Wednesday, February 15, 2012

.birth-day gift dari gula-gula hati.


As'salam,


19 januari lepas adalah HEPI BIRTHDAY TO YOU, cik nana







sekeping kad ucapan merah hati yang so suwit
dan sebentuk cincin yang so suwit
hadiah dari incik beliau yang super serius sooo suwitt
gula-gula hati cik nana ;)




terima kasih incik beliau , gula-gula hati saye ;)






Sunday, February 12, 2012

.hi-tea buffet @M Suites Hotel.


As'salam,

semalam adalah hari 'rezeki jangan ditolak'
tahu apakah itu 'rezeki jangan ditolak ?'
apabila seseorang hendak belanja makan
dan kite janganlah menolak nye. paham ? hihi
haruslah menerima pelawaan itu dengan perasaan lapar yang maha dasyat.


pelawaan yang super suprise tu telah dipelawa
oleh dokter gigi cik nana.
eh bukan lah maksud dokter peribadi macam kat drama tu
beliau adalah dokter gigi d klinik tempat cik nana part time
hampir 4 tahun bersahabat dengan dokter gigi
yang baik hati lagi sangat penyayang.
lep u lebih la dokter :)


pergi makan-makan sampai kenyang
adalah bersama 3 lagi staff klinik.
cik nana yang tengah cuti sem ni hanyalah perlu
bersiap-siap sahaja di rumah dan akan dijemput oleh dokter
untuk dibawa makan-makan sampai kenyang
cik nana adalah sangat beruntung
walaupun cik nana sekarang hanyalah kerja di klinik kalau ada staff cuti
tapi dokter tetap men'listkan cik nana sebagai staff klinik
yang tidak boleh dilupakan. hehe
wahhh lep u lagi skali lagi lah dokter ;)


eh, ke manakah destinasi makan-makan sampai kenyang yg super seprise ni ?

okay, M SUITES HOTEL, JB.



sampai-sampai sememangnye perut dah tak bleh blah kelaparan nye
datang dengan sekeping perut yang kosong
nampak makanan yang super banyak teruslah makan
tanpa pandang kanan dan kiri. hehe buruk perangai.
ada Malay food, western, chicken chop, ABC, mi bandung
segala macam kuih muih, dessert, buah-buah
semua cik nana makan okay !
sampai tak sempat nak snap gambar makanan
fokus makan okay, fokus !

dah siap makan semua perut dah kenyang tank dah penuh
eh barulah terasa nak merakam memori dengan geng-geng klinik


cik la n ct yg terbukti dah kekenyangan ;p


ct n cik lin.


buffet area.


tu dia dokter yang baik hati melanje ktorg makan ;)


ini adalah muke kenyangg ;p


tq waiter yang mcm peramah tolong amikan gambar ni ;)


cik la, ct, cik lin, dokter n cik nana ;)


dah berjam-jam duduk makan
dah kenyang kan ?
okay dah boleh balik.


terima kasih dokter sebab sudi belanja makan-makan sampai kenyang yang super seprise ni ;)




okbai !





Wednesday, February 8, 2012

.ekin's wedding #part II#

As salam.

okay-okay jom kite sambung wedding ekin kwn cik nana ni
part II meh cik nana sambung dengan kadar segera
beserta lambakan-lambakan gambar merah makngah yang banyak ;)
ni semua gambar mase bersanding dan lepas bersanding.
eh, lepas bersanding ? eheee tetttt ;p



ok, ni adat perkahwinan org joho ye kwn2. pengantin perempuan tunggu pengantin laki dtg sambil muke kena tutup ngn kipas. i selaku cik pengapit pun mcm dah nk tutup muke i ngn kipas jugak, boleh? hehe. pengantin laki kena melepasi 'tol-tol ' kat ank tangga pelamin. tol-tol tu means ada lah sedara mara ke, kekawan ke yang tunggu. so pengantin laki nak lepas naik pelamin kena la bayo tol dulu. terpulang berapa RM nak isi. dah lepas tol-tol kecik tu last skali kena la bayo tol kat mak andam yang tutup muke pengantin ngn kipas.mak andam ni demand cket, siap bukak lagi sampul tol. kalau tak cukup isi nye, dengan selambe dia akan mintak lagi,lagi dan lagi sampai cukup. ha pengsan tak pengsan lah kan. so lelaki-lelaki sekalian yang nak kawen ngn anak2 perempuan joho, dah bleh training bayo tol kat plaza tol okay ! haha ;p


okey pengantin laki dah bleh tarik nafas lega dan tersengeh sebab dah lepas tol-tol mak nenek segala.


