Tuesday, September 4, 2012

.penantian 6 bulan.

As salam..

 


pejam celik pejam celik pejam celik
macam baru semalam je aku lambai-lambai tangan ucap selamat tinggal
sambil kesat-kesat air mata nangis teresak-esak.uhuu.
anononom comel tak aku ?

pejam celik pejam celik pejam celik
macam baru semalam je makan chicken mc duluxe
tak habis cepat-cepat sorok semunyik dalam bekas semula

pejam celik pejam celik pejam celik
macam baru semalam cerita gelak-gelak tak hengat
sampai keluar-keluar air mata suka sangat.
anononom comel tak aku ?

pejam celik pejam celik pejam celik
eh, dah 6 bulan rupa-rupa nya penantian aku.
rase macam semalam je incik beliau hantar aku balik kolej
nangis-nangis depan blok tak mau belajar, nak kawin terus. 
*ayat drama je tu*ngiahaha
tengok sekarang, sampai dah habis belajar
incik beliau tak balik-balik lagi  -_____________-'

pejam celik pejam celik pejam celik
ya, dah 6 bulan incik beliau kat laut,kat kapal.
cukup-cukup lah tu, balik darat meh.
dah 6 bulan tiap hari emel emel emel
taknak emel lagi dah, taknak taknak.
*cecewah mentang-mentang incik beliau dah nak cuti*

pakcik kapten kapal,
bawak kapal laju sikit boleh?
kat laut mane ada traffic light punn. plisss T_______T
tak sabar nak jumpa incik beliau ni.
dah 6 bulann ni tunggu. rinduu tahu ? huuuu



*nak celikk jeeeee tunggu incik beliau balik.huk*



28 comments:

Everything's Everythings said...

wahhh incik beliau pergi belayar kt mana?

♥ wawawawa ♥ said...

encik beliau tu navy ke? hehe

cik nana said...

EE : jepunggg. T_T


wawa : nope dear. pelaut, MISC.

shoe_lai_lee said...

alolo..sbar ya nana..k.shu yg kt darat sma2 ni pun..jmpa 2,3 bulan skali ja..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

yeay! boleh jumpa =)

mekasih singgah n follow blog akak, akak datang sini follow balik =)

ayut said...

pelaut?MISC?ilmu baru ni...ada ea..tak sama mcm navy ke?permintaan kat kapten kapal tu klakar..hahahah :)

cik nana said...

kak shu : tapi lainnnn. huuuu.sorang kat darat sorang kt lauttt jauhhhh sangat. perasaan kat awang-awangan je. eh, hihi.


kak husna : yeayyyy boleh jumpe ! tengs ye kak ;)


ayut : haah ada lah yang. navy tu TLDM tentera laut.yang dgn MISC ni seaman,pelaut.eh paham tak ? hihi.kalaulah kapten tu boleh bace permintaan ni. hihi

ainraus said...

cik nana! jelesnyaaa. dah boleh counting days tunggu pelaut balik.
ain punya pelaut lambat lagi. pejam celik pejam celik. tak cukup2 lagi. pelik betul. :P

cik nana said...

ain : tgh counting2 lah ni ain..counting sebelah tangan je dah cukup. hee. tu la pelaut kite pun dah lame mintak cuti skrg baru dpt. keje byk kat kapal tu kot tu yg pelaut ain tak dapat balik2 lagi.

Cik Zaniff said...

suka la tue...untung la..hiihi

miss mysterious said...

waaa.. kapten kapal ke? ada segak macam adam mukhriz x? hehehe...

jann sinuja said...

huntungla ade pelaut bagai....sedeh aku..tetibe wakakakaka!!!!

cik nana said...

cik zaniff : sukeeew sangat. hihi


MM : eh kapten kapal tu tak pasti lak segak macam adam mukhriz ke tak. haha.btw adam mukhriz tu sape?kikiki


jannnnnn : huntongggggg sangattttt. lempang kang ko nak sedeh. hahaha

comeliness_zaty said...

zaty pun ade sorang kwn kapal..weekend ni dye balik. incik beliau nana ni balik weekend ni jgk ke? mesti tak menahan rindu kan? hihih

cik nana said...

zaty : owhhh same jugak maybe weekend ni jugak balik.insyallah.dah puas menahan ni dah. hikhik

saya syamimi said...

wahh incik beliau diaa navyyyy. syiokkkkk. mohon tabahh menanti kepulangannyeee. simpan rinduu. nnti seronok hbiss :))

cik nana said...

syamimi : bukan navy syg,seaman.haa pelaut.memang sgt tabah menanti.hihi baiklah,terima kasih ;)

fifie said...

