Thursday, October 27, 2011

.kasut idaman hati.

As'salam.


hai-hai dikala hati sedang melonjak-lonjak mitak penampor, marilah cik nana review kasut idaman hati selepas kasut merah idaman kalbu yang cik nana war-warkan dulu.






selain kasut merah idaman kalbu
yg cik nana dah miliki ni,
ada seketol lagi kasut yang menjadi idaman hati cik nana.
owh, owh okay ni semua duniawi semata
iye-iye cik nana tahu
perasaan makin melonjak-lonjak bila
cik nana selongkar gambar-gambar zaman ibu cik nana
muda mudi lagi tahun 80-an
kasut-kasut macam ni lah pesen 80-an dulu
yang sekarang tgh 'in' semula.
okay sekarang bukan setakat kasut je stail 80-an
beg petak-petak macam kotak tu pn dah stail okay
apatah lagi beg cerut-cerut macam cik nana pakai
pun kembali 'in' okay.
haha nak cakap haku uptodate leteww ! bluwekk.
sekarang nak story-story pasal pesen
cik nana boleh la story-story sampai muntah
kat ibu cik nana
kannn, untunglahh ada pengkomen tegar kat rumah
sebab sekarang ni dari kasut, seluar, baju, beg segala
semua pesen yg 'in' zaman muda-mudi ibu cik nana dulu
okay-okay cukup haku macam dah tersasar je ni
oi cik nana, kasut lah, kasuttt !
















haritu dah jumpe dah stok kasut macam ni
tapi apesal season sangat eh?
ke kasut stok mase 80-an dulu
dijual semula ? HAHA





nak cakap tu je,
okbai !







Saturday, October 8, 2011

.kasut merah idaman kalbu ku akhirnya menjadi milikku.

As'salam. ini entry pendek penuh dengan rase kegembiraan dan keterujaan yang melampau-lampau. yuhuuu !














lepasni tak payah mimpi kasut merah lagi.
dah boleh tido peluk kasut merah da.
suke, suke, suke !
okbai ! ;)

.budak 2 ketol.


As' salam. ni entry muqadimah sebelum entry kedua menyusul. wahh gitu.


Tadi siang pegi Jusco Bukit Indah dengan budak-budak 2 ketol ni. Cari ape kat sane ? ok, rahsia. haha..



budak 1, aqif



budak 2, asyraaf.









lepas shoping 'ehem-ehem' dengan budak dua ketol ni.
okbai !
eksaited !

Friday, October 7, 2011

.bersame geng ohsem !

As'salam.


Semalam cik nana jadi tour guide pergi site cik jann kat bukit indah lepas tu pergi bersesak-sesak kat Jusco Bukit Indah, semalam JCard Day okay ! tapi cik nana takde JCard punnn ! haha. jumpa kasut merah idaman para gadis tapi alangkah sadis nye sebab cik nana teragak-agak nak beli ke tak, nak beli ke tak, last-last tak beli. boo-boo. lepastu malam sibuk lah nak mimpi kasut merah segala. sudah lah kau nana ! window-window shoping sampai penat then makan-makan sampai kenyang. mekasih cik jann ! sebab sudi mensponser makan malam cik nana dengan begitu super kenyang n super lazat. kau memang ohsem lah cik jann !



makan malam bertiga :)



dia ni lah manusia ke-3 tuh !










kau hado geng ohsem macam cik jann dan manusia ke-3 tu?
takde kann ?
okbai !






Wednesday, October 5, 2011

.TIPS # mengubati jerawat manja.



As' salam. mood cik nana macam riang ria di aidilfitri, so marilah cik nana berkongsi 1 tips. 1 je ok ?


bagi sesiapa yang dilahirkan dan membesar dengan kulit yang flawless, gebus, mulus, licinnnn, tanpa sebarang cela jerawat, untunggg lah kau. dah besa panjang tak payah pakai pencuci muka segala sebab kulit da hebak, untunggg lah kau. tak payah tegedik-gedik tepek foundation, bb cream, concealer, compact powder segala cume tepek bedak baby johnson je untunggg lah kau, konon-konon dah cantek natural beauty lah kata nye kann. huk !



