Tuesday, November 6, 2012

.part time job.


Assalamualaikum..

Dah berapa hari tanpa entry baru adalah amat mendukacitakan ye kawan-kawan. Kesian pulak tengok orang datang baca entry aku yang dah berapa hari lepas tu. Mesti kecewa kan bukak blog aku asik-asik entry konvo tu jee. Haha perasan ada orang kecewa. Tiap-tiap hari hujan jari jemari pun sejuk duduk dalam selimut tak boleh menaip. Kihkihkih. Alasan padahal sejuk-sejuk otak malas nak berpikir. Puii. Eh eh actually aku freelance graphic designer sekarang ni. Edit gambar customer katanya. Tu yang tak sempat hupdet blog tu. Okay tu dalam mimpi je. Hahaha. Cer tengok sebelah kanan ni daisypath anniversary ticker tu, ehem-ehem menghitung hari untuk Tahun ke-5 ! So sekarang busy lah i menghedit sana menghedit sini nak buat somthing untuk tahun ke 5 kami nanti. Aku memang kaki edit-edit sementara tengah semangat ni aku kena buat laju-laju bila tiba hangin tak selera aku bukak photoshop pun rasa nak muntah. Tadi dah tunjuk sikit kat incik beliau. Baru tunjuk sikit dah tacing kecing cing cing dah si dia tu. Hihi


Photoshop on progress. ;)


Ni semua gambar kitorang masa seharian melancong ke Melaka haritu. Nampak tak gambar macam ada phorographer padahal hasil kegigihan incik beliau jalan-jalan bawak tripod. Yuhuuu. Senang kot nak bergambar kenangan tak payah suruh pelancong amik kan gambar. Nampak background cantek, stand tripod setting camera angle semua, puas bergambar masing-masing tak kecik hati dua-dua dapat bergambar. Hehe. Aku memang tak boleh beralah bab-bab bergambar ni mesti nak interprem. Kikiki. Nampak purple tak we ollss? Ini bukan kebetulan, ini memang dirancang. Haku punya keje lah ni sedondon purple. Lalalala ;p




*Okay, nak sambung menghedit. Busyyy. Bye !





47 comments:

PILOT LOVER said...

sis masukkan lah pic tu..cantik je kita tengok...hehehhe baju purple kot..heheh ^_^

Indah Mulya said...

wah.prepare adiah anny la ni? so sweet lah nana ui..bak idea sket! hehe

aku HaniAsyira said...

purple yang cantik.. ruslah edit-mengedit.. nak tgk hasilnya jugak.. =)

Mya Abdullah said...

wah wah wah :)

✿Lady Ainaa✿ said...

ena pun suka sangat edit foto, tapi tak pro kat photoshop la.... wahh cantik tu, post la sis and nanti ajar serba sedikit camne nak edit macam tu boley?? hehehe

Nizam Ijam said...

untung la pandai adobe photoshop :)


saya dah update :) jom check

Shasha Yacob said...

hamboii , nak intterprem jugak ni, haaha

Encik H said...

erkk..ingatkan keje part time dapat gaji..baru nak mintak belanja kepsi..

NIA SI DRUMSTICK said...

alalala..so sweet ne..
nak advance wish neh..happy anniversary..:)
cepat2 kawen tau..

comeliness_zaty said...

wahh..bile nk ditonjolkan muka incik beliau itu bukk..hehe. bestnye pndi edit gune Ps. aja blh? ihiks

Pykaa Pdott said...

ala sweetnye , asal kelabukan gambar tuh sis , pyka nak tengok .

cik nana said...


PL : masukkannn ? ish ish tak boleh lagi syg, ni teaser je konon nye. hikhik. nampak purple pun okay dah tu. hee



indah : heee ondaway ni seprise kononye tapi mcm tak seprise dah. haha. ni lah idea nye indah. amik la amik laa. hihi



hanisyira : purple memang cantekss mmg harus di edit bagi lagi cantekkk ! tunggu berhasil baru boleh tnjuk hasil nye. hehe



mya : wah wah wahhhhh. hehe



ainaa : boleh ena nanti yer bebila free sis tnjuk okay. hik*padahal mmg free memanjang* nak edit photo byk software. banyak yg lagi mudah. cume PS ni lebih cket spesel nye..



