Wednesday, September 19, 2012

.meet DORAEMON and NOBITA oh.


As salam,

Ehem rase lama beno jari runcing i ni tak menaip blog. hewhew
minggu lepas minggu yang sibuk amat dengan incik beliau. ehem ehem
beliau baru cuti memang sakan sikit aktiviti riadah nye.
6 bulan tak jumpeee, rinduuu ohhhh =.='
jalan-jalan, makan-makan, shoping-shoping, di samping ambik gambar berjuta lemon.

sesaje jalan window shoping dengan incik beliau ke City Square,JB
sekarang tengah Mid Autumn Festival. festival ape kebenda aku tak tahu.
yang aku nampak kuih bulan merata-rata kalau rasa diri tu chinese silalah jamah. ehek
disebabkan festival ni jugak lah ada ala-ala karnival doremon yang maha dasyat =.='
macam-macam lah gadget doremon ada jual.
baju, bantal, payung, buku, beg dan segala macam lah ada kecuali pintu doremon je takde jual. hehe
eh syampu, bedak doremon pun ada jual okay. kalau nak feeling-feeling bau doremon bolehlah beli. hik

 senyum-senyum je kat patung doremon ni RM 99.90 seketol. uhuk uhuk
senyum-senyum lagi kat bantal omey-omey doremon ni.

set tilam bantal baby doremon oi. comel.

manyak nyee patung doraelin. muke aku kemain kembang membulat tak lame lagi boleh ganti doremon dah. -_-'






lepas dah cuci mata bergambar dengan replika doremon gergasi marilah buat muka tak malu beratur untuk photo session kat pentas dengan doremon dan nobita pulak. yeayyy !

beratur dengan budak-budak 5,6 tahun sambil buat-buat muka comel sengeh-sengeh macam kerang busuk nak bergambar dengan doremon punye pasal. muahaha. nasiblah ada incik beliau penguat semangat sabar tunggu turn aku untuk ambil gambar. hikhik

anonom omey nye doremon gendut dengan nobita kaki kedut-kedut bergambar dengan aku. haha

doremon dengan nobita pandang official photographer kat depan tu. aku pulak mesti lah pandang photographer kesayangan, hikhik incik beliau lah. ;)

*sekarang ni memang style aku bergambar kaki silang pangkah dah macam cacat dah aku tengok. haha*
*aku memang gudgirl rilek je buat-buat tak heran tak beli apa pun barang doremon. cool kan?*



32 comments:

Everything's Everythings said...

haha aku ad beli cawan je sempena ulangtahun doraemon ni ;P
tpi kalau dpt patung2 doraemon comel tu pun ap salahnya haha

Nurrul said...

wahhhhh , besar nobita dgn doremon dari awk.. hehe :")

*tak ada beli satu ke patung tuh ? banyak ..

dhiashahida said...

omelnyerrrr...mak aii 99.90 seketoi..mahalnyer..huhuhu

cik nana said...


EE : kalau dapat free memang tak salah. haha. nak membeli nyee tu mahal sangat -.-'


nurrul : aah dorang besar sangat. hihi. aah la tak beli pun walau seketol patung2 comey tu. hee


dhia : omeyyy kan. tu lah mahal sangat. betul2 ori doremon punye kot.hik

✿Lady Ainaa✿ said...

AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Nak pergi! nak pergi!!!!! tp jauhnya JB, ena kt kuantan skrg ni.. huaaaaaa.... ena cukup suka dengan doraemon... awwww

jann sinuja said...

jeles..fine sgt jeles..nk jugak cm uh..sobs3

cik nana said...

ainaa : JB ngn kuantan tak jauh dah kan. kot2 doremon ni road tour sampai kuantan mane tau. hihi


jann : takmao jeles lah. nak macam ni kena ada episod berani mati dulu. hahaha pengsann.

*kalau ko balik jb awal 2 minggu b4 konvo bleh jumpe doremon ni. dorang smpai ujung bulan ni*hik

najihahfara said...

sooo comel lah

cik.belog said...

lisa tgk pic da tak tgk gambar doraemon tp gambar nana. tomey !! :D

cik nana said...


najihahfara : memang comell sangat doremon tu tau ;)

lisa : alaaaa terharu nye titew. hikhik. tenkiuuuu ;)

fifie said...

Mana gambar si pelaut ? hukhuk. Nana nie petite betul, jealous !

cik nana said...


fifie : pelaut kite pemaluuuuu orangnye. auwww. haha. kite tak cukup inci sbenanye. mohon jgn jeles -.-'

Mohammad Syukri Badaruddin said...

first photo tu buat aku keliru mana satu doraemon mana satu ko selagi aku tak pakai spectacle, haha...

