Sunday, November 27, 2011

.header baru ala-ala DIVA. hahahatuii.

As salam.


marilah beramai-ramai mengucapkan selamat datang kepada cik nana sebab dah jarang gila-gila update blog. i sangat busy body ke sana ke mari okey. ni pun baru balik dari trip ke utara. oi 1 week travel oi oi. longgar lutut mak nak oi. -.-''


dah lame tak update bukan sebab takde cite nak digebang-gebangkan, tapi sebab terlalu banyak cite, cik nana pun taktau nak cite mane 1. kesiann kannn ? ;p


so taktau nak cite benda ape, cik nana bosan nak tukar header boleh tak ? hakhakhak.




gudbye header lame yang bajet comel ala-ala princess ! ;p



hye header baru ala-ala diva ! hahaha





tu je,
okbai !







Sunday, November 20, 2011

. Selamat Hari Kawin Annur Ruzanna.

As'salam.


hai semalam 19/11/2011
kawan skola cik nana melangsungkan perkahwinan
btw, congrats Annur Ruzanna bt Abdullah dan pasangannya




semalam tu pun jadi pergi dah last minit
pengantin dah siap bersanding sume
baru cik nana terhegeh-hegeh sampai
dapat gambar pun 2, 3 keping je
sebab photographer pengantin sibuk je amik gmbr pengantin
ekceli da plan baikbaik dengan cik aien nak pegi same2
sebab kawan-kawan lain tak dapat pegi.
last-last dengan2 cik aien skali tak dapat pegi. sob-sob
tapi takpe-takpe sebab cik nana dah wakil kan dorang sume.









okeh ni bersiap-siap secara ekspress rakyat.
bersiap dalam mase 15 minit je !
sempat conteng eyeliner je !
blusher ke, maskara ke, eyeshadow ke, semua tak sempat !
hoi lip balm, lipstik pun apatah lagi. lagiiii la tak sempat
shawl pun main beli-belit je nasib baik haku tak terbelit sekali. haha





okbai.



Friday, November 11, 2011

.lepas presentation research macam dah present final project.

As'salam. Hepi Friday semua ;)


Hari ni 11.11.11. hari jumaat ape lagi kalau bukan STUDIO.
Hari ni presentation poster untuk research ktorang.
semester ni ialah semester 7*fiuuu*
7, TUJUH yer anak-anak
masing-masing da hebak dengan research masing-masing
haruslah present dengan semat.
sebelum present rase nak tecabot jantung pun ada.
mau tak kalau lah kena tembak kaw-kaw. tak ke naiya ?
lect kornar siket soalan, mau lintang pukang jawab. haha.
okay, btw cik nana nak tunjuk muke ktorang yang macam suke sangat
bile dah present research
lagak dah macam present final project -.-''



bile suka haruslah begambar dengan tangan peace ^^,V


peace dengan begitu semat di belakang tu ialah cik nana yer anak-anak ;p








ha tu dia sesi beramah mesra dgn lecturer ;)


dah besar nanti saye nak jadi landscape architect ^^,


ini adalah gaya pengepit drawing yg berjaya. HAHA ;p



haruslah menempek seketol muka utk dibuat kenang-kenangan.
haha okbai !






Wednesday, November 9, 2011

# wordless wednesday .si kecik dan sunglasses.

As'salam..





* budak kecik nih adek cik nana ye anak-anak *



okbai,
cik nana





Tuesday, November 8, 2011

. lempeng jala cicah sambal tumis ikan bilis .

As'salam.


di petang-petang hari di kala hujan renyai-renyai adalah baik nye jika cik nana cakap pasal makanan. okeh, perut dikala waktu-waktu camni memang seperti mintak penampor. nasib baik kat rumah tengah cuti bolehlah pang pung pang pung kat dapor ketuk kuali. haha


okeh, kat dapur ada tepung gandum. ape lagi bancuh tepung dengan air dan bubuh sikit garam. done ! boleh lah melempeng buat lempeng ! pastu boleh buat sambal tumis ikan bilis untuk cicah dengan lempeng. tekak orang joho haruslah lempeng cicah sambal tumis ikan bilis bukan dengan gula. ^^,


tapi bile cik nana dah jejak ke dapur haruslah manipulasi makanan jadi lebih hebak ! haha walaupun tak la hebak mane. lempeng tak dilempeng tapi di jala. paham tak ? makne nye lempeng cik nana macam roti jala. eh, roti jala ke lempeng ? eh, lempeng ke roti jala? ha lempeng jala. boleh ?





orang bile dah terlebih rajin memang macamni. senang-senang melempeng je terus, haku pegi gedik-gedik pegi jala tepung tu. haha saje nak nampak menarik. bancuhan tepung lempeng tapi hasilnye ala-ala roti jala. kalau roti jala haruslah makan dengan kari buatan ibu yang lazat tu.


ada sape-sape lagi kretip
buat lempeng jadi pizza mungkin ?
hmmm..




okbai,
cik nana



Monday, November 7, 2011

. HBB besties !.

As'salam,


HBB besties !
(hepi belated birthday)
31 Oktober 1989-31 Oktober 2011
suwit 22 !
cik aien








wif luv,
cik nana

.header baru ala-ala DIVA. hahahatuii.

As salam.


marilah beramai-ramai mengucapkan selamat datang kepada cik nana sebab dah jarang gila-gila update blog. i sangat busy body ke sana ke mari okey. ni pun baru balik dari trip ke utara. oi 1 week travel oi oi. longgar lutut mak nak oi. -.-''


dah lame tak update bukan sebab takde cite nak digebang-gebangkan, tapi sebab terlalu banyak cite, cik nana pun taktau nak cite mane 1. kesiann kannn ? ;p


so taktau nak cite benda ape, cik nana bosan nak tukar header boleh tak ? hakhakhak.




gudbye header lame yang bajet comel ala-ala princess ! ;p



hye header baru ala-ala diva ! hahaha





tu je,
okbai !







. Selamat Hari Kawin Annur Ruzanna.

As'salam.


hai semalam 19/11/2011
kawan skola cik nana melangsungkan perkahwinan
btw, congrats Annur Ruzanna bt Abdullah dan pasangannya




semalam tu pun jadi pergi dah last minit
pengantin dah siap bersanding sume
baru cik nana terhegeh-hegeh sampai
dapat gambar pun 2, 3 keping je
sebab photographer pengantin sibuk je amik gmbr pengantin
ekceli da plan baikbaik dengan cik aien nak pegi same2
sebab kawan-kawan lain tak dapat pegi.
last-last dengan2 cik aien skali tak dapat pegi. sob-sob
tapi takpe-takpe sebab cik nana dah wakil kan dorang sume.









okeh ni bersiap-siap secara ekspress rakyat.
bersiap dalam mase 15 minit je !
sempat conteng eyeliner je !
blusher ke, maskara ke, eyeshadow ke, semua tak sempat !
hoi lip balm, lipstik pun apatah lagi. lagiiii la tak sempat
shawl pun main beli-belit je nasib baik haku tak terbelit sekali. haha





okbai.



.lepas presentation research macam dah present final project.

As'salam. Hepi Friday semua ;)


Hari ni 11.11.11. hari jumaat ape lagi kalau bukan STUDIO.
Hari ni presentation poster untuk research ktorang.
semester ni ialah semester 7*fiuuu*
7, TUJUH yer anak-anak
masing-masing da hebak dengan research masing-masing
haruslah present dengan semat.
sebelum present rase nak tecabot jantung pun ada.
mau tak kalau lah kena tembak kaw-kaw. tak ke naiya ?
lect kornar siket soalan, mau lintang pukang jawab. haha.
okay, btw cik nana nak tunjuk muke ktorang yang macam suke sangat
bile dah present research
lagak dah macam present final project -.-''



bile suka haruslah begambar dengan tangan peace ^^,V


peace dengan begitu semat di belakang tu ialah cik nana yer anak-anak ;p








ha tu dia sesi beramah mesra dgn lecturer ;)


dah besar nanti saye nak jadi landscape architect ^^,


ini adalah gaya pengepit drawing yg berjaya. HAHA ;p



haruslah menempek seketol muka utk dibuat kenang-kenangan.
haha okbai !






# wordless wednesday .si kecik dan sunglasses.

As'salam..





* budak kecik nih adek cik nana ye anak-anak *



okbai,
cik nana





. lempeng jala cicah sambal tumis ikan bilis .

As'salam.


di petang-petang hari di kala hujan renyai-renyai adalah baik nye jika cik nana cakap pasal makanan. okeh, perut dikala waktu-waktu camni memang seperti mintak penampor. nasib baik kat rumah tengah cuti bolehlah pang pung pang pung kat dapor ketuk kuali. haha


okeh, kat dapur ada tepung gandum. ape lagi bancuh tepung dengan air dan bubuh sikit garam. done ! boleh lah melempeng buat lempeng ! pastu boleh buat sambal tumis ikan bilis untuk cicah dengan lempeng. tekak orang joho haruslah lempeng cicah sambal tumis ikan bilis bukan dengan gula. ^^,


tapi bile cik nana dah jejak ke dapur haruslah manipulasi makanan jadi lebih hebak ! haha walaupun tak la hebak mane. lempeng tak dilempeng tapi di jala. paham tak ? makne nye lempeng cik nana macam roti jala. eh, roti jala ke lempeng ? eh, lempeng ke roti jala? ha lempeng jala. boleh ?





orang bile dah terlebih rajin memang macamni. senang-senang melempeng je terus, haku pegi gedik-gedik pegi jala tepung tu. haha saje nak nampak menarik. bancuhan tepung lempeng tapi hasilnye ala-ala roti jala. kalau roti jala haruslah makan dengan kari buatan ibu yang lazat tu.


ada sape-sape lagi kretip
buat lempeng jadi pizza mungkin ?
hmmm..




okbai,
cik nana



. HBB besties !.

As'salam,


HBB besties !
(hepi belated birthday)
31 Oktober 1989-31 Oktober 2011
suwit 22 !
cik aien








wif luv,
cik nana