nizam : alhamdulillah 4 tahun study mmg pakai mende alah ni. okay, akan di check nanti :)



shasha : hihi wahhhhhh mesti lah ! hee



encik H : haha hamboiiiii nak belanje ajeee. cepat je dia. pape pun tu doa tu. mekasih yeee ;)



nia : alololo terima kasih. insyallah ada jodoh nanti. aminnnnnn ;)



zaty : hihi belum lagi belum lagi ni. belum tiba masanya utk ditonjolkan. hikhik..bolehhhh je dear. nanti ye ada masa lebih kite tunjuk la cara2 pakai PS yang mana mudah.. ;)



pykaa : saje nak seprise kat pykaa. hikhik ;)


CikMai said...

kitorang g melaka dulu takde tripod , terpaksa gilir2 amik gambar...pastu takde la gmbr berdua..sedissss...

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hehe... rancang awal2 nak pakai same.. cute je..
oh lepas nie bolehlah bawak tripod untuk ambil gambar sendiri.. bagus jugak idea tu.. ^^

dhiashahida said...

xsabar nk tgk hasilannya...mesti cntikk...kan.:)

Chic Na said...

nak buat photobook ke nana?

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

rajin meng edit takpe syg, hasilnya lawa :D

Eiqa Almond said...

Isshh ishh..!!
X puas hati sbb gambar tu dikaburkan..
Cepat cepat edit nk tengok :P

cik nana said...


cikmai : ha tu la kann gambar berdua tu penting. klu pegi lebih dr 2 org dpt la mintak tlg org len amik kan gambar, tp klu g berdua je mmg tripod la jd org lain nye. hihi



orkid : hikhik sengaja nak sama. hee. ha sila la bawak tripod senang nak bgambar n puasss pulak. ;)



shda : bersabar, bersabar. hehe. moga2 cantekkk ;)



chicna : hmmm hmmm xtau lagi la chicna. ngeee. edit je dulu ni..



MBW : aah tu la rajin edit tu mmg ye, hasil lawa tu tak pasti lagi. kikiki



eiqa : alalala jgn ler gitewww. kabur2 tu baru seprise. hihi. harap bersabar ;)


Mila Ahmad said...

Nak tengok, nak tengok ,

AHMAD AFIQ said...

menarik. guna kamera apa

syazana amira said...

wah.. dah lima tahun.. semoga kekal hingga akhir hayat :D

inche hlovate said...

wow purple gituu.. nmpk mcm cntik je

cik nana said...


mila : nanti nanti bukan sekarangg ! hihi ;)



afiq : nikon dot dot dot. hikhik ;)



syazana : cepatnya wish. hee terima kasih. insyallah..



inche : hee purple sangat. mcm cantik pun terima kasihhh ;)

Cik Kay Jue said...

wah... ini mesti da pro guna adobephotoshop ni...

ct kektus said...

dah 5 tahun, tahun depan dah boleh makan nasi minyak lah ye. :D

cikeyrah said...

cepatlah masukkan pic tue hee

Btw qira dah follow cik nana :)

are_lin@yu said...

pandai eh edit2...tlg la edit kt ayu sama..hihi

Kathy Tuah said...

bestnya jalan kat melaka :) nanti masukkan picture ni tau..nak tengok ^^

Jna marcello said...

hye nnaaaaaaaaaaaa rindu!!!! hahah

asl pix tu diblurkan???

cik nana said...


ckj : boleh lah sikit2. hee ;)



ct : lambat tu tunggu tahun depan ct. kalau teringin nak makan nasi minyak kena pegi kenduri kawen yang terdekat dulu. hikhik



qira : heee tungguuuuuu. btw tenkiu yee ;)



ayu : hik sikit2 bolehlah. hee bak sini mane tu yg nak edit. hihi



kathy : memang best jalan2 ni. hee nak tengok ke. maluuuuuuuuuu la. hikhik



jna : hai jnaaaaaaaaa! lame tak jumpe ! hahah rinduuu ! haah eh nape pic tu diblurkan yep? kikiki pic tu memalu kucing. hiks.

boni kacak said...

tapi mengapakah gambar itu dikaburkan wahai saudari??hehehe

محمد رازيق said...

wah, berbakat. dah dekat tuh. hehe

ayut said...

rajin kan mengedit..bgus2x..nnt blhla amek upah mengedit gambar.hihihih. :)

IdaShazana said...