pengapit kat pelamin pun mmg buat hal sendiri. tak hirau pun orang ramai kat depan. haha ;p


mase posing ni berhenti kipas pengantin jap. haha boleh ?


skrg ni senang, tak payah nak susahkan org-org tua bersilat bagai. haa panggil geng budak-budak ni, ha silat lah korang ye, silatttt.


mase ni ada 2 pasang pengantin ye kwn-kwn. lepas ekin bersanding, giliran abg beliau plak bersanding. hi wiwit n leha! dorang ni senior mase cik nana skolah dulu. ;)


turun dari pelamin ngn kipas-kipas sekali i bawak jalan-jalan. panas laaa. hihi


then acara makan damai 2 pasang pengantin dengan pengapit masing-masing. tgk tu kerusi sebelah pengapit laki tu kosong ? haha tempat i ler tu. tapi cik nana tak duduk makan situ pun. i pengapit pengantin perempuan jee, bkn mengapit, pengapit laki. hehe sori tak duduk situ ;p


pengantin tgh makan, cik nana baru tegedik-gedik nak tulis kat guestbook. =.='


part of gusetbook corner ;)


tu dia guestbook yang sooo cumil. guestbook corner ni pun sgt cumil okes !


gambar pre-wedding pengantin. terharu bile gambar yg terpampang tu cik nana yang edit kan. huuuu~


yg ni gambar pre-wedding pengantin abg ekin yang bersanding skali tuu. gambar ni kat guestbook corner wiwit n leha ;)


perangai tak hirau org ramai terbawak-bawak sampai depan kek. kek tu mecing dengan cik nana okay ;)


terlupe nak amik seketol cupcake mase balik. rugiii -.-''


lepas siap makan damai, pengantin tukar baju untuk potong kek pulak. baju yang ni pun sangat lawa okay !


pengantin potong kek. ;)


btw, congrats Ekin dan pasangan.
semoga perkahwinan ini kekal hingga ke syurga.



*arghhh dah rindu zaman sebelum Ekin kawin
tak dapatlah nak huhahuha sgt dahhh. wuwuuuu.



okbai !

Monday, February 6, 2012

.ekin's wedding #part 1#


As'salam,


5 Feb lepas berpren cik nana, Ekin telah melansungkan hari persandingan beliau
majlis yg penuh meriah diadakan kat SK Pengkalan Raja, Pekan Nanas
cik nana sebagai pengapit yang mengepit pengantin
haruslah kepochi ngn pengantin melebih-lebih org lain. haaa.
pengantin tengah mekup pun boleh kacau-kacau
pengantin siapp je mekup jee, apee lagiiii !
kerumunnn laaaaa. hahaha ;)


*eh, majlis pengantin buat kat sekolah, jadi mekup pun kat sekolah gak dlm bilik rawatan.mampu ? haha luass kot byk bilik.

cik pengapit memang 'kerdil'. -.-''


bile pengantin duduk barulah cik pengapit tak kerdil lagi ;)


pengantin ngn bespren cik nana jugak ni, si leha. kenal mase form 6 otometik terus kamceng. mane tak nye giler jugak mcm cik nana. haha. eh, cop nak jd pengapit dia jugak nanti. hehe.


ni pas bergambar ngn official photo-g pengantin. 4 di kiri pengantin tu cik nana tak kenal punnn. tang bergambar mesti lah mesraaaa. tak gitu ? hihi


pengantin tanye : nak bergambar nak senyum camne ek ? nampak gg camni ke ?


cik pengapit jawab : ha camni, lebih afdal tak nampak gg. euiii pengantin haruslah tersipu-sipu malu ;)


alololoooo cumil nye pengantinnnn ;)


pengantin tgh serius koling-koling encik suami tak dapat-dapat.


pengantin tgh amik mood nak posing-posing dpn kameramen ;)


ini dah takde keje. cik pengapit sibuk nak ukur panjang veil pengantin. haha ;p


budak 2 org ni memang spesis tak hirau org lain -.-''
org2 pun spesis tak hirau budak 2 org ni. haha







okay, ni antara gambar sebelum pengantin pegi bersanding kat pelamin.
nak tgk gambar bersanding atas pelamin
continue part 2 okay !




okbai !






