Thursday, November 1, 2012

.pos laju.


Assalamualaikum..

Harini pagi-pagi macam dah ready bangun awal semua tunggu pos laju. Kalau takde pos laju datang memang tak laju aku keluar bilik tu. Haha kejiii. Sebab apa? Sebab semalam 31hb gambar official konvo di pos. So pagi tadi mmg macam eksaited semalam awal-awal dah bagitau incik beliau, esok gambar konvo sampai. Apelagi terus beliau pesan gambar sampai bagi dia tengok dulu sebelum post kat blog. Hikhik iye laaa iyee laaaa. So beliau dah tengok gambar nye, aku dah boleh post kat blog. Hee~

Sampai je pakcik pos laju naik van, hon hon depan rumah aku panggil-panggil ilyana ada tak, ilyana ada tak... Berlari-lari tak sabar aku keluar rumah. Sambil aku bukak pintu pagar sambil tu dia cakap, "gambar ape ni, gambar kawen ke?" Cepat-cepat aku jawab, "eh taklah pakcik gambar konvoo laaaa." Padahal kat sampul tu sebesar-besar tulisan tulis 'Gambar Konvokesyen Graduan'. Saje le tu ngusik aku. -.-'. Sambil aku tulis nama, ic, sain semua sempat lagi pakcik tu menanya. "Amik diploma ke ijazah ?" Aku jawab ringkas,"Ijazah". Lepastu dia tanya lagi, "amik kos ape?" Emm emm aku susun ayat bagi jawapan seringkas mungkin tapi senang paham, "aaaa landskap arkitek." Ohh jawab pakcik tu "nanti bolehlah buat untuk rumah pakcik." "Ehhh takkan lah tak boleh." Aku berseloroh. Haha. Eh eh tak habis lagi, pakcik tu tanya lagi, "dapat pointer berapa?" Okay, sampai ke pointer dia tanya, aku jawab seikhlas hati, "Alhamdulillah okay." Heeee sambil sengih. Pakcik tu jawab, "wahhhh senanglah nanti pinjaman free lah tu tak payah bayar." Aku sengeh-sengeh sambil jawab, "haah untunglah pakcik, tak payah bayar." Haha. Eh eh tak habis lagi dia tanya lagi "lepasni taknak sambng belajar lagi? ke dah kerja?" Ehhhh sentap lah pakcik ni aku tak kerja lagi lahhh. Terus dihulur gambar, aku capai cakap okay terima kasih bye pakcik terus masuk rumah. Haaaa. Nampak tak perbualan macam lama gila padahal sekejap jeeee. Takkan lah aku tulis nama, ic dengan sain sampai 10 minit. Tapi soalan pakcik ni kemain ringkas, padat dan sentappp. Hahaha.



Muka eksaited kemahen, senyum melebar, sengeh-sengeh sampai tegang urat mulut aku sebab nak pastikan gambar berseri-seri. Hahaha gitewww. Memang senyum seindah suria aku bagi tanda hormat kepada Tan Sri. Hehe terima kasih Tan Sri ^^



 
*Harini mood konvo kembali active. Haha. Gambar official konvo dah sampai tambah lagi dengan baru dapat tengok gambar photoshoot pre-konvo dari photographer kawan aku. Ohhh mari feeling konvo lagi. hehe ;)*





27 comments:

Fendy said...

bestnya dah konvo....

Jna marcello said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kelasssssssssssss !!! hehe CUTE nye awk nampak kecik molek jee hihihih

Chic Na said...

peramah pulak p.cik posmen tu. huhu.. bestnya ada gambar konvo. kita takde sbb tak pergi konvo. hukkk..

Lady said...

seronoknye dah konvo :) tahniah

cik nana said...


fendy : best sangat tauuuu. wink wink


jna : kelassssssssssss ko jah ! hahaha. haip haip tu pendekkk lah si tinggi lampai. =.=


chicna : kannn. sangat.alaaaa ruginye dear. takpe takde rezeki nak wat camne.


lady : yeayyyy seronok sangattttt.. ;)

tia sayangdia said...

wah seronok dah konvo :D

fifie said...

Nampak tak muka eksaited orang dapat scroll. Arghh tak sabar. Huhu. Anyway a big congratulations to you sayang. Goodluck in the future undertaking.

✿Lady Ainaa✿ said...

wahh bestnyaaa ada gambar konvo.. ena dlu ada gmbar cenggini masa mrsm je.. mase nak tmat sekolah..hahahaa... btw, amboi pakcik tu, beriya2 tanya.. ahakx

Sue PeLik said...

