Sunday, July 1, 2012

.aien dan kundasang.

As'salam.


Maksud tajuk dah macam 'aien dan kucingnye yg bername kundasang' haha.
eh tak tak, aien seorang manusia dan kundasang adalah kundasang sabah.
nak cerita pasal jalan-jalan ngn cik aien dan akan ke kundasang ngn cik aien. eh, yehaaa!
alkisahnye petang tadi feeling-feeling bosan meroyan-royan depan lappy
pegi wall fb bestie aka cik aien terus post ni ,



tak rancang tak hape terus plan malam nak ke kundasang.
eh eh tak tak, terus malam cik aien nak bawak g jalan-jalan.
act dah lame benor tak jumpe budak ni semenjak beliau bekerjaya di putrajaya nunn.


cik aien dan sahabat sekerjaya beliau, irama. eh irma hanim
bukan irma hasmie mahupun ainan tasneem okay.




eh tetiba cik aien jadi selim melim dari i
eh ape ni, ape ni. muke i lagi sekembang semangkuk. oh mannn.


bawak cik aien dan sahabat beliau mengenali joho
cik aien nak pegi tempat yg byk lampu
okay fine fine bwk beliau ke danga bay jelah. hahaha
dah puas pusing-pusing nak ke pasar karat tapi jem stroberi terukk
lalu lalang terus ke dataran makan stimbot
mlm tak mengizinkan sebab dah nak 12 tengah malam
anak-anak dara sekalian boleh pulang ke rumah masing-masing -.-'



dah 17 tahun berkawan dgn cik aien, minat benda yang sama adalah perkara biasa
dalam diam-diam bersama menyimpan niat nak pergi kundasang pun adalah perkara biasa
dan akan menjadi luar biasa kalau oktober nanti aku dan cik aien akan melancong ke kundasang. cewahh
bile incik beliau tanye impian nak pegi mane,
aku jawab, kundasang sabah
tanye kali ke 2 dan ke 3
jawapan aku adalah tetap sama, kundasang sabah
kenape?
sebab ada moo-moo macam kat new zealand.
okbai.








eh lupe,
terima kasih cik aien melanje i ;)
melanje i tiket flight ke KK skali buleh? hihi



9 comments:

msredcheesecake said...

Dejavu pulak...heheee.... Betul ke best sana?

aien Ayin said...

oi oi haha same2. tqqqq jd ketua rombongn i kejap tapiiii.....xley melanje tiket! jom mula menabung. sehari 50 sen. hahai! >_<

cik nana said...

msred : bestttt kot. hihi. suke view diaaa ;)


cik aien : owh ea? bahek laaaa -.-' kundasang punye pasal.

Kathy Tuah said...

dah 2 kali pegi kundasang dan rasa nak pegi lagi..mmg best :)

cik nana said...

kathy : seriusss..waaa besnyeee. terujaaaa nii.

syakey said...

tringin jugak nak p kundasang. bestnyaaaaaaaaaaa view dia. nak ambik gambar konfem best! heeee

siti kektus said...

tengok view dalam gmbar ampak best. ada jugak pasanga angan2 nak pergi sabah sarawak. tunggu duit byk sikit. :D

Anonymous said...

best kalau x kabus hahaha.. so kena pandai planning.. sebelah pagi ja bleih nampak view mt kinabalu.. tgh ari n petang chance kureng da... dreamworld resort best.. hampir dgn lembu tuh.. pine resort landskap ctk... tp nak tgk gunung terpaksa turun dari cabin and ada tmpt khas tgk.. dreamworld kat beranda da ok.. n view lg luas... nak budget rose cabin ok... keluar beranda mmg gunung da.. bgn awal sekitar jam 6 pagi la.. tp kureng selesa la... to budget kaw2 save..

cik nana said...

shakey : tu lah amik gambar mesti besttt..


SK : jom cik siti kundasang ! haha


anon : owh very-very big thanks for ur info ;)

.aien dan kundasang.