.di hari pernikahan.

As salam,




Alhamdulillah sorang lagi kawan cik nana
dah selamat mendirikan masjid. ok, sebak sekejap T.T'
ekin, bespren cik nana dr zaman skola rendah
dinikahkan oleh ustaz skola agama ktorg sendiri, Ust. Kalimin.
eh, hai ustaz ! ustaz adalah sgt sporting okay.
dulu ustaz ajar subjek Munakahat subjek kawin-kawin. hehe
sekarang ustaz dah jadi jurunikah kawasan Pekan Nanas
gamaknye cik nana nikah nanti ustaz la yg menikahkan. hihi :)


Ekin nikah 4 Februari, dlm pukul 11 pagi camtu kat Masjid Jamek Pekan Nanas
dan cik nana adalah pengapit beliau.
jadi pengapit pengantin mase nikah adalah sgt adventure ye kawan-kawan. fiuuu
duduk mengepit pengantin di sisi beliau sambil memberi kata-kata semangat
supaya pengantin cool tapi haku yg dup dap dup dap apehal ? haha
dan Alhamdulillah mereka selamat menjadi suami isteri yg sah dengan sekali lafaz.



suasana dalam masjid


itu adalah pengantin dan yg mengepit pengantin tu adalah cik nana yer


pengantin memang muke cool-cool saje, tapi pengapit dah tak ketahuan hala. haha berdebar okay.


di saat ijab dan kabul. masa ni rase macam nak pitam pun ada. eh cik pengapit memang over ! haha




duit mas kawin RM 22.50. mas kawin joho memang murah okay. RM22.50 jeeee. mampuu ?


pembatalan air sembahyang


sarung cincin. amboi cameraman kemain kau ye !


then pakai kan gelang tangan pulak.


ini adalah paling mencabar, pakaikan rantai leher. mau menggigil-gigil pengantin laki gancu tak masuk2. haha



berakhir sudah majlis penikahan Ekin dan pasangan
bersambung keesokan hari,
majlis persandingan pulak ;)





* pengapit dup dap dup asik teringat inicik beliau dia ;p





.birth-day gift dari gula-gula hati.


As'salam,


19 januari lepas adalah HEPI BIRTHDAY TO YOU, cik nana







sekeping kad ucapan merah hati yang so suwit
dan sebentuk cincin yang so suwit
hadiah dari incik beliau yang super serius sooo suwitt
gula-gula hati cik nana ;)




terima kasih incik beliau , gula-gula hati saye ;)






.hi-tea buffet @M Suites Hotel.


As'salam,

semalam adalah hari 'rezeki jangan ditolak'
tahu apakah itu 'rezeki jangan ditolak ?'
apabila seseorang hendak belanja makan
dan kite janganlah menolak nye. paham ? hihi
haruslah menerima pelawaan itu dengan perasaan lapar yang maha dasyat.


pelawaan yang super suprise tu telah dipelawa
oleh dokter gigi cik nana.
eh bukan lah maksud dokter peribadi macam kat drama tu
beliau adalah dokter gigi d klinik tempat cik nana part time
hampir 4 tahun bersahabat dengan dokter gigi
yang baik hati lagi sangat penyayang.
lep u lebih la dokter :)


pergi makan-makan sampai kenyang
adalah bersama 3 lagi staff klinik.
cik nana yang tengah cuti sem ni hanyalah perlu
bersiap-siap sahaja di rumah dan akan dijemput oleh dokter
untuk dibawa makan-makan sampai kenyang
cik nana adalah sangat beruntung
walaupun cik nana sekarang hanyalah kerja di klinik kalau ada staff cuti
tapi dokter tetap men'listkan cik nana sebagai staff klinik
yang tidak boleh dilupakan. hehe
wahhh lep u lagi skali lagi lah dokter ;)


eh, ke manakah destinasi makan-makan sampai kenyang yg super seprise ni ?

okay, M SUITES HOTEL, JB.



sampai-sampai sememangnye perut dah tak bleh blah kelaparan nye
datang dengan sekeping perut yang kosong
nampak makanan yang super banyak teruslah makan
tanpa pandang kanan dan kiri. hehe buruk perangai.
ada Malay food, western, chicken chop, ABC, mi bandung
segala macam kuih muih, dessert, buah-buah
semua cik nana makan okay !
sampai tak sempat nak snap gambar makanan
fokus makan okay, fokus !

