Tuesday, September 25, 2012

.alahai Hello Kitty.


As salam..

Apeee ? entry Legoland ? hahaha cer sabar cer sabar. satu-satu okay. :D
Ahad lepas aku pergi Karnival Nusajaya, Kota Iskandar Johor.
Sebab ape aku kemain sangat nak pergi sebab ada Hello Kitty okay ! haha
Motipp sangatt aku bukan lah gila Hello Kitty pun sebenarnya.
Tapi rase macam comels-comels je bila dapat bergambar dengan katun kiut-kiut ni. hikhik
Macam yang aku jumpe Doremon harituu. terus feeling-feeling nak jadi Sizuka. wahaha.
Selain nak jumpa Hello Kitty aku tetap ada misi lain yang lebih murni dan suci
Kat karnival ni ada karnival kerjaya. so paham-paham lah hidup yang tak berkerjaya ni sangat-sangat loser aku rase. boo-booo kat aku ! Nasib baiklah 2 ketol coursemate UTM aku yang dah berkerjaya tu gigih hangkut aku pergi sini.

Kota Iskandar, Nusajaya, Johor.
Karnival ni ala-ala Jom Heboh tuuu. pehh tapi panas gila lah. terus hilang eksaited aku nak jumpa Hello Kitty. Tambah  lagi takde mood bila masuk karnival karjaya nye yang so-so je tu. buat indoor sangat tak practical dengan bersesak-sesak dengan ramai orangnye. takpelah, aku menganggur jelah camni.huk T_T'

Stress stress jugak tapi sempat jugak aku menturunkan otograf kat banner ni ha. walaupun pergi bertiga je tapi aku turunkan otograf mewakili classmate aku semua. huwaaa aku rinduu studio, coursemate aku, 4SBL. jumpa masa rehearsal konvo nanti okay ! wuu wuuu.

Lepas tu keluar, mata aku melilau cari Hello Kitty kot-kot lah Hello Kitty tu bejalan-jalan ke kan. tapi ciss takde pun okay. Ohh hilang mood lagi. Dengan kawan-kawan aku sekali aku paksa cari Hello Kitty. dan akhirnya jumpa jugak khemah tertutup tulis 'Hello Kitty'. yeayyy !

Masuk je aku main rempuh je orang-orang dalam tu nak cari Hello Kitty punya pasal. okay, fine dorang tipu je takde pun Hello Kitty tu yang ada ni ha 2 keping Hello Kitty. cisss. 


Hello Kitty macam ni je ? ahh bedal posing jelah. huk

Hello Kitty macam ni jee ? peh sebelum aku nangis hentak-hentak kaki baik aku bergambar jelahhh. huk.

Si coursemate aku yang sudi hangkut aku pergi karnival ni. terima kasih pakcik-pakcik sekalian. Fahim si Landscape Architect dan Syam si Project Manager. aku jugak penganggur tebaikk. pehh sentapp mak nakkk oi. -.-''



*balik rumah ibu tanye ada tak jumpe Hello Kitty tu sebab Hello Kitty pakai skirt joget-joget keluar kat Melodi. pehhh rase nak patah balik pergi karnival, aku kunyah-kunyah Hello Kitty tu. grrr*





25 comments:

Fiza Suhaimi said...

wahhh bersantai sakan ye sis.. hehehe.. best laaa.. fiza ni terperuk je dalam rumah.. :P

fifie said...

Eh bukan nanti ada hello kitty land kan dekat iskandar tu? Huhu. fie pun masih graper tegar. proud of it. Hahahahha

Everything's Everythings said...

Hahahah kesiannya.. xpe lah kire okay juga tu dpt bergambar dgn hello kitty kadboard.. xD

cik nana said...


Fiza : oh syg ni tak berapa bersantai sebab tgh2 panas terik. huk. takpe duk terperuk dlm umh tak surnburn tau. hihi


Fie : haah fie memang nanti bakal ada hello kitty indoor punya kat iskandar tu. tapi nanti tu x sur bila siapnya. huu. haha ok marilah kita bangga bersama2. haha


EE : Huhu kannn kesian giler. rase macam nak kepak2 kan je kadbod hello kitty yang sekeping tu. hahha

cik nana said...
This comment has been removed by the author.
✿Lady Ainaa✿ said...

alahai, comel macam hello kitty tu dah.. seronoknya sis pergi jalan jalan... pakat pakat dah dapat pergi legoland, ena nak juga!!!

Sanji Ngatmi said...

zaman keriangan .. alolo comelnya .. cam baby nak dukung ..

gdsbnga said...

kite tk pegi lagi legoland T T

MizzTina said...

akak ni nm je org johor, g nusajaya pun xpenah.. ahahaha

syakey said...

hahah. kesiann. hello kitty main smunyik2 tu :P

ku-cit said...

tgk kat tv lg senang jumpa hello kitty ehhh..ehehehe....mesti jln jem kan masa karnival tu kan...

