Wednesday, February 8, 2012

.ekin's wedding #part II#

As salam.

okay-okay jom kite sambung wedding ekin kwn cik nana ni
part II meh cik nana sambung dengan kadar segera
beserta lambakan-lambakan gambar merah makngah yang banyak ;)
ni semua gambar mase bersanding dan lepas bersanding.
eh, lepas bersanding ? eheee tetttt ;p



ok, ni adat perkahwinan org joho ye kwn2. pengantin perempuan tunggu pengantin laki dtg sambil muke kena tutup ngn kipas. i selaku cik pengapit pun mcm dah nk tutup muke i ngn kipas jugak, boleh? hehe. pengantin laki kena melepasi 'tol-tol ' kat ank tangga pelamin. tol-tol tu means ada lah sedara mara ke, kekawan ke yang tunggu. so pengantin laki nak lepas naik pelamin kena la bayo tol dulu. terpulang berapa RM nak isi. dah lepas tol-tol kecik tu last skali kena la bayo tol kat mak andam yang tutup muke pengantin ngn kipas.mak andam ni demand cket, siap bukak lagi sampul tol. kalau tak cukup isi nye, dengan selambe dia akan mintak lagi,lagi dan lagi sampai cukup. ha pengsan tak pengsan lah kan. so lelaki-lelaki sekalian yang nak kawen ngn anak2 perempuan joho, dah bleh training bayo tol kat plaza tol okay ! haha ;p


okey pengantin laki dah bleh tarik nafas lega dan tersengeh sebab dah lepas tol-tol mak nenek segala.


pengapit kat pelamin pun mmg buat hal sendiri. tak hirau pun orang ramai kat depan. haha ;p


mase posing ni berhenti kipas pengantin jap. haha boleh ?


skrg ni senang, tak payah nak susahkan org-org tua bersilat bagai. haa panggil geng budak-budak ni, ha silat lah korang ye, silatttt.


mase ni ada 2 pasang pengantin ye kwn-kwn. lepas ekin bersanding, giliran abg beliau plak bersanding. hi wiwit n leha! dorang ni senior mase cik nana skolah dulu. ;)


turun dari pelamin ngn kipas-kipas sekali i bawak jalan-jalan. panas laaa. hihi


then acara makan damai 2 pasang pengantin dengan pengapit masing-masing. tgk tu kerusi sebelah pengapit laki tu kosong ? haha tempat i ler tu. tapi cik nana tak duduk makan situ pun. i pengapit pengantin perempuan jee, bkn mengapit, pengapit laki. hehe sori tak duduk situ ;p


pengantin tgh makan, cik nana baru tegedik-gedik nak tulis kat guestbook. =.='


part of gusetbook corner ;)


tu dia guestbook yang sooo cumil. guestbook corner ni pun sgt cumil okes !


gambar pre-wedding pengantin. terharu bile gambar yg terpampang tu cik nana yang edit kan. huuuu~


yg ni gambar pre-wedding pengantin abg ekin yang bersanding skali tuu. gambar ni kat guestbook corner wiwit n leha ;)


perangai tak hirau org ramai terbawak-bawak sampai depan kek. kek tu mecing dengan cik nana okay ;)


terlupe nak amik seketol cupcake mase balik. rugiii -.-''


lepas siap makan damai, pengantin tukar baju untuk potong kek pulak. baju yang ni pun sangat lawa okay !


pengantin potong kek. ;)


btw, congrats Ekin dan pasangan.
semoga perkahwinan ini kekal hingga ke syurga.



*arghhh dah rindu zaman sebelum Ekin kawin
tak dapatlah nak huhahuha sgt dahhh. wuwuuuu.



okbai !

10 comments:

lisa said...

ade pulak tol2 camtu..hehe suka tengok baju yg last tu :)

cik nana said...

lisa : aah adat org johor mmg cmni tol2 segala. adat meriahkan majlis je. ;)

syaz@rozelt said...

bestla member dpt pengapit yg sporting mcm cik nana..hihi

cik nana said...

syaz : hihi klu x cukup best kna spoting lg ni. hehe ;)

Wawa Tasliman said...

cantik combination merah hitam and putih.. gojes!

cik nana said...

wawa : hihi gojes kan.. ;)

S H I T E Q said...

lama x pegi kenduri kawen. hihi. cantek pengantin. pngapit pun gojes jgak.

cik nana said...

shiteq : hihi maceh ;)

zulhilmi tempoyak said...

hmmm... tuan blog nya ble lg...

ehemm... sy single lg harap maklum.. ;p

cik nana said...

zulhilmi : tuan blog tgh tggu mase. x lme je lagi. ;p

..sy dah tak single, harap maklum ;p

.ekin's wedding #part II#

As salam.

