Tuesday, October 9, 2012

.semoga kau tabah.


Assalamualaikum..


 

Kau sedang dilanda kerisauan tapi kau tak boleh buat apa-apa disebabkan kau belum punyai apa-apa.
Kau hanya mampu menanti masa yang datang memberi 1001 khabar berita mungkin juga lebih dari itu.
Ibarat menunggu angin berlalu menyapa kau dengan khabaran yang kau nanti-nanti kan.
Kesian kau. Semoga kau tabah melihat kehidupan lain demi menanti kehidupan kau.
Ya kehidupan yang DIA dah tentukan dan kau tabah lalui mengikut perancangan kau
Samada 50-50, samada 100-0, dan samada angka sifar tu yang kau miliki. Eh eh kesian kau kan.
Semoga kau mampu melayari kehidupan yang masih samar-samar dalam kegelapan malam juga kesuraman siang.



"Tiada kebetulan melainkan semuanya telah dirancang,
Dan sebaik-baik rancangan adalah dari Allah jua"



*kau bukan dituju kepada sesiapa tapi sekadar monolog dalaman diri sendiri. pheww*
*kegembiraan yang dipancarkan di luar bukan biasan yang tepat menggambarkan dalaman seseorang* -_-''



18 comments:

Nens Collection said...

PEREMPUAN PERLU KUATKAN SEMANGAT KAN,dlm meniti hari2 mendatang..

p/s: cantik header, suker2!

Aishah Jahirah said...

yep..wajah tersenyum xsemestinya hati gembira.

Syazwan Che Deraman said...

wan perasan, ada betulnya kata UAI tu.

:)

fifie said...

Jadi perempuan kena tabah, banyak yang perlu kita hadapi di depan

PILOT LOVER said...

ada betulnyer tuh... naz pun kengkadang mcm ni.. punye gelak sakan.. tapi sebenarnya sedih..just tak nk tunjuk.. so sedapkan hati dengan buat2 happy :')

ainraus said...

okay. ain try jadi kuat. isk isk isk :'( rasa cam nak peluk je cik nana!

Mya said...

a very meaningful entry:)

Mohammad Syukri Badaruddin said...

Bukan perempuan saja, laki pun ada...
kita boleh taw cara laki sunyi atau stress bila ketawa...
Ketawanya mcm org gila dan kuat,
Walaupun tak la kelakar mana...
Mahu pun tak kelakar langsung...
Janganlah marah dia...
Dia nak release tension tu...

Boy : Aku dah ada awek lain la fatimah.
Girl : Kenapa kau sanggup menduakan aku sedangkan aku tidak pernah curang.
Boy : HAK BERMAIN HAK KAMI

OK, ini tak kelakar!

cik nana said...


nens : yess kak, memang sangat perlukan kekuatan. huk *terima kasih, header ni dah lama act, pakai semula ;)


aisyah : tu lah. senyum sedapkan hati ;)


wan : kannnn. memang banyak yang dikata uai ni betul belaka..


fifie : betul tu fie. dugaan memang tunggu kita sama ada sedia atau tak sedia dia tetap hadir..


PL : kannn. takpe, senyum sedapkan hati untuk diri sendiri jugak. insyallah sikit sebanyak hepi jugak kita ;)


ain : plisss jadi kuat ain. ohh mari peluk *nanges* hukhuk


mya : thanks dear ;)



MSD : adakan anda sedang tension? haha. okay, hak bermain hak kami. boleh ? ;p

Indah Mulya said...

selalunya bgitu lahh..perempuan kadang pandai smpan perasaan sdey..tp kalo bab marah, er tu pmpuan sng tunjuk..lg2 ble nk period..heee :D

♥ wawawawa ♥ said...

salu jumpe quote nie, tp still wondering, Yeke?

aien Ayin said...

y? y? y? apee dah jadi? >_<

cik nana said...


IM : kannnn sedih tu memang simpan perap2 boleh jadi tapai. hihi. period tu sensitif memang rase nak marah je. ;p



wawa : tak sure lah wawa. tepuk dada tanye diri kita sendiri. kalau iye, iye la..klu tak, maybe tak semua perempuan rasa cmtu..kannn..



aien : selamat hari jadi. eh boleh ? hekhek ;p


shu said...

this words dedicated for me by someone..i'm this type of lady..huhu..

ayut said...

btul ayat tu...kebanyakkan yer mmg mcm tu :)
stiap dugaan pasti mmbuatkn seseorg itu lbh kuat sbnr yer :)

kiera'sakura said...

itulah hebatnya seorang yang bergelar hawa. akak yakin awak sehebat apa yang UAI katakan tue walau apa pun dugaan dan ujian yang datang :)

Sanji Ngatmi said...

tak faham perempuan .. emmm

nadzirah sofia said...

so true!

