Sunday, September 30, 2012

.study, kawin, kerja?


As salam..

ha nampak tak tajuk entry tu kemainn kannn
macam banyak pilihan tengah beratur berebut-rebut sape cepat dia dapat. huuuu~
hujung minggu macam ni kalau tak keluar jenjalan
tak keluar shoping duduk melangut je kat rumah
incik beliau pulak hujung minggu busy macam menteri -.-' 
eh tau tak menteri tu pun tak busy macam incik beliau. huk
masa macam ni mula lah hati rasa sayu
masa macam ni lah hati tiba-tiba rasa nak hiba
macam-macam terkenang. terkenang kampung halaman lah.
terkenangkan desa nan permai lah.
terkenangkan incik beliau yang hujung minggu busy macam menteri tu lah -.- 
*eh incik beliau nampak tak sampai 2x i ulang*huk
dan yang paling meruntun jiwa terkenangkan nasib badan. lahaiii.

pejam celik pejam celik hampir 3 bulan dah duduk rumah lepas tamat pengajian
aku dah mula terasa bahang-bahang kebosanan tiap hari buat menda yang sama
makan, online, tengok tv, tido. makan online tengok tv tido.
tapi nak suruh bercucuk tanam belakang rumah lagi lah alahaii malas nye.
niat nya nak serius cari keje lepas raya
dah lepas raya aku postpone niat apekata cari keje lepas konvo pulak.
haaa kau tunggu kau tunggu lepas konvo ni aku serius cari keje ke tak. haaa

masa 3rd year pegi site rilekk je lalala pakai topi besar macam pelancong, pakai selipar. balik-balik kaki hitam berkerak baru tau padan muka aku. huk


sekarang ni tengok kawan-kawan degree sambung master, jauh di sudut hati teringin jugak
sekarang ni tengok kawan-kawan sebaya dah kawin, kat tepi hati melonjak-lonjak nak kawin jugak
sekarang ni tengok kawan-kawan coursemate dah keje, aku punnn nak keje jugak. huk


motip peluk-peluk pengantin macamni, nak kawin jugak letewww. hukhuk


sungguh aku tumpang gembira bila kawan-kawan coursemate aku dah mula keje kat KL
keje kat company,firm yang terkemuka, keje bawah senior Landscape Architect(LA) yang disegani

sungguh aku tumpang gembira bila kawan-kawan coursemate aku berhijarah dari tanah tumpah darah
cari pengalaman keje kat tempat orang. ada kat Singapore, bertiga keje bawah 1 company kat Brunei dan sorang kat Bangalore India keje kat sana. Rezeki korang kat tempat orang. Aku doakan korang bahagia. eh, hikhik

dear coursemates 4 tahun yang dah jadi LA tu
doakan aku cepat cepat ikut jejak langkah korang.
kalau tak dapat jadi LAr cik nana, mana tahu rezeki aku jadi pramugari. aku terima jee. hahaha




*nampak sangat aku tengah stress cakap bukan-bukan -.-'' *




26 comments:

Sanji Ngatmi said...

kawen dulu lar .. lepas kawen sambung master .. rite choice 4 kakak yang tgh menggatal.. kuikuikui

✿Lady Ainaa✿ said...

Aminnnn... ena doakan supaya sis dapat kerja yg bgus2, Amin... insyaAllah, dpt tu... Allah nak bagi sis rest selepas belajarlah tu... Allah know best! hehehehe

Jna marcello said...

as u wishhhh ;)
saya doa tok awk..
lg2 part jd pramugari tu kan SYOK!

Everything's Everythings said...

Semoga kau pun dpt menjadi LAr ^^
dan cpt2 kahwin, inshaAllah :D

NAAZIRA RAHIM said...