Cik Zaniff said...

waa..janji ade jgk gambar ngn hello kitty 2 pn jd la..kan..Ohsem !

Wawa Tasliman said...

rindu JB.. tuhari tengok melodi ada hello kitty.. tapi tak comel mcm dalam gambar ni pun..

cik nana said...


ainaa : jalan2 mesti lah seronokkkk. hikhik. jom ena pegi jalan2 jom. ;)


sanji : haruslah zaman riang riaaaa. ;)


gdsbnga : takpe2 lain kali boleh pergi tau..


k.tina : takpe kak, nusajaya tu x lari gunung dikejar. eh, hihi


shakey : tu lahhhh gerammmm. hik


kucit : kat tv x dapat bergambar. ohh memang sangat jem dan sesak -.-'


zaniff : bolehhhhlahhh dari takde. hukhuk


k.wawa : jom lah turun jb. kalau yg real mesti lagi comel dari hello kitty kadbod ni. huu

Nurul Husna Mohd Hassan said...

johor bertambah2 maju :)

ayut said...

hahaha..mmg frust la klu pegi takde tp dlm tv ada...sabar jela :)

cik nana said...


husna : tulah semakin majuuuuu. ;)


ayut : pehhh memang frust lah tu yg macam nak kunyah2 je hello kitty tu. grr

Sue PeLik said...

aloooooooooooo comeynyaaa hello kitty!!! sonoknyaaa berjalan2 cari makan. bukan nak ajak kita!!! huhuhu

comeliness_zaty said...

haha comel je nana..klo maen rempuh pun org tak kesah sbb comel

zila manaf said...

nk gi......! hehe

Sanji Ngatmi said...

nusajaya ni belah mana ek ? kita orang johor pon belom penah jejak

cik nana said...


sue : awakkkk jom jalan2.kite ajak ni. hihi


zaty : hahaha kann. main rempuh jee tak tau orang $%*#?!$ dalam hati. hahaha


zila : jommmmmm !


sanji : nusajaya area gelang patah. tau ?

Anis Adila Aris said...

tak dapat hello kitty hidup, dpt yg patung pun jd la :)

♥ wawawawa ♥ said...

hahaha kecewa gile x dpt jumpe hello kitty! kesian2..

cik hani said...

huwaaa..ada hello kitty

.alahai Hello Kitty.


As salam..

Apeee ? entry Legoland ? hahaha cer sabar cer sabar. satu-satu okay. :D
Ahad lepas aku pergi Karnival Nusajaya, Kota Iskandar Johor.
Sebab ape aku kemain sangat nak pergi sebab ada Hello Kitty okay ! haha
Motipp sangatt aku bukan lah gila Hello Kitty pun sebenarnya.
Tapi rase macam comels-comels je bila dapat bergambar dengan katun kiut-kiut ni. hikhik
Macam yang aku jumpe Doremon harituu. terus feeling-feeling nak jadi Sizuka. wahaha.
Selain nak jumpa Hello Kitty aku tetap ada misi lain yang lebih murni dan suci
Kat karnival ni ada karnival kerjaya. so paham-paham lah hidup yang tak berkerjaya ni sangat-sangat loser aku rase. boo-booo kat aku ! Nasib baiklah 2 ketol coursemate UTM aku yang dah berkerjaya tu gigih hangkut aku pergi sini.

Kota Iskandar, Nusajaya, Johor.
Karnival ni ala-ala Jom Heboh tuuu. pehh tapi panas gila lah. terus hilang eksaited aku nak jumpa Hello Kitty. Tambah  lagi takde mood bila masuk karnival karjaya nye yang so-so je tu. buat indoor sangat tak practical dengan bersesak-sesak dengan ramai orangnye. takpelah, aku menganggur jelah camni.huk T_T'

Stress stress jugak tapi sempat jugak aku menturunkan otograf kat banner ni ha. walaupun pergi bertiga je tapi aku turunkan otograf mewakili classmate aku semua. huwaaa aku rinduu studio, coursemate aku, 4SBL. jumpa masa rehearsal konvo nanti okay ! wuu wuuu.

Lepas tu keluar, mata aku melilau cari Hello Kitty kot-kot lah Hello Kitty tu bejalan-jalan ke kan. tapi ciss takde pun okay. Ohh hilang mood lagi. Dengan kawan-kawan aku sekali aku paksa cari Hello Kitty. dan akhirnya jumpa jugak khemah tertutup tulis 'Hello Kitty'. yeayyy !

Masuk je aku main rempuh je orang-orang dalam tu nak cari Hello Kitty punya pasal. okay, fine dorang tipu je takde pun Hello Kitty tu yang ada ni ha 2 keping Hello Kitty. cisss. 


