Sunday, October 7, 2012

.jubah konvo special case.


Assalammualaikum..


Semalam hari Sabtu,6/10 hari first stor jubah UTM dibuka untuk students amik jubah konvo. 1st day berebut-rebut lah kan masing-masing nak jadi yang pertama amik jubah termasuklah aku yang eksaited takut sangat jubah saiz S habis takkan aku nak pakai jubah saiz L. hikhik. Janji nak amik sama-sama dengan 3 lagi kawan aku, Am, Mus dan Syam. 


Datang sesi petang yang dibuka dari pukul 2.30 petang sampai pukul 4.30 petang. Sampai UTM pukul 2 petang barulah sibuk nak print itu print ini dah pukul 3 petang baru gerak nak pegi beratur amik jubah. Haaa sekali datang tengok pehhhhhhhhhhhhhhhh panjang gilaaa barisan. Ini boleh pengsan ni. Haha

Mula-mula datang kitorang lagii kat belakangggg. Ini baru yang kat atas, yang kat bawah depan stor jubah mau separuh dari barisan ni. Pehhh ketar lutut akuu. 

Ini dah depan stor jubah tengah tunggu turn nak masuk. Nak bergambar lepastu nak bercakap memang camni lah rupa nyee.


Masuk ke kaunter terus hulur resit la hape la yang dorang nak. Sambil makcik staff tu amikkan jubah saiz S masuk dalam beg. Saiz jubah yang list hanya saiz S, M, L, XL dan XXL. Aku memanglah akan amik saiz paling kecik iaitu saiz S. Datang sorang staff suruh aku try dulu jubah saiz S tu. Dahlah takde pun orang kena try jubah depan kaunter, aku sorang je kot -_-' Aku baru sarung sebelah je cepat-cepat dia mintak semula dari aku dan jerit-jerit ke staff lain amik saiz XS2. Dapat je jubah saiz XS tu 3,4 orang staff tu pesan kat aku " Rahsia ni, special case, jangan bagitau orang lain tau awak dapat jubah ni''. Haha aku senyum je sambil cakap terima kasih. Kesian kan, jubah saiz S tadi yang aku try tu labuh sampai ke lantai tak nampak kaki aku. Hahaha..

Jubah saiz ngam-ngam dengan aku walaupun tak ngam sangat punn memang best dah tapi yang tak best nye jubah org lain cantik je licin je yela sebab jubah dah pernah pakai, dah hantar dobi lembut je. Kau tahu jubah aku kain nye keras lagi, renyuk-renyuk pulak tu kedut seribuuu. huuu. -_-'






Masing-masing bawak dua beg sebab masing-masing boleh wakil kan amik kan jubah untuk sorang kawan. Apee ? Beg lagi besarr dari aku ? Fine, finee -____-'


Sempat jugak semalam bergambar pre-convo test-test baling-baling topi. hikhik ;)

Save the date,
14 Oktober 2012
UTM, Skudai Johor :)


33 comments:

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH .. KAMO2 .. SELAMAT BERKONVOI TAW .. TAHNIAH ..

iedchan said...

hehe same mcm sy dulu..bdk2 perempuan berebut saiz S..kalo lambat tu..mmg abes la..;P

fifie said...

Jubah even saiz s pun besar gedabak. Fie yang tinggi pun amek saiz s. Haha

Syazwan Che Deraman said...

hehehe.
special case.
perasmi jubah baru!

panjangnya barisan.
nanti boleh update convo pulok.

cik nana said...


dedeq : tengsss kiuuuuu ;)


iedchan : kannnn. name nye jubah ni memang besar2 lahhhh..tapi laki pun sibuk jugak rebut saiz S. -_-'


fifie : tu lah kann..cutting jubah memang besar-besarrr. huuu. nasib lah dapat XS ni. hikhik


syazwan : yeaayyy. perasmi jubah baru tu yang besttt. hikhik. kannn panjanggg sangat. nanti mesti updet punyaaa lah ;)


Chic Na said...

wah dah rasmi awal2 jubah & topi tu eh. anyway congrats nana. :)

jann sinuja said...

huntongla ade gambo amek jubah bagai boleh masuk blog..aq xdok..sob3 :(

PILOT LOVER said...

bestnyer dah nak convo.. naz insyallah konvo di tempat yang sama tapi lagi 2 tahun lebih to go..hoho

Sanji Ngatmi said...

semoga rasmi jadi pelajar berijazah .. muach ...

cik nana said...


chic na : tenkiuuu. amik awal kena lah rasmi pun awallll. hehe


jann : huntong lahhh aku duk hangkut jubah ko ke sana ke mari. huk ;p


pilot lover : mekasihh. oh ye kee. insyallah 2 tahun akan dtg mesti convo tau. ;)


sanji : semogaaaa aminnnn. ;)


Everything's Everythings said...

