Wednesday, August 1, 2012

.nak mesin jahit seketol, boleh ?.

As salam,


Malam-malam Ramadhan yang barakah ni
memang tiap-tiap malam la kepala hotak ni kretip pikir itu ini
ewahhh kretip konon. puiii.
tibe-tibe rase keinginan nak menjahit datang membara-bara. wahh
ahh kejap datang idea nak DIY ni, kejap datang idea nak DIY itu.
banyak sangat idea tapi tak gerak-gerak dah berkepam otak aku ni.


terus la laju gugel sana gugel sini nak tengok mesin jahit yang diimpi-impikan. cewahh
jumpe pulak mesin jahit spesis comel-comel macam ni.
arghh terus lah berangan sambil pejam mate, hidung kembang kuncup.pfttttt





ahhh comel kan mesin jahit hello kitty tu.
mau kang nanti jahit pun comel-comel feeling ala-ala hello kitty.hikss.



terus jerit laju-laju kat ibu
'ibu, mesin jahit yang comey-comey tu mahal tak ?'
'menjak bile suke menjahit ? tu ha mesin jahit gajah kat atas tu, pegi kayuh laju-laju jahit.mengade-ngade'
'hmm okay, okay' T_T''


pastu terus laju-laju bukak emel, send emel kat incik beliau. hiks~
'hmm, tibe-tibe teringin la nak menjahit-jahit'
'nak mesin jahit seketol, boleh ?' hikhik
terus click send, laju-laju close tab. lariiiiii. hahaha


tapi kalau tak dapat mesin jahit comel-comel spesis hello kitty tu pun takpe
nak mesin jahit biasa-biasa je pun okay dah.
yang penting kecik senang nak bawak ke mane-mane
ewahh kalau boleh pergi jamban pun kan bawak. muahaha



haaa macam ni pun ok lah.
ada jugak 14 jenis jahitan boleh jahit.
nak mesin jahit seketol, boleh ? uwaaaaa.




*tak sabar nak tunggu emel balasan incik beliau. mintak-mintak la jawapan +ve. hikhik*





15 comments:

fa said...

comellll... ngee.. ;)

ainraus said...

wahhhh. nanti jahit dress utk ain ehhh? hihihihi.

anyway. nape header tu comel sangat????????? jeles!

zulhilmi tempoyak said...

erk... klu mcm ni jd ke jahit ye... sbb comel sgt.. haha

cik nana said...

fa : kannn ;)


ain : dress? uhuk uhuk terbatuk2 ai. hahaha. header comel ? hik tq ;)


zulhilmi : jahit mende yg comel. hiks ;)

Lyaa Suriany said...

alaaaaahai
comel nya msn jahit

Elysa Sofia said...

kalau dpt mesin jahit cmtu, mmg simpan dlm almari buat pameran jelaa.. :D

cik nana said...

lyaa : comel kann. hihi


elysa : lagi syg simpan jek dlm almari. hikhik

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

comelnyaaa mesin jahit.. 1st time tengok.. sukee2

cikwahidaidris said...

hihi. comel la cik nana ni. harap2 bf cik nana hadiahkan nanti.


btw, cute gilerrr mesin jahit hello kitty tu. nak jugakk!

cik nana said...

nadia : haah comel kan ;)


wahida : hihi harap2 lah. kiut kan msin jahit tu. ;)

ejulz said...

boleh la tempah buat baju raya thn dpn.. hehehe

The ShomeL TwinZ said...

sy dtg follow awk... :)

cik nana said...

ejulz : bolehh ape slh nye ;p


TST : tq ;)

piko ija said...

comel sgt nie..hahaha

Nasuha said...

hihi..cntik header akk..

.nak mesin jahit seketol, boleh ?.

As salam,


Malam-malam Ramadhan yang barakah ni
memang tiap-tiap malam la kepala hotak ni kretip pikir itu ini
ewahhh kretip konon. puiii.
tibe-tibe rase keinginan nak menjahit datang membara-bara. wahh
ahh kejap datang idea nak DIY ni, kejap datang idea nak DIY itu.
banyak sangat idea tapi tak gerak-gerak dah berkepam otak aku ni.


terus la laju gugel sana gugel sini nak tengok mesin jahit yang diimpi-impikan. cewahh
jumpe pulak mesin jahit spesis comel-comel macam ni.
arghh terus lah berangan sambil pejam mate, hidung kembang kuncup.pfttttt





ahhh comel kan mesin jahit hello kitty tu.
mau kang nanti jahit pun comel-comel feeling ala-ala hello kitty.hikss.



terus jerit laju-laju kat ibu
'ibu, mesin jahit yang comey-comey tu mahal tak ?'
'menjak bile suke menjahit ? tu ha mesin jahit gajah kat atas tu, pegi kayuh laju-laju jahit.mengade-ngade'
'hmm okay, okay' T_T''


pastu terus laju-laju bukak emel, send emel kat incik beliau. hiks~
'hmm, tibe-tibe teringin la nak menjahit-jahit'
'nak mesin jahit seketol, boleh ?' hikhik
terus click send, laju-laju close tab. lariiiiii. hahaha


tapi kalau tak dapat mesin jahit comel-comel spesis hello kitty tu pun takpe
nak mesin jahit biasa-biasa je pun okay dah.
yang penting kecik senang nak bawak ke mane-mane
ewahh kalau boleh pergi jamban pun kan bawak. muahaha



haaa macam ni pun ok lah.
ada jugak 14 jenis jahitan boleh jahit.
nak mesin jahit seketol, boleh ? uwaaaaa.




*tak sabar nak tunggu emel balasan incik beliau. mintak-mintak la jawapan +ve. hikhik*





15 comments:

fa said...

comellll... ngee.. ;)

ainraus said...

wahhhh. nanti jahit dress utk ain ehhh? hihihihi.

anyway. nape header tu comel sangat????????? jeles!

zulhilmi tempoyak said...

erk... klu mcm ni jd ke jahit ye... sbb comel sgt.. haha

cik nana said...

fa : kannn ;)


ain : dress? uhuk uhuk terbatuk2 ai. hahaha. header comel ? hik tq ;)


zulhilmi : jahit mende yg comel. hiks ;)

Lyaa Suriany said...

alaaaaahai
comel nya msn jahit

Elysa Sofia said...

kalau dpt mesin jahit cmtu, mmg simpan dlm almari buat pameran jelaa.. :D

cik nana said...

lyaa : comel kann. hihi


elysa : lagi syg simpan jek dlm almari. hikhik

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

comelnyaaa mesin jahit.. 1st time tengok.. sukee2

cikwahidaidris said...

hihi. comel la cik nana ni. harap2 bf cik nana hadiahkan nanti.


btw, cute gilerrr mesin jahit hello kitty tu. nak jugakk!

cik nana said...

nadia : haah comel kan ;)


wahida : hihi harap2 lah. kiut kan msin jahit tu. ;)

ejulz said...

boleh la tempah buat baju raya thn dpn.. hehehe

The ShomeL TwinZ said...

sy dtg follow awk... :)

cik nana said...

ejulz : bolehh ape slh nye ;p


TST : tq ;)

piko ija said...

comel sgt nie..hahaha

Nasuha said...

hihi..cntik header akk..