Tahniah! konvo :)

Pykaa Pdott said...

banyak plak tanya orang tua tuh eh . hehe . apa pon cute sangat la sis :)

ct kektus said...

senyum lebar tanda kejayaan tuu. tahniah2 ! :D


pakcik tu saje nak beramah mesra.

Indah Mulya said...

comelnye gambo konvo nana! wuwuw..lagi jeles ni! hehe..ni frame pastu gantung dlm bilik ha..mcm lec indah ckp, wat copy bny2..gantung smua tmpt..gamba tu bukti kjyaan afte bape thn stdy wohhh..hehe

Lyaa Suriany said...

hoho
semangat...

gmbr konvo kite tak bergantung lagi
pdahal dh setahun konvo

Yana Kama said...

cepatnye gambar grad nana sampai..adik kak yana yang grad seminggu awal dari Nana pon tak sampai lagi gambar..rindu sungguh jubah convo itu..hidup utm!!eh tiba-tiba plak kan hehe

aniswany said...

ceyy..comel kemain,eksaited..hihi
anis nya pic konvo abah ckp muka sombong..haha hampeh tol :D

NIA SI DRUMSTICK said...

nanti leh tlg wat rumah nia plak..eheheh..

nanti nia tlg wat library kat umah nana..hehe

nadzirah sofia said...

congrats sis :)

teha said...

omei laa awk.. ;)

jann sinuja said...

ohoiii awk!! jeles nye tgk gmbo awk sengih gitu..hahaha weh gmbo aq xsmpai lg pe cer lak neh..grrr~~untongla sempat sengih..haha nebes nye tggu gmbo..hahaha

cik nana said...

tia : seronok sangat-sangat-sangat :)


fifie : mmg eksaited sgt tu fie.hihi owh tak sabar tunggu turn fie tak lama lg kann. btw tengs fiee ;)


ainaa : ena, nanti ena convo ada la gmbr cenggini jugak. eh gambar ms skolah dulu mesti lagi comel kan ena? hihi


sue : terima kasih !


pyka : kannnn. eh eh cute sangatt ? kikiki :p


ct : alhamdulillah kalau boleh lebar lagi nak senyum lebar lebar lagiii. haha


indah : hihi indah indah ini ilusi gambar je syg. kalau pandang lama comel nye hilang dah. haha. bg yg 1 ni gantung dulu baru leh wat copy banyak2 gantung kat bilik. puas hatiii kannnnnn ;)


lyaa : yeayyy semangat ! lyaa sebab tu gambar baru dpt kena gantung terus, klu tak memang tak gantung2 lah jwb nye..


kak yana : haah tu lah kak 2 minggu pas konvo terus dapat..utm mmg ohsem gambar cepat dapat. yeayyy hidup utm. hihi yeayy kite pun da masuk geng alumni jugak ^^


anis : yeayyy mmg eksaited. hikhik. eh anis lupe nak senyum eh jadi muka sombong. hihi. takpe la syg anis dah x senyum pun dah cantekk !


nia : hihi bolehhh nia ;) yeayy nia tlg wat library dgn buku2 skali ea. hehe


nadzirah : tengs dear ;)


teha : eh eh eh hikhik. maceh ;)


jann : oh mannnn tak sampai lagi gambo ko ? aku mmg awl umah sebelah utm. lupe letewww. haha. eh yg gambo lagi 1 tu tgh jalan nak turun tu sumpah lawak. hahaha
tak sabar tunggu gambo ko jugak !

Jna marcello said...

Ni asl xtdo lagi ni?
Tarikh : 3nov2012
Masa : 2.45pagi

faiq said...

hehehe..tahniah2...nnt bersedia alam pekerjaan lak

Ayie Abas said...

alaa..laa...laa sweet nya senyum masa ambil ijazah tu....ahaks :)

ainraus said...

gambar ain atas stage tak nampak muka. rasa cam nak saman je utem. hishhh. :(

kiera'sakura said...

senyum dia sindah suria sungguh!! hahahahaha

betol dik kalau ambik menda alah tue kena senyum betol2 sbb nt gmbr tak elok bkn potogrpher nak ambik byk kali pun kan huuuu

ayut said...

senyum lebar gitu... ^_____________^
adehhhh..best yela..nk nek pentas lg la gini...huhuhu

Shasha Yacob said...

tahniah lah dia konvo. seyum lebar nampak. hihi

.pos laju.