.semoga kau tabah.


Assalamualaikum..


 

Kau sedang dilanda kerisauan tapi kau tak boleh buat apa-apa disebabkan kau belum punyai apa-apa.
Kau hanya mampu menanti masa yang datang memberi 1001 khabar berita mungkin juga lebih dari itu.
Ibarat menunggu angin berlalu menyapa kau dengan khabaran yang kau nanti-nanti kan.
Kesian kau. Semoga kau tabah melihat kehidupan lain demi menanti kehidupan kau.
Ya kehidupan yang DIA dah tentukan dan kau tabah lalui mengikut perancangan kau
Samada 50-50, samada 100-0, dan samada angka sifar tu yang kau miliki. Eh eh kesian kau kan.
Semoga kau mampu melayari kehidupan yang masih samar-samar dalam kegelapan malam juga kesuraman siang.



"Tiada kebetulan melainkan semuanya telah dirancang,
Dan sebaik-baik rancangan adalah dari Allah jua"



*kau bukan dituju kepada sesiapa tapi sekadar monolog dalaman diri sendiri. pheww*
*kegembiraan yang dipancarkan di luar bukan biasan yang tepat menggambarkan dalaman seseorang* -_-''



18 comments:

Nens Collection said...

PEREMPUAN PERLU KUATKAN SEMANGAT KAN,dlm meniti hari2 mendatang..

p/s: cantik header, suker2!

Aishah Jahirah said...

yep..wajah tersenyum xsemestinya hati gembira.

Syazwan Che Deraman said...

wan perasan, ada betulnya kata UAI tu.

:)

fifie said...

Jadi perempuan kena tabah, banyak yang perlu kita hadapi di depan

PILOT LOVER said...

ada betulnyer tuh... naz pun kengkadang mcm ni.. punye gelak sakan.. tapi sebenarnya sedih..just tak nk tunjuk.. so sedapkan hati dengan buat2 happy :')

ainraus said...

okay. ain try jadi kuat. isk isk isk :'( rasa cam nak peluk je cik nana!

Mya said...

a very meaningful entry:)

Mohammad Syukri Badaruddin said...

Bukan perempuan saja, laki pun ada...
kita boleh taw cara laki sunyi atau stress bila ketawa...
Ketawanya mcm org gila dan kuat,
Walaupun tak la kelakar mana...
Mahu pun tak kelakar langsung...
Janganlah marah dia...
Dia nak release tension tu...

Boy : Aku dah ada awek lain la fatimah.
Girl : Kenapa kau sanggup menduakan aku sedangkan aku tidak pernah curang.
Boy : HAK BERMAIN HAK KAMI

OK, ini tak kelakar!

cik nana said...


nens : yess kak, memang sangat perlukan kekuatan. huk *terima kasih, header ni dah lama act, pakai semula ;)


aisyah : tu lah. senyum sedapkan hati ;)


wan : kannnn. memang banyak yang dikata uai ni betul belaka..


fifie : betul tu fie. dugaan memang tunggu kita sama ada sedia atau tak sedia dia tetap hadir..


PL : kannn. takpe, senyum sedapkan hati untuk diri sendiri jugak. insyallah sikit sebanyak hepi jugak kita ;)


ain : plisss jadi kuat ain. ohh mari peluk *nanges* hukhuk


mya : thanks dear ;)



MSD : adakan anda sedang tension? haha. okay, hak bermain hak kami. boleh ? ;p

Indah Mulya said...

selalunya bgitu lahh..perempuan kadang pandai smpan perasaan sdey..tp kalo bab marah, er tu pmpuan sng tunjuk..lg2 ble nk period..heee :D

♥ wawawawa ♥ said...

salu jumpe quote nie, tp still wondering, Yeke?

aien Ayin said...

y? y? y? apee dah jadi? >_<

cik nana said...


IM : kannnn sedih tu memang simpan perap2 boleh jadi tapai. hihi. period tu sensitif memang rase nak marah je. ;p



wawa : tak sure lah wawa. tepuk dada tanye diri kita sendiri. kalau iye, iye la..klu tak, maybe tak semua perempuan rasa cmtu..kannn..



aien : selamat hari jadi. eh boleh ? hekhek ;p


shu said...

this words dedicated for me by someone..i'm this type of lady..huhu..

ayut said...

btul ayat tu...kebanyakkan yer mmg mcm tu :)
stiap dugaan pasti mmbuatkn seseorg itu lbh kuat sbnr yer :)

kiera'sakura said...

itulah hebatnya seorang yang bergelar hawa. akak yakin awak sehebat apa yang UAI katakan tue walau apa pun dugaan dan ujian yang datang :)

Sanji Ngatmi said...

tak faham perempuan .. emmm

nadzirah sofia said...

so true!