Friday, September 7, 2012

blog aku kena hacked ke?

As salam

dalam pukul 12 lebih aku view blog ok je macam biasa. tak sampai setengah jam aku refresh, danggg ! danggg ! danggg ! layout jadi lintang pukang. header sengetttt ke sebelah kiri. sidebar kiri kanan hilang ! bertukar duduk nunnn kat bawah sekali !

aku dah eh, eh, eh. lutut menggigil dah. apesal jadi macam ni hodoh gila blog aku. macam takde pedoman lintang pukang. aku ingat-ingat semula takde pulak aku edit layout ke hape.

10 minit aku masih cool lagi. aku bukak part design, aku tengok page elements aku jadi macam ni,



okay aku cool lagi pegi template design, aku try adjust layout, adjust width semua tapi tu semua sia-sia. tetap layout macam ni. nak drag pun tak boleh. apa pun tak boleh la.

bukan lutut je menggigil, gigi pun menggigil sekali. meroyan aku kol incik beliau nak mengadu gamaknye tapi si dia dah tido esok flight balik semenanjung kemain tdo tak sedar aku kol. okay terus kesat air mata cari cik aien mengadu damba. uhuuu. suruh cik aien tgk blog aku tapi katanya dia view okayyyy je blog aku. kannn permainan sangat. dia siap print screen post kat fb aku. betul lah okay macam takde apa berlaku.

sekali aku tengok updet post, si haz post 'blog kena hacked'. aku pun laju-laju macam wartawan tengok blog dia. blog dia kena hacked. blog ayut pun kena jugak. kurang hajar punya hackers ! tapi blog aku tak sampai macam tu sekali.

terus cepat reset password baru. paksa cik aien tengok lagi blog aku, dia bagitau ok je macam biasa. aku dah sign out, sign in semula. shut down lappy on semula. tapi bila aku bukak tengok blog aku tetap layout lintang pukang. tapi cik aien tengok tak pulak kata nya. 

jadi aku tak berani nak godeh-godeh edit ke ape. cik aien suruh duduk dendiam. aku paksa lagi dia tengok blog aku, still macam biasa. okay je. tapi bila aku yang tengok tetap huru hara macam rumah kena pecah masuk pencuri. -___-'

korang yang tengok blog aku ni ? nampak macam mana? bagitahu aku plisss -_____-'





22 comments:

haz said...

haz pn tgk okay je.. maybe budak hackers tu br nk test power kot. dia just buat ksi admin blog je yg nampk gitu kot? yg nmpk pelik sikit sbb cik nana terpost entry ni 2 kali. hihi

piko ija said...

ok je nie..xde pape prob pn...:)

♥ wawawawa ♥ said...

sy view blog nie...ok jer..cun jer!! x lintang pukang =)

ku-cit said...

sy tgk ok je mcm biasa....gaknya dia demam kot..tu yg asyik menggigil aje....aahhaha

Everything's Everythings said...

Haha takut la tu tgk layout jadi mcm tuh xD
Blog kau okay je mcm biasa ;D
Cuma yg dalam layout setting tu je jadi mcm tu kot

cik nana said...

haz : mungkin kot. dia baru hacked separuh jalan tak siap nak hacked sampai abis. post memang berulang sezak azali. lahaiii. huk


piko : mekasih view ;)


wawa : mekasih yer tolong tengok2 kan. admin yg view je kot jadi huru hara -__-'


kucit : bukan dia yang menggigil, sy yg menggigil -___-''


EE : takut kannn. xtau dah nak edit macam mana. takpela kalau ko tengok ok.risau -__-'

najihahfara said...

ok je ni :)

La Befa said...

Okay n nice..:) senang nak tgk.. untuk blogger baru mcm saya ni..kalo boleh buat mcm ni..saya mesti happy gial..:)

jemput melawat vintage collection kami ye

http://befacloset.blogspot.com/

★ aIsyaH ★ said...

sy tgok blog ni sgt cantik..xmcm kena hack..