Assalamualaikum..

Harini pagi-pagi macam dah ready bangun awal semua tunggu pos laju. Kalau takde pos laju datang memang tak laju aku keluar bilik tu. Haha kejiii. Sebab apa? Sebab semalam 31hb gambar official konvo di pos. So pagi tadi mmg macam eksaited semalam awal-awal dah bagitau incik beliau, esok gambar konvo sampai. Apelagi terus beliau pesan gambar sampai bagi dia tengok dulu sebelum post kat blog. Hikhik iye laaa iyee laaaa. So beliau dah tengok gambar nye, aku dah boleh post kat blog. Hee~

Sampai je pakcik pos laju naik van, hon hon depan rumah aku panggil-panggil ilyana ada tak, ilyana ada tak... Berlari-lari tak sabar aku keluar rumah. Sambil aku bukak pintu pagar sambil tu dia cakap, "gambar ape ni, gambar kawen ke?" Cepat-cepat aku jawab, "eh taklah pakcik gambar konvoo laaaa." Padahal kat sampul tu sebesar-besar tulisan tulis 'Gambar Konvokesyen Graduan'. Saje le tu ngusik aku. -.-'. Sambil aku tulis nama, ic, sain semua sempat lagi pakcik tu menanya. "Amik diploma ke ijazah ?" Aku jawab ringkas,"Ijazah". Lepastu dia tanya lagi, "amik kos ape?" Emm emm aku susun ayat bagi jawapan seringkas mungkin tapi senang paham, "aaaa landskap arkitek." Ohh jawab pakcik tu "nanti bolehlah buat untuk rumah pakcik." "Ehhh takkan lah tak boleh." Aku berseloroh. Haha. Eh eh tak habis lagi, pakcik tu tanya lagi, "dapat pointer berapa?" Okay, sampai ke pointer dia tanya, aku jawab seikhlas hati, "Alhamdulillah okay." Heeee sambil sengih. Pakcik tu jawab, "wahhhh senanglah nanti pinjaman free lah tu tak payah bayar." Aku sengeh-sengeh sambil jawab, "haah untunglah pakcik, tak payah bayar." Haha. Eh eh tak habis lagi dia tanya lagi "lepasni taknak sambng belajar lagi? ke dah kerja?" Ehhhh sentap lah pakcik ni aku tak kerja lagi lahhh. Terus dihulur gambar, aku capai cakap okay terima kasih bye pakcik terus masuk rumah. Haaaa. Nampak tak perbualan macam lama gila padahal sekejap jeeee. Takkan lah aku tulis nama, ic dengan sain sampai 10 minit. Tapi soalan pakcik ni kemain ringkas, padat dan sentappp. Hahaha.



Muka eksaited kemahen, senyum melebar, sengeh-sengeh sampai tegang urat mulut aku sebab nak pastikan gambar berseri-seri. Hahaha gitewww. Memang senyum seindah suria aku bagi tanda hormat kepada Tan Sri. Hehe terima kasih Tan Sri ^^



 
*Harini mood konvo kembali active. Haha. Gambar official konvo dah sampai tambah lagi dengan baru dapat tengok gambar photoshoot pre-konvo dari photographer kawan aku. Ohhh mari feeling konvo lagi. hehe ;)*





27 comments:

Fendy said...

bestnya dah konvo....

Jna marcello said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kelasssssssssssss !!! hehe CUTE nye awk nampak kecik molek jee hihihih

Chic Na said...

peramah pulak p.cik posmen tu. huhu.. bestnya ada gambar konvo. kita takde sbb tak pergi konvo. hukkk..

Lady said...

seronoknye dah konvo :) tahniah

cik nana said...


fendy : best sangat tauuuu. wink wink


jna : kelassssssssssss ko jah ! hahaha. haip haip tu pendekkk lah si tinggi lampai. =.=


chicna : kannn. sangat.alaaaa ruginye dear. takpe takde rezeki nak wat camne.


lady : yeayyyy seronok sangattttt.. ;)

tia sayangdia said...

wah seronok dah konvo :D

fifie said...

Nampak tak muka eksaited orang dapat scroll. Arghh tak sabar. Huhu. Anyway a big congratulations to you sayang. Goodluck in the future undertaking.

✿Lady Ainaa✿ said...

wahh bestnyaaa ada gambar konvo.. ena dlu ada gmbar cenggini masa mrsm je.. mase nak tmat sekolah..hahahaa... btw, amboi pakcik tu, beriya2 tanya.. ahakx

Sue PeLik said...

