Sunday, November 25, 2012

.Teaser : Hari Bahagia.

 
Assalamualaikum..


Alhamdulillah buat masa ni apa yang dirancang bejalan dengan lancar. Hari demi hari semakin tak sabar pulak rasa hati ni. Hari ni buat sikit, esok buat sikit lagi, esok nye buat sikit lagi, dan hari ni dah banyak yang siap segala yang dirancang. Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya. Hari ni berjaya DIY Hand Bouquet untuk 'Hari Bahagia' nanti. Aku kalau tengah time mood membuak-buak eksaited kemain, pagi celik mata je terus capai crepe paper duduk diam-diam buat pun diam-diam teruslah hari ni jugak siap. First time ni cuba buat dan hasilnya aku sukaaaaaa sangat ! :) Hari Bahagia ape, di mana, untuk ape, dengan siapa tu jangan ditanya dulu sebab nanti dah beres semua mestilah aku share 'Hari Bahagia' tu nanti. Definisi Hari Bahagia bagi aku tu banyakkk. Dapat makan sedap Hari Bahagia, Dapat shoping pun Hari Bahagia, dapat window shoping je pun dah Hari Bahagia sangat dah. Hikhik. Eh eh aku macam banyak je kan benda janji nak share, nanti dah sampai masanya aku cite lah. Hikhik. Incik Beliau lah ni tak sabar-sabar psyko-psyko aku suruh teaser kat blog dan untuk tidak menghampakan beliau yela aku teaser sikit ni ha. Suke leteww.  ;p Bukan sipi-sipi lagi ni seketol terus aku tunjuk Hand Bouquet aku fresh fresh baru keluar dari oven ni. Heeee.


Cantik tak cantik tak Crepe Paper Hand Bouquet DIY aku ?



*Shawl ala-ala FL aku dah dapat dah. Warna gold uollss ! Matching pulak dengan Hand Bouquet DIY aku ni ;)



31 comments:

wahida idris said...

haaaaaa ! cik nana nak tunang da eaa?

✿A I N A A✿ said...

wah wah, apakah hari bahagia di katakan itu?? hikhik.. btw cantik sangat sis.. pandai sis buat

cik wanie Lovela (CWL) said...

cantinya bunga

Chic Na said...

hari bahagia ape ni nana? saspen je nih. hehe.. ape2 pun jgn lupa jemput. :)

cantik hand bouquet tu nana. tangan nana mmg berseni.

ct kektus said...

cantekk ! dua2 kaler tu kena. :)


eheem, nak tunang dah ea.. :)

Pykaa Pdott said...

cantik la sis . sis dah nak tunang ka ? untung la :)

fifie said...

Fie rasa nie hari bahagia untuk opening on9 shop sendiri. Ke tak. Huahua.

Noor Cahayaaa said...

waaa lawanye bole bukak kedai ni:)

Mishter Izwän said...

first time here. feel free visit me back :) salam perkenalan

haz said...

cantik gilaaaaa! suka ngn combination warna tuuu! <3

CikMai said...

bestnya kalau ada tangan menjadi mcm ni....

CikMai said...

hehe awak,awak terlupa tinggalkan link dalam entry tu untuk amik no bertuah ,hehe :B

kiera'sakura said...

haaaa haaaa hari bahagia ape tue baek cite cepat. hihihihi.. rajin sungguh la awk nie dok buat DIY segala sama mcm pangai adik ipar akak sorang tue

shu said...

wewittt! nk tempah boleh?

cik nana said...


wahida : ehemmmmm. ;p



ainaa : apekah apekah cer teka. hikhik. mekasih ena :)



wanie : terima kasih..



cikna : haaa mmg saspen ni tuan punye bdn pun saspen. hahaha. jemput dtg besday kite nanti. hikhik. btw tengs cikna ^^



ct : kannn x plan pun wane ni skali buat terus mcm masuk pulak. hikhik. ehemmmmmmm. ;p



pyka : dah bertunang dah pun syg. eh, hikhik



fifie : Ekekeke. iye ke tak fie ? hahaha



noor : terima kasih, in sya Allah ;)



izwan : tengs. akn di balas nanti ;)



haz : mekasihhh. kannnn masuk pulak wane nye. hikhik



mai : boleh je kena cuba klu tak, taktau.. ;)



kak kiera : ha ape diaaaa. cuba teka. hahaha. mmg suka diy rajin tu kadang2 je. hehe. kem slm adek ipar akk tu yg suke diy gak. hee



k.shu : bolehhhhhhhhhhhhh. mahu ? hikhik utk k.shu tunang nanti ;)

ayut said...

sama la kite pnye HB..hahaha..tp kite putih jer..tak cantik mcm kamu! :p ehem2x..kat sini excited jgk!!hahaha

comeliness_zaty said...

