Saturday, August 25, 2012

.pos laju di hari raya.

As'salam..


Kejap jee hari ni dah syawal ke-7
Pejam celik, pejam celik je tiap-tiap hari pergi beraya
malas nak updet entry raye sebab tak habes beraye lagi. hihi
kat Joho ni sebulan puasa, sebulan lah raye. meriah habes wa cakap luu.
berhari-hari kumpul duit raye, semalam tak sampai setengah hari tinggal sampul jeee.
memang sakan membeli belah raye dengan cik aien sampai tengah malam. haha


eh melalut haku ni takde traffic light memang lari tajuk. huhui
pagi tadi pakcik pos laju naik van pon pon depan rumah
 sambil jerit-jerit name aku memang tak tahan.
" ilyana ! ilyana ! cepat, cepat ! ada barang ni dari boypren kat sarawak "
dalam hati berkata " eh eh barang ? boypren ? sarawak ?"
ceh tak payah nak drama sangat padahal dah tau incik beliau pos barang. hihi
terus laju-laju capai towel lari-lari anak, keluar tandatangan, rampas barang terus lari masuk rumah. haha. hampess punye budak.


tak sabar nak bukak sampul barang punye pasal.
oh my incik beliau memang sooo suwittt.
dari dulu lagi memang suke main pos-pos.
pos surat la, pos kad la, pos barang laa..
eh lain kali pos incik beliau jelah kat i. heee~





taraaa air tin coke dari jepun. hee
tin coke jepun ni lagi kecik tin nye cam jual kat malaysia
memang comels la siap dengan tulisan doremon tu haa. hii
memang tak bukak lah terus simpan kat rak hiasan ibu. ;)



novel omputeh. 
aku memang lah kaki jalan tapi bukan kaki novel
apatah lagi novel omputeh. huhui
incik beliau saje lah tu nak suruh aku duk rumah jee bace novel ni.
aku selak laju-laju sambil telan air liur
mati lah incik beliau balik nanti kalau aku tak bace-bace
oh incik beliau, nanti cerita kan jela camne cerita ni. plissss -___-


aku dah cakap incik beliau memang so suwittt
siap pos kat aku artikel pelaut dari surat khabar suruh aku bace.
realiti pelaut memang camni lah
artikel ni muhasabah untuk pelaut juga kepada aku yang menunggu kepulangan pelaut nye.
muhasabah diri, cekal kan hati, buka minda
sesungguhnya camnilah hubungan jarak jauh, lautan luas pisahkan kite
no cry-cry lah nana. chill lah ;)


untuk incik beliau yang so suwitt
terima kasih suwit-suwit pos barang ni
walaupun boleh je kalau nak by hand tak lame lagi.
suke leteww buat i lompat kegirangan dapat tin coke comels tu ;)





9 comments:

haz said...

wahh.. suweettnyaa incik beliau awak tu~~ jeles2. hihi

The ShomeL TwinZ said...

wahh rjinnye incik suwit pos barang..hihi
klu jd kite pon, kite nak lompat2 jgk..hihihi

fifie said...

Si dia mest study dekat Jepun kan tu yang nana minat Hello Kitty. Kan kan. Hehe. Si dia macam bagi hint suruh nana duduk rumah elok-elok baca buku, jangan merewang. Haha.

cik nana said...

haz : suwit sgt kann. rase nak cubit2 je. hahaha


TST : kannn. mmg lompat2 lah suke eksaited sgt. hihi


fifie : hahaha rase cm comel2 je kan minat hello kitty. betul lah tu fie mmg kalau boleh nak suruh duk rumah jee. huuu.

comeliness_zaty said...

So sweet lah nana..Jelez mak! hihi. oh bru prasan usia r/ship nana dgn incik beliau lebih kurg seusia dgn r/ship kite dgn ex dlu. bln 9 nnt genap lah 5 thn kitorg kaple. tp sayaangg.. :')

Cik Putri said...

lagi lah suweet..!!!^^ ini jauh takpe lah jugak main post2.kita nie ha,boleh je jumpa anytime pun dia main post2 jugak.n yg di post nak tau ape..sekotak besar my feveret KEREPEK PISANG.nak suruh bukak bisnes kepek agaknye.ahaha...

cik nana said...

zaty : alhamdulillah kekal sampai skrg. ada jodoh nanti insyallah. jgn sedih2 yer dear ;)


cik putri : wahh kerepek pisang lagi suwitttt. tu baru post da sekotak. kalau tak pakai pos mau selori dia hantar kerepek pisang ke rumah. haha

nadzirah sofia said...

bestnya...jaga encik beliau baik2 :)

cik hani said...