Okay jealous. Si dia fie baru je berangkat ke sana, 10 bulan. Ohoiiiii. Tak nak tak nak. Nak kawen*drama epik. haha. Lepas nie boleh update entry datingggg pulak ye.

cik nana said...

fifie : jepungg jugak ke fie ? 10 bulan tu kejap jee fie, pejam celik pejam celik tak rase pun. @.@'

bila jauh rase nak kawin je kann. hihi. memang tak sabar nak updet entry dating ting ting. haha

Deqla manjew said...

cantik betol pic kapal tu.. hihi..
salam kenal ya.. sy follow sini..jemput singgah ke blog sy. tq. :)

nur anis said...

tabah tabah kan diri ye menanti...tak pun awak naik bot kecik pergi jemput dia ye..hihi

mimieux said...

olololo..dah nak cuti dah..sabaq sat nohhhh.. =)

Nira said...

hehe ooo...windu chinta hati yer.so sweet he....sbr2 nti blik la 2 =)

cik nana said...

deqla : mekasih incik beliau yg tgkap pic tu..ok akan di balas kunjungan. tq ;)


nur anis : hihi kalau boleh nak naik skali kapal besar tu skali. ngee


mimiex : yeayyy. ceq sabaq ni haaa..


nira : hihi mekasih. tgh bsbr la ni.hee

✿Lady Ainaa✿ said...

wah si dia seafarer... hehe. umo berapa ye??? semoga perjalan incik seafarer sis dalam keadaan yg selamat.... ^.^

nur hidayah isa said...

6 bulan tu atas kapal. lama giler..tak sanggup kalo kite. hee

cik nana said...

ainaa : ehem.umo siapa yg berape?hee.insyallah.aminnnn ;)


hidayah : lama kannn.tapi dah biasa.hee ok je ;)

ejatfarhan said...

So now mr right you dah belayar semula ke..ramai jgk ye dkt komen ni tk sggup katanya 6bulan tu.but we as a seafarer ni hati mmg dh suka.our passion. So we must face it whatevr pin kann cik nana.. So skrg mr right you dah chief mate ke..or what ya? My adik baru sajo blayar tghri td ke japan.me soon.! Yea caaaaant wait. krmslm mr right.even xkenal.but as a seafarer..hehe

.penantian 6 bulan.

As salam..

 


pejam celik pejam celik pejam celik
macam baru semalam je aku lambai-lambai tangan ucap selamat tinggal
sambil kesat-kesat air mata nangis teresak-esak.uhuu.
anononom comel tak aku ?

pejam celik pejam celik pejam celik
macam baru semalam je makan chicken mc duluxe
tak habis cepat-cepat sorok semunyik dalam bekas semula

pejam celik pejam celik pejam celik
macam baru semalam cerita gelak-gelak tak hengat
sampai keluar-keluar air mata suka sangat.
anononom comel tak aku ?

pejam celik pejam celik pejam celik
eh, dah 6 bulan rupa-rupa nya penantian aku.
rase macam semalam je incik beliau hantar aku balik kolej
nangis-nangis depan blok tak mau belajar, nak kawin terus. 
*ayat drama je tu*ngiahaha
tengok sekarang, sampai dah habis belajar
incik beliau tak balik-balik lagi  -_____________-'

pejam celik pejam celik pejam celik
ya, dah 6 bulan incik beliau kat laut,kat kapal.
cukup-cukup lah tu, balik darat meh.
dah 6 bulan tiap hari emel emel emel
taknak emel lagi dah, taknak taknak.
*cecewah mentang-mentang incik beliau dah nak cuti*

pakcik kapten kapal,
bawak kapal laju sikit boleh?
kat laut mane ada traffic light punn. plisss T_______T
tak sabar nak jumpa incik beliau ni.
dah 6 bulann ni tunggu. rinduu tahu ? huuuu



*nak celikk jeeeee tunggu incik beliau balik.huk*



28 comments:

Everything's Everythings said...

wahhh incik beliau pergi belayar kt mana?

♥ wawawawa ♥ said...

encik beliau tu navy ke? hehe

cik nana said...