Oooooo... malasnya nk edit gambar. Tlg edik akak punya bole tak?

haz said...

wahhh.. mcm best jee tgk gmbr tu.. purple gituu~ hihi

cik nana said...


boni : tahukah saudara bahawasanya itu on progress tak siap lagi haruslah kekaburannnn. hiks ;p



mohd raziq : dah dekat ape yeee. ;p



ayut : hihi boleh je ayut. bak sini gambar ayut tunang haritu. hikhik



ida : bolehhhh je kakkk. bak sini gambar mana nak edit tu ha. hee



haz : wahhhh. hihi purple2 gtu mmg mcm best. kikiki ;p


Cik Yatt said...

share gambar tu nanti..yey!

fifie said...

Untung lah orang pandai edit mengedit. Hehe. Nanti boleh la try buat freelance

aiN NaJwa said...

Blur la yunx pixc tu..xpuas tengok hehehehe..=)

Chic Na said...

nana.. umah cikna dulu kat lorong merbok. ada lagi tak rumah2 kat lorong tu? rumah lama ke rumah baru? teringin sgt nak pegi. nanti nana boleh tolong bawak cikna jalan2 pontian ye. huhu..

Chic Na said...

cikna pun tak sure masa tu cikna kecik2 lagi. kitorg tinggal situ sampai tahun 87 kalo xsilap. mmg address rumah no 12, lorong merbok, jalan parit masjid. dah takde ek?

♥ wawawawa ♥ said...

wahh pepel!

Cik Zaniff said...

sweetnya die...:)

Sanji Ngatmi said...

busy sekali sekala .. muda sekali .. hehe ..

syakey said...

alhamdulillah lima tahun weiii. lama tu. hihi

pewittt photoshop. skill photoshop lama tak d asah. penat main layer kat photoshop T__T

ainraus said...

edit gambar ain please? wink2. ;)

.part time job.


Assalamualaikum..

Dah berapa hari tanpa entry baru adalah amat mendukacitakan ye kawan-kawan. Kesian pulak tengok orang datang baca entry aku yang dah berapa hari lepas tu. Mesti kecewa kan bukak blog aku asik-asik entry konvo tu jee. Haha perasan ada orang kecewa. Tiap-tiap hari hujan jari jemari pun sejuk duduk dalam selimut tak boleh menaip. Kihkihkih. Alasan padahal sejuk-sejuk otak malas nak berpikir. Puii. Eh eh actually aku freelance graphic designer sekarang ni. Edit gambar customer katanya. Tu yang tak sempat hupdet blog tu. Okay tu dalam mimpi je. Hahaha. Cer tengok sebelah kanan ni daisypath anniversary ticker tu, ehem-ehem menghitung hari untuk Tahun ke-5 ! So sekarang busy lah i menghedit sana menghedit sini nak buat somthing untuk tahun ke 5 kami nanti. Aku memang kaki edit-edit sementara tengah semangat ni aku kena buat laju-laju bila tiba hangin tak selera aku bukak photoshop pun rasa nak muntah. Tadi dah tunjuk sikit kat incik beliau. Baru tunjuk sikit dah tacing kecing cing cing dah si dia tu. Hihi


Photoshop on progress. ;)


Ni semua gambar kitorang masa seharian melancong ke Melaka haritu. Nampak tak gambar macam ada phorographer padahal hasil kegigihan incik beliau jalan-jalan bawak tripod. Yuhuuu. Senang kot nak bergambar kenangan tak payah suruh pelancong amik kan gambar. Nampak background cantek, stand tripod setting camera angle semua, puas bergambar masing-masing tak kecik hati dua-dua dapat bergambar. Hehe. Aku memang tak boleh beralah bab-bab bergambar ni mesti nak interprem. Kikiki. Nampak purple tak we ollss? Ini bukan kebetulan, ini memang dirancang. Haku punya keje lah ni sedondon purple. Lalalala ;p




*Okay, nak sambung menghedit. Busyyy. Bye !