Hahaha special tu dpt XS xD
ap2 pun selamat berkonvo ^^

✿Lady Ainaa✿ said...

wah wah, nak convo dah... tahniah!!!! selamat berconvo ye nanti..^.^

ayut said...

standard la klu time amek jubah mmg pjg berderet bratur yer...smga hepy n bjln lncar time konvo nnt :)

Jna marcello said...

mak aii pjgg nye Q..bole masak ayam rendang lemang sementara menunggu hikhikhik..
tu laa cinonet sgt..saiz S pun muat kekekeke tp xpe cinonet pun CUTE!

aien Ayin said...

nakkk masukk sekolah balik rasenye. malaaass sangat nak keje ni oi oi -_-

shu said...

uwaaaaa..rsa nk brkonvo lg..huhu..

cik nana said...


EE : kannnn spesellll sangat lah konon2 nyeee. hahaha..btw tenkiuuu..


ainaa : wahh wahhh. heheterima kasihhh ;)


ayut : huuu tu lah ramai sangat orang Q tuuuu. insyallah mekasihhh ;)


jna : hahaha kalau ada kayu api memang terus rebus ketupat sekali. hahaha. kannnn cinonet mak nenek sgt kann. hikhik


aien : sila lah bekerja keras boleh melanje i kumpul duit banyak2..wihuuuu..


shu : uwaaaa bagi lah kite pulak kak konvoo. heeee~

kiera'sakura said...

pernah teman kwn ambik jubah dia.. makaiiiii memamgn lama yang amat la.. tue pun nasib awal hihihi

Nens Collection said...

wahh..bestnyer konvo kan!~
tahniah dikk..belajar selagi mampu!

Lizzie Yasmin said...

XS2? memahami sunggu yang jaga store tue. Kalau tang tinggi godang pakai XS2. Apa jadahnya jadi. Kenapa perlu ada rahsia. Pelik jap?

NIA SI DRUMSTICK said...

congrats!!..kt pon sbr nak konvo nie..hehehe

Fizah Ibrahim said...

Panjang giler barisan. pernah experienced sama hehe.. nway, happy convo nt. boley la post pics banyak2 ea =)

Masz Sidek said...

tahniah2... selamat berkonvoi... :)

nur anis said...

hari tu saya dapat jubah yang besar...mencikkk..huhu...

seronoknya konvo..rindu pulak...

piko ija said...

wey..dtg kt aku jumaat nie...ak konvo....haha

aku HaniAsyira said...

wah2 bestnya.. berkonvo sakan lah kan

Lyaa Suriany said...

weeee dah nak berkonvo dh cik nana...
cantik gmbr pre convooo tu

cik nana said...


kiera : ramaiii sebab tu lama makk aiiii. hikhik


nens : tengs kak. insyallah ada rezeki nanti..aminnn


lizzie : XS2 tu limited. tak open untuk saiz tu. kalau student tu kontot sgt, baru dia bagi. hikhik


nia : tengss! sama2 lah kita yee ;)


fizah : kannn. semua org nak amik jubah Q panjang laaa. hokey nanti mesti pic konvo berlambak2. hik


masz : terima kasih ;)


anis : hihi tu lah kann kena amik awal kalau nak saiz molek2. hikhik


piko : haha takde2. jumaat aku rehearsal. hahaha ;p


hani : hee insyallah ;)


dhiashahida said...

iter dulu amik saiz xs...(padahal bdn gemok la jgk)..btw..congratz..selamat berkonvo.tetiba teringat kenangan berkonvo dulu..mmg best.;)

ainraus said...

nana konvo dulu tau. nanti ain pulak. seminggu lebih je lagi! weeehuuu.

piko ija said...

ngade la ko...ko kne dtg jugak...haha

Indah Mulya said...

alamak alamak..da berkonvo tak? hehe..congrats cik nana! gmba pre mmg best..nnt nk wat gak ah ;p

nadzirah sofia said...

selamat berkonvo..hewhew

.jubah konvo special case.