*tp siyes ly kalau jd mcm tu emg akan menggigil seluruh tubuh bdn..hehe

fifie said...

Nana blog okay lagi. takde apa-apa yang berubah. ohoii berdebar nya

El-Janna said...

hehe ok je.. biasa je.. hehe blo tu memain dgn awk kot^^

si ngokngek said...

okey ja..takda mcm kena ceroboh pun..tp skrg mmg ramai kena hacked..

ainraus said...

syg. for now ain tgk okay je.
huhuhu. jangan nangis ehhh.

miss Fyqa said...

ok aje..msih comey cam dulu.. xde apa2 pun.. sabar ye :)

Lyaa Suriany said...

Kite tgk biase jeeeeee.
cantik

Fiza Suhaimi said...

ok je sis.. tak de cacat cela dekat mana pun ;)

Mieya Atiera said...

Cun je blog nie. Maybe saje je kot si hacker tu bagi Admin blog nie kelam-kabut.

cik nana said...

terima kasih semua sudi tengok2 blog cik nana. oh sampai sekarang cik nana sendiri tengok tetap kelam kabut. hackers tu hacked admin je kot. -__-'

Nurrul said...

mm , okeylah kamu punya kena hacked tunggang tebalik saja..
Nurrul punya dgn template2 Hacker ubah... geram rasa ! :"(
Alhamdulillah selamat edit dgn jayanya..

*Kak Nana lepas tuh terus tukar pasword eh ? :")

Nurrul said...

@ HMM , samalah kita. sekali refresh balik bila preview terus keluar gambar yg dlm post tuh.. geramnya.. siap dgn lagu2 . erhh

ct kektus said...

pada ketika ini, elok tersusun je semuanya. ;)

cik nana said...

Nurrul : kesian hacker macam takde keje. huu. takpe janji dah boleh edit kan? okay la tu ;)


ct : terima kasih ct atas keperihatinan ;)

blog aku kena hacked ke?

As salam

dalam pukul 12 lebih aku view blog ok je macam biasa. tak sampai setengah jam aku refresh, danggg ! danggg ! danggg ! layout jadi lintang pukang. header sengetttt ke sebelah kiri. sidebar kiri kanan hilang ! bertukar duduk nunnn kat bawah sekali !

aku dah eh, eh, eh. lutut menggigil dah. apesal jadi macam ni hodoh gila blog aku. macam takde pedoman lintang pukang. aku ingat-ingat semula takde pulak aku edit layout ke hape.

10 minit aku masih cool lagi. aku bukak part design, aku tengok page elements aku jadi macam ni,



okay aku cool lagi pegi template design, aku try adjust layout, adjust width semua tapi tu semua sia-sia. tetap layout macam ni. nak drag pun tak boleh. apa pun tak boleh la.

bukan lutut je menggigil, gigi pun menggigil sekali. meroyan aku kol incik beliau nak mengadu gamaknye tapi si dia dah tido esok flight balik semenanjung kemain tdo tak sedar aku kol. okay terus kesat air mata cari cik aien mengadu damba. uhuuu. suruh cik aien tgk blog aku tapi katanya dia view okayyyy je blog aku. kannn permainan sangat. dia siap print screen post kat fb aku. betul lah okay macam takde apa berlaku.

sekali aku tengok updet post, si haz post 'blog kena hacked'. aku pun laju-laju macam wartawan tengok blog dia. blog dia kena hacked. blog ayut pun kena jugak. kurang hajar punya hackers ! tapi blog aku tak sampai macam tu sekali.

terus cepat reset password baru. paksa cik aien tengok lagi blog aku, dia bagitau ok je macam biasa. aku dah sign out, sign in semula. shut down lappy on semula. tapi bila aku bukak tengok blog aku tetap layout lintang pukang. tapi cik aien tengok tak pulak kata nya. 