Sweet la korang ni

.pos laju di hari raya.

As'salam..


Kejap jee hari ni dah syawal ke-7
Pejam celik, pejam celik je tiap-tiap hari pergi beraya
malas nak updet entry raye sebab tak habes beraye lagi. hihi
kat Joho ni sebulan puasa, sebulan lah raye. meriah habes wa cakap luu.
berhari-hari kumpul duit raye, semalam tak sampai setengah hari tinggal sampul jeee.
memang sakan membeli belah raye dengan cik aien sampai tengah malam. haha


eh melalut haku ni takde traffic light memang lari tajuk. huhui
pagi tadi pakcik pos laju naik van pon pon depan rumah
 sambil jerit-jerit name aku memang tak tahan.
" ilyana ! ilyana ! cepat, cepat ! ada barang ni dari boypren kat sarawak "
dalam hati berkata " eh eh barang ? boypren ? sarawak ?"
ceh tak payah nak drama sangat padahal dah tau incik beliau pos barang. hihi
terus laju-laju capai towel lari-lari anak, keluar tandatangan, rampas barang terus lari masuk rumah. haha. hampess punye budak.


tak sabar nak bukak sampul barang punye pasal.
oh my incik beliau memang sooo suwittt.
dari dulu lagi memang suke main pos-pos.
pos surat la, pos kad la, pos barang laa..
eh lain kali pos incik beliau jelah kat i. heee~





taraaa air tin coke dari jepun. hee
tin coke jepun ni lagi kecik tin nye cam jual kat malaysia
memang comels la siap dengan tulisan doremon tu haa. hii
memang tak bukak lah terus simpan kat rak hiasan ibu. ;)



novel omputeh. 
aku memang lah kaki jalan tapi bukan kaki novel
apatah lagi novel omputeh. huhui
incik beliau saje lah tu nak suruh aku duk rumah jee bace novel ni.
aku selak laju-laju sambil telan air liur
mati lah incik beliau balik nanti kalau aku tak bace-bace
oh incik beliau, nanti cerita kan jela camne cerita ni. plissss -___-


aku dah cakap incik beliau memang so suwittt
siap pos kat aku artikel pelaut dari surat khabar suruh aku bace.
realiti pelaut memang camni lah
artikel ni muhasabah untuk pelaut juga kepada aku yang menunggu kepulangan pelaut nye.
muhasabah diri, cekal kan hati, buka minda
sesungguhnya camnilah hubungan jarak jauh, lautan luas pisahkan kite
no cry-cry lah nana. chill lah ;)


untuk incik beliau yang so suwitt
terima kasih suwit-suwit pos barang ni
walaupun boleh je kalau nak by hand tak lame lagi.
suke leteww buat i lompat kegirangan dapat tin coke comels tu ;)





9 comments:

haz said...

wahh.. suweettnyaa incik beliau awak tu~~ jeles2. hihi

The ShomeL TwinZ said...

wahh rjinnye incik suwit pos barang..hihi
klu jd kite pon, kite nak lompat2 jgk..hihihi

fifie said...

Si dia mest study dekat Jepun kan tu yang nana minat Hello Kitty. Kan kan. Hehe. Si dia macam bagi hint suruh nana duduk rumah elok-elok baca buku, jangan merewang. Haha.

cik nana said...

haz : suwit sgt kann. rase nak cubit2 je. hahaha


TST : kannn. mmg lompat2 lah suke eksaited sgt. hihi


fifie : hahaha rase cm comel2 je kan minat hello kitty. betul lah tu fie mmg kalau boleh nak suruh duk rumah jee. huuu.

comeliness_zaty said...

So sweet lah nana..Jelez mak! hihi. oh bru prasan usia r/ship nana dgn incik beliau lebih kurg seusia dgn r/ship kite dgn ex dlu. bln 9 nnt genap lah 5 thn kitorg kaple. tp sayaangg.. :')

Cik Putri said...

lagi lah suweet..!!!^^ ini jauh takpe lah jugak main post2.kita nie ha,boleh je jumpa anytime pun dia main post2 jugak.n yg di post nak tau ape..sekotak besar my feveret KEREPEK PISANG.nak suruh bukak bisnes kepek agaknye.ahaha...

cik nana said...

zaty : alhamdulillah kekal sampai skrg. ada jodoh nanti insyallah. jgn sedih2 yer dear ;)


cik putri : wahh kerepek pisang lagi suwitttt. tu baru post da sekotak. kalau tak pakai pos mau selori dia hantar kerepek pisang ke rumah. haha

nadzirah sofia said...

bestnya...jaga encik beliau baik2 :)

cik hani said...

Sweet la korang ni