Tuesday, December 18, 2012

.Welcome to JOHOR.


Assalamualaikum..

Maaflah semua semenjak dua menjak ni entry aku memang berbaur kesukanan sikit. Eh eh sikit kau kata Nana. Hahaha. Marilah kita lupakan terus AFF Suzuki Cup untuk kali ni kita fokus kat bola sepak Malaysia lagi bagus. Sekarang kita lupakan sekejap Nana si Gadis Merah Jambu tu sekejap ye kita bagi laluan kat Nana yang minat bola sepak tak kenal pun ape tu Hello Kitty pink-pink tu semua. Kahkahkah. Suka bola hati mesti kental apekah pink pink jambu jambu tu semua. Errrrr ;p

Intro tak payah nak motif sangat sebenarnya. Straight to the point, Hai skuad bola sepak kebangsaan kita, Safiq Rahim, Matyo, Safee Sali, Azmi Muslim, Aidil dan Zaquan ! WELCOME TO JOHOR ! :) *taip sambil senyum ke telinga*. Untuk Tengku Mahkota Johor kesayangan rakyat, Daulat Tuanku.

Azmi, Matyo@Wak Lan bila di Johor, Safiq, Safee, dan Aidil. Zaquan takde dalam gambar, kira jelah Aidil wakil kan beliau. Kembar kan. Lagipun Zaquan dah datang berlatih awal-awal lagi di Johor sebab injured tak dapat turun untuk AFF haritu.

Sidang Media Khas Tunku Mahkota Johor dan majlis sambutan pemain Malaysia ke pasukan Johor, 17 Disember, Hotel Thistle Johor Bahru.




Go Johor Darul Takzim ! Go Harimau Selatan !


*Gambar di copy dari sini, Johor Southern Tigers.
*Best nye dapat pergi Stadium Larkin tiap kali ada game, sambil lukis bendera Johor kat pipi, sambil sorak-sorak, sambil kibar bendera Johor. Banyak 'sambil' tu bukan tamak tapi tu semangat Patriotik !
*Jersey official pasukan JOHOR akan dilancarkan pada 29hb Dis di Plaza Angsana semasa majlis memperkenalkan pemain-pemain Johor Darul Takzim dan Johor United. Hai Cik Aien, cuti tak masa tu, Angsana yokkk ! Boleh hai-hai Safiq ! Kehkehkeh ;p



*updet, typo ejaan nama Safiq tadi. kecoh lah kau H ! haha



42 comments:

amirini said...

xsangka peminat bola sepak... apa2 pun majulh sukan malaysia...

aien Ayin said...

ceyh ceyhh ni ghopenye yg sesaje2 tu..haha! urmm 29? 29? hee cuti2! in sha ALLAH buleh d timbang tara :) i nak hai2 kat sumeee. fandi xde? haha!

CikZaniff said...

pink + bola sepak..ok la tue..hihi

Nurrul said...

Go bola sepak Johor ! ! ! ^^

cik nana said...


amirini : silalah sangka. hihi. yes, majulah sukan utk negara :)



aien : eh eh eh ini takde kaitan ngn pertanyaan smlm okay !haha kebetulan tadi i baru dapat info. kehkehkeh.iyeeee 29 ! jom la jom laaaaa. untunglah klu dapat hye semuaaa. haha. fandi othman xde, fandi ahmad ada la..legend tuuuu !



cik zaniff : errr err errr tak sesuai lah. haha



Nurrul : Go ! go ! :)

Encik H said...

hoyeah..nampak macam kuat gila Johor musim ni..liga start 15hb kot kalau x silap..nak jugak tengok camne national players ni main sekali dgn Guiza and Del Nero..

tapi kalau dapat import sorang lagi kat pertahanan, berganding dgn Aidil, memang lagi best..

p/s: Safiq la..bukan Safik..kahkahkah

Icaa! said...

Orang Johor ni tak minat sukan macam mana pun, tetap tengok, asalkan Johor yang lawan. Semangat Johor saya tak pernah hilang even dah 5 tahun menumpang negeri orang :)

cik nana said...


