Monday, December 17, 2012

.Mengidam Hello Kitty.

 
Assalamualaikum..


Haishh sekarang ni aku tengah mengidam kalah orang mengandung anak sulung. Hahaha. Lagi-lagi lah aku dah nak menyambut Hari Tua tak lama lagi ni macam-macam lah wishlist tekak aku. Ekeke. Aku yang mengidam, incik beliau yang morning sickness layan ngidam aku. Haha. Tak tahulah bila Hari Tua aku dah dekat ni, mengidam betul kat Hello Kitty. Eh bukan aku memang minat gila dengan Hello Kitty ke ? Eh tak, tak. Aku minat kadang-kadang je. Ehehe ;p



Okay, ha nampak mende alah atas ni? 2 minggu lepas aku dah belek-belek dah pegang-pegang pastu tunjuk gambar kat incik beliau puji-puji cakap comel lah, kiut lah, osem lah dengan harapan si dia dapat tangkap maksud aku. Lepastu tadi pegi lagi belek-belek pegang-pegang siap tarik tunjuk ayah aku touch-touch skrin depan ayah aku. Haha nampak tak motif aku di situ? Berusaha menagih simpati telan-telan air liur sambil buat muka sedih macam takde handphone. Fine lah tak berjaya punn. Huuu T_T'. Aku tak pasti lah kiranya kalau mende ni dah lama keluar aku baru tau ke hape, tidak lah aku peduli nye pun. Dan tidaklah aku peduli apekah function nye semua langsung aku tak peduli. Yang aku peduli mende ni sangat comelssssss wajib ada seketol limited edition pulak tu jadik kena lah cepat-cepat mendapatkan nye sebelum kehabisan stokkk ! Arghhh. *Aku memang ketinggalan zaman sikit pasal handphone ni* Kriukk kriukkk sambil kunyah keropok*


Setelah pelbagai usaha dilakukan bagi mendapatkan seketol mende alah comelsss tu, sementara menunggu hasilnya adalah bagus sekiranya aku mencari benda lain untuk mengidam pulak. Eh aku mengidam sangat ni nak pegi Hello Kitty Town tu kat Puteri Harbour Nusajaya tu ha. Taip sambil tutup mata aku bayangkan mempunyai Samsung Galaxy Y Hello Kitty yang comels dan berada di Kitty Town sambil menari kegirangan sambil merasakan diri secomelssss Hello Kitty. Wahhh wahhh meleleh air liur bila bayangkan. Hahaha. Usaha kali ni adalah dengan memujuk ibu dan adik-adik aku. Dan usaha yang ni pun agak suram keputusannya degan jawapan ibu aku 'Takkan lari Hello Kitty Town kalau dikejar pun, tak kejar pun dia tak lari ada je kat Nusajaya tu' Ohh okay lah fine lah sebab jarak perjalanan dari rumah aku ke Hello Kitty Town hanya mengambil masa 20 minit je. Blerghhh.


Ahhh Hello Kitty apesal kau comelssss sangat pink-pink gitu aku geram lah oi. Mohon sesiapa tidak melabel aku dah tua tak sedar diri ke bajet comel suka Hello Kitty ke tapi suka hati aku lah selagi aku tak tinggi-tinggi, selagi aku kemetot je macam ni, selagi tulah aku feeling riang gembira suka Hello Kitty walaupun berat badan dah naik beberapa kg tanda makan tido makan tido je kat rumah. Hewhewhew ;p





*Ada vacancy oi kat Hello Kitty Town. Syok nye keje situ tetiap hari dapat jumpa Hello Kitty free. Hikhikhik*
*Gambar si Kitty di copy dari sini




30 comments:

Cik Yaya said...

haha samela..yaya pon mint hello kitty jgk..kadang2.. =D

Icaa! said...

Minat bebeno la akak ni kepada kartun kucing riada mulut :) Huhu. Bole je perginye, Pastu singgah umah saye :P

shu said...

fon tu mmg cute tp k.shu xsuka hello kitty..ehehe..

Encik H said...

hahaha..dah kira macam peminat tegar hello kitty dah ni..eh gambar yg last sekali tu kan, yg costume hitam sebelah 3 ekor hello kitty tu menatang hape ek? comel la pulak..

misz aisya said...

cik nana, kite xde lah obses pink or hello kitty. tp kite pon tetibe rse nak eksaited mse 1st time nengok iklan hp ni. tp skunk kite pkai galaxy y. mcm xbrbaloi je tukar..huhu

Jna marcello said...

kalau org yang mcm Nana mcm comel jeee suka hello kitty ni kan?

Indah Mulya said...

onyonyonyooooo..comel sungguh!!!! haih saba je lah nana..hehe

Liyaa Mf said...