Bila sampai jodoh tu conferm kahwin punyer sis.. not too worry... rezeki ada di mana2... hopefully u will a job soon... :)

♥ wawawawa ♥ said...

insyaALLAH lau da smpai rezeki awk, awk dpt keje yg betul2 ssuai ngn awk.. gudluck!

dah smpai jodoh, kawen jugak kan? hihi~

Lyaa Suriany said...

heee
cuti puas puas dulu nana
nnti

dh keje
xkan ada cuti lama dah.

cik nana said...


sanji : sadapppp u! bdk2 mane tau. kalau dah kawen x kuasa nak sambung master dah. haha ;p


ainaa : tengss ena..mmg tgh tunggu rezeki Allah ni. x stress pun. ok je ni melepak kat rumahh jee. hihi


Jna : haha tengs dear. part jadi pramugari tu merapu jeee. hahaha takk kannn lah dapat.


EE : ohh terima kasih. smoga lah ye. kawin tu ada jodoh tu ada lah nanti. hikhuk


naazira : tenkiu dear..merapu tgh bosan2 ni. insyallah rezeki, jodoh di tgn tuhan. ;)


wawa : hee terima kasih wawa..insyallah ad rezeki yg dah tggu nanti. yes, ad jodoh nanti sampai kawin lah ye tak..hihi..skrg bosan2 saje je ni. hee


lyaa : okay tgh menikmati cuti lah ni sebenarnya. hik. dah keje nanti baru tau cbuk nak cuti plak. hee

ayut said...

konflik dalaman ea... :) sabar ye..mesti ada rezeki ye..

nur anis said...

cepat carik kerja...:) hihi...

cik nana said...


ayut : hihi takdelah biasa je ni. hihi.insyallah. mekasih ya ^^


anis : yeayyy nak cepat2 lah ni. hikhik.. :)

CikMai said...

hahaha selipar tu!!!!!! mai pun ade. warna pink juga...kihkih

Masz Sidek said...

insya-allah ada rezeki awak tu...

pengantin tu cantin... baju dia suka sy tengok...

Nens Collection said...

kalo dh ade pasangannyer baik cepat2kan..keje boleh dicari walopon dh kawen..hehe

pollow sini...tambah kekawan..hehe

cik nana said...


cikmai : hahaha same lah kite boleh geng ni. hihi ;)


masz : aminnn. aah pengantin tu mmg sangat cantek n cumelss. baju dia lagii lahhh cantekkk. hee


nens c : insyallah dlm perancangan ;) terima kasih ye ^^

fifie said...

Fie nak kerja tapi fikir balik nak kawen lepas tu nak kerja bila tengok duit dalam atm dah susut. ehe mana satu nie. Sobs sobs.

~AmyLiana86~ said...

akak doakan smoga aina dpt keje cepat2 yer..nati leh lanskap rmh akak..hehe

cik nana said...


fifie : kannn. susah tau nak pilih nak kerja ke nak kawin. tapi macam nak kawinnn ni. hahaha.


kak amy : tengs kak. hikhik bolehhh ape salahnye ;)

comeliness_zaty said...

bosan kan duduk kat umah buat keje yg same je. harap2 lah lepas konvo rezeki dtng melimpah-limpah..hukhuk

Citrus Azwa said...

cantikk...baju pengantin tu...hiih...cik nana bila lagi..;)

cik hani said...

mulakan misi job hunting..
hikhik

cik nana said...


zaty : tu lahhh bosannn ulang benda yg sama jee. insyallah kann. sama2 lah doa ada rezeki tu nanti.


azwa : pengantin dan baju mmg sangat cantek. ehem cik nana lambatttt lagiii. heee


cikhani : mariiii ! ;)


Cik Zaniff said...

waa..mana 1 pilihan hati tuh..ikut gerak hati la..:)

ainraus said...

cik nana. ain paham. sgt perasaan tu. ain dah mula stress ni. :(

Syazwan Che Deraman said...

ni mesti pengantin laki ambik gambar nana peluk pengantin pompuan nih.
hehehe.

cik nana said...


zaniff : insyaallah rezeki tuhan beri yang mana2 dulu pun takpe. ;)


ain : kannnnnnnnn. stress kot.


syazwan : hahaha kannn. mesti dia jelesss je peluk2 wife dia. haha

.study, kawin, kerja?