jadi aku tak berani nak godeh-godeh edit ke ape. cik aien suruh duduk dendiam. aku paksa lagi dia tengok blog aku, still macam biasa. okay je. tapi bila aku yang tengok tetap huru hara macam rumah kena pecah masuk pencuri. -___-'

korang yang tengok blog aku ni ? nampak macam mana? bagitahu aku plisss -_____-'





22 comments:

haz said...

haz pn tgk okay je.. maybe budak hackers tu br nk test power kot. dia just buat ksi admin blog je yg nampk gitu kot? yg nmpk pelik sikit sbb cik nana terpost entry ni 2 kali. hihi

piko ija said...

ok je nie..xde pape prob pn...:)

♥ wawawawa ♥ said...

sy view blog nie...ok jer..cun jer!! x lintang pukang =)

ku-cit said...

sy tgk ok je mcm biasa....gaknya dia demam kot..tu yg asyik menggigil aje....aahhaha

Everything's Everythings said...

Haha takut la tu tgk layout jadi mcm tuh xD
Blog kau okay je mcm biasa ;D
Cuma yg dalam layout setting tu je jadi mcm tu kot

cik nana said...

haz : mungkin kot. dia baru hacked separuh jalan tak siap nak hacked sampai abis. post memang berulang sezak azali. lahaiii. huk


piko : mekasih view ;)


wawa : mekasih yer tolong tengok2 kan. admin yg view je kot jadi huru hara -__-'


kucit : bukan dia yang menggigil, sy yg menggigil -___-''


EE : takut kannn. xtau dah nak edit macam mana. takpela kalau ko tengok ok.risau -__-'

najihahfara said...

ok je ni :)

La Befa said...

Okay n nice..:) senang nak tgk.. untuk blogger baru mcm saya ni..kalo boleh buat mcm ni..saya mesti happy gial..:)

jemput melawat vintage collection kami ye

http://befacloset.blogspot.com/

★ aIsyaH ★ said...

sy tgok blog ni sgt cantik..xmcm kena hack..

*tp siyes ly kalau jd mcm tu emg akan menggigil seluruh tubuh bdn..hehe

fifie said...

Nana blog okay lagi. takde apa-apa yang berubah. ohoii berdebar nya

El-Janna said...

hehe ok je.. biasa je.. hehe blo tu memain dgn awk kot^^

si ngokngek said...

okey ja..takda mcm kena ceroboh pun..tp skrg mmg ramai kena hacked..

ainraus said...

syg. for now ain tgk okay je.
huhuhu. jangan nangis ehhh.

miss Fyqa said...

ok aje..msih comey cam dulu.. xde apa2 pun.. sabar ye :)

Lyaa Suriany said...

Kite tgk biase jeeeeee.
cantik

Fiza Suhaimi said...

ok je sis.. tak de cacat cela dekat mana pun ;)

Mieya Atiera said...

Cun je blog nie. Maybe saje je kot si hacker tu bagi Admin blog nie kelam-kabut.

cik nana said...

terima kasih semua sudi tengok2 blog cik nana. oh sampai sekarang cik nana sendiri tengok tetap kelam kabut. hackers tu hacked admin je kot. -__-'

Nurrul said...

mm , okeylah kamu punya kena hacked tunggang tebalik saja..
Nurrul punya dgn template2 Hacker ubah... geram rasa ! :"(
Alhamdulillah selamat edit dgn jayanya..

*Kak Nana lepas tuh terus tukar pasword eh ? :")

Nurrul said...

@ HMM , samalah kita. sekali refresh balik bila preview terus keluar gambar yg dlm post tuh.. geramnya.. siap dgn lagu2 . erhh

ct kektus said...

pada ketika ini, elok tersusun je semuanya. ;)

cik nana said...

Nurrul : kesian hacker macam takde keje. huu. takpe janji dah boleh edit kan? okay la tu ;)


ct : terima kasih ct atas keperihatinan ;)