Encik H : tapi aku taknak nampak 'macam' kuat je. yg ni memang betul2 kuat. haha. Ha tgk jela nanti cmne jangan berebut2 kejar bola sebab nak rebut kasut emas sudah. haha ape aku cakap ni. haha.takpayah nak import sgt, kalau dapat fadhli shas ngn mahali kat pertahanan geng ngan aidil pun dah okay, harimau malaya sgt. haha. *p/s suke hati aku la nak eja safik, besprennn aku kot ! hahaha*



icaa : whoaaaa bagus lah caa. lagi2 skrg Johor tgh pemes ni player hebat2 memang kena bersemangat ! hidup johor ! :)

Alif Ismail said...

hohoho...nnti ade mase, pegilah menjamu selera kt sne...best!

Mish Apple said...

Aidil dan Zaquan 2 dalam satu.

AHMAD AFIQ said...

if game lawa kita akan sokong bersamamu

Syazwan Che Deraman said...

harap harap pasukan johor dapat tewaskan ke-fanatik-kanpenyokong kelantan.

dan harap harap.
pemain johor, semuanya bermain dengan baik dan bukan overrated.hehe.

wan ni tak berapa gemar sikit bola malaysia, bukan tak sokong.tapi macam takda kemajuan..masih di takuk lama.

cik nana said...


Alif : errr tak minat makanan camtu. hihi



apple : hehe kembarrr seiras pulakk. hiks



afiq : semoga lah ye.harapan tinggi ni . hoho



wan : yup semoga harapan tu menjadi kenyataan. bola sepak kite perlukan sesuatu perubahan dan pembaharuan. tak best lah kan tiap musim muka yg sama menang je.teringin jugak berubah angin.so dgn pembaharuan yg TMJ buat ni moga2 akan beri impak yg baru kat bolasepak malaysia am nya dan bolasepak johor khususnya. ^^

✿A I N A A✿ said...

sesiap yg menang pun ena sokong sebab org Malaysia juga.. hehehehe

diana said...

kali ni kalau dok carta tercorot lagi tak tahu la.a.heheh

kyo_9 said...

kaya betul kelab Johor nih!

Chic Na said...

tak aci la mat yo berpaling tadah. hukhuk.. sedih.. :(

cik nana said...


ena : yeayyy bagus2 ! macam ni lah 1 Malaysia. hihi ;)



diana : err errr hahaha kalau corot lagi memang nak kena player2 ni. haha



kyo : semoga apa yg dilakukan dan dilaburkan tu berbaloi. ^^



cikna : ape nak buat cikna. matyo nak jadi orang JOHO. ekeke :)

boni kacak said...

mak aih.. yang power2 semua ke johor ni..pergh..

fifie said...

H memang kecoh tak payah hirau sangat dengan dia. hahaha *ampunnnn H

Eh hensem nya tengku makhota johor tu, bf Fazura kan? Hai hensem. hahaha

Encik H said...

heppp..rotan jugak teacher fifie ni karang..>:[

gdsbnga said...

amboii nana . semangatt gilaaaa !
ade kawan kite yg tk kenal sape matyo kan (kite thu pung sb tgk bola itu hari ) lps tuu ade kawan kite pegi kelentong dia , matyo tu pemain yoyo ! hahahahaha lawak gilaaa boleh tak

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

tahniah johor! hehehe.. semua hebat2 belaka ni..=)

cik nana said...


fifie : tapi kecoh dia menggugat jiwa raga. haha.haip haip camtu awk hai. hahaha jgn tarik2 rambut ngn fazura tau.. ;p



H : Kau tu yg patut dirotan. kahkahkah



ayuz : okay lawak ! haha matyo pemain yoyo. haha. sepatutnya matbo la pemain bola. gitu. haha. semangat tu mesti !



aina : hihi go johor ! :)

ayut said...

saya peminat safiq rahim...hahahaha :p welcome semua..hope dptlah tgk sesuatu nnt :)

Sanji Ngatmi said...

dah cantek sangat lah kenal player johor ... kalau tidak dari dulu tak tahu menahu siapa player .... hahahahahaha ....


