Saturday, August 11, 2012

.DIY balang kuih raya.

As salam,


Sekarang tengok blog cik nana ni
dah seakan blog ruangan kretip-kretip pulak. haha
asik-asik DIY jee. ahh tuan blog ni mesti bajet retis kretip. ahh pedulik lah.
seronok pulak pang pung pang pung gunting ini, gunting itu
maka terhasil lah next DIY balang kuih raya.
sambil-sambil tengok tv, sambil-sambil makan anggur
alangkah baiknye jika merajinkan diri membuat sesuatu yg berfaedah
untuk kebaikan diri dan keluarga sempena hari raye. cewahhh melalut.


ekceli ini bukan balang kuih raye pun tapi balang kerepek sebenarnye. hik
bekas-bekas semurah RM 1.30 ni ada potensi untuk pasaran luar negara kalau pandai digayakan. cewahh melalut lagi dah -.-''
tahun lepas lagi dah pakai bekas ni untuk isi kerepek-kerepek raye.
rumah cik nana bila raye wajib kerepek-kerepek 6 jenis dan keatas
belum campur kuih muih mak jemah memamg meriah lah meja penuh kuih.
so tahun lepas dah DIY buat bunga-bunga kat balang ni macam ni,

 
  sungguh gigih i menggulung-gulung kertas merah jadi bunga ros yang segar -.-''


dan tahun ni bile ibu dah berbunyi,
' kakak, next design pleaseee ! '
wahhh terus laju-laju ambik gunting, crepe paper, butang la hape
terus DIY idea baru. hikhik.




balang yang same macam tahun lepas tapi hiasan dah baru. yeayy !
ohh terase balang ini sungguh comels. hihi





eh tak memasal kan wane-wane pink. hihi
nasib lah, nasib lah janji comels, hati i pun gembira. hahaha
eh, tak sabar nak raye. ngeee ~



*DIY bunga crepe paper dan  bunga plastik dah nak siap, tinggal sikit jeee lagi. nanti-nanti cik nana review yek*





12 comments:

cik.belog said...

canteknya ! simple tapi nampak fresh kaler tu kan? terus naikkan kaler balang tu.. creative la cik nana ni.. i like :)

comeliness_zaty said...

cik nana kite ni kemain tau kretip n rajinnya..kite pun x serajin ni.hihi..cantek2

Lyaa Suriany said...

kite kagum btl dngn org yg rajin diy ni
hehe

teha said...

cantik2 ! :)

cik nana said...

cik belog : hehe mekasihhh. ;)


zaty : haha kemainnn kannn. rajin nak raye. hiks.


lyaa : hihi kalau dah minat sume bleh jadi. ;)


teha : tengs ! ;)

fifie said...

Dalam hidup fie selalu jeles dengan orang cantik dan orang kreatif. But you have both of it. Jadi fie JEALOUS. Cantikkkkkk.

jann sinuja said...

na..nk oder yg ni jugak boley??? nak doblas :p

cik nana said...

fifie : ohh terharu nye ckp camtu -__-''. tapi fie hebat masakkk. siap part time job lagi. jeles. hee~


jann : aku dah tutup oder. nak raye dah. okbye ! hahaha.

Errah said...

cantiknye..errah nak d,iy jgk la balang lama..sbb thn ni xbli bru..hihi

cik nana said...

errah : haa cuba tau jgn x cuba. senang n simple je ni ;)

Everything's Everythings said...

Kalau aku tnjuk kt ibu aku benda ni confirm dia nak punya.. Comel2 decorate pakai DIY ni(cewahh mcm tau je DIY tu ap)
Last time dulu dok cari balang isi kuih raya tapi dia tak jumpa pun yg dia berkenan last2 beli terpaksa je sbb nak guna..

Anonymous said...

Mana nak dapat kan bekas kuih ni. Memang penutup dia warna putih ke?

.DIY balang kuih raya.

As salam,


Sekarang tengok blog cik nana ni
dah seakan blog ruangan kretip-kretip pulak. haha
asik-asik DIY jee. ahh tuan blog ni mesti bajet retis kretip. ahh pedulik lah.
seronok pulak pang pung pang pung gunting ini, gunting itu
maka terhasil lah next DIY balang kuih raya.
sambil-sambil tengok tv, sambil-sambil makan anggur
alangkah baiknye jika merajinkan diri membuat sesuatu yg berfaedah
untuk kebaikan diri dan keluarga sempena hari raye. cewahhh melalut.


ekceli ini bukan balang kuih raye pun tapi balang kerepek sebenarnye. hik
bekas-bekas semurah RM 1.30 ni ada potensi untuk pasaran luar negara kalau pandai digayakan. cewahh melalut lagi dah -.-''
tahun lepas lagi dah pakai bekas ni untuk isi kerepek-kerepek raye.
rumah cik nana bila raye wajib kerepek-kerepek 6 jenis dan keatas
belum campur kuih muih mak jemah memamg meriah lah meja penuh kuih.
so tahun lepas dah DIY buat bunga-bunga kat balang ni macam ni,

 
  sungguh gigih i menggulung-gulung kertas merah jadi bunga ros yang segar -.-''


dan tahun ni bile ibu dah berbunyi,
' kakak, next design pleaseee ! '
wahhh terus laju-laju ambik gunting, crepe paper, butang la hape
terus DIY idea baru. hikhik.




balang yang same macam tahun lepas tapi hiasan dah baru. yeayy !
ohh terase balang ini sungguh comels. hihi





eh tak memasal kan wane-wane pink. hihi
nasib lah, nasib lah janji comels, hati i pun gembira. hahaha
eh, tak sabar nak raye. ngeee ~



*DIY bunga crepe paper dan  bunga plastik dah nak siap, tinggal sikit jeee lagi. nanti-nanti cik nana review yek*





12 comments:

cik.belog said...

canteknya ! simple tapi nampak fresh kaler tu kan? terus naikkan kaler balang tu.. creative la cik nana ni.. i like :)

comeliness_zaty said...

cik nana kite ni kemain tau kretip n rajinnya..kite pun x serajin ni.hihi..cantek2

Lyaa Suriany said...

kite kagum btl dngn org yg rajin diy ni
hehe

teha said...

cantik2 ! :)

cik nana said...

cik belog : hehe mekasihhh. ;)


zaty : haha kemainnn kannn. rajin nak raye. hiks.


lyaa : hihi kalau dah minat sume bleh jadi. ;)


teha : tengs ! ;)

fifie said...

Dalam hidup fie selalu jeles dengan orang cantik dan orang kreatif. But you have both of it. Jadi fie JEALOUS. Cantikkkkkk.

jann sinuja said...

na..nk oder yg ni jugak boley??? nak doblas :p

cik nana said...

fifie : ohh terharu nye ckp camtu -__-''. tapi fie hebat masakkk. siap part time job lagi. jeles. hee~


jann : aku dah tutup oder. nak raye dah. okbye ! hahaha.

Errah said...

cantiknye..errah nak d,iy jgk la balang lama..sbb thn ni xbli bru..hihi

cik nana said...

errah : haa cuba tau jgn x cuba. senang n simple je ni ;)

Everything's Everythings said...

Kalau aku tnjuk kt ibu aku benda ni confirm dia nak punya.. Comel2 decorate pakai DIY ni(cewahh mcm tau je DIY tu ap)
Last time dulu dok cari balang isi kuih raya tapi dia tak jumpa pun yg dia berkenan last2 beli terpaksa je sbb nak guna..

Anonymous said...

Mana nak dapat kan bekas kuih ni. Memang penutup dia warna putih ke?