dah siap makan semua perut dah kenyang tank dah penuh
eh barulah terasa nak merakam memori dengan geng-geng klinik


cik la n ct yg terbukti dah kekenyangan ;p


ct n cik lin.


buffet area.


tu dia dokter yang baik hati melanje ktorg makan ;)


ini adalah muke kenyangg ;p


tq waiter yang mcm peramah tolong amikan gambar ni ;)


cik la, ct, cik lin, dokter n cik nana ;)


dah berjam-jam duduk makan
dah kenyang kan ?
okay dah boleh balik.


terima kasih dokter sebab sudi belanja makan-makan sampai kenyang yang super seprise ni ;)




okbai !





.ekin's wedding #part II#

As salam.

okay-okay jom kite sambung wedding ekin kwn cik nana ni
part II meh cik nana sambung dengan kadar segera
beserta lambakan-lambakan gambar merah makngah yang banyak ;)
ni semua gambar mase bersanding dan lepas bersanding.
eh, lepas bersanding ? eheee tetttt ;p



ok, ni adat perkahwinan org joho ye kwn2. pengantin perempuan tunggu pengantin laki dtg sambil muke kena tutup ngn kipas. i selaku cik pengapit pun mcm dah nk tutup muke i ngn kipas jugak, boleh? hehe. pengantin laki kena melepasi 'tol-tol ' kat ank tangga pelamin. tol-tol tu means ada lah sedara mara ke, kekawan ke yang tunggu. so pengantin laki nak lepas naik pelamin kena la bayo tol dulu. terpulang berapa RM nak isi. dah lepas tol-tol kecik tu last skali kena la bayo tol kat mak andam yang tutup muke pengantin ngn kipas.mak andam ni demand cket, siap bukak lagi sampul tol. kalau tak cukup isi nye, dengan selambe dia akan mintak lagi,lagi dan lagi sampai cukup. ha pengsan tak pengsan lah kan. so lelaki-lelaki sekalian yang nak kawen ngn anak2 perempuan joho, dah bleh training bayo tol kat plaza tol okay ! haha ;p


okey pengantin laki dah bleh tarik nafas lega dan tersengeh sebab dah lepas tol-tol mak nenek segala.


pengapit kat pelamin pun mmg buat hal sendiri. tak hirau pun orang ramai kat depan. haha ;p


mase posing ni berhenti kipas pengantin jap. haha boleh ?


skrg ni senang, tak payah nak susahkan org-org tua bersilat bagai. haa panggil geng budak-budak ni, ha silat lah korang ye, silatttt.


mase ni ada 2 pasang pengantin ye kwn-kwn. lepas ekin bersanding, giliran abg beliau plak bersanding. hi wiwit n leha! dorang ni senior mase cik nana skolah dulu. ;)


turun dari pelamin ngn kipas-kipas sekali i bawak jalan-jalan. panas laaa. hihi


then acara makan damai 2 pasang pengantin dengan pengapit masing-masing. tgk tu kerusi sebelah pengapit laki tu kosong ? haha tempat i ler tu. tapi cik nana tak duduk makan situ pun. i pengapit pengantin perempuan jee, bkn mengapit, pengapit laki. hehe sori tak duduk situ ;p


pengantin tgh makan, cik nana baru tegedik-gedik nak tulis kat guestbook. =.='


part of gusetbook corner ;)


tu dia guestbook yang sooo cumil. guestbook corner ni pun sgt cumil okes !


gambar pre-wedding pengantin. terharu bile gambar yg terpampang tu cik nana yang edit kan. huuuu~


yg ni gambar pre-wedding pengantin abg ekin yang bersanding skali tuu. gambar ni kat guestbook corner wiwit n leha ;)


perangai tak hirau org ramai terbawak-bawak sampai depan kek. kek tu mecing dengan cik nana okay ;)


terlupe nak amik seketol cupcake mase balik. rugiii -.-''


lepas siap makan damai, pengantin tukar baju untuk potong kek pulak. baju yang ni pun sangat lawa okay !


pengantin potong kek. ;)


btw, congrats Ekin dan pasangan.
semoga perkahwinan ini kekal hingga ke syurga.



