Tuesday, November 13, 2012

.Maruku Deepavali.


Assalamualaikum..


Harini bukak tv semua rancangan nak Deepavali. Bukak channel ni drama tamil, bukak channel ni lagu-lagu tamil,  bukak channel 5 Singapore ha baru Mr Bean kau. Hehe. So bila dah sana sini Deepavali terus feeling Deepavali jugak. Haaa terus la ibu keletang keletung kat dapur buat maruku. Ha ibu memang 1 Malaysia. Time Raya Cina pun dia sibuk buat kuih raya bagi jiran belakang rumah, Jiran belakang rumah kitorang Cina. Sebab tiap kali Raya Aidilfitri jiran Cina tu beraya rumah aku mesti dia bawak hadiah siap berbalut-balut uollss. Adat katanya bila menziarahi jiran tetangga. Okay lari tajuk nak cite Deepavali melalut ke Raya Cina. Hahaha. Nak feeling-feeling Deepavali beraya pegi rumah jiran India aku dorang pulak balik kampung. Eh orang India pun raya pandai balik kampung ingatkan orang Melayu je gitu. Hikhik. Dari duduk rumah terbongkang je hujan-hujan macam ni, ada baiknya duduk-duduk sambil kunyah maruku. Kate Deepavali. Hee peace !


 
Bertelap-telap maruku ibu aku buat. Sape yang nak feeling Deepavali meh la datang rumah aku makan maruku. Hikhik ;)





*Haritu dua-dua tangan aku sakit sampai takleh tido. Alhamdulillah harini  tangan kanan aku yang duk lenjan je scroll mouse rase okay dah tapi tangan kiri pulak berdenyut-denyut kebas jari-jari kemain. Tak paham  -.-'




41 comments:

Encik H said...

err..dah lama x tengok tv singapore and tv indon..happy deepavali..jgn paling kelapa banyak2 sgt..hahaha

Fendy said...

lazatnya maruku....

fandyz said...

wah.. maruku sedapnya.. fresh2 nak order satu..

Chic Na said...

pandainya mak nana buat maruku. pos sini sikit. :)

better pegi cek tgn nana tu. at least tau apa sebabnya kan.

luqman zakaria said...

hehe..memang satu mesia betul..kalau g raye dpt it rayer x?kihkih..

Cik Yatt said...

wah sedapnye maruku.. tak makan pun sempena deepavali ni..haha

PILOT LOVER said...

maruku tu.. terus teringin nak makan muruka gak..haha mmg ngada2 taw naz ni ^_^

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh maruku buat sendiri... seronoknye... OE suka jugak maruku...
OE tak tengok tv pun hari nie sebab tahu semula channel tunjuk pasal tu... hehe... ^^

shiyda said...

alaa , lama tak makan maruku . huu

piko ija said...

nak jugak wey...

✿Lady Ainaa✿ said...

I love maruku soo badly!!! huuuu... sedap kan maruku.. wah, sis pergi beraya, ena tak pergi beraya rumah kawan Indian ena...


nak tnya, entry sis memang di publish dua ye???

NIA SI DRUMSTICK said...

happy deepavali nana..sodap eaaa...

fifie said...

Sila pos ke kelantan sikitttt. Hehe

Nurrul said...

Saya peminat maruku ! ! !
ada stock kat umah kaa ? ?
hantar sini boleh :")

Ctie Anis Nisa said...

maruku..sedapnye....nyum3..

Aien Alien said...

wah...i like muruku. hehe. semalam pergi beraya rumah member keje, dapat makan muruku dapat duit rayo lagi. :D

ayut said...

xacila..nana blh mkn maruku...nk jugakkkkkkkkkkkkkkkkkk....

cik nana said...