Hari Bahagia memulakan kerjaya baru ke? heheh..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

awak,,cantiknyeeee nmpak real wlaupon pkai crepe paper,,boleh oder ni,heheh

Jna marcello said...

wahh selamat pengantin baru *tbe2 hihihi
Na nak wish in advance jee kikiki

CANTIKKKK bunga ituu Nana ;)

cik nana said...


ayut : kite punya kemain kannnn. kuning gold gitu. haha sila saspen dan eksaited ye. hee



zaty : Hari-hari bahagia ni sebenarnye. haha nak kire cane ek..ekekeke



shahfeza : tenkiu awakk. boleh kalau nak oder ape salahnya tapi kena tunggu bukak kedai dulu.hikhik ;)



jna : Slmt Pengantin Baru jugak Naaaa. hahaha ni baru aci..mekasih na :)






-meeSUPERGIRL- said...

wah cantiknyeee !! bunga mcm neh lbih bagus dr bnga plastik yg lain ..kan?

ku-cit said...

bgsnya pandai buat...dpt byk berjimat dah ni...

NIA SI DRUMSTICK said...

hepppp!!!lain macemm je ne..nia mcm dpt hidu je bau2 org nak tunang ni..wiwittt!!

aniswany said...

wahhh hari bahagia gitu..untung laaa tangan kretip..kita ni tgn melingkup jek..wat bunga jd robot kot..hukhuk

PILOT LOVER said...

wauu cantik nyer :) kreatif lah sis ni :)

Miss Zahirah said...

cantik la hand bouquet tu.. terpegun kjap..

Lyaa Suriany said...

waaaaaa cantik la nana

syakey said...

ooo ni hasil dia. lawaaaaaaa weiii. lawa sangatt. mmg tangan berbakat sungguh!

aku HaniAsyira said...

hari bahagia dan hari berbahagia.. eh2

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

sangat cantik... ^^

Cik Kay Jue said...

cantik....!

.Teaser : Hari Bahagia.

 
Assalamualaikum..


Alhamdulillah buat masa ni apa yang dirancang bejalan dengan lancar. Hari demi hari semakin tak sabar pulak rasa hati ni. Hari ni buat sikit, esok buat sikit lagi, esok nye buat sikit lagi, dan hari ni dah banyak yang siap segala yang dirancang. Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya. Hari ni berjaya DIY Hand Bouquet untuk 'Hari Bahagia' nanti. Aku kalau tengah time mood membuak-buak eksaited kemain, pagi celik mata je terus capai crepe paper duduk diam-diam buat pun diam-diam teruslah hari ni jugak siap. First time ni cuba buat dan hasilnya aku sukaaaaaa sangat ! :) Hari Bahagia ape, di mana, untuk ape, dengan siapa tu jangan ditanya dulu sebab nanti dah beres semua mestilah aku share 'Hari Bahagia' tu nanti. Definisi Hari Bahagia bagi aku tu banyakkk. Dapat makan sedap Hari Bahagia, Dapat shoping pun Hari Bahagia, dapat window shoping je pun dah Hari Bahagia sangat dah. Hikhik. Eh eh aku macam banyak je kan benda janji nak share, nanti dah sampai masanya aku cite lah. Hikhik. Incik Beliau lah ni tak sabar-sabar psyko-psyko aku suruh teaser kat blog dan untuk tidak menghampakan beliau yela aku teaser sikit ni ha. Suke leteww.  ;p Bukan sipi-sipi lagi ni seketol terus aku tunjuk Hand Bouquet aku fresh fresh baru keluar dari oven ni. Heeee.


Cantik tak cantik tak Crepe Paper Hand Bouquet DIY aku ?



*Shawl ala-ala FL aku dah dapat dah. Warna gold uollss ! Matching pulak dengan Hand Bouquet DIY aku ni ;)



31 comments:

wahida idris said...

haaaaaa ! cik nana nak tunang da eaa?

