Saturday, December 31, 2011

.cik pengapit dan cik pengantin.

As'salam..


owh seriusly hari ini sgt penat -__-|||
keluar rumah tengahari buta
dengan perut laparnye mengaum-ngaum
pecut pegi plaza angsana. phewww !
teman cik ekin shoping utk wedding beliau nanti.
so i sebagai cik pengapit haruslah mengapit bakal pengantin
ke mana sahaja beliau pegi. yoo yoo jo kau nana ;p
pegi bertiga dengan adik cik nana sekali, mimie.


sampai-sampai dah menggigil kelaparan.
terus pecut pegi mcd. eh perlukah ayat pecut sebegitu ?
terima kasih cik pengantin sbb belanja cik pengapit ;)


ok ble dah kenyang topup tenaga
mulakan perjalanan pusing-pusing satu angsana
cari kedai romantika. tak tahu lah cik ekin main sebut je
jenuh mencari nye tak jumpe-jumpe. -.-''
ok fine, fine pegi melepak kedai lain pulak.


merepek-repek membeli belah tak tentu pasal
okay pergi kedai jam. cik pengantin nak membeli jam tangan seutas dua.
nak kawin haruslah beli jam baru.
okay-okay paham perasaan pengantin semua nak baru


cik pengantin tengah usha-usha jam tangan
untuk kegunaan selepas menjadi raja sehari. hihi


mimie, adik cik nana yang setia menunggu kakak-kakak membeli belah ;)


tu dia cik pengantin bekenan jam bonia.


ha tu cantek, tu cantek. kata cik pengapit kpd cik pengantin.


ini bukan muke sedih, tapi gembira sbenarnye
suke tgk cik pengantin beli 2 utas jam untuk mak beliau skali.
suke lagi teman cik pengantin shoping menjak zaman skola
takde istilah window2 ni dgn cik pengantin
beli jam pun dah rm 800++
wahh tekebil-kebil mate cik nana @.@


setel beli jam, then pegi kedai buku pulak
bukan cik pengantin nak cari buku resepi
tapi adik cik nana nak beli barang skola
okeh layan kan jeee..


si mimie rambang mata nak beli liquid paper wane pink la
pensel box angry bird laa..
ha beli, beli. ikut pandai laa..


akhirnya jumpe jugak kedai romantika yang cik pengantin uwar-uwarkan
nice. banyak barang vantage oi.
rambang mate haku oii !


pastu banyak jambangan bunge oi !
kelas kau. tak keruan haku dibuat nye.


niat ke sini sebab cik pengantin nak beli bunga
untuk di deco kat meja guest book.
cari jambangan bunga lah
cari bekas nak isi pen, marker lah.
cari balang nk isi gula-gula lah.
macam-macam lah.


ecehh. cik pengapit pulek melebih.
belek-belek bunga konon nak kawin jugak letewww ;p


dah pung pang pung pang sane sini
teman cik pengantin pegi beli cincin utk encik suami
haku ni dah la tak reti bab-bab cincin mincin ni
haku tunjuk yang rm3000++ kang. haha


nampak tu i selaku cik pengapit
membimbit barang2 shopingan cik pengantin
cik pengantin puas shopingg
haku pun puassss penattt. hehe
tapi besttttt !


ini pic mase dating raye haritu dengan cik pengantin.



* nanti teman cik pengantin edar kad kawin pulekkk ;)




okbai !





Tuesday, December 20, 2011

.tempat ohsem sungguh.

