Wednesday, August 29, 2012

.raya bersama cik aien.


As salam..
Setiap tahun, setiap kali raya adalah wajib kami beraya bersama-sama
tak kira lah betul-betul pergi beraya
ataupun tipu-tipu pergi beraya
yang penting mesti keluar sama-sama di hari raya. haaaa
Jumaat lepas, raya ke-6 keluar beraya dengan bestie ohsem, cik aien ;)
eh, beraye tu adalah alasan semata-mata sebab lebih nya pegi merewang seakan lupa daratan. muahaha
cik aien sampai rumah cik nana dlm pukul 2.30 ptg..
lepastu pegi rumah si eza dan terus 3 sekawan pegi open house rumah doktor gigi cik nana
isi minyak penuh-penuh makan kt open house
pastu beraye rumah kwn skola, kak lin pulak..
okay, sekian cukup beraye pada hari ini. haha
terus vroom-vroom pleasing g jusco bukit indah mase tu dah pukul 5.30ptg
pergi tempat paling dekat ngn rumah dalam 15 minit je
sebab nak meroyan tak tentu sampai pukul berapa baru temui jalan pulang. haha

gambar memang banyak, sila cuci mata tapi jangan muntah. haaa

balik dari open house, lalu depan skola rendah cik nana dulu-dulu terus berenti dan bergambar. motif sangat okay. nak mengimbau zaman kanak-kanak kate nye. haha. 


taraa dah sampai jusco laju-laju masuk padini, brand outlet. gambar 1st tu eza, cik aien n cik nana. gambar 2nd eh tetiba kena sound dengan pekerja situ takleh bergambar. hakhak puii yang penting sempat snap.

then pergi tengok TGV usha movie ape paling best. TGV kat bukit indah ni baru bukak, perghh taknak macam airport pulak kan kemahen besau. eh tapi kitorang tak jadi pun tengok movie. haha

lepas magrib pergi Popular lak. eza n cik aien memang kaki novel. mencangkung camtu 20 jam pun tahan sambil ngadap novel kat Popular. -__-. eh ekceli cik aien novelist di waktu senggangnye. tengah tunggu  novel 1st beliau 'Namamu Terpahat Di Hati' published tahun depan. Alhamdulillah, proud of u cik aien ;)
(blog cerpen, mini novel cik aien : http://pena-hati-berkata.blogspot.com/)


lepas tu pergi daiso kedai barang jepun yang comels tu terus lupe daratan. beli charcoal mask yang digembar-gemburkan hebat tu. eh, elianto tengah ada promotion. less up to 70%. pehhh kelabu mata i pilih eyeshadow.huhuii

alasan kaki melecet la hape la terus konon-konon sangat memerlukan sandal saat itu. haha. tengok tu kemahen okay i try sandal. sambil budak dua orang tu chaiyok-chaiyok aku. dorang memang kuat psyko -____-


nak beli sandal yang di try nye wedges. haaaa kannn. aku melalut memang no 1. -___-'
eh, beli sandal tetap beli. hik


dah penat kann ? lapar kan ? sedar tak sedar dah pukul 10 lebih. tapi cik aien nak melanje makan dulu. haku onnnn jee orang belanje. hihi








tenkiu ezaaaa, snap gambar ktorang byk-byk. syg kau lah ketat-ketat ;)

ktorang siap makan ondaway ke tempat parking terus announcement jusco nak tutup dah. haha
ondaway balik rumah, mak cik aien kol
lepastu ibu haku plak kol. haaaa
merayap tak hengat dunia pukul 11 lebih sampai rumah. haha puassss sangat.
terima kasih cik aien, kalau cuti keje jangan lupa balik kampung okay.
bawak i jenjalan dengan melanje makan berkali-kali. hewhew ;)



 *baju kurung cik nana pakai tu, mak sedara bagi. baju 70an-80an camtu. classic okay, classic.*
 



9 comments:

wahida idris said...

amboiii, sakannye brjalan. sampai malam yee. hihi

btw, cantik baju. Selamat Hari Raya !

fifie said...

Nana kita sama. Bagi alasan dekat umi nak keluar beraya tapi yang pergi beraya rumah kawan-kawan kejap je, selebihnya ke tempat lain. Hahaha.

cik nana said...

wahida : bila berjalan mmg lupe diri cket. haha.hihi mekasih ;)



fifie : alasan mesti macam real. haha. bisalah tu g tempat lain tu yg penting. haha

comeliness_zaty said...

same situation! ade ke patut marah kite amek gambar kat kedai dorang. yang g letak cermin besau2 tu knape,kan? kite nye pantang. pantang jumpe cermin..ahahh

nurul cHempaka said...

baru nak kata napa baju nmpak mcm old skool!hihi!btw sgt syok nya jln2!

cik nana said...

zaty : haaa tu la kan. takde pun mention 'no camera' ke hape. cermin besau2 sape tak geram nak bgambar kan. hihi


NC : old skool sgt kannn. hee.mmg suke sgt baju vintage2 ni. ;)

CikMai said...

sempat jerr berjalan raya2 eh..haha

wanhamiza said...

cantiknya dia :)

cik hani said...