Encik H : Tv Singapore byk cite kot. eh mmg tak baling kelapa pun ;p



Fendy : lazattttt ;)



Fandyz : sedappppp. nak oder isi form ;p



cikna : aah ibu kite memang pevret dia maruku. hmmmm tgn ok je cikna. heee mekasihh ;)



luqman : kannn 1 mesia..klu raye pose dpt la duit raye ;p



cikyat : sedapppppppp. rugi tau tak makan. kikiki



naz : hihi biasa lah tekak nmpk yg sedap mesti teringin. hihi



OE : aah sedap maruku buat sendiri. hihi kannn tv pun nak sambut depavali jugak..



shiyda : meh la makan maruku ;)



piko : ape seyyyy. ;p



aina : sedap ena klu rase rencah nye semua tak tawar. hihi. blog ni mmg prob entry mesti jd double. huk



nia : hai niaaa. mesti sodapppp ;)



fifie : baiklahhhh. eh posmen cuti lah. hahaha



nurrul : dijemput datang klu nak maruku. hikhik. xde delivery. kikiki



anis :sedapppppppppppp ;)








shu said...

rajin mak nana :)

TiranaAduka said...

salam...
sedapnya baru semalam gi umah member makan muruku ...hahahahhaha..
Thanks sudi lapangkan masa di teratak tirana aduka..

selamat tahun baru

Cik Nur said...

Bak lah pos sikittt..hihihi :)

ct kektus said...

hepi deepavali. :)


makan maruku sambil tengok tb, peh masyuk. sampai tak sedar kan dah habis sebalang. :D

Jna marcello said...

amboii siap daun kari heheeh ;D

hpy dewali ;)

aku HaniAsyira said...

terasa sgt feeling sbb meriah sgt kat sini

cik nana said...


aien : wahhhh best lah dapat duit raye !



ayut : meh ler kalau nakkkkkkkkk. hahaha



k.shu : aah rajinmacam anaknye. kikiki



TA : kannnnn marukuuuuu tu. ;)



ciknur : posmen cutiiiiii. hikhik



ct : pehhhh betul sangat lah tu. mengunyah memang tak sedar diri. haha



jna : mestilahhhh penyedappppp tu. hehe



hani : kat mane? batu cave? heee

Ezzaty H said...

amboi. sedap pulak nampak maruku tue.

salam kenal. follow sini :')

♥ wawawawa ♥ said...

wahh dah lame gile x mkn maruku taw! heee sedappnye

syakey said...

layan muruku depan tb perghhh mmg terbaik. hihi

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

hye awak! comel nye mak awk buat maruku gituu.klu ely kt india ni deepavali terover ngn mercun.mknn x sgt.hehe

CekbOlat-bOlat said...

cek tak suka maruku . keraihhh(keras) hahaha

Liyaa Mf said...

Ehh, sedappnya Maruku! Untung mak Nana satu Malaysia. Hehehe. Ada lagi tak? Kalau ada mintak kurier sket kat sini boleh? Dpt sebalang jadi laa :P

dhiashahida said...

nak blajar ngn mak nana blh..ida nak bagi kat aci2 yg jadik jiran ida ni....(padahal ida mmg gila maruku..) *_^

SYAH'IZZAT said...

arghh rindu muruku!

Pykaa Pdott said...

amboih raya sakan lepa . hehe nak skit maruku tuh . hehe

Rengga gps said...

Pagi sobat..
Waw nice post..
Yang post sebelum nya juga bagus tapi ini lebih baik dari yang lalu..:)
terus berkarya ya..
Haha..:D
oh ya mampir juga ya ke my blog..:)

Lyaa Suriany said...

ala dah trlmbt ke nk mintak sikit.hehehe

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

aniswany said...

rajinnyeee wat muruku..hihi

ainraus said...

nana! nak maruku! meh la bagi ain. sian ain sengsorang tauuuu. wuwuwuwuw.

Sanji Ngatmi said...

makan maruku ngadap movie ... memang heaven ... hahahaha




shhhh.... jgn bagitau... kita-kita aje

kiera'sakura said...

sangat satu malaysia dik, hahahaha

tangan kebas tue myb sbb letih. ada sindrom tau klu kita terlalu lama dgn lappy dan cara kita duduk atau pegang mouse tak betol yg jadi sebab kebas tue

.Maruku Deepavali.