TAPI



bagi sesiapa yang kini sedang menghadapi masalah jerawat, jangan guling-guling keciwa, rileks, rileks, cool bebeh ! tu makna nye pekerja kilang hormon anda sedang bekerja dengan rajin tanpa mencuri sebarang tulang. kan ? cikgu cik nana dulu cakap, jerawat ni SENI ok ! so cik nana ada jawapan untuk mengurangkan rase kegusaran pasal je-ra-wat ini.



T3 MyCin




pakai gel ni sebelum tido. cuci muka bersih-bersih dan lap. calit sikit n nipis-nipis je kat tempat yang bermasalah jerawat. insyallah bangun esok pagi, jerawat dah berubah wajah. jerawat yang dah berubah, bukan wajah yang berubah ye. hehe. jerawat akan kecut dan ulang pemakaian gel ni bile diperlukan. gel ni ada jual kat farmasi-farmasi dalam RM 22 macam tu.



sharing is caring kan ? cik nana share sebab cik nana pun pakai T3 MyCin ni. adek-adek, kawan-kawan semua, jangan lah gundah-gulana dengan jerawat ni. kite diberi akal untuk ikhtiar dan sekeping hati untuk menenangkan jiwa. takmau stress-stress okay !






Tuesday, October 4, 2011

.si kecik dan tocang nye.

As'salam. semenjak-menjak ni cik nana memang jarang dah update-update blog sebab cik nana takde nafsu nak update blog. HAHA boleh macam tu?


nafsu nak update takde, so nafsu nak menaip pun kurang. nafsu MAKAN je yang membuak-buak sekarang ni.


kembali ke tajuk entry, adek kecik cik nana dah semakin besar tumbesaran nye. rambut halus-halus dia pun dah semakin bertambah. sekarang dah boleh panggil dia anak dara sebab rambut halus-halus dia dah boleh ditocang ! pheewittt !















hai ! ada sesape nak bekenalan dengan saye ? auww !







.kasut idaman hati.

As'salam.


hai-hai dikala hati sedang melonjak-lonjak mitak penampor, marilah cik nana review kasut idaman hati selepas kasut merah idaman kalbu yang cik nana war-warkan dulu.






selain kasut merah idaman kalbu
yg cik nana dah miliki ni,
ada seketol lagi kasut yang menjadi idaman hati cik nana.
owh, owh okay ni semua duniawi semata
iye-iye cik nana tahu
perasaan makin melonjak-lonjak bila
cik nana selongkar gambar-gambar zaman ibu cik nana
muda mudi lagi tahun 80-an
kasut-kasut macam ni lah pesen 80-an dulu
yang sekarang tgh 'in' semula.
okay sekarang bukan setakat kasut je stail 80-an
beg petak-petak macam kotak tu pn dah stail okay
apatah lagi beg cerut-cerut macam cik nana pakai
pun kembali 'in' okay.
haha nak cakap haku uptodate leteww ! bluwekk.
sekarang nak story-story pasal pesen
cik nana boleh la story-story sampai muntah
kat ibu cik nana
kannn, untunglahh ada pengkomen tegar kat rumah
sebab sekarang ni dari kasut, seluar, baju, beg segala
semua pesen yg 'in' zaman muda-mudi ibu cik nana dulu
okay-okay cukup haku macam dah tersasar je ni
oi cik nana, kasut lah, kasuttt !
















haritu dah jumpe dah stok kasut macam ni
tapi apesal season sangat eh?
ke kasut stok mase 80-an dulu
dijual semula ? HAHA





nak cakap tu je,
okbai !







.kasut merah idaman kalbu ku akhirnya menjadi milikku.

As'salam. ini entry pendek penuh dengan rase kegembiraan dan keterujaan yang melampau-lampau. yuhuuu !














lepasni tak payah mimpi kasut merah lagi.
dah boleh tido peluk kasut merah da.
suke, suke, suke !
okbai ! ;)

.budak 2 ketol.