Tahniah! konvo :)

Pykaa Pdott said...

banyak plak tanya orang tua tuh eh . hehe . apa pon cute sangat la sis :)

ct kektus said...

senyum lebar tanda kejayaan tuu. tahniah2 ! :D


pakcik tu saje nak beramah mesra.

Indah Mulya said...

comelnye gambo konvo nana! wuwuw..lagi jeles ni! hehe..ni frame pastu gantung dlm bilik ha..mcm lec indah ckp, wat copy bny2..gantung smua tmpt..gamba tu bukti kjyaan afte bape thn stdy wohhh..hehe

Lyaa Suriany said...

hoho
semangat...

gmbr konvo kite tak bergantung lagi
pdahal dh setahun konvo

Yana Kama said...

cepatnye gambar grad nana sampai..adik kak yana yang grad seminggu awal dari Nana pon tak sampai lagi gambar..rindu sungguh jubah convo itu..hidup utm!!eh tiba-tiba plak kan hehe

aniswany said...

ceyy..comel kemain,eksaited..hihi
anis nya pic konvo abah ckp muka sombong..haha hampeh tol :D

NIA SI DRUMSTICK said...

nanti leh tlg wat rumah nia plak..eheheh..

nanti nia tlg wat library kat umah nana..hehe

nadzirah sofia said...

congrats sis :)

teha said...

omei laa awk.. ;)

jann sinuja said...

ohoiii awk!! jeles nye tgk gmbo awk sengih gitu..hahaha weh gmbo aq xsmpai lg pe cer lak neh..grrr~~untongla sempat sengih..haha nebes nye tggu gmbo..hahaha

cik nana said...

tia : seronok sangat-sangat-sangat :)


fifie : mmg eksaited sgt tu fie.hihi owh tak sabar tunggu turn fie tak lama lg kann. btw tengs fiee ;)


ainaa : ena, nanti ena convo ada la gmbr cenggini jugak. eh gambar ms skolah dulu mesti lagi comel kan ena? hihi


sue : terima kasih !


pyka : kannnn. eh eh cute sangatt ? kikiki :p


ct : alhamdulillah kalau boleh lebar lagi nak senyum lebar lebar lagiii. haha


indah : hihi indah indah ini ilusi gambar je syg. kalau pandang lama comel nye hilang dah. haha. bg yg 1 ni gantung dulu baru leh wat copy banyak2 gantung kat bilik. puas hatiii kannnnnn ;)


lyaa : yeayyy semangat ! lyaa sebab tu gambar baru dpt kena gantung terus, klu tak memang tak gantung2 lah jwb nye..


kak yana : haah tu lah kak 2 minggu pas konvo terus dapat..utm mmg ohsem gambar cepat dapat. yeayyy hidup utm. hihi yeayy kite pun da masuk geng alumni jugak ^^


anis : yeayyy mmg eksaited. hikhik. eh anis lupe nak senyum eh jadi muka sombong. hihi. takpe la syg anis dah x senyum pun dah cantekk !


nia : hihi bolehhh nia ;) yeayy nia tlg wat library dgn buku2 skali ea. hehe


nadzirah : tengs dear ;)


teha : eh eh eh hikhik. maceh ;)


jann : oh mannnn tak sampai lagi gambo ko ? aku mmg awl umah sebelah utm. lupe letewww. haha. eh yg gambo lagi 1 tu tgh jalan nak turun tu sumpah lawak. hahaha
tak sabar tunggu gambo ko jugak !

Jna marcello said...

Ni asl xtdo lagi ni?
Tarikh : 3nov2012
Masa : 2.45pagi

faiq said...

hehehe..tahniah2...nnt bersedia alam pekerjaan lak

Ayie Abas said...

alaa..laa...laa sweet nya senyum masa ambil ijazah tu....ahaks :)

ainraus said...

gambar ain atas stage tak nampak muka. rasa cam nak saman je utem. hishhh. :(

kiera'sakura said...

senyum dia sindah suria sungguh!! hahahahaha

betol dik kalau ambik menda alah tue kena senyum betol2 sbb nt gmbr tak elok bkn potogrpher nak ambik byk kali pun kan huuuu

ayut said...

senyum lebar gitu... ^_____________^
adehhhh..best yela..nk nek pentas lg la gini...huhuhu

Shasha Yacob said...

tahniah lah dia konvo. seyum lebar nampak. hihi