EE : jepunggg. T_T


wawa : nope dear. pelaut, MISC.

shoe_lai_lee said...

alolo..sbar ya nana..k.shu yg kt darat sma2 ni pun..jmpa 2,3 bulan skali ja..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

yeay! boleh jumpa =)

mekasih singgah n follow blog akak, akak datang sini follow balik =)

ayut said...

pelaut?MISC?ilmu baru ni...ada ea..tak sama mcm navy ke?permintaan kat kapten kapal tu klakar..hahahah :)

cik nana said...

kak shu : tapi lainnnn. huuuu.sorang kat darat sorang kt lauttt jauhhhh sangat. perasaan kat awang-awangan je. eh, hihi.


kak husna : yeayyyy boleh jumpe ! tengs ye kak ;)


ayut : haah ada lah yang. navy tu TLDM tentera laut.yang dgn MISC ni seaman,pelaut.eh paham tak ? hihi.kalaulah kapten tu boleh bace permintaan ni. hihi

ainraus said...

cik nana! jelesnyaaa. dah boleh counting days tunggu pelaut balik.
ain punya pelaut lambat lagi. pejam celik pejam celik. tak cukup2 lagi. pelik betul. :P

cik nana said...

ain : tgh counting2 lah ni ain..counting sebelah tangan je dah cukup. hee. tu la pelaut kite pun dah lame mintak cuti skrg baru dpt. keje byk kat kapal tu kot tu yg pelaut ain tak dapat balik2 lagi.

Cik Zaniff said...

suka la tue...untung la..hiihi

miss mysterious said...

waaa.. kapten kapal ke? ada segak macam adam mukhriz x? hehehe...

jann sinuja said...

huntungla ade pelaut bagai....sedeh aku..tetibe wakakakaka!!!!

cik nana said...

cik zaniff : sukeeew sangat. hihi


MM : eh kapten kapal tu tak pasti lak segak macam adam mukhriz ke tak. haha.btw adam mukhriz tu sape?kikiki


jannnnnn : huntongggggg sangattttt. lempang kang ko nak sedeh. hahaha

comeliness_zaty said...

zaty pun ade sorang kwn kapal..weekend ni dye balik. incik beliau nana ni balik weekend ni jgk ke? mesti tak menahan rindu kan? hihih

cik nana said...

zaty : owhhh same jugak maybe weekend ni jugak balik.insyallah.dah puas menahan ni dah. hikhik

saya syamimi said...

wahh incik beliau diaa navyyyy. syiokkkkk. mohon tabahh menanti kepulangannyeee. simpan rinduu. nnti seronok hbiss :))

cik nana said...

syamimi : bukan navy syg,seaman.haa pelaut.memang sgt tabah menanti.hihi baiklah,terima kasih ;)

fifie said...

Okay jealous. Si dia fie baru je berangkat ke sana, 10 bulan. Ohoiiiii. Tak nak tak nak. Nak kawen*drama epik. haha. Lepas nie boleh update entry datingggg pulak ye.

cik nana said...

fifie : jepungg jugak ke fie ? 10 bulan tu kejap jee fie, pejam celik pejam celik tak rase pun. @.@'

bila jauh rase nak kawin je kann. hihi. memang tak sabar nak updet entry dating ting ting. haha

Deqla manjew said...

cantik betol pic kapal tu.. hihi..
salam kenal ya.. sy follow sini..jemput singgah ke blog sy. tq. :)

nur anis said...

tabah tabah kan diri ye menanti...tak pun awak naik bot kecik pergi jemput dia ye..hihi

mimieux said...

olololo..dah nak cuti dah..sabaq sat nohhhh.. =)

Nira said...

hehe ooo...windu chinta hati yer.so sweet he....sbr2 nti blik la 2 =)

cik nana said...

deqla : mekasih incik beliau yg tgkap pic tu..ok akan di balas kunjungan. tq ;)


nur anis : hihi kalau boleh nak naik skali kapal besar tu skali. ngee


mimiex : yeayyy. ceq sabaq ni haaa..


nira : hihi mekasih. tgh bsbr la ni.hee

✿Lady Ainaa✿ said...

wah si dia seafarer... hehe. umo berapa ye??? semoga perjalan incik seafarer sis dalam keadaan yg selamat.... ^.^

nur hidayah isa said...

6 bulan tu atas kapal. lama giler..tak sanggup kalo kite. hee

cik nana said...

ainaa : ehem.umo siapa yg berape?hee.insyallah.aminnnn ;)


hidayah : lama kannn.tapi dah biasa.hee ok je ;)

ejatfarhan said...

So now mr right you dah belayar semula ke..ramai jgk ye dkt komen ni tk sggup katanya 6bulan tu.but we as a seafarer ni hati mmg dh suka.our passion. So we must face it whatevr pin kann cik nana.. So skrg mr right you dah chief mate ke..or what ya? My adik baru sajo blayar tghri td ke japan.me soon.! Yea caaaaant wait. krmslm mr right.even xkenal.but as a seafarer..hehe