Sanji Ngatmi said...

wah.. doreamon .. doraemon ..

ang ang ang

piko ija said...

haha...poket doremon ley gune x???

nur anis said...

pesta doremon!! sekali sekala jek join bebudak apa salahnya kan..syok apa..:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaaa banyaknyerrrrr barangan doremon.... geram plak nengok...

MizzTina said...

dik, belikan seketul utk akak pelisss.. hahaha

cik nana said...


MSD : keliruu ? kesian ekk. bahaya tuu ;p


sanji : xkann ong ong ye dak..huuu


piko : aku lupe nak seluk poket doreman lak. haha


nur anis : syok sangat. hihi


CMA : kalau pergi kat situ lagi geram ohhh. hukhuk


kaktina : kite sendiri seketol pun takde beli kak. hahaha

duniafana said...

wahhhh nak p nak p

Fiza Suhaimi said...

assalamualaikum ^^ cik nana comell sangat.. rasa teringin plak nak jumpa dgn cik nana.. heheh.. MasyaAllah seekor 99.90 hinggit.. mahalnye.. fikir 100 kali nak beli..

cik nana said...

duniafana : meh lah mai sini kalau nak p. hihi. mai mai..


fiza : wslm dik. ni kakak yg tak sedar diri dah tua kalau comel sgt tu. hihi.alala boleh nak jumpe datang jb meh. ;)

kannn 99.90 seketol. akk pikir sekali je memang tak beli lah. haha

Sha Messy said...

wahai awak! comelnya doraemon. sumpah minat gila. awak pun comel (:

CikMai said...

hahaha tak mampu den barang mahal2..tgk2 je boleh..hihihi.btw awak cuteeeeeeeeee

cik nana said...


sha : wahai awakk. doremon memang sangat comelsss. kalau minat marilah dtg jb. hik. tapi kite tak comel mcm doremon. hee


cikmai : kite pun mampu tengok2 jela awk. hikhik. alolor maceh awak. hihi

Errah said...

smpai bila doremon ni ada? lama dah xg cs..

cik nana said...


errah : sampai hujung bulan ni. tapi doremon ada sabtu ngn ahad je ;) cepat2 pegi. hii

nur hidayah isa said...

asal cs nampak macam lain aje. hhehe

ainraus said...

tak dapat hadiah doraemon ke? hikhikhik.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

doremon!! saya nak pinjam pintu masa. hihi

comeliness_zaty said...

comel je nana mase amek gmbr dgn nobita n doreman giant :)

♥ wawawawa ♥ said...

so, awk laa sizuka eh hahaha

.meet DORAEMON and NOBITA oh.


As salam,

Ehem rase lama beno jari runcing i ni tak menaip blog. hewhew
minggu lepas minggu yang sibuk amat dengan incik beliau. ehem ehem
beliau baru cuti memang sakan sikit aktiviti riadah nye.
6 bulan tak jumpeee, rinduuu ohhhh =.='
jalan-jalan, makan-makan, shoping-shoping, di samping ambik gambar berjuta lemon.

sesaje jalan window shoping dengan incik beliau ke City Square,JB
sekarang tengah Mid Autumn Festival. festival ape kebenda aku tak tahu.
yang aku nampak kuih bulan merata-rata kalau rasa diri tu chinese silalah jamah. ehek
disebabkan festival ni jugak lah ada ala-ala karnival doremon yang maha dasyat =.='
macam-macam lah gadget doremon ada jual.
baju, bantal, payung, buku, beg dan segala macam lah ada kecuali pintu doremon je takde jual. hehe
eh syampu, bedak doremon pun ada jual okay. kalau nak feeling-feeling bau doremon bolehlah beli. hik

 senyum-senyum je kat patung doremon ni RM 99.90 seketol. uhuk uhuk
senyum-senyum lagi kat bantal omey-omey doremon ni.

set tilam bantal baby doremon oi. comel.

manyak nyee patung doraelin. muke aku kemain kembang membulat tak lame lagi boleh ganti doremon dah. -_-'






lepas dah cuci mata bergambar dengan replika doremon gergasi marilah buat muka tak malu beratur untuk photo session kat pentas dengan doremon dan nobita pulak. yeayyy !

beratur dengan budak-budak 5,6 tahun sambil buat-buat muka comel sengeh-sengeh macam kerang busuk nak bergambar dengan doremon punye pasal. muahaha. nasiblah ada incik beliau penguat semangat sabar tunggu turn aku untuk ambil gambar. hikhik

anonom omey nye doremon gendut dengan nobita kaki kedut-kedut bergambar dengan aku. haha

doremon dengan nobita pandang official photographer kat depan tu. aku pulak mesti lah pandang photographer kesayangan, hikhik incik beliau lah. ;)

*sekarang ni memang style aku bergambar kaki silang pangkah dah macam cacat dah aku tengok. haha*
*aku memang gudgirl rilek je buat-buat tak heran tak beli apa pun barang doremon. cool kan?*



32 comments:

Everything's Everythings said...

haha aku ad beli cawan je sempena ulangtahun doraemon ni ;P
tpi kalau dpt patung2 doraemon comel tu pun ap salahnya haha

Nurrul said...

wahhhhh , besar nobita dgn doremon dari awk.. hehe :")

*tak ada beli satu ke patung tuh ? banyak ..

dhiashahida said...

omelnyerrrr...mak aii 99.90 seketoi..mahalnyer..huhuhu

cik nana said...