Dulu masa memula kenal Hello Kitty ni tak minat langsung. Rasa macam too childish je kalau minat. Masa tu pun pasan dak2 cina je yg gilakan Hello Kitty. Dorang sesuai la kut. Dorang kan comel. Hehe. Tapi lama2 tak dpt nak nafikan yg Hello Kitty ni comel. Cuma segan nak tunjuk eksaited. Hahaha! Kitty Town? Pun belum pergi lagi. Kalau ada anak, boleh la anak tu jadikan alasan :P Sama laa. Dlm 20min gak leh sampai :D

ayut said...

hahaha..aduh cik nana oiiii...sabar jela..klu taye ayut pasal tpon same je..ttngl jgk.. :)

Nabiha erin balqis said...

hehe comel sangat :))

cik nana said...


yaya : hahaha kannn. same lah kadang2 je minat lagi2 mase mengidam cmni. haha



icaa : eh aah la kucing xde mulut ! gagaga baru perasan..jom la icaa kte pegi sesama !



k.shu : ahhh rugi ler cenggitu k.shu jom la minat helo kity sesama. ngehngeh



H : tidaklah dapat ku pastikan sape si hitam tu. jiran baru si kitty tu barangkali. hahaha



aisya : kannn mmg akn excited bila tgk. klu x bebaloi jgn tukar sya, kte beli tmbh lagi seketol. ekeke



jna : ehhh ehhh Na pun boleh lah nak minat hello kitty jugak !



indah : sangat comel kan indahhh. anyonyonyo geram betul ni..



liya : ahhh tak semua budak2 cina comels. kahkah. dorang bajet comel je tu. ekeke. ada duit belasah je pegi. dala tiket children/adults same je rate nye. liya duk area mane? perling? skudai?jom la pegi sesama. ngehngeh



ayut : hahah kannn. pakai tpon setakat boleh ada kredit boleh kol, boleh text je. cukupppp ! hahaha



nabila : hihi kitty mmg comelsss :)

Mish Apple said...

Tak dapat hello kitty, dapat anak kucing pun jadi la. hehe.

NIA SI DRUMSTICK said...

comel la nana..mesti nana betmabah minat sebab pink2 kan..haha

nur anis said...

pernah tengok handphone tu..memang comel sangat kan..:)

gdsbnga said...

kak nana ni dah mcm kak rin saharina lah . dia pungg suke hello kitty dgn barang - barang cecomel yg warna pink . btw , dia dh beli dh henfone tuuu haha

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

comelnyer,,hihih minatk jek ngn incik beliau akak tu =p

Syazwan Che Deraman said...

heheh.
minat sungguh dia kat Hello Kitty!
nanti bila dah ada anak, nak beli patung hello kitty jugak ke?
tak berebut ke?

cik nana said...


apple : anak kucing takmao takmao. haha. nak kucing yg takde mulut ni. hekhek



Nia : errr errr tak sure minat sbb dia hello kitty atau dia wane pink @_@'



anis : kannn mmg comel sgt. dah 2x pegi belek2. hukhuk



ayuz : tapii tapiii err errr akk takdelah suka hello kitty punggg. takde barang hello kitty. ekeke. apeeee? dah ada henpon tu ? jelyyyy..-_-'



peeja : ondaway ondaway. hehehe



wan : err err err tak kot. patung hello kitty tak suka. hahaha ahh takpaham dgn diri sendiri.ekeke

jann sinuja said...

oi hang..ade kje bela helo kity seketoi x kt situ..wakakaka na belikan utk aq 1..comel ouhhh

Orkid Edyliyne said...

seriously comel...... mahu jugak...
cuti nanti nak gi lah... hehe... ^^

Chic Na said...

lorr.. minat hello kitty ke? kiutnya lah. nk tolong belikan galaxy y tu mmg tak mampu lah. coklat hello kitty mau? mau tak? ;)

cik nana said...


jann : no no no takde duit. hahahaha.



OE : pegi lah OE. dekat je punnn ;)



cikna : nakkkkkkkkkkkk ! cikna nakkkkk cekelat hello kitty !

✿A I N A A✿ said...

hello kitty ni memey comel sangat, ena suka sejak kecil lagi.. nak beli tapi takut nanti dah habis trend ni hello kitty ni, susah pula.. huhuhu

amirini said...

hello kitty tu zaman sy kecik dh ada...

boni kacak said...

hahahahaha..memang comel..hehehehe..rasa macam nak cubit2 je

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

cantikknyaaa hp tu nana.. nk kne survey harga die nie.. haha

Chic Na said...

pm ler alamat. birthday nya bila?

syakey said...

ni kes perasan kanak2 ke minat hello kitty ni >.<
ahha. tapi kiut ajeee

ct kektus said...

betul sgt cakap ibu tu. tak lari hello kitty tu. hohoo

Mieya Atiera said...

wuwuwu comelnyaaaa. Nak satu for my phone !