Assalammualaikum..


Semalam hari Sabtu,6/10 hari first stor jubah UTM dibuka untuk students amik jubah konvo. 1st day berebut-rebut lah kan masing-masing nak jadi yang pertama amik jubah termasuklah aku yang eksaited takut sangat jubah saiz S habis takkan aku nak pakai jubah saiz L. hikhik. Janji nak amik sama-sama dengan 3 lagi kawan aku, Am, Mus dan Syam. 


Datang sesi petang yang dibuka dari pukul 2.30 petang sampai pukul 4.30 petang. Sampai UTM pukul 2 petang barulah sibuk nak print itu print ini dah pukul 3 petang baru gerak nak pegi beratur amik jubah. Haaa sekali datang tengok pehhhhhhhhhhhhhhhh panjang gilaaa barisan. Ini boleh pengsan ni. Haha

Mula-mula datang kitorang lagii kat belakangggg. Ini baru yang kat atas, yang kat bawah depan stor jubah mau separuh dari barisan ni. Pehhh ketar lutut akuu. 

Ini dah depan stor jubah tengah tunggu turn nak masuk. Nak bergambar lepastu nak bercakap memang camni lah rupa nyee.


Masuk ke kaunter terus hulur resit la hape la yang dorang nak. Sambil makcik staff tu amikkan jubah saiz S masuk dalam beg. Saiz jubah yang list hanya saiz S, M, L, XL dan XXL. Aku memanglah akan amik saiz paling kecik iaitu saiz S. Datang sorang staff suruh aku try dulu jubah saiz S tu. Dahlah takde pun orang kena try jubah depan kaunter, aku sorang je kot -_-' Aku baru sarung sebelah je cepat-cepat dia mintak semula dari aku dan jerit-jerit ke staff lain amik saiz XS2. Dapat je jubah saiz XS tu 3,4 orang staff tu pesan kat aku " Rahsia ni, special case, jangan bagitau orang lain tau awak dapat jubah ni''. Haha aku senyum je sambil cakap terima kasih. Kesian kan, jubah saiz S tadi yang aku try tu labuh sampai ke lantai tak nampak kaki aku. Hahaha..

Jubah saiz ngam-ngam dengan aku walaupun tak ngam sangat punn memang best dah tapi yang tak best nye jubah org lain cantik je licin je yela sebab jubah dah pernah pakai, dah hantar dobi lembut je. Kau tahu jubah aku kain nye keras lagi, renyuk-renyuk pulak tu kedut seribuuu. huuu. -_-'






Masing-masing bawak dua beg sebab masing-masing boleh wakil kan amik kan jubah untuk sorang kawan. Apee ? Beg lagi besarr dari aku ? Fine, finee -____-'


Sempat jugak semalam bergambar pre-convo test-test baling-baling topi. hikhik ;)

Save the date,
14 Oktober 2012
UTM, Skudai Johor :)


33 comments:

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH .. KAMO2 .. SELAMAT BERKONVOI TAW .. TAHNIAH ..

iedchan said...

hehe same mcm sy dulu..bdk2 perempuan berebut saiz S..kalo lambat tu..mmg abes la..;P

fifie said...

Jubah even saiz s pun besar gedabak. Fie yang tinggi pun amek saiz s. Haha

Syazwan Che Deraman said...

hehehe.
special case.
perasmi jubah baru!

panjangnya barisan.
nanti boleh update convo pulok.

cik nana said...


dedeq : tengsss kiuuuuu ;)


iedchan : kannnn. name nye jubah ni memang besar2 lahhhh..tapi laki pun sibuk jugak rebut saiz S. -_-'


fifie : tu lah kann..cutting jubah memang besar-besarrr. huuu. nasib lah dapat XS ni. hikhik


syazwan : yeaayyy. perasmi jubah baru tu yang besttt. hikhik. kannn panjanggg sangat. nanti mesti updet punyaaa lah ;)


Chic Na said...

wah dah rasmi awal2 jubah & topi tu eh. anyway congrats nana. :)

jann sinuja said...

huntongla ade gambo amek jubah bagai boleh masuk blog..aq xdok..sob3 :(

PILOT LOVER said...

bestnyer dah nak convo.. naz insyallah konvo di tempat yang sama tapi lagi 2 tahun lebih to go..hoho

Sanji Ngatmi said...

semoga rasmi jadi pelajar berijazah .. muach ...

cik nana said...


chic na : tenkiuuu. amik awal kena lah rasmi pun awallll. hehe


jann : huntong lahhh aku duk hangkut jubah ko ke sana ke mari. huk ;p


pilot lover : mekasihh. oh ye kee. insyallah 2 tahun akan dtg mesti convo tau. ;)


sanji : semogaaaa aminnnn. ;)


Everything's Everythings said...