EE : kalau dapat free memang tak salah. haha. nak membeli nyee tu mahal sangat -.-'


nurrul : aah dorang besar sangat. hihi. aah la tak beli pun walau seketol patung2 comey tu. hee


dhia : omeyyy kan. tu lah mahal sangat. betul2 ori doremon punye kot.hik

✿Lady Ainaa✿ said...

AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Nak pergi! nak pergi!!!!! tp jauhnya JB, ena kt kuantan skrg ni.. huaaaaaa.... ena cukup suka dengan doraemon... awwww

jann sinuja said...

jeles..fine sgt jeles..nk jugak cm uh..sobs3

cik nana said...

ainaa : JB ngn kuantan tak jauh dah kan. kot2 doremon ni road tour sampai kuantan mane tau. hihi


jann : takmao jeles lah. nak macam ni kena ada episod berani mati dulu. hahaha pengsann.

*kalau ko balik jb awal 2 minggu b4 konvo bleh jumpe doremon ni. dorang smpai ujung bulan ni*hik

najihahfara said...

sooo comel lah

cik.belog said...

lisa tgk pic da tak tgk gambar doraemon tp gambar nana. tomey !! :D

cik nana said...


najihahfara : memang comell sangat doremon tu tau ;)

lisa : alaaaa terharu nye titew. hikhik. tenkiuuuu ;)

fifie said...

Mana gambar si pelaut ? hukhuk. Nana nie petite betul, jealous !

cik nana said...


fifie : pelaut kite pemaluuuuu orangnye. auwww. haha. kite tak cukup inci sbenanye. mohon jgn jeles -.-'

Mohammad Syukri Badaruddin said...

first photo tu buat aku keliru mana satu doraemon mana satu ko selagi aku tak pakai spectacle, haha...

Sanji Ngatmi said...

wah.. doreamon .. doraemon ..

ang ang ang

piko ija said...

haha...poket doremon ley gune x???

nur anis said...

pesta doremon!! sekali sekala jek join bebudak apa salahnya kan..syok apa..:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaaa banyaknyerrrrr barangan doremon.... geram plak nengok...

MizzTina said...

dik, belikan seketul utk akak pelisss.. hahaha

cik nana said...


MSD : keliruu ? kesian ekk. bahaya tuu ;p


sanji : xkann ong ong ye dak..huuu


piko : aku lupe nak seluk poket doreman lak. haha


nur anis : syok sangat. hihi


CMA : kalau pergi kat situ lagi geram ohhh. hukhuk


kaktina : kite sendiri seketol pun takde beli kak. hahaha

duniafana said...

wahhhh nak p nak p

Fiza Suhaimi said...

assalamualaikum ^^ cik nana comell sangat.. rasa teringin plak nak jumpa dgn cik nana.. heheh.. MasyaAllah seekor 99.90 hinggit.. mahalnye.. fikir 100 kali nak beli..

cik nana said...

duniafana : meh lah mai sini kalau nak p. hihi. mai mai..


fiza : wslm dik. ni kakak yg tak sedar diri dah tua kalau comel sgt tu. hihi.alala boleh nak jumpe datang jb meh. ;)

kannn 99.90 seketol. akk pikir sekali je memang tak beli lah. haha

Sha Messy said...

wahai awak! comelnya doraemon. sumpah minat gila. awak pun comel (:

CikMai said...

hahaha tak mampu den barang mahal2..tgk2 je boleh..hihihi.btw awak cuteeeeeeeeee

cik nana said...


sha : wahai awakk. doremon memang sangat comelsss. kalau minat marilah dtg jb. hik. tapi kite tak comel mcm doremon. hee


cikmai : kite pun mampu tengok2 jela awk. hikhik. alolor maceh awak. hihi

Errah said...

smpai bila doremon ni ada? lama dah xg cs..

cik nana said...


errah : sampai hujung bulan ni. tapi doremon ada sabtu ngn ahad je ;) cepat2 pegi. hii

nur hidayah isa said...

asal cs nampak macam lain aje. hhehe

ainraus said...

tak dapat hadiah doraemon ke? hikhikhik.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

doremon!! saya nak pinjam pintu masa. hihi

comeliness_zaty said...

comel je nana mase amek gmbr dgn nobita n doreman giant :)

♥ wawawawa ♥ said...

so, awk laa sizuka eh hahaha