dari BELGIUM.
cik nana memang sangat suka sebut BELGIUM
cik nana juga selalu mengaku yang cik nana dibesarkan di BELGIUM.
haha tapi itu cuma berangan-rangan sahaja
tak sangka pulak akhirnya dapat juga
buah tangan dari BELGIUM ! ;)








dan bawah ini adalah foto di
Brugge, Belgium
original dari incik beliau. ;)






kat kedai ni kot incik beliau belikan buah tangan untuk cik nana. hehe



#incik beliau, bila nak bawak cik nana pergi Belgium pulak ?
haha soalan mintak penampor !



okey, bye!





.jumpe blogger FEMES!

As' salam. tajuk entry telah menunjukkan bahawasanya cik nana telah terjumpe dengan seorang blogger yang FEMES AMOS! nak tahu siapa? sila scroll sampai bawah ;)


semalam cik nana bejalan-jalan membasahkan tekak ke TUTTI FRUTTI kat Taman Sutera, Skudai bersama-sama incik beliau. Masa incik beliau cuti ni lah boleh sebut je nak pergi mana, nak makan apa. masa ni lah cik nana nak jadi 'mem' besar segala. hehe ;) yela ada orang melayan. untunglahhhh~ nak pergi bulan pun boleh.


tengah duduk-duduk makan tutti frutti yang sedap ni tiba-tiba 'eh, itu akak blogger yang femes tu' 'eh, nak begambar dengan dia, nak bergambar!'. haha gila eksaited kot selalu follow blog je tegok dia femes amos, pakai cantek-cantek macam retis ! dan geng dengan blogger yang femes amos juga !


ini dia blogger femes itu, yana PETI SUARA
bersama cik nana GADIS.MERAH.JAMBU ;)






terima kasih yer kak yana peti suara sebab sudi merakam memori daun pisang bersama cik nana. hehe. sangat eksaited dan sangat suke jumpe kamu !


terima kasih tidak terhingga juge sebab incik beliau yang tolong tegurkan hentak belipat untuk cik nana bergambar dengan kak yana peti suara. ;)




okey, bye!