- (tak berapa) ultras johor

Jna marcello said...

wahhhh selamat Na org johor *tbe2 ;)

Miss Zahirah said...

hensem2 sumenyer.. huhuhu

Kathy Tuah said...

go sarawak go!
eh, salah.. hihi.. btw, masih frust dgn aff suzuki cup..sobsob..

syakey said...

semangat haaa! hihi

NIA SI DRUMSTICK said...

bukan bebur je nana..mmg kesukanan pon.ahaha..lepas ni dah boleh ready tukar header yg bertemakan sport plak ek..ahahah..benda yg nia xtau psl sukan2 ni pon da tau dr sini..ok la tu.ahaha

outbound malang said...


kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

outbound malang said...


kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

shasha yacob said...

jeles nih tgk boipreng saya ada sana, mat yoo. hhihihi harap dapat bersilat dengan dia hahah

ct kektus said...

eeh, terlebih semangat nampaknya nih. haha


ni kalau johor tak menang piala mesia tahun depan, tak taulah. heheee

Cik Kay Jue said...

wah... ckj baru tahu ni.. hehe maklumlah ckj kurang sikit degn bola ni...

Sue said...

ramainya player kacak dkt johor lepasniii

wahida idris said...

woahhh ! semangat je cik nana kita ni. hehee

Pykaa Pdott said...

hensem pulak pyka tgk . hehe wahh blog sis dah brtukar header ke ? comel :) lama tak mlawat sis :)

TiranaAduka said...

welcome...nana dok johor erk?

MizzTina said...

seb bek bkn peminat bola sepak..hehehe..

akak pernah kena bash gara² johor dh amik pemain hebat ni.. xphm dgn perangai diorg.. akak org johor, tp bukan "pembeli" pemain ni..

Pistachio Izzah said...

Luaskan Kuasa Mu!!

.Welcome to JOHOR.


Assalamualaikum..

Maaflah semua semenjak dua menjak ni entry aku memang berbaur kesukanan sikit. Eh eh sikit kau kata Nana. Hahaha. Marilah kita lupakan terus AFF Suzuki Cup untuk kali ni kita fokus kat bola sepak Malaysia lagi bagus. Sekarang kita lupakan sekejap Nana si Gadis Merah Jambu tu sekejap ye kita bagi laluan kat Nana yang minat bola sepak tak kenal pun ape tu Hello Kitty pink-pink tu semua. Kahkahkah. Suka bola hati mesti kental apekah pink pink jambu jambu tu semua. Errrrr ;p

Intro tak payah nak motif sangat sebenarnya. Straight to the point, Hai skuad bola sepak kebangsaan kita, Safiq Rahim, Matyo, Safee Sali, Azmi Muslim, Aidil dan Zaquan ! WELCOME TO JOHOR ! :) *taip sambil senyum ke telinga*. Untuk Tengku Mahkota Johor kesayangan rakyat, Daulat Tuanku.

Azmi, Matyo@Wak Lan bila di Johor, Safiq, Safee, dan Aidil. Zaquan takde dalam gambar, kira jelah Aidil wakil kan beliau. Kembar kan. Lagipun Zaquan dah datang berlatih awal-awal lagi di Johor sebab injured tak dapat turun untuk AFF haritu.

Sidang Media Khas Tunku Mahkota Johor dan majlis sambutan pemain Malaysia ke pasukan Johor, 17 Disember, Hotel Thistle Johor Bahru.




Go Johor Darul Takzim ! Go Harimau Selatan !


