Wednesday, May 30, 2012

.yeayy kelas dah habis sem ni. :)

As salam,


sepatutnya dah boleh lompat-lompat kesukaaan
sebab harini 2 sebjek utk sem ni dah melabuhkan tirai nye. hekk
tak payah nak gedik-gedik pegi kelas lagi
tak payah nak pegi kelas lambat-lambat
kelas pukul 8, pukul 8 lah gedik-gedik selambe pegi sarapan kueytiaw
lepasni pukul 8 boleh golek-golek lagi atas katil sampai golek bawah katil. haaaaa.
bye-bye subjek Rehabilitation on Disturbed Land
bye-bye subjek Professional Practise III