As salam..

ha nampak tak tajuk entry tu kemainn kannn
macam banyak pilihan tengah beratur berebut-rebut sape cepat dia dapat. huuuu~
hujung minggu macam ni kalau tak keluar jenjalan
tak keluar shoping duduk melangut je kat rumah
incik beliau pulak hujung minggu busy macam menteri -.-' 
eh tau tak menteri tu pun tak busy macam incik beliau. huk
masa macam ni mula lah hati rasa sayu
masa macam ni lah hati tiba-tiba rasa nak hiba
macam-macam terkenang. terkenang kampung halaman lah.
terkenangkan desa nan permai lah.
terkenangkan incik beliau yang hujung minggu busy macam menteri tu lah -.- 
*eh incik beliau nampak tak sampai 2x i ulang*huk
dan yang paling meruntun jiwa terkenangkan nasib badan. lahaiii.

pejam celik pejam celik hampir 3 bulan dah duduk rumah lepas tamat pengajian
aku dah mula terasa bahang-bahang kebosanan tiap hari buat menda yang sama
makan, online, tengok tv, tido. makan online tengok tv tido.
tapi nak suruh bercucuk tanam belakang rumah lagi lah alahaii malas nye.
niat nya nak serius cari keje lepas raya
dah lepas raya aku postpone niat apekata cari keje lepas konvo pulak.
haaa kau tunggu kau tunggu lepas konvo ni aku serius cari keje ke tak. haaa

masa 3rd year pegi site rilekk je lalala pakai topi besar macam pelancong, pakai selipar. balik-balik kaki hitam berkerak baru tau padan muka aku. huk


sekarang ni tengok kawan-kawan degree sambung master, jauh di sudut hati teringin jugak
sekarang ni tengok kawan-kawan sebaya dah kawin, kat tepi hati melonjak-lonjak nak kawin jugak
sekarang ni tengok kawan-kawan coursemate dah keje, aku punnn nak keje jugak. huk


motip peluk-peluk pengantin macamni, nak kawin jugak letewww. hukhuk


sungguh aku tumpang gembira bila kawan-kawan coursemate aku dah mula keje kat KL
keje kat company,firm yang terkemuka, keje bawah senior Landscape Architect(LA) yang disegani

sungguh aku tumpang gembira bila kawan-kawan coursemate aku berhijarah dari tanah tumpah darah
cari pengalaman keje kat tempat orang. ada kat Singapore, bertiga keje bawah 1 company kat Brunei dan sorang kat Bangalore India keje kat sana. Rezeki korang kat tempat orang. Aku doakan korang bahagia. eh, hikhik

dear coursemates 4 tahun yang dah jadi LA tu
doakan aku cepat cepat ikut jejak langkah korang.
kalau tak dapat jadi LAr cik nana, mana tahu rezeki aku jadi pramugari. aku terima jee. hahaha




*nampak sangat aku tengah stress cakap bukan-bukan -.-'' *




26 comments:

Sanji Ngatmi said...

kawen dulu lar .. lepas kawen sambung master .. rite choice 4 kakak yang tgh menggatal.. kuikuikui

✿Lady Ainaa✿ said...

Aminnnn... ena doakan supaya sis dapat kerja yg bgus2, Amin... insyaAllah, dpt tu... Allah nak bagi sis rest selepas belajarlah tu... Allah know best! hehehehe

Jna marcello said...

as u wishhhh ;)
saya doa tok awk..
lg2 part jd pramugari tu kan SYOK!

Everything's Everythings said...

Semoga kau pun dpt menjadi LAr ^^
dan cpt2 kahwin, inshaAllah :D

NAAZIRA RAHIM said...