.Mengidam Hello Kitty.

 
Assalamualaikum..


Haishh sekarang ni aku tengah mengidam kalah orang mengandung anak sulung. Hahaha. Lagi-lagi lah aku dah nak menyambut Hari Tua tak lama lagi ni macam-macam lah wishlist tekak aku. Ekeke. Aku yang mengidam, incik beliau yang morning sickness layan ngidam aku. Haha. Tak tahulah bila Hari Tua aku dah dekat ni, mengidam betul kat Hello Kitty. Eh bukan aku memang minat gila dengan Hello Kitty ke ? Eh tak, tak. Aku minat kadang-kadang je. Ehehe ;p



Okay, ha nampak mende alah atas ni? 2 minggu lepas aku dah belek-belek dah pegang-pegang pastu tunjuk gambar kat incik beliau puji-puji cakap comel lah, kiut lah, osem lah dengan harapan si dia dapat tangkap maksud aku. Lepastu tadi pegi lagi belek-belek pegang-pegang siap tarik tunjuk ayah aku touch-touch skrin depan ayah aku. Haha nampak tak motif aku di situ? Berusaha menagih simpati telan-telan air liur sambil buat muka sedih macam takde handphone. Fine lah tak berjaya punn. Huuu T_T'. Aku tak pasti lah kiranya kalau mende ni dah lama keluar aku baru tau ke hape, tidak lah aku peduli nye pun. Dan tidaklah aku peduli apekah function nye semua langsung aku tak peduli. Yang aku peduli mende ni sangat comelssssss wajib ada seketol limited edition pulak tu jadik kena lah cepat-cepat mendapatkan nye sebelum kehabisan stokkk ! Arghhh. *Aku memang ketinggalan zaman sikit pasal handphone ni* Kriukk kriukkk sambil kunyah keropok*


Setelah pelbagai usaha dilakukan bagi mendapatkan seketol mende alah comelsss tu, sementara menunggu hasilnya adalah bagus sekiranya aku mencari benda lain untuk mengidam pulak. Eh aku mengidam sangat ni nak pegi Hello Kitty Town tu kat Puteri Harbour Nusajaya tu ha. Taip sambil tutup mata aku bayangkan mempunyai Samsung Galaxy Y Hello Kitty yang comels dan berada di Kitty Town sambil menari kegirangan sambil merasakan diri secomelssss Hello Kitty. Wahhh wahhh meleleh air liur bila bayangkan. Hahaha. Usaha kali ni adalah dengan memujuk ibu dan adik-adik aku. Dan usaha yang ni pun agak suram keputusannya degan jawapan ibu aku 'Takkan lari Hello Kitty Town kalau dikejar pun, tak kejar pun dia tak lari ada je kat Nusajaya tu' Ohh okay lah fine lah sebab jarak perjalanan dari rumah aku ke Hello Kitty Town hanya mengambil masa 20 minit je. Blerghhh.


Ahhh Hello Kitty apesal kau comelssss sangat pink-pink gitu aku geram lah oi. Mohon sesiapa tidak melabel aku dah tua tak sedar diri ke bajet comel suka Hello Kitty ke tapi suka hati aku lah selagi aku tak tinggi-tinggi, selagi aku kemetot je macam ni, selagi tulah aku feeling riang gembira suka Hello Kitty walaupun berat badan dah naik beberapa kg tanda makan tido makan tido je kat rumah. Hewhewhew ;p





*Ada vacancy oi kat Hello Kitty Town. Syok nye keje situ tetiap hari dapat jumpa Hello Kitty free. Hikhikhik*
*Gambar si Kitty di copy dari sini




30 comments:

Cik Yaya said...

haha samela..yaya pon mint hello kitty jgk..kadang2.. =D

Icaa! said...

Minat bebeno la akak ni kepada kartun kucing riada mulut :) Huhu. Bole je perginye, Pastu singgah umah saye :P

shu said...

fon tu mmg cute tp k.shu xsuka hello kitty..ehehe..

Encik H said...

hahaha..dah kira macam peminat tegar hello kitty dah ni..eh gambar yg last sekali tu kan, yg costume hitam sebelah 3 ekor hello kitty tu menatang hape ek? comel la pulak..

misz aisya said...

cik nana, kite xde lah obses pink or hello kitty. tp kite pon tetibe rse nak eksaited mse 1st time nengok iklan hp ni. tp skunk kite pkai galaxy y. mcm xbrbaloi je tukar..huhu

Jna marcello said...

kalau org yang mcm Nana mcm comel jeee suka hello kitty ni kan?

Indah Mulya said...

onyonyonyooooo..comel sungguh!!!! haih saba je lah nana..hehe

Liyaa Mf said...