*Gambar di copy dari sini, Johor Southern Tigers.
*Best nye dapat pergi Stadium Larkin tiap kali ada game, sambil lukis bendera Johor kat pipi, sambil sorak-sorak, sambil kibar bendera Johor. Banyak 'sambil' tu bukan tamak tapi tu semangat Patriotik !
*Jersey official pasukan JOHOR akan dilancarkan pada 29hb Dis di Plaza Angsana semasa majlis memperkenalkan pemain-pemain Johor Darul Takzim dan Johor United. Hai Cik Aien, cuti tak masa tu, Angsana yokkk ! Boleh hai-hai Safiq ! Kehkehkeh ;p



*updet, typo ejaan nama Safiq tadi. kecoh lah kau H ! haha



42 comments:

amirini said...

xsangka peminat bola sepak... apa2 pun majulh sukan malaysia...

aien Ayin said...

ceyh ceyhh ni ghopenye yg sesaje2 tu..haha! urmm 29? 29? hee cuti2! in sha ALLAH buleh d timbang tara :) i nak hai2 kat sumeee. fandi xde? haha!

CikZaniff said...

pink + bola sepak..ok la tue..hihi

Nurrul said...

Go bola sepak Johor ! ! ! ^^

cik nana said...


amirini : silalah sangka. hihi. yes, majulah sukan utk negara :)



aien : eh eh eh ini takde kaitan ngn pertanyaan smlm okay !haha kebetulan tadi i baru dapat info. kehkehkeh.iyeeee 29 ! jom la jom laaaaa. untunglah klu dapat hye semuaaa. haha. fandi othman xde, fandi ahmad ada la..legend tuuuu !



cik zaniff : errr err errr tak sesuai lah. haha



Nurrul : Go ! go ! :)

Encik H said...

hoyeah..nampak macam kuat gila Johor musim ni..liga start 15hb kot kalau x silap..nak jugak tengok camne national players ni main sekali dgn Guiza and Del Nero..

tapi kalau dapat import sorang lagi kat pertahanan, berganding dgn Aidil, memang lagi best..

p/s: Safiq la..bukan Safik..kahkahkah

Icaa! said...

Orang Johor ni tak minat sukan macam mana pun, tetap tengok, asalkan Johor yang lawan. Semangat Johor saya tak pernah hilang even dah 5 tahun menumpang negeri orang :)

cik nana said...


Encik H : tapi aku taknak nampak 'macam' kuat je. yg ni memang betul2 kuat. haha. Ha tgk jela nanti cmne jangan berebut2 kejar bola sebab nak rebut kasut emas sudah. haha ape aku cakap ni. haha.takpayah nak import sgt, kalau dapat fadhli shas ngn mahali kat pertahanan geng ngan aidil pun dah okay, harimau malaya sgt. haha. *p/s suke hati aku la nak eja safik, besprennn aku kot ! hahaha*



icaa : whoaaaa bagus lah caa. lagi2 skrg Johor tgh pemes ni player hebat2 memang kena bersemangat ! hidup johor ! :)

Alif Ismail said...

hohoho...nnti ade mase, pegilah menjamu selera kt sne...best!

Mish Apple said...

Aidil dan Zaquan 2 dalam satu.

AHMAD AFIQ said...

if game lawa kita akan sokong bersamamu

Syazwan Che Deraman said...

harap harap pasukan johor dapat tewaskan ke-fanatik-kanpenyokong kelantan.

dan harap harap.
pemain johor, semuanya bermain dengan baik dan bukan overrated.hehe.

wan ni tak berapa gemar sikit bola malaysia, bukan tak sokong.tapi macam takda kemajuan..masih di takuk lama.

cik nana said...


Alif : errr tak minat makanan camtu. hihi



apple : hehe kembarrr seiras pulakk. hiks



afiq : semoga lah ye.harapan tinggi ni . hoho



wan : yup semoga harapan tu menjadi kenyataan. bola sepak kite perlukan sesuatu perubahan dan pembaharuan. tak best lah kan tiap musim muka yg sama menang je.teringin jugak berubah angin.so dgn pembaharuan yg TMJ buat ni moga2 akan beri impak yg baru kat bolasepak malaysia am nya dan bolasepak johor khususnya. ^^

✿A I N A A✿ said...

sesiap yg menang pun ena sokong sebab org Malaysia juga.. hehehehe

diana said...

kali ni kalau dok carta tercorot lagi tak tahu la.a.heheh

kyo_9 said...

kaya betul kelab Johor nih!