Bila sampai jodoh tu conferm kahwin punyer sis.. not too worry... rezeki ada di mana2... hopefully u will a job soon... :)

♥ wawawawa ♥ said...

insyaALLAH lau da smpai rezeki awk, awk dpt keje yg betul2 ssuai ngn awk.. gudluck!

dah smpai jodoh, kawen jugak kan? hihi~

Lyaa Suriany said...

heee
cuti puas puas dulu nana
nnti

dh keje
xkan ada cuti lama dah.

cik nana said...


sanji : sadapppp u! bdk2 mane tau. kalau dah kawen x kuasa nak sambung master dah. haha ;p


ainaa : tengss ena..mmg tgh tunggu rezeki Allah ni. x stress pun. ok je ni melepak kat rumahh jee. hihi


Jna : haha tengs dear. part jadi pramugari tu merapu jeee. hahaha takk kannn lah dapat.


EE : ohh terima kasih. smoga lah ye. kawin tu ada jodoh tu ada lah nanti. hikhuk


naazira : tenkiu dear..merapu tgh bosan2 ni. insyallah rezeki, jodoh di tgn tuhan. ;)


wawa : hee terima kasih wawa..insyallah ad rezeki yg dah tggu nanti. yes, ad jodoh nanti sampai kawin lah ye tak..hihi..skrg bosan2 saje je ni. hee


lyaa : okay tgh menikmati cuti lah ni sebenarnya. hik. dah keje nanti baru tau cbuk nak cuti plak. hee

ayut said...

konflik dalaman ea... :) sabar ye..mesti ada rezeki ye..

nur anis said...

cepat carik kerja...:) hihi...

cik nana said...


ayut : hihi takdelah biasa je ni. hihi.insyallah. mekasih ya ^^


anis : yeayyy nak cepat2 lah ni. hikhik.. :)

CikMai said...

hahaha selipar tu!!!!!! mai pun ade. warna pink juga...kihkih

Masz Sidek said...

insya-allah ada rezeki awak tu...

pengantin tu cantin... baju dia suka sy tengok...

Nens Collection said...

kalo dh ade pasangannyer baik cepat2kan..keje boleh dicari walopon dh kawen..hehe

pollow sini...tambah kekawan..hehe

cik nana said...


cikmai : hahaha same lah kite boleh geng ni. hihi ;)


masz : aminnn. aah pengantin tu mmg sangat cantek n cumelss. baju dia lagii lahhh cantekkk. hee


nens c : insyallah dlm perancangan ;) terima kasih ye ^^

fifie said...

Fie nak kerja tapi fikir balik nak kawen lepas tu nak kerja bila tengok duit dalam atm dah susut. ehe mana satu nie. Sobs sobs.

~AmyLiana86~ said...

akak doakan smoga aina dpt keje cepat2 yer..nati leh lanskap rmh akak..hehe

cik nana said...


fifie : kannn. susah tau nak pilih nak kerja ke nak kawin. tapi macam nak kawinnn ni. hahaha.


kak amy : tengs kak. hikhik bolehhh ape salahnye ;)

comeliness_zaty said...

bosan kan duduk kat umah buat keje yg same je. harap2 lah lepas konvo rezeki dtng melimpah-limpah..hukhuk

Citrus Azwa said...

cantikk...baju pengantin tu...hiih...cik nana bila lagi..;)

cik hani said...

mulakan misi job hunting..
hikhik

cik nana said...


zaty : tu lahhh bosannn ulang benda yg sama jee. insyallah kann. sama2 lah doa ada rezeki tu nanti.


azwa : pengantin dan baju mmg sangat cantek. ehem cik nana lambatttt lagiii. heee


cikhani : mariiii ! ;)


Cik Zaniff said...

waa..mana 1 pilihan hati tuh..ikut gerak hati la..:)

ainraus said...

cik nana. ain paham. sgt perasaan tu. ain dah mula stress ni. :(

Syazwan Che Deraman said...

ni mesti pengantin laki ambik gambar nana peluk pengantin pompuan nih.
hehehe.

cik nana said...


zaniff : insyaallah rezeki tuhan beri yang mana2 dulu pun takpe. ;)


ain : kannnnnnnnn. stress kot.


syazwan : hahaha kannn. mesti dia jelesss je peluk2 wife dia. haha