okay-okay jom kite sambung wedding ekin kwn cik nana ni
part II meh cik nana sambung dengan kadar segera
beserta lambakan-lambakan gambar merah makngah yang banyak ;)
ni semua gambar mase bersanding dan lepas bersanding.
eh, lepas bersanding ? eheee tetttt ;p



ok, ni adat perkahwinan org joho ye kwn2. pengantin perempuan tunggu pengantin laki dtg sambil muke kena tutup ngn kipas. i selaku cik pengapit pun mcm dah nk tutup muke i ngn kipas jugak, boleh? hehe. pengantin laki kena melepasi 'tol-tol ' kat ank tangga pelamin. tol-tol tu means ada lah sedara mara ke, kekawan ke yang tunggu. so pengantin laki nak lepas naik pelamin kena la bayo tol dulu. terpulang berapa RM nak isi. dah lepas tol-tol kecik tu last skali kena la bayo tol kat mak andam yang tutup muke pengantin ngn kipas.mak andam ni demand cket, siap bukak lagi sampul tol. kalau tak cukup isi nye, dengan selambe dia akan mintak lagi,lagi dan lagi sampai cukup. ha pengsan tak pengsan lah kan. so lelaki-lelaki sekalian yang nak kawen ngn anak2 perempuan joho, dah bleh training bayo tol kat plaza tol okay ! haha ;p


okey pengantin laki dah bleh tarik nafas lega dan tersengeh sebab dah lepas tol-tol mak nenek segala.


pengapit kat pelamin pun mmg buat hal sendiri. tak hirau pun orang ramai kat depan. haha ;p


mase posing ni berhenti kipas pengantin jap. haha boleh ?


skrg ni senang, tak payah nak susahkan org-org tua bersilat bagai. haa panggil geng budak-budak ni, ha silat lah korang ye, silatttt.


mase ni ada 2 pasang pengantin ye kwn-kwn. lepas ekin bersanding, giliran abg beliau plak bersanding. hi wiwit n leha! dorang ni senior mase cik nana skolah dulu. ;)


turun dari pelamin ngn kipas-kipas sekali i bawak jalan-jalan. panas laaa. hihi


then acara makan damai 2 pasang pengantin dengan pengapit masing-masing. tgk tu kerusi sebelah pengapit laki tu kosong ? haha tempat i ler tu. tapi cik nana tak duduk makan situ pun. i pengapit pengantin perempuan jee, bkn mengapit, pengapit laki. hehe sori tak duduk situ ;p


pengantin tgh makan, cik nana baru tegedik-gedik nak tulis kat guestbook. =.='


part of gusetbook corner ;)


tu dia guestbook yang sooo cumil. guestbook corner ni pun sgt cumil okes !


gambar pre-wedding pengantin. terharu bile gambar yg terpampang tu cik nana yang edit kan. huuuu~


yg ni gambar pre-wedding pengantin abg ekin yang bersanding skali tuu. gambar ni kat guestbook corner wiwit n leha ;)


perangai tak hirau org ramai terbawak-bawak sampai depan kek. kek tu mecing dengan cik nana okay ;)


terlupe nak amik seketol cupcake mase balik. rugiii -.-''


lepas siap makan damai, pengantin tukar baju untuk potong kek pulak. baju yang ni pun sangat lawa okay !


pengantin potong kek. ;)


btw, congrats Ekin dan pasangan.
semoga perkahwinan ini kekal hingga ke syurga.



*arghhh dah rindu zaman sebelum Ekin kawin
tak dapatlah nak huhahuha sgt dahhh. wuwuuuu.



okbai !

10 comments:

lisa said...

ade pulak tol2 camtu..hehe suka tengok baju yg last tu :)

cik nana said...

lisa : aah adat org johor mmg cmni tol2 segala. adat meriahkan majlis je. ;)

syaz@rozelt said...

bestla member dpt pengapit yg sporting mcm cik nana..hihi

cik nana said...

syaz : hihi klu x cukup best kna spoting lg ni. hehe ;)

Wawa Tasliman said...

cantik combination merah hitam and putih.. gojes!

cik nana said...

wawa : hihi gojes kan.. ;)

S H I T E Q said...

lama x pegi kenduri kawen. hihi. cantek pengantin. pngapit pun gojes jgak.

cik nana said...

shiteq : hihi maceh ;)

zulhilmi tempoyak said...

hmmm... tuan blog nya ble lg...

ehemm... sy single lg harap maklum.. ;p

cik nana said...

zulhilmi : tuan blog tgh tggu mase. x lme je lagi. ;p

..sy dah tak single, harap maklum ;p