As' salam. ni entry muqadimah sebelum entry kedua menyusul. wahh gitu.


Tadi siang pegi Jusco Bukit Indah dengan budak-budak 2 ketol ni. Cari ape kat sane ? ok, rahsia. haha..



budak 1, aqif



budak 2, asyraaf.









lepas shoping 'ehem-ehem' dengan budak dua ketol ni.
okbai !
eksaited !

.bersame geng ohsem !

As'salam.


Semalam cik nana jadi tour guide pergi site cik jann kat bukit indah lepas tu pergi bersesak-sesak kat Jusco Bukit Indah, semalam JCard Day okay ! tapi cik nana takde JCard punnn ! haha. jumpa kasut merah idaman para gadis tapi alangkah sadis nye sebab cik nana teragak-agak nak beli ke tak, nak beli ke tak, last-last tak beli. boo-boo. lepastu malam sibuk lah nak mimpi kasut merah segala. sudah lah kau nana ! window-window shoping sampai penat then makan-makan sampai kenyang. mekasih cik jann ! sebab sudi mensponser makan malam cik nana dengan begitu super kenyang n super lazat. kau memang ohsem lah cik jann !



makan malam bertiga :)



dia ni lah manusia ke-3 tuh !










kau hado geng ohsem macam cik jann dan manusia ke-3 tu?
takde kann ?
okbai !






.TIPS # mengubati jerawat manja.



As' salam. mood cik nana macam riang ria di aidilfitri, so marilah cik nana berkongsi 1 tips. 1 je ok ?


bagi sesiapa yang dilahirkan dan membesar dengan kulit yang flawless, gebus, mulus, licinnnn, tanpa sebarang cela jerawat, untunggg lah kau. dah besa panjang tak payah pakai pencuci muka segala sebab kulit da hebak, untunggg lah kau. tak payah tegedik-gedik tepek foundation, bb cream, concealer, compact powder segala cume tepek bedak baby johnson je untunggg lah kau, konon-konon dah cantek natural beauty lah kata nye kann. huk !



TAPI



bagi sesiapa yang kini sedang menghadapi masalah jerawat, jangan guling-guling keciwa, rileks, rileks, cool bebeh ! tu makna nye pekerja kilang hormon anda sedang bekerja dengan rajin tanpa mencuri sebarang tulang. kan ? cikgu cik nana dulu cakap, jerawat ni SENI ok ! so cik nana ada jawapan untuk mengurangkan rase kegusaran pasal je-ra-wat ini.



T3 MyCin




pakai gel ni sebelum tido. cuci muka bersih-bersih dan lap. calit sikit n nipis-nipis je kat tempat yang bermasalah jerawat. insyallah bangun esok pagi, jerawat dah berubah wajah. jerawat yang dah berubah, bukan wajah yang berubah ye. hehe. jerawat akan kecut dan ulang pemakaian gel ni bile diperlukan. gel ni ada jual kat farmasi-farmasi dalam RM 22 macam tu.



sharing is caring kan ? cik nana share sebab cik nana pun pakai T3 MyCin ni. adek-adek, kawan-kawan semua, jangan lah gundah-gulana dengan jerawat ni. kite diberi akal untuk ikhtiar dan sekeping hati untuk menenangkan jiwa. takmau stress-stress okay !






.si kecik dan tocang nye.

As'salam. semenjak-menjak ni cik nana memang jarang dah update-update blog sebab cik nana takde nafsu nak update blog. HAHA boleh macam tu?


nafsu nak update takde, so nafsu nak menaip pun kurang. nafsu MAKAN je yang membuak-buak sekarang ni.


kembali ke tajuk entry, adek kecik cik nana dah semakin besar tumbesaran nye. rambut halus-halus dia pun dah semakin bertambah. sekarang dah boleh panggil dia anak dara sebab rambut halus-halus dia dah boleh ditocang ! pheewittt !















hai ! ada sesape nak bekenalan dengan saye ? auww !