Assalamualaikum..


Harini bukak tv semua rancangan nak Deepavali. Bukak channel ni drama tamil, bukak channel ni lagu-lagu tamil,  bukak channel 5 Singapore ha baru Mr Bean kau. Hehe. So bila dah sana sini Deepavali terus feeling Deepavali jugak. Haaa terus la ibu keletang keletung kat dapur buat maruku. Ha ibu memang 1 Malaysia. Time Raya Cina pun dia sibuk buat kuih raya bagi jiran belakang rumah, Jiran belakang rumah kitorang Cina. Sebab tiap kali Raya Aidilfitri jiran Cina tu beraya rumah aku mesti dia bawak hadiah siap berbalut-balut uollss. Adat katanya bila menziarahi jiran tetangga. Okay lari tajuk nak cite Deepavali melalut ke Raya Cina. Hahaha. Nak feeling-feeling Deepavali beraya pegi rumah jiran India aku dorang pulak balik kampung. Eh orang India pun raya pandai balik kampung ingatkan orang Melayu je gitu. Hikhik. Dari duduk rumah terbongkang je hujan-hujan macam ni, ada baiknya duduk-duduk sambil kunyah maruku. Kate Deepavali. Hee peace !


 
Bertelap-telap maruku ibu aku buat. Sape yang nak feeling Deepavali meh la datang rumah aku makan maruku. Hikhik ;)





*Haritu dua-dua tangan aku sakit sampai takleh tido. Alhamdulillah harini  tangan kanan aku yang duk lenjan je scroll mouse rase okay dah tapi tangan kiri pulak berdenyut-denyut kebas jari-jari kemain. Tak paham  -.-'




41 comments:

Encik H said...

err..dah lama x tengok tv singapore and tv indon..happy deepavali..jgn paling kelapa banyak2 sgt..hahaha

Fendy said...

lazatnya maruku....

fandyz said...

wah.. maruku sedapnya.. fresh2 nak order satu..

Chic Na said...

pandainya mak nana buat maruku. pos sini sikit. :)

better pegi cek tgn nana tu. at least tau apa sebabnya kan.

luqman zakaria said...

hehe..memang satu mesia betul..kalau g raye dpt it rayer x?kihkih..

Cik Yatt said...

wah sedapnye maruku.. tak makan pun sempena deepavali ni..haha

PILOT LOVER said...

maruku tu.. terus teringin nak makan muruka gak..haha mmg ngada2 taw naz ni ^_^

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh maruku buat sendiri... seronoknye... OE suka jugak maruku...
OE tak tengok tv pun hari nie sebab tahu semula channel tunjuk pasal tu... hehe... ^^

shiyda said...

alaa , lama tak makan maruku . huu

piko ija said...

nak jugak wey...

✿Lady Ainaa✿ said...

I love maruku soo badly!!! huuuu... sedap kan maruku.. wah, sis pergi beraya, ena tak pergi beraya rumah kawan Indian ena...


nak tnya, entry sis memang di publish dua ye???

NIA SI DRUMSTICK said...

happy deepavali nana..sodap eaaa...

fifie said...

Sila pos ke kelantan sikitttt. Hehe

Nurrul said...

Saya peminat maruku ! ! !
ada stock kat umah kaa ? ?
hantar sini boleh :")

Ctie Anis Nisa said...

maruku..sedapnye....nyum3..

Aien Alien said...

wah...i like muruku. hehe. semalam pergi beraya rumah member keje, dapat makan muruku dapat duit rayo lagi. :D

ayut said...

xacila..nana blh mkn maruku...nk jugakkkkkkkkkkkkkkkkkk....

cik nana said...