47 comments:

PILOT LOVER said...

sis masukkan lah pic tu..cantik je kita tengok...hehehhe baju purple kot..heheh ^_^

Indah Mulya said...

wah.prepare adiah anny la ni? so sweet lah nana ui..bak idea sket! hehe

aku HaniAsyira said...

purple yang cantik.. ruslah edit-mengedit.. nak tgk hasilnya jugak.. =)

Mya Abdullah said...

wah wah wah :)

✿Lady Ainaa✿ said...

ena pun suka sangat edit foto, tapi tak pro kat photoshop la.... wahh cantik tu, post la sis and nanti ajar serba sedikit camne nak edit macam tu boley?? hehehe

Nizam Ijam said...

untung la pandai adobe photoshop :)


saya dah update :) jom check

Shasha Yacob said...

hamboii , nak intterprem jugak ni, haaha

Encik H said...

erkk..ingatkan keje part time dapat gaji..baru nak mintak belanja kepsi..

NIA SI DRUMSTICK said...

alalala..so sweet ne..
nak advance wish neh..happy anniversary..:)
cepat2 kawen tau..

comeliness_zaty said...

wahh..bile nk ditonjolkan muka incik beliau itu bukk..hehe. bestnye pndi edit gune Ps. aja blh? ihiks

Pykaa Pdott said...

ala sweetnye , asal kelabukan gambar tuh sis , pyka nak tengok .

cik nana said...


PL : masukkannn ? ish ish tak boleh lagi syg, ni teaser je konon nye. hikhik. nampak purple pun okay dah tu. hee



indah : heee ondaway ni seprise kononye tapi mcm tak seprise dah. haha. ni lah idea nye indah. amik la amik laa. hihi



hanisyira : purple memang cantekss mmg harus di edit bagi lagi cantekkk ! tunggu berhasil baru boleh tnjuk hasil nye. hehe



mya : wah wah wahhhhh. hehe



ainaa : boleh ena nanti yer bebila free sis tnjuk okay. hik*padahal mmg free memanjang* nak edit photo byk software. banyak yg lagi mudah. cume PS ni lebih cket spesel nye..



nizam : alhamdulillah 4 tahun study mmg pakai mende alah ni. okay, akan di check nanti :)



shasha : hihi wahhhhhh mesti lah ! hee



encik H : haha hamboiiiii nak belanje ajeee. cepat je dia. pape pun tu doa tu. mekasih yeee ;)



nia : alololo terima kasih. insyallah ada jodoh nanti. aminnnnnn ;)



zaty : hihi belum lagi belum lagi ni. belum tiba masanya utk ditonjolkan. hikhik..bolehhhh je dear. nanti ye ada masa lebih kite tunjuk la cara2 pakai PS yang mana mudah.. ;)



pykaa : saje nak seprise kat pykaa. hikhik ;)


CikMai said...

kitorang g melaka dulu takde tripod , terpaksa gilir2 amik gambar...pastu takde la gmbr berdua..sedissss...

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hehe... rancang awal2 nak pakai same.. cute je..
oh lepas nie bolehlah bawak tripod untuk ambil gambar sendiri.. bagus jugak idea tu.. ^^

dhiashahida said...

xsabar nk tgk hasilannya...mesti cntikk...kan.:)

Chic Na said...

nak buat photobook ke nana?

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

rajin meng edit takpe syg, hasilnya lawa :D

Eiqa Almond said...

Isshh ishh..!!
X puas hati sbb gambar tu dikaburkan..
Cepat cepat edit nk tengok :P

cik nana said...


cikmai : ha tu la kann gambar berdua tu penting. klu pegi lebih dr 2 org dpt la mintak tlg org len amik kan gambar, tp klu g berdua je mmg tripod la jd org lain nye. hihi



orkid : hikhik sengaja nak sama. hee. ha sila la bawak tripod senang nak bgambar n puasss pulak. ;)



shda : bersabar, bersabar. hehe. moga2 cantekkk ;)



chicna : hmmm hmmm xtau lagi la chicna. ngeee. edit je dulu ni..