*arghhh dah rindu zaman sebelum Ekin kawin
tak dapatlah nak huhahuha sgt dahhh. wuwuuuu.



okbai !

.ekin's wedding #part 1#


As'salam,


5 Feb lepas berpren cik nana, Ekin telah melansungkan hari persandingan beliau
majlis yg penuh meriah diadakan kat SK Pengkalan Raja, Pekan Nanas
cik nana sebagai pengapit yang mengepit pengantin
haruslah kepochi ngn pengantin melebih-lebih org lain. haaa.
pengantin tengah mekup pun boleh kacau-kacau
pengantin siapp je mekup jee, apee lagiiii !
kerumunnn laaaaa. hahaha ;)


*eh, majlis pengantin buat kat sekolah, jadi mekup pun kat sekolah gak dlm bilik rawatan.mampu ? haha luass kot byk bilik.

cik pengapit memang 'kerdil'. -.-''


bile pengantin duduk barulah cik pengapit tak kerdil lagi ;)


pengantin ngn bespren cik nana jugak ni, si leha. kenal mase form 6 otometik terus kamceng. mane tak nye giler jugak mcm cik nana. haha. eh, cop nak jd pengapit dia jugak nanti. hehe.


ni pas bergambar ngn official photo-g pengantin. 4 di kiri pengantin tu cik nana tak kenal punnn. tang bergambar mesti lah mesraaaa. tak gitu ? hihi


pengantin tanye : nak bergambar nak senyum camne ek ? nampak gg camni ke ?


cik pengapit jawab : ha camni, lebih afdal tak nampak gg. euiii pengantin haruslah tersipu-sipu malu ;)


alololoooo cumil nye pengantinnnn ;)


pengantin tgh serius koling-koling encik suami tak dapat-dapat.


pengantin tgh amik mood nak posing-posing dpn kameramen ;)


ini dah takde keje. cik pengapit sibuk nak ukur panjang veil pengantin. haha ;p


budak 2 org ni memang spesis tak hirau org lain -.-''
org2 pun spesis tak hirau budak 2 org ni. haha







okay, ni antara gambar sebelum pengantin pegi bersanding kat pelamin.
nak tgk gambar bersanding atas pelamin
continue part 2 okay !




okbai !






.di hari pernikahan.

As salam,




Alhamdulillah sorang lagi kawan cik nana
dah selamat mendirikan masjid. ok, sebak sekejap T.T'
ekin, bespren cik nana dr zaman skola rendah
dinikahkan oleh ustaz skola agama ktorg sendiri, Ust. Kalimin.
eh, hai ustaz ! ustaz adalah sgt sporting okay.
dulu ustaz ajar subjek Munakahat subjek kawin-kawin. hehe
sekarang ustaz dah jadi jurunikah kawasan Pekan Nanas
gamaknye cik nana nikah nanti ustaz la yg menikahkan. hihi :)


Ekin nikah 4 Februari, dlm pukul 11 pagi camtu kat Masjid Jamek Pekan Nanas
dan cik nana adalah pengapit beliau.
jadi pengapit pengantin mase nikah adalah sgt adventure ye kawan-kawan. fiuuu
duduk mengepit pengantin di sisi beliau sambil memberi kata-kata semangat
supaya pengantin cool tapi haku yg dup dap dup dap apehal ? haha
dan Alhamdulillah mereka selamat menjadi suami isteri yg sah dengan sekali lafaz.



suasana dalam masjid


itu adalah pengantin dan yg mengepit pengantin tu adalah cik nana yer


pengantin memang muke cool-cool saje, tapi pengapit dah tak ketahuan hala. haha berdebar okay.


di saat ijab dan kabul. masa ni rase macam nak pitam pun ada. eh cik pengapit memang over ! haha




duit mas kawin RM 22.50. mas kawin joho memang murah okay. RM22.50 jeeee. mampuu ?


pembatalan air sembahyang


sarung cincin. amboi cameraman kemain kau ye !


then pakai kan gelang tangan pulak.


ini adalah paling mencabar, pakaikan rantai leher. mau menggigil-gigil pengantin laki gancu tak masuk2. haha



berakhir sudah majlis penikahan Ekin dan pasangan
bersambung keesokan hari,
majlis persandingan pulak ;)





* pengapit dup dap dup asik teringat inicik beliau dia ;p