As'salam.


Maksud tajuk dah macam 'aien dan kucingnye yg bername kundasang' haha.
eh tak tak, aien seorang manusia dan kundasang adalah kundasang sabah.
nak cerita pasal jalan-jalan ngn cik aien dan akan ke kundasang ngn cik aien. eh, yehaaa!
alkisahnye petang tadi feeling-feeling bosan meroyan-royan depan lappy
pegi wall fb bestie aka cik aien terus post ni ,



tak rancang tak hape terus plan malam nak ke kundasang.
eh eh tak tak, terus malam cik aien nak bawak g jalan-jalan.
act dah lame benor tak jumpe budak ni semenjak beliau bekerjaya di putrajaya nunn.


cik aien dan sahabat sekerjaya beliau, irama. eh irma hanim
bukan irma hasmie mahupun ainan tasneem okay.




eh tetiba cik aien jadi selim melim dari i
eh ape ni, ape ni. muke i lagi sekembang semangkuk. oh mannn.


bawak cik aien dan sahabat beliau mengenali joho
cik aien nak pegi tempat yg byk lampu
okay fine fine bwk beliau ke danga bay jelah. hahaha
dah puas pusing-pusing nak ke pasar karat tapi jem stroberi terukk
lalu lalang terus ke dataran makan stimbot
mlm tak mengizinkan sebab dah nak 12 tengah malam
anak-anak dara sekalian boleh pulang ke rumah masing-masing -.-'



dah 17 tahun berkawan dgn cik aien, minat benda yang sama adalah perkara biasa
dalam diam-diam bersama menyimpan niat nak pergi kundasang pun adalah perkara biasa
dan akan menjadi luar biasa kalau oktober nanti aku dan cik aien akan melancong ke kundasang. cewahh
bile incik beliau tanye impian nak pegi mane,
aku jawab, kundasang sabah
tanye kali ke 2 dan ke 3
jawapan aku adalah tetap sama, kundasang sabah
kenape?
sebab ada moo-moo macam kat new zealand.
okbai.








eh lupe,
terima kasih cik aien melanje i ;)
melanje i tiket flight ke KK skali buleh? hihi



9 comments:

msredcheesecake said...

Dejavu pulak...heheee.... Betul ke best sana?

aien Ayin said...

oi oi haha same2. tqqqq jd ketua rombongn i kejap tapiiii.....xley melanje tiket! jom mula menabung. sehari 50 sen. hahai! >_<

cik nana said...

msred : bestttt kot. hihi. suke view diaaa ;)


cik aien : owh ea? bahek laaaa -.-' kundasang punye pasal.

Kathy Tuah said...

dah 2 kali pegi kundasang dan rasa nak pegi lagi..mmg best :)

cik nana said...

kathy : seriusss..waaa besnyeee. terujaaaa nii.

syakey said...

tringin jugak nak p kundasang. bestnyaaaaaaaaaaa view dia. nak ambik gambar konfem best! heeee

siti kektus said...

tengok view dalam gmbar ampak best. ada jugak pasanga angan2 nak pergi sabah sarawak. tunggu duit byk sikit. :D

Anonymous said...

best kalau x kabus hahaha.. so kena pandai planning.. sebelah pagi ja bleih nampak view mt kinabalu.. tgh ari n petang chance kureng da... dreamworld resort best.. hampir dgn lembu tuh.. pine resort landskap ctk... tp nak tgk gunung terpaksa turun dari cabin and ada tmpt khas tgk.. dreamworld kat beranda da ok.. n view lg luas... nak budget rose cabin ok... keluar beranda mmg gunung da.. bgn awal sekitar jam 6 pagi la.. tp kureng selesa la... to budget kaw2 save..

cik nana said...

shakey : tu lah amik gambar mesti besttt..


SK : jom cik siti kundasang ! haha


anon : owh very-very big thanks for ur info ;)