MBW : aah tu la rajin edit tu mmg ye, hasil lawa tu tak pasti lagi. kikiki



eiqa : alalala jgn ler gitewww. kabur2 tu baru seprise. hihi. harap bersabar ;)


Mila Ahmad said...

Nak tengok, nak tengok ,

AHMAD AFIQ said...

menarik. guna kamera apa

syazana amira said...

wah.. dah lima tahun.. semoga kekal hingga akhir hayat :D

inche hlovate said...

wow purple gituu.. nmpk mcm cntik je

cik nana said...


mila : nanti nanti bukan sekarangg ! hihi ;)



afiq : nikon dot dot dot. hikhik ;)



syazana : cepatnya wish. hee terima kasih. insyallah..



inche : hee purple sangat. mcm cantik pun terima kasihhh ;)

Cik Kay Jue said...

wah... ini mesti da pro guna adobephotoshop ni...

ct kektus said...

dah 5 tahun, tahun depan dah boleh makan nasi minyak lah ye. :D

cikeyrah said...

cepatlah masukkan pic tue hee

Btw qira dah follow cik nana :)

are_lin@yu said...

pandai eh edit2...tlg la edit kt ayu sama..hihi

Kathy Tuah said...

bestnya jalan kat melaka :) nanti masukkan picture ni tau..nak tengok ^^

Jna marcello said...

hye nnaaaaaaaaaaaa rindu!!!! hahah

asl pix tu diblurkan???

cik nana said...


ckj : boleh lah sikit2. hee ;)



ct : lambat tu tunggu tahun depan ct. kalau teringin nak makan nasi minyak kena pegi kenduri kawen yang terdekat dulu. hikhik



qira : heee tungguuuuuu. btw tenkiu yee ;)



ayu : hik sikit2 bolehlah. hee bak sini mane tu yg nak edit. hihi



kathy : memang best jalan2 ni. hee nak tengok ke. maluuuuuuuuuu la. hikhik



jna : hai jnaaaaaaaaa! lame tak jumpe ! hahah rinduuu ! haah eh nape pic tu diblurkan yep? kikiki pic tu memalu kucing. hiks.

boni kacak said...

tapi mengapakah gambar itu dikaburkan wahai saudari??hehehe

محمد رازيق said...

wah, berbakat. dah dekat tuh. hehe

ayut said...

rajin kan mengedit..bgus2x..nnt blhla amek upah mengedit gambar.hihihih. :)

IdaShazana said...

Oooooo... malasnya nk edit gambar. Tlg edik akak punya bole tak?

haz said...

wahhh.. mcm best jee tgk gmbr tu.. purple gituu~ hihi

cik nana said...


boni : tahukah saudara bahawasanya itu on progress tak siap lagi haruslah kekaburannnn. hiks ;p



mohd raziq : dah dekat ape yeee. ;p



ayut : hihi boleh je ayut. bak sini gambar ayut tunang haritu. hikhik



ida : bolehhhh je kakkk. bak sini gambar mana nak edit tu ha. hee



haz : wahhhh. hihi purple2 gtu mmg mcm best. kikiki ;p


Cik Yatt said...

share gambar tu nanti..yey!

fifie said...

Untung lah orang pandai edit mengedit. Hehe. Nanti boleh la try buat freelance

aiN NaJwa said...

Blur la yunx pixc tu..xpuas tengok hehehehe..=)

Chic Na said...

nana.. umah cikna dulu kat lorong merbok. ada lagi tak rumah2 kat lorong tu? rumah lama ke rumah baru? teringin sgt nak pegi. nanti nana boleh tolong bawak cikna jalan2 pontian ye. huhu..

Chic Na said...

cikna pun tak sure masa tu cikna kecik2 lagi. kitorg tinggal situ sampai tahun 87 kalo xsilap. mmg address rumah no 12, lorong merbok, jalan parit masjid. dah takde ek?

♥ wawawawa ♥ said...

wahh pepel!

Cik Zaniff said...

sweetnya die...:)

Sanji Ngatmi said...

busy sekali sekala .. muda sekali .. hehe ..

syakey said...

alhamdulillah lima tahun weiii. lama tu. hihi

pewittt photoshop. skill photoshop lama tak d asah. penat main layer kat photoshop T__T

ainraus said...

edit gambar ain please? wink2. ;)