Hello Kitty macam ni je ? ahh bedal posing jelah. huk

Hello Kitty macam ni jee ? peh sebelum aku nangis hentak-hentak kaki baik aku bergambar jelahhh. huk.

Si coursemate aku yang sudi hangkut aku pergi karnival ni. terima kasih pakcik-pakcik sekalian. Fahim si Landscape Architect dan Syam si Project Manager. aku jugak penganggur tebaikk. pehh sentapp mak nakkk oi. -.-''



*balik rumah ibu tanye ada tak jumpe Hello Kitty tu sebab Hello Kitty pakai skirt joget-joget keluar kat Melodi. pehhh rase nak patah balik pergi karnival, aku kunyah-kunyah Hello Kitty tu. grrr*





25 comments:

Fiza Suhaimi said...

wahhh bersantai sakan ye sis.. hehehe.. best laaa.. fiza ni terperuk je dalam rumah.. :P

fifie said...

Eh bukan nanti ada hello kitty land kan dekat iskandar tu? Huhu. fie pun masih graper tegar. proud of it. Hahahahha

Everything's Everythings said...

Hahahah kesiannya.. xpe lah kire okay juga tu dpt bergambar dgn hello kitty kadboard.. xD

cik nana said...


Fiza : oh syg ni tak berapa bersantai sebab tgh2 panas terik. huk. takpe duk terperuk dlm umh tak surnburn tau. hihi


Fie : haah fie memang nanti bakal ada hello kitty indoor punya kat iskandar tu. tapi nanti tu x sur bila siapnya. huu. haha ok marilah kita bangga bersama2. haha


EE : Huhu kannn kesian giler. rase macam nak kepak2 kan je kadbod hello kitty yang sekeping tu. hahha

cik nana said...
This comment has been removed by the author.
✿Lady Ainaa✿ said...

alahai, comel macam hello kitty tu dah.. seronoknya sis pergi jalan jalan... pakat pakat dah dapat pergi legoland, ena nak juga!!!

Sanji Ngatmi said...

zaman keriangan .. alolo comelnya .. cam baby nak dukung ..

gdsbnga said...

kite tk pegi lagi legoland T T

MizzTina said...

akak ni nm je org johor, g nusajaya pun xpenah.. ahahaha

syakey said...

hahah. kesiann. hello kitty main smunyik2 tu :P

ku-cit said...

tgk kat tv lg senang jumpa hello kitty ehhh..ehehehe....mesti jln jem kan masa karnival tu kan...

Cik Zaniff said...

waa..janji ade jgk gambar ngn hello kitty 2 pn jd la..kan..Ohsem !

Wawa Tasliman said...

rindu JB.. tuhari tengok melodi ada hello kitty.. tapi tak comel mcm dalam gambar ni pun..

cik nana said...


ainaa : jalan2 mesti lah seronokkkk. hikhik. jom ena pegi jalan2 jom. ;)


sanji : haruslah zaman riang riaaaa. ;)


gdsbnga : takpe2 lain kali boleh pergi tau..


k.tina : takpe kak, nusajaya tu x lari gunung dikejar. eh, hihi


shakey : tu lahhhh gerammmm. hik


kucit : kat tv x dapat bergambar. ohh memang sangat jem dan sesak -.-'


zaniff : bolehhhhlahhh dari takde. hukhuk


k.wawa : jom lah turun jb. kalau yg real mesti lagi comel dari hello kitty kadbod ni. huu

Nurul Husna Mohd Hassan said...

johor bertambah2 maju :)

ayut said...

hahaha..mmg frust la klu pegi takde tp dlm tv ada...sabar jela :)

cik nana said...


husna : tulah semakin majuuuuu. ;)


ayut : pehhh memang frust lah tu yg macam nak kunyah2 je hello kitty tu. grr

Sue PeLik said...

aloooooooooooo comeynyaaa hello kitty!!! sonoknyaaa berjalan2 cari makan. bukan nak ajak kita!!! huhuhu

comeliness_zaty said...

haha comel je nana..klo maen rempuh pun org tak kesah sbb comel

zila manaf said...

nk gi......! hehe

Sanji Ngatmi said...

nusajaya ni belah mana ek ? kita orang johor pon belom penah jejak

cik nana said...


sue : awakkkk jom jalan2.kite ajak ni. hihi


zaty : hahaha kann. main rempuh jee tak tau orang $%*#?!$ dalam hati. hahaha


zila : jommmmmm !


sanji : nusajaya area gelang patah. tau ?

Anis Adila Aris said...

tak dapat hello kitty hidup, dpt yg patung pun jd la :)

♥ wawawawa ♥ said...

hahaha kecewa gile x dpt jumpe hello kitty! kesian2..

cik hani said...

huwaaa..ada hello kitty