Hahaha special tu dpt XS xD
ap2 pun selamat berkonvo ^^

✿Lady Ainaa✿ said...

wah wah, nak convo dah... tahniah!!!! selamat berconvo ye nanti..^.^

ayut said...

standard la klu time amek jubah mmg pjg berderet bratur yer...smga hepy n bjln lncar time konvo nnt :)

Jna marcello said...

mak aii pjgg nye Q..bole masak ayam rendang lemang sementara menunggu hikhikhik..
tu laa cinonet sgt..saiz S pun muat kekekeke tp xpe cinonet pun CUTE!

aien Ayin said...

nakkk masukk sekolah balik rasenye. malaaass sangat nak keje ni oi oi -_-

shu said...

uwaaaaa..rsa nk brkonvo lg..huhu..

cik nana said...


EE : kannnn spesellll sangat lah konon2 nyeee. hahaha..btw tenkiuuu..


ainaa : wahh wahhh. heheterima kasihhh ;)


ayut : huuu tu lah ramai sangat orang Q tuuuu. insyallah mekasihhh ;)


jna : hahaha kalau ada kayu api memang terus rebus ketupat sekali. hahaha. kannnn cinonet mak nenek sgt kann. hikhik


aien : sila lah bekerja keras boleh melanje i kumpul duit banyak2..wihuuuu..


shu : uwaaaa bagi lah kite pulak kak konvoo. heeee~

kiera'sakura said...

pernah teman kwn ambik jubah dia.. makaiiiii memamgn lama yang amat la.. tue pun nasib awal hihihi

Nens Collection said...

wahh..bestnyer konvo kan!~
tahniah dikk..belajar selagi mampu!

Lizzie Yasmin said...

XS2? memahami sunggu yang jaga store tue. Kalau tang tinggi godang pakai XS2. Apa jadahnya jadi. Kenapa perlu ada rahsia. Pelik jap?

NIA SI DRUMSTICK said...

congrats!!..kt pon sbr nak konvo nie..hehehe

Fizah Ibrahim said...

Panjang giler barisan. pernah experienced sama hehe.. nway, happy convo nt. boley la post pics banyak2 ea =)

Masz Sidek said...

tahniah2... selamat berkonvoi... :)

nur anis said...

hari tu saya dapat jubah yang besar...mencikkk..huhu...

seronoknya konvo..rindu pulak...

piko ija said...

wey..dtg kt aku jumaat nie...ak konvo....haha

aku HaniAsyira said...

wah2 bestnya.. berkonvo sakan lah kan

Lyaa Suriany said...

weeee dah nak berkonvo dh cik nana...
cantik gmbr pre convooo tu

cik nana said...


kiera : ramaiii sebab tu lama makk aiiii. hikhik


nens : tengs kak. insyallah ada rezeki nanti..aminnn


lizzie : XS2 tu limited. tak open untuk saiz tu. kalau student tu kontot sgt, baru dia bagi. hikhik


nia : tengss! sama2 lah kita yee ;)


fizah : kannn. semua org nak amik jubah Q panjang laaa. hokey nanti mesti pic konvo berlambak2. hik


masz : terima kasih ;)


anis : hihi tu lah kann kena amik awal kalau nak saiz molek2. hikhik


piko : haha takde2. jumaat aku rehearsal. hahaha ;p


hani : hee insyallah ;)


dhiashahida said...

iter dulu amik saiz xs...(padahal bdn gemok la jgk)..btw..congratz..selamat berkonvo.tetiba teringat kenangan berkonvo dulu..mmg best.;)

ainraus said...

nana konvo dulu tau. nanti ain pulak. seminggu lebih je lagi! weeehuuu.

piko ija said...

ngade la ko...ko kne dtg jugak...haha

Indah Mulya said...

alamak alamak..da berkonvo tak? hehe..congrats cik nana! gmba pre mmg best..nnt nk wat gak ah ;p

nadzirah sofia said...

selamat berkonvo..hewhew