Friday, August 31, 2012

.marhaban raya merah kuning.

As salam..


malam tadi bersamaan dengan 12 Syawal
rumah cik nana ada marhaban ya marhaban
combine 3 buah taman perumahan dan malam tadi sampai lah jugak turn rumah cik nana
1 malam hampir 12 buah rumah dan setiap rumah sediakan makanan
rumah cik nana 3rd last dalam pukul 11mlm baru orang marhaban sampai
sediakan makanan pun simple-simple je 

roti jala cicah kari ayam, tembikai, anggur, keropok dan kek coklat.
usah lah dikau terliur melihat kek coklat yang sungguh ohsem itu. hikhik
dan usahlah ditangisi kehenseman kek coklat itu.


walaupun hanya duduk menyorok di dapur
tapi haruslah berpakaian hari raya.
walaupun baju bukan baju raye
tapi ada aku kesah ? muahaha
baju merah hitam, tudung pulak mustard yellow. 
konon-konon colour block sangattt.



 




bile beraksi sedemikian rupa terasa diri seakan lepas UPSR.muahaha
okbye !





16 comments:

lynndAmya said...

hai dear :D amboi bukak entry je dh rse lapar terus, hihi..btw nice lah baju awak mase awk pose duduk tu, nmpk mcm bunga2 rose je, hihi :D

^^eKaTiKaH^^ said...

fulamak, sedapnye semua makanan kat atas tu... yg paling tertarik kek cokolat tu..hehe

aJa said...

eh..roti jala..nakkk..

Sha Messy said...

kak. sedapnya! aduhai. kenapa lha kita tak datang rumah akak je masa tu. hihi. mesti kat area johor kan?
same place. :D

Lyaa Suriany said...

cantikkkk baju.
nice combination

cik nana said...

lynndAmya : hihi kalau lapar kena pegi mkn tau. baju nye kembang tu yang duduk kembang semangkuk tu..btw tq ;)


ekatikah : hehe kek coklat tu mabeles sangat tau. ;)


aja : nakk?boleh.meh laaa. hee


sha messy : aah kat pontian. tahun depan ye dik join marhaban nanti boleh mkn. hihi


lyaa : baju lama lah lyaa. sesaje try match ngn warna striking. btw tq ;)

nadzirah sofia said...

serius baju cantik sgt...sesuai ngan nana...eh eh tlg simpan sikit kek tu utk aku eh :P

cik nana said...

nadzirah : hihi terima kasihhh. boleh.ada lagi tu dlm peti ais. hik

Everything's Everythings said...

Kek coklat tu mmg mengancam ;D
xpe la perempuan yg duduk di dapur tu org tua2 ckp sopan santun.. lol ye2 je

fifie said...

Nana macam princess dalam gambar first. Huhu. Comel as usual.

cik nana said...

EE : kalau gini nak duduk dapur jela walau tak buat ape pun. haha


fifie : macam je fie. betul2 tu memang tak lah. haha. hee tq ;)

miss Fyqa said...

dah lama x mkn roti jala... nk jugak... hehe

jann sinuja said...

ohoi bukan maen kek coklat ko..camne nak wt coklat die basah kat atas uh? kne wt krim coklat or just coklat jek??

cik nana said...

miss fyqa : hihi meh la sini ;)


jann : basahkan ngn air. hahaha. aku pm ko secret recipe. kahkahkah.

cik hani said...

Cantek spek hello kitty..

comeliness_zaty said...

cantek..nice combination.hehe..header pn sgt comelss.huhu

.marhaban raya merah kuning.

As salam..


malam tadi bersamaan dengan 12 Syawal
rumah cik nana ada marhaban ya marhaban
combine 3 buah taman perumahan dan malam tadi sampai lah jugak turn rumah cik nana
1 malam hampir 12 buah rumah dan setiap rumah sediakan makanan
rumah cik nana 3rd last dalam pukul 11mlm baru orang marhaban sampai
sediakan makanan pun simple-simple je 

roti jala cicah kari ayam, tembikai, anggur, keropok dan kek coklat.
usah lah dikau terliur melihat kek coklat yang sungguh ohsem itu. hikhik
dan usahlah ditangisi kehenseman kek coklat itu.


walaupun hanya duduk menyorok di dapur
tapi haruslah berpakaian hari raya.
walaupun baju bukan baju raye
tapi ada aku kesah ? muahaha
baju merah hitam, tudung pulak mustard yellow. 
konon-konon colour block sangattt.



 




bile beraksi sedemikian rupa terasa diri seakan lepas UPSR.muahaha
okbye !





16 comments:

lynndAmya said...

hai dear :D amboi bukak entry je dh rse lapar terus, hihi..btw nice lah baju awak mase awk pose duduk tu, nmpk mcm bunga2 rose je, hihi :D

^^eKaTiKaH^^ said...

fulamak, sedapnye semua makanan kat atas tu... yg paling tertarik kek cokolat tu..hehe

aJa said...

eh..roti jala..nakkk..

Sha Messy said...

kak. sedapnya! aduhai. kenapa lha kita tak datang rumah akak je masa tu. hihi. mesti kat area johor kan?
same place. :D

Lyaa Suriany said...

cantikkkk baju.
nice combination

cik nana said...

lynndAmya : hihi kalau lapar kena pegi mkn tau. baju nye kembang tu yang duduk kembang semangkuk tu..btw tq ;)


ekatikah : hehe kek coklat tu mabeles sangat tau. ;)


aja : nakk?boleh.meh laaa. hee


sha messy : aah kat pontian. tahun depan ye dik join marhaban nanti boleh mkn. hihi


lyaa : baju lama lah lyaa. sesaje try match ngn warna striking. btw tq ;)

nadzirah sofia said...

serius baju cantik sgt...sesuai ngan nana...eh eh tlg simpan sikit kek tu utk aku eh :P

cik nana said...

nadzirah : hihi terima kasihhh. boleh.ada lagi tu dlm peti ais. hik

Everything's Everythings said...

Kek coklat tu mmg mengancam ;D
xpe la perempuan yg duduk di dapur tu org tua2 ckp sopan santun.. lol ye2 je

fifie said...

Nana macam princess dalam gambar first. Huhu. Comel as usual.

cik nana said...

EE : kalau gini nak duduk dapur jela walau tak buat ape pun. haha


fifie : macam je fie. betul2 tu memang tak lah. haha. hee tq ;)

miss Fyqa said...

dah lama x mkn roti jala... nk jugak... hehe

jann sinuja said...

ohoi bukan maen kek coklat ko..camne nak wt coklat die basah kat atas uh? kne wt krim coklat or just coklat jek??

cik nana said...

miss fyqa : hihi meh la sini ;)


jann : basahkan ngn air. hahaha. aku pm ko secret recipe. kahkahkah.

cik hani said...

Cantek spek hello kitty..

comeliness_zaty said...

cantek..nice combination.hehe..header pn sgt comelss.huhu