Encik H : Tv Singapore byk cite kot. eh mmg tak baling kelapa pun ;p



Fendy : lazattttt ;)



Fandyz : sedappppp. nak oder isi form ;p



cikna : aah ibu kite memang pevret dia maruku. hmmmm tgn ok je cikna. heee mekasihh ;)



luqman : kannn 1 mesia..klu raye pose dpt la duit raye ;p



cikyat : sedapppppppp. rugi tau tak makan. kikiki



naz : hihi biasa lah tekak nmpk yg sedap mesti teringin. hihi



OE : aah sedap maruku buat sendiri. hihi kannn tv pun nak sambut depavali jugak..



shiyda : meh la makan maruku ;)



piko : ape seyyyy. ;p



aina : sedap ena klu rase rencah nye semua tak tawar. hihi. blog ni mmg prob entry mesti jd double. huk



nia : hai niaaa. mesti sodapppp ;)



fifie : baiklahhhh. eh posmen cuti lah. hahaha



nurrul : dijemput datang klu nak maruku. hikhik. xde delivery. kikiki



anis :sedapppppppppppp ;)








shu said...

rajin mak nana :)

TiranaAduka said...

salam...
sedapnya baru semalam gi umah member makan muruku ...hahahahhaha..
Thanks sudi lapangkan masa di teratak tirana aduka..

selamat tahun baru

Cik Nur said...

Bak lah pos sikittt..hihihi :)

ct kektus said...

hepi deepavali. :)


makan maruku sambil tengok tb, peh masyuk. sampai tak sedar kan dah habis sebalang. :D

Jna marcello said...

amboii siap daun kari heheeh ;D

hpy dewali ;)

aku HaniAsyira said...

terasa sgt feeling sbb meriah sgt kat sini

cik nana said...


aien : wahhhh best lah dapat duit raye !



ayut : meh ler kalau nakkkkkkkkk. hahaha



k.shu : aah rajinmacam anaknye. kikiki



TA : kannnnn marukuuuuu tu. ;)



ciknur : posmen cutiiiiii. hikhik



ct : pehhhh betul sangat lah tu. mengunyah memang tak sedar diri. haha



jna : mestilahhhh penyedappppp tu. hehe



hani : kat mane? batu cave? heee

Ezzaty H said...

amboi. sedap pulak nampak maruku tue.

salam kenal. follow sini :')

♥ wawawawa ♥ said...

wahh dah lame gile x mkn maruku taw! heee sedappnye

syakey said...

layan muruku depan tb perghhh mmg terbaik. hihi

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

hye awak! comel nye mak awk buat maruku gituu.klu ely kt india ni deepavali terover ngn mercun.mknn x sgt.hehe

CekbOlat-bOlat said...

cek tak suka maruku . keraihhh(keras) hahaha

Liyaa Mf said...

Ehh, sedappnya Maruku! Untung mak Nana satu Malaysia. Hehehe. Ada lagi tak? Kalau ada mintak kurier sket kat sini boleh? Dpt sebalang jadi laa :P

dhiashahida said...

nak blajar ngn mak nana blh..ida nak bagi kat aci2 yg jadik jiran ida ni....(padahal ida mmg gila maruku..) *_^

SYAH'IZZAT said...

arghh rindu muruku!

Pykaa Pdott said...

amboih raya sakan lepa . hehe nak skit maruku tuh . hehe

Rengga gps said...

Pagi sobat..
Waw nice post..
Yang post sebelum nya juga bagus tapi ini lebih baik dari yang lalu..:)
terus berkarya ya..
Haha..:D
oh ya mampir juga ya ke my blog..:)

Lyaa Suriany said...

ala dah trlmbt ke nk mintak sikit.hehehe

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

aniswany said...

rajinnyeee wat muruku..hihi

ainraus said...

nana! nak maruku! meh la bagi ain. sian ain sengsorang tauuuu. wuwuwuwuw.

Sanji Ngatmi said...

makan maruku ngadap movie ... memang heaven ... hahahaha




shhhh.... jgn bagitau... kita-kita aje

kiera'sakura said...

sangat satu malaysia dik, hahahaha

tangan kebas tue myb sbb letih. ada sindrom tau klu kita terlalu lama dgn lappy dan cara kita duduk atau pegang mouse tak betol yg jadi sebab kebas tue