Dulu masa memula kenal Hello Kitty ni tak minat langsung. Rasa macam too childish je kalau minat. Masa tu pun pasan dak2 cina je yg gilakan Hello Kitty. Dorang sesuai la kut. Dorang kan comel. Hehe. Tapi lama2 tak dpt nak nafikan yg Hello Kitty ni comel. Cuma segan nak tunjuk eksaited. Hahaha! Kitty Town? Pun belum pergi lagi. Kalau ada anak, boleh la anak tu jadikan alasan :P Sama laa. Dlm 20min gak leh sampai :D

ayut said...

hahaha..aduh cik nana oiiii...sabar jela..klu taye ayut pasal tpon same je..ttngl jgk.. :)

Nabiha erin balqis said...

hehe comel sangat :))

cik nana said...


yaya : hahaha kannn. same lah kadang2 je minat lagi2 mase mengidam cmni. haha



icaa : eh aah la kucing xde mulut ! gagaga baru perasan..jom la icaa kte pegi sesama !



k.shu : ahhh rugi ler cenggitu k.shu jom la minat helo kity sesama. ngehngeh



H : tidaklah dapat ku pastikan sape si hitam tu. jiran baru si kitty tu barangkali. hahaha



aisya : kannn mmg akn excited bila tgk. klu x bebaloi jgn tukar sya, kte beli tmbh lagi seketol. ekeke



jna : ehhh ehhh Na pun boleh lah nak minat hello kitty jugak !



indah : sangat comel kan indahhh. anyonyonyo geram betul ni..



liya : ahhh tak semua budak2 cina comels. kahkah. dorang bajet comel je tu. ekeke. ada duit belasah je pegi. dala tiket children/adults same je rate nye. liya duk area mane? perling? skudai?jom la pegi sesama. ngehngeh



ayut : hahah kannn. pakai tpon setakat boleh ada kredit boleh kol, boleh text je. cukupppp ! hahaha



nabila : hihi kitty mmg comelsss :)

Mish Apple said...

Tak dapat hello kitty, dapat anak kucing pun jadi la. hehe.

NIA SI DRUMSTICK said...

comel la nana..mesti nana betmabah minat sebab pink2 kan..haha

nur anis said...

pernah tengok handphone tu..memang comel sangat kan..:)

gdsbnga said...

kak nana ni dah mcm kak rin saharina lah . dia pungg suke hello kitty dgn barang - barang cecomel yg warna pink . btw , dia dh beli dh henfone tuuu haha

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

comelnyer,,hihih minatk jek ngn incik beliau akak tu =p

Syazwan Che Deraman said...

heheh.
minat sungguh dia kat Hello Kitty!
nanti bila dah ada anak, nak beli patung hello kitty jugak ke?
tak berebut ke?

cik nana said...


apple : anak kucing takmao takmao. haha. nak kucing yg takde mulut ni. hekhek



Nia : errr errr tak sure minat sbb dia hello kitty atau dia wane pink @_@'



anis : kannn mmg comel sgt. dah 2x pegi belek2. hukhuk



ayuz : tapii tapiii err errr akk takdelah suka hello kitty punggg. takde barang hello kitty. ekeke. apeeee? dah ada henpon tu ? jelyyyy..-_-'



peeja : ondaway ondaway. hehehe



wan : err err err tak kot. patung hello kitty tak suka. hahaha ahh takpaham dgn diri sendiri.ekeke

jann sinuja said...

oi hang..ade kje bela helo kity seketoi x kt situ..wakakaka na belikan utk aq 1..comel ouhhh

Orkid Edyliyne said...

seriously comel...... mahu jugak...
cuti nanti nak gi lah... hehe... ^^

Chic Na said...

lorr.. minat hello kitty ke? kiutnya lah. nk tolong belikan galaxy y tu mmg tak mampu lah. coklat hello kitty mau? mau tak? ;)

cik nana said...


jann : no no no takde duit. hahahaha.



OE : pegi lah OE. dekat je punnn ;)



cikna : nakkkkkkkkkkkk ! cikna nakkkkk cekelat hello kitty !

✿A I N A A✿ said...

hello kitty ni memey comel sangat, ena suka sejak kecil lagi.. nak beli tapi takut nanti dah habis trend ni hello kitty ni, susah pula.. huhuhu

amirini said...

hello kitty tu zaman sy kecik dh ada...

boni kacak said...

hahahahaha..memang comel..hehehehe..rasa macam nak cubit2 je

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

cantikknyaaa hp tu nana.. nk kne survey harga die nie.. haha

Chic Na said...

pm ler alamat. birthday nya bila?

syakey said...

ni kes perasan kanak2 ke minat hello kitty ni >.<
ahha. tapi kiut ajeee

ct kektus said...

betul sgt cakap ibu tu. tak lari hello kitty tu. hohoo

Mieya Atiera said...

wuwuwu comelnyaaaa. Nak satu for my phone !