Chic Na said...

tak aci la mat yo berpaling tadah. hukhuk.. sedih.. :(

cik nana said...


ena : yeayyy bagus2 ! macam ni lah 1 Malaysia. hihi ;)



diana : err errr hahaha kalau corot lagi memang nak kena player2 ni. haha



kyo : semoga apa yg dilakukan dan dilaburkan tu berbaloi. ^^



cikna : ape nak buat cikna. matyo nak jadi orang JOHO. ekeke :)

boni kacak said...

mak aih.. yang power2 semua ke johor ni..pergh..

fifie said...

H memang kecoh tak payah hirau sangat dengan dia. hahaha *ampunnnn H

Eh hensem nya tengku makhota johor tu, bf Fazura kan? Hai hensem. hahaha

Encik H said...

heppp..rotan jugak teacher fifie ni karang..>:[

gdsbnga said...

amboii nana . semangatt gilaaaa !
ade kawan kite yg tk kenal sape matyo kan (kite thu pung sb tgk bola itu hari ) lps tuu ade kawan kite pegi kelentong dia , matyo tu pemain yoyo ! hahahahaha lawak gilaaa boleh tak

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

tahniah johor! hehehe.. semua hebat2 belaka ni..=)

cik nana said...


fifie : tapi kecoh dia menggugat jiwa raga. haha.haip haip camtu awk hai. hahaha jgn tarik2 rambut ngn fazura tau.. ;p



H : Kau tu yg patut dirotan. kahkahkah



ayuz : okay lawak ! haha matyo pemain yoyo. haha. sepatutnya matbo la pemain bola. gitu. haha. semangat tu mesti !



aina : hihi go johor ! :)

ayut said...

saya peminat safiq rahim...hahahaha :p welcome semua..hope dptlah tgk sesuatu nnt :)

Sanji Ngatmi said...

dah cantek sangat lah kenal player johor ... kalau tidak dari dulu tak tahu menahu siapa player .... hahahahahaha ....


- (tak berapa) ultras johor

Jna marcello said...

wahhhh selamat Na org johor *tbe2 ;)

Miss Zahirah said...

hensem2 sumenyer.. huhuhu

Kathy Tuah said...

go sarawak go!
eh, salah.. hihi.. btw, masih frust dgn aff suzuki cup..sobsob..

syakey said...

semangat haaa! hihi

NIA SI DRUMSTICK said...

bukan bebur je nana..mmg kesukanan pon.ahaha..lepas ni dah boleh ready tukar header yg bertemakan sport plak ek..ahahah..benda yg nia xtau psl sukan2 ni pon da tau dr sini..ok la tu.ahaha

outbound malang said...


kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

outbound malang said...


kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

shasha yacob said...

jeles nih tgk boipreng saya ada sana, mat yoo. hhihihi harap dapat bersilat dengan dia hahah

ct kektus said...

eeh, terlebih semangat nampaknya nih. haha


ni kalau johor tak menang piala mesia tahun depan, tak taulah. heheee

Cik Kay Jue said...

wah... ckj baru tahu ni.. hehe maklumlah ckj kurang sikit degn bola ni...

Sue said...

ramainya player kacak dkt johor lepasniii

wahida idris said...

woahhh ! semangat je cik nana kita ni. hehee

Pykaa Pdott said...

hensem pulak pyka tgk . hehe wahh blog sis dah brtukar header ke ? comel :) lama tak mlawat sis :)

TiranaAduka said...

welcome...nana dok johor erk?

MizzTina said...

seb bek bkn peminat bola sepak..hehehe..

akak pernah kena bash gara² johor dh amik pemain hebat ni.. xphm dgn perangai diorg.. akak org johor, tp bukan "pembeli" pemain ni..

Pistachio Izzah said...

Luaskan Kuasa Mu!!