Cantek bj kamu..

.raya bersama cik aien.


As salam..
Setiap tahun, setiap kali raya adalah wajib kami beraya bersama-sama
tak kira lah betul-betul pergi beraya
ataupun tipu-tipu pergi beraya
yang penting mesti keluar sama-sama di hari raya. haaaa
Jumaat lepas, raya ke-6 keluar beraya dengan bestie ohsem, cik aien ;)
eh, beraye tu adalah alasan semata-mata sebab lebih nya pegi merewang seakan lupa daratan. muahaha
cik aien sampai rumah cik nana dlm pukul 2.30 ptg..
lepastu pegi rumah si eza dan terus 3 sekawan pegi open house rumah doktor gigi cik nana
isi minyak penuh-penuh makan kt open house
pastu beraye rumah kwn skola, kak lin pulak..
okay, sekian cukup beraye pada hari ini. haha
terus vroom-vroom pleasing g jusco bukit indah mase tu dah pukul 5.30ptg
pergi tempat paling dekat ngn rumah dalam 15 minit je
sebab nak meroyan tak tentu sampai pukul berapa baru temui jalan pulang. haha

gambar memang banyak, sila cuci mata tapi jangan muntah. haaa

balik dari open house, lalu depan skola rendah cik nana dulu-dulu terus berenti dan bergambar. motif sangat okay. nak mengimbau zaman kanak-kanak kate nye. haha. 


taraa dah sampai jusco laju-laju masuk padini, brand outlet. gambar 1st tu eza, cik aien n cik nana. gambar 2nd eh tetiba kena sound dengan pekerja situ takleh bergambar. hakhak puii yang penting sempat snap.

then pergi tengok TGV usha movie ape paling best. TGV kat bukit indah ni baru bukak, perghh taknak macam airport pulak kan kemahen besau. eh tapi kitorang tak jadi pun tengok movie. haha

lepas magrib pergi Popular lak. eza n cik aien memang kaki novel. mencangkung camtu 20 jam pun tahan sambil ngadap novel kat Popular. -__-. eh ekceli cik aien novelist di waktu senggangnye. tengah tunggu  novel 1st beliau 'Namamu Terpahat Di Hati' published tahun depan. Alhamdulillah, proud of u cik aien ;)
(blog cerpen, mini novel cik aien : http://pena-hati-berkata.blogspot.com/)


lepas tu pergi daiso kedai barang jepun yang comels tu terus lupe daratan. beli charcoal mask yang digembar-gemburkan hebat tu. eh, elianto tengah ada promotion. less up to 70%. pehhh kelabu mata i pilih eyeshadow.huhuii

alasan kaki melecet la hape la terus konon-konon sangat memerlukan sandal saat itu. haha. tengok tu kemahen okay i try sandal. sambil budak dua orang tu chaiyok-chaiyok aku. dorang memang kuat psyko -____-


nak beli sandal yang di try nye wedges. haaaa kannn. aku melalut memang no 1. -___-'
eh, beli sandal tetap beli. hik


dah penat kann ? lapar kan ? sedar tak sedar dah pukul 10 lebih. tapi cik aien nak melanje makan dulu. haku onnnn jee orang belanje. hihi








tenkiu ezaaaa, snap gambar ktorang byk-byk. syg kau lah ketat-ketat ;)

ktorang siap makan ondaway ke tempat parking terus announcement jusco nak tutup dah. haha
ondaway balik rumah, mak cik aien kol
lepastu ibu haku plak kol. haaaa
merayap tak hengat dunia pukul 11 lebih sampai rumah. haha puassss sangat.
terima kasih cik aien, kalau cuti keje jangan lupa balik kampung okay.
bawak i jenjalan dengan melanje makan berkali-kali. hewhew ;)



 *baju kurung cik nana pakai tu, mak sedara bagi. baju 70an-80an camtu. classic okay, classic.*
 



9 comments:

wahida idris said...

amboiii, sakannye brjalan. sampai malam yee. hihi

btw, cantik baju. Selamat Hari Raya !

fifie said...

Nana kita sama. Bagi alasan dekat umi nak keluar beraya tapi yang pergi beraya rumah kawan-kawan kejap je, selebihnya ke tempat lain. Hahaha.

cik nana said...

wahida : bila berjalan mmg lupe diri cket. haha.hihi mekasih ;)



fifie : alasan mesti macam real. haha. bisalah tu g tempat lain tu yg penting. haha

comeliness_zaty said...

same situation! ade ke patut marah kite amek gambar kat kedai dorang. yang g letak cermin besau2 tu knape,kan? kite nye pantang. pantang jumpe cermin..ahahh

nurul cHempaka said...

baru nak kata napa baju nmpak mcm old skool!hihi!btw sgt syok nya jln2!

cik nana said...

zaty : haaa tu la kan. takde pun mention 'no camera' ke hape. cermin besau2 sape tak geram nak bgambar kan. hihi


NC : old skool sgt kannn. hee.mmg suke sgt baju vintage2 ni. ;)

CikMai said...

sempat jerr berjalan raya2 eh..haha

wanhamiza said...

cantiknya dia :)

cik hani said...

Cantek bj kamu..