Tuesday, July 24, 2012

.DIY fabric flowers.

As salam,


                                          Alhamdulillah sempurna juga Ramadhan hari ke-4
Mungkin rahmat berpuasa, datanglah kerajinan mencucuk-cucuk diri ini. ewahh.
eh bukan rajin amik jarum cucuk-cucuk diri sendiri
juga bukan kerajinan bercucuk tanam ubi kayu belakang rumah. -.-''
tapi ini lah dinamakan kerajinan D.I Y. ehem-ehem.


masuk bilik selongkar-selongkar
jumpe cebisan-cebisan kain
terkocoh-kocoh turun bawah cari gunting
gunting bulat-bulat, cari bunga api lilin nyalakan  api
dan bakar tepi kain yang dah dipotong bulat-bulat tadi.




lepastu cantum-cantum, tepek-tepek dan jahit.
tambah butang sebagai penyeri. wahhh berseri-seri you!
tapi kalau nak umphhh boleh letak labuci atau manik
buat ni pun setakat ape yang jumpe kat rumah
testing testing je dulu sebelum memulakan projek mega untuk baju raye. ehem-ehem ;)




so untuk DIY testing-testing ni juga DIY eksperimen ni
mangsa nye adalah baju adek i u'olls. hehehe.







* incik beliau cepattt lah cuti, turun darat kita pergi beli baju raye yok ! rinduu*



okbye !


7 comments:

syakey said...

eh eh. this is soooooooo creative! ;)

falia shazana said...

macam best jek. boleh try ni! huhuhu.. :)

ainraus said...

alaa. sang pelaut you boleh raya ehh? sang pelaut kita tak balik raya. birthday kita semalam pun dia tak wish. :'(

aJa said...

nak jugak... ! :)

laskar pelangi said...

alahai. kreatifnya dia ;)

zulhilmi tempoyak said...

gmbr beso xde ke...huhu

Everything's Everythings said...

kain seluar sape la yg kena gunting tu?
nasib baik hasil dia lawa..

.DIY fabric flowers.

As salam,


                                          Alhamdulillah sempurna juga Ramadhan hari ke-4
Mungkin rahmat berpuasa, datanglah kerajinan mencucuk-cucuk diri ini. ewahh.
eh bukan rajin amik jarum cucuk-cucuk diri sendiri
juga bukan kerajinan bercucuk tanam ubi kayu belakang rumah. -.-''
tapi ini lah dinamakan kerajinan D.I Y. ehem-ehem.


masuk bilik selongkar-selongkar
jumpe cebisan-cebisan kain
terkocoh-kocoh turun bawah cari gunting
gunting bulat-bulat, cari bunga api lilin nyalakan  api
dan bakar tepi kain yang dah dipotong bulat-bulat tadi.




lepastu cantum-cantum, tepek-tepek dan jahit.
tambah butang sebagai penyeri. wahhh berseri-seri you!
tapi kalau nak umphhh boleh letak labuci atau manik
buat ni pun setakat ape yang jumpe kat rumah
testing testing je dulu sebelum memulakan projek mega untuk baju raye. ehem-ehem ;)




so untuk DIY testing-testing ni juga DIY eksperimen ni
mangsa nye adalah baju adek i u'olls. hehehe.







* incik beliau cepattt lah cuti, turun darat kita pergi beli baju raye yok ! rinduu*



okbye !


7 comments:

syakey said...

eh eh. this is soooooooo creative! ;)

falia shazana said...

macam best jek. boleh try ni! huhuhu.. :)

ainraus said...

alaa. sang pelaut you boleh raya ehh? sang pelaut kita tak balik raya. birthday kita semalam pun dia tak wish. :'(

aJa said...

nak jugak... ! :)

laskar pelangi said...

alahai. kreatifnya dia ;)

zulhilmi tempoyak said...

gmbr beso xde ke...huhu

Everything's Everythings said...

kain seluar sape la yg kena gunting tu?
nasib baik hasil dia lawa..