✿A I N A A✿ said...

wah wah, apakah hari bahagia di katakan itu?? hikhik.. btw cantik sangat sis.. pandai sis buat

cik wanie Lovela (CWL) said...

cantinya bunga

Chic Na said...

hari bahagia ape ni nana? saspen je nih. hehe.. ape2 pun jgn lupa jemput. :)

cantik hand bouquet tu nana. tangan nana mmg berseni.

ct kektus said...

cantekk ! dua2 kaler tu kena. :)


eheem, nak tunang dah ea.. :)

Pykaa Pdott said...

cantik la sis . sis dah nak tunang ka ? untung la :)

fifie said...

Fie rasa nie hari bahagia untuk opening on9 shop sendiri. Ke tak. Huahua.

Noor Cahayaaa said...

waaa lawanye bole bukak kedai ni:)

Mishter Izwän said...

first time here. feel free visit me back :) salam perkenalan

haz said...

cantik gilaaaaa! suka ngn combination warna tuuu! <3

CikMai said...

bestnya kalau ada tangan menjadi mcm ni....

CikMai said...

hehe awak,awak terlupa tinggalkan link dalam entry tu untuk amik no bertuah ,hehe :B

kiera'sakura said...

haaaa haaaa hari bahagia ape tue baek cite cepat. hihihihi.. rajin sungguh la awk nie dok buat DIY segala sama mcm pangai adik ipar akak sorang tue

shu said...

wewittt! nk tempah boleh?

cik nana said...


wahida : ehemmmmm. ;p



ainaa : apekah apekah cer teka. hikhik. mekasih ena :)



wanie : terima kasih..



cikna : haaa mmg saspen ni tuan punye bdn pun saspen. hahaha. jemput dtg besday kite nanti. hikhik. btw tengs cikna ^^



ct : kannn x plan pun wane ni skali buat terus mcm masuk pulak. hikhik. ehemmmmmmm. ;p



pyka : dah bertunang dah pun syg. eh, hikhik



fifie : Ekekeke. iye ke tak fie ? hahaha



noor : terima kasih, in sya Allah ;)



izwan : tengs. akn di balas nanti ;)



haz : mekasihhh. kannnn masuk pulak wane nye. hikhik



mai : boleh je kena cuba klu tak, taktau.. ;)



kak kiera : ha ape diaaaa. cuba teka. hahaha. mmg suka diy rajin tu kadang2 je. hehe. kem slm adek ipar akk tu yg suke diy gak. hee



k.shu : bolehhhhhhhhhhhhh. mahu ? hikhik utk k.shu tunang nanti ;)

ayut said...

sama la kite pnye HB..hahaha..tp kite putih jer..tak cantik mcm kamu! :p ehem2x..kat sini excited jgk!!hahaha

comeliness_zaty said...

Hari Bahagia memulakan kerjaya baru ke? heheh..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

awak,,cantiknyeeee nmpak real wlaupon pkai crepe paper,,boleh oder ni,heheh

Jna marcello said...

wahh selamat pengantin baru *tbe2 hihihi
Na nak wish in advance jee kikiki

CANTIKKKK bunga ituu Nana ;)

cik nana said...


ayut : kite punya kemain kannnn. kuning gold gitu. haha sila saspen dan eksaited ye. hee



zaty : Hari-hari bahagia ni sebenarnye. haha nak kire cane ek..ekekeke



shahfeza : tenkiu awakk. boleh kalau nak oder ape salahnya tapi kena tunggu bukak kedai dulu.hikhik ;)



jna : Slmt Pengantin Baru jugak Naaaa. hahaha ni baru aci..mekasih na :)






-meeSUPERGIRL- said...

wah cantiknyeee !! bunga mcm neh lbih bagus dr bnga plastik yg lain ..kan?

ku-cit said...

bgsnya pandai buat...dpt byk berjimat dah ni...

NIA SI DRUMSTICK said...

hepppp!!!lain macemm je ne..nia mcm dpt hidu je bau2 org nak tunang ni..wiwittt!!

aniswany said...

wahhh hari bahagia gitu..untung laaa tangan kretip..kita ni tgn melingkup jek..wat bunga jd robot kot..hukhuk

PILOT LOVER said...

wauu cantik nyer :) kreatif lah sis ni :)

Miss Zahirah said...

cantik la hand bouquet tu.. terpegun kjap..

Lyaa Suriany said...

waaaaaa cantik la nana

syakey said...

ooo ni hasil dia. lawaaaaaaa weiii. lawa sangatt. mmg tangan berbakat sungguh!

aku HaniAsyira said...

hari bahagia dan hari berbahagia.. eh2

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

sangat cantik... ^^

Cik Kay Jue said...

cantik....!