As'salam.



minggu lepas cik nana pergi site
kat Renggam, Simpang Renggam Johor
untuk subjek Park and Recreation
kena lah tengok design park tu
concept la, planning la, planting la, bla bla bla..
haruslah pergi 1 grup lah kan.

dah sampai Renggam,
ada 1 spot yang sangatlah cantekk okay !
cik nana sanggup lah bejalan kaki
sebab nak feel tempat tu se-feel-feel yang mungkin
bes giler ! sebab rase macam kat taman tasik taiping.
pokok dia tuuu ! cantekkk sangat !


nampak tu cik nana dengan geng segrup, kak wani
sanggup jalan kaki tu dari naik kereta.
nak feel weh, feel .
nampak tak structure pokok tu ?
tak nampak ?
okey, fine. next.



pic ni saje dikaburkan sebab nak focus kat ktorang. haha
okey, abaikan pic ni.
okey, next.



tu diaaa ! hajat dihati nak amik gambar tgh jalan
tapi ni main road okey.bahaya.
segala macam kenderaan lalu.
bas, lori, basikal bersimpang siur.
kereta api jek tak lalu ;p



ini cubaan ajakan geng segrup suruh naik kereta.
nampak tu diorang lelaki bertiga dlm kereta
eh nampak ke -.-''
cik nana perempuan bertiga jalan kaki.
eh 6 orang 1 kereta ?
ah bedal ! haha ;p



ni dah lintas jalan konon-konon nak naik kereta dah
haha tapi tak jadi. ktorang nak jugak jalan kaki.
akibat nye, nak lintas jalan semula.
haha tak paham.



ni adalah cubaan pertama untuk bergambar.
berani ke tengah jalan sikitt jeee.
lepastu cepat-cepat lari pegi tepi jalan semula. haha



cuba lagi kali kedua.
pun same keadaan jalan masih tak mengizinkan
nampak tu belakang dah ada motor.



finally, dapat jugak bergambar tengah jalan
yeayyy sangat suke.
dah nampak dahan-dahan pokok tu bercantum ?
antara pokok sebelah kanan dan sebelah kiri ?
ohsem sungguh la.


area ni lah significance utk Renggam.
bes laa entrance nak ke site ni ohsem
walaupun site nye macam kebun buah-buahan -.-''
habis haku kena gigit nyamuk jee .



ok bye !





Tuesday, December 13, 2011

. december,super duper busy !

As salam.

Hai jangan tanye kenape blog ni
dah jarang-jarang sekali di updet
okay, tolong jangan tanye.
sentap mak nak, sentap.



ha kau tengok,
mau tak sentap.
nak habis 31hb
segala macam mak nenek kena buat
FINAL year memang camni eh ?
apsal rumet aku tiap-tiap hari
tengok muvee je keje nye ?
* bengang ni bengang * -.-''



alangkah indahnye kalau jadi macam si kecik ni
tiap-tiap hari boleh main-main dalam kotak
hai untungglaaaaa.






* kalender dari company incik beliau :D



Thursday, December 1, 2011

.cinta 4 tahun.

As’salam


2 Disember 2007 - 2 Disember 2011

(cik nana & incik beliau )


Alhamdulillah 4 tahun hari ini.


Terima kasih Tuhan

Terima kasih atas anugerah indah ini

Terima kasih atas hubungan yang cukup manis ini

Terima kasih atas nikmat cinta dan kasih sayang sesama manusia

Yang Kau berikan pada kami

Terima kasih atas segala dugaan yang telah Kau berikan

sepanjang usia hubungan kami selama 4 tahun ini

ya, dugaan yang sangat-sangat berat

hampir tak tertanggung jasad kerdil ku dengan dugaan itu

namun ku tahu Kau berikan ku dugaan yang sebesar itu

kerana Kau tahu aku mampu menghadapi nya

Alhamdulillah dugaan itu ku jadikan iktibar

untuk aku menerima takdir ini

yang agak pahit untuk ditelan tapi manis mungkin untuk selamanya

Terima kasih kerana aku mampu berdiri ampuh lagi disisi beliau

Insyallah jika dia yang sudah tertulis di Luh Mahfuz untuk ku

Kau permudahkanlah jalan untuk kami

Sesungguhnya Kau penentu segalanya

dan kami hanyalah perancang masa depan semata-mata



incik beliau,

terima kasih kerana memberi

CINTA SEJATI semanis dan sehebat itu

terima kasih.



SELAMAT ULANGTAHUN KE 4


lots of luv,



.cik pengapit dan cik pengantin.

As'salam..


owh seriusly hari ini sgt penat -__-|||
keluar rumah tengahari buta
dengan perut laparnye mengaum-ngaum
pecut pegi plaza angsana. phewww !
teman cik ekin shoping utk wedding beliau nanti.
so i sebagai cik pengapit haruslah mengapit bakal pengantin
ke mana sahaja beliau pegi. yoo yoo jo kau nana ;p
pegi bertiga dengan adik cik nana sekali, mimie.


sampai-sampai dah menggigil kelaparan.
terus pecut pegi mcd. eh perlukah ayat pecut sebegitu ?
terima kasih cik pengantin sbb belanja cik pengapit ;)


ok ble dah kenyang topup tenaga
mulakan perjalanan pusing-pusing satu angsana
cari kedai romantika. tak tahu lah cik ekin main sebut je
jenuh mencari nye tak jumpe-jumpe. -.-''
ok fine, fine pegi melepak kedai lain pulak.


merepek-repek membeli belah tak tentu pasal
okay pergi kedai jam. cik pengantin nak membeli jam tangan seutas dua.
nak kawin haruslah beli jam baru.
okay-okay paham perasaan pengantin semua nak baru


cik pengantin tengah usha-usha jam tangan
untuk kegunaan selepas menjadi raja sehari. hihi


mimie, adik cik nana yang setia menunggu kakak-kakak membeli belah ;)


tu dia cik pengantin bekenan jam bonia.


ha tu cantek, tu cantek. kata cik pengapit kpd cik pengantin.


ini bukan muke sedih, tapi gembira sbenarnye
suke tgk cik pengantin beli 2 utas jam untuk mak beliau skali.
suke lagi teman cik pengantin shoping menjak zaman skola
takde istilah window2 ni dgn cik pengantin
beli jam pun dah rm 800++
wahh tekebil-kebil mate cik nana @.@


setel beli jam, then pegi kedai buku pulak
bukan cik pengantin nak cari buku resepi
tapi adik cik nana nak beli barang skola
okeh layan kan jeee..


si mimie rambang mata nak beli liquid paper wane pink la
pensel box angry bird laa..
ha beli, beli. ikut pandai laa..


akhirnya jumpe jugak kedai romantika yang cik pengantin uwar-uwarkan
nice. banyak barang vantage oi.
rambang mate haku oii !


pastu banyak jambangan bunge oi !
kelas kau. tak keruan haku dibuat nye.


niat ke sini sebab cik pengantin nak beli bunga
untuk di deco kat meja guest book.
cari jambangan bunga lah
cari bekas nak isi pen, marker lah.
cari balang nk isi gula-gula lah.
macam-macam lah.


ecehh. cik pengapit pulek melebih.
belek-belek bunga konon nak kawin jugak letewww ;p


dah pung pang pung pang sane sini
teman cik pengantin pegi beli cincin utk encik suami
haku ni dah la tak reti bab-bab cincin mincin ni
haku tunjuk yang rm3000++ kang. haha


nampak tu i selaku cik pengapit
membimbit barang2 shopingan cik pengantin
cik pengantin puas shopingg
haku pun puassss penattt. hehe
tapi besttttt !


ini pic mase dating raye haritu dengan cik pengantin.



* nanti teman cik pengantin edar kad kawin pulekkk ;)




okbai !





.tempat ohsem sungguh.

As'salam.



minggu lepas cik nana pergi site
kat Renggam, Simpang Renggam Johor
untuk subjek Park and Recreation
kena lah tengok design park tu
concept la, planning la, planting la, bla bla bla..
haruslah pergi 1 grup lah kan.

dah sampai Renggam,
ada 1 spot yang sangatlah cantekk okay !
cik nana sanggup lah bejalan kaki
sebab nak feel tempat tu se-feel-feel yang mungkin
bes giler ! sebab rase macam kat taman tasik taiping.
pokok dia tuuu ! cantekkk sangat !


nampak tu cik nana dengan geng segrup, kak wani
sanggup jalan kaki tu dari naik kereta.
nak feel weh, feel .
nampak tak structure pokok tu ?
tak nampak ?
okey, fine. next.



pic ni saje dikaburkan sebab nak focus kat ktorang. haha
okey, abaikan pic ni.
okey, next.



tu diaaa ! hajat dihati nak amik gambar tgh jalan
tapi ni main road okey.bahaya.
segala macam kenderaan lalu.
bas, lori, basikal bersimpang siur.
kereta api jek tak lalu ;p



ini cubaan ajakan geng segrup suruh naik kereta.
nampak tu diorang lelaki bertiga dlm kereta
eh nampak ke -.-''
cik nana perempuan bertiga jalan kaki.
eh 6 orang 1 kereta ?
ah bedal ! haha ;p



ni dah lintas jalan konon-konon nak naik kereta dah
haha tapi tak jadi. ktorang nak jugak jalan kaki.
akibat nye, nak lintas jalan semula.
haha tak paham.



ni adalah cubaan pertama untuk bergambar.
berani ke tengah jalan sikitt jeee.
lepastu cepat-cepat lari pegi tepi jalan semula. haha



cuba lagi kali kedua.
pun same keadaan jalan masih tak mengizinkan
nampak tu belakang dah ada motor.



finally, dapat jugak bergambar tengah jalan
yeayyy sangat suke.
dah nampak dahan-dahan pokok tu bercantum ?
antara pokok sebelah kanan dan sebelah kiri ?
ohsem sungguh la.


area ni lah significance utk Renggam.
bes laa entrance nak ke site ni ohsem
walaupun site nye macam kebun buah-buahan -.-''
habis haku kena gigit nyamuk jee .



ok bye !





. december,super duper busy !

As salam.

Hai jangan tanye kenape blog ni
dah jarang-jarang sekali di updet
okay, tolong jangan tanye.
sentap mak nak, sentap.



ha kau tengok,
mau tak sentap.
nak habis 31hb
segala macam mak nenek kena buat
FINAL year memang camni eh ?
apsal rumet aku tiap-tiap hari
tengok muvee je keje nye ?
* bengang ni bengang * -.-''



alangkah indahnye kalau jadi macam si kecik ni
tiap-tiap hari boleh main-main dalam kotak
hai untungglaaaaa.






* kalender dari company incik beliau :D



.cinta 4 tahun.

As’salam


2 Disember 2007 - 2 Disember 2011

(cik nana & incik beliau )


Alhamdulillah 4 tahun hari ini.


Terima kasih Tuhan

Terima kasih atas anugerah indah ini

Terima kasih atas hubungan yang cukup manis ini

Terima kasih atas nikmat cinta dan kasih sayang sesama manusia

Yang Kau berikan pada kami

Terima kasih atas segala dugaan yang telah Kau berikan

sepanjang usia hubungan kami selama 4 tahun ini

ya, dugaan yang sangat-sangat berat

hampir tak tertanggung jasad kerdil ku dengan dugaan itu

namun ku tahu Kau berikan ku dugaan yang sebesar itu

kerana Kau tahu aku mampu menghadapi nya

Alhamdulillah dugaan itu ku jadikan iktibar

untuk aku menerima takdir ini

yang agak pahit untuk ditelan tapi manis mungkin untuk selamanya

Terima kasih kerana aku mampu berdiri ampuh lagi disisi beliau

Insyallah jika dia yang sudah tertulis di Luh Mahfuz untuk ku

Kau permudahkanlah jalan untuk kami

Sesungguhnya Kau penentu segalanya

dan kami hanyalah perancang masa depan semata-mata



incik beliau,

terima kasih kerana memberi

CINTA SEJATI semanis dan sehebat itu

terima kasih.



SELAMAT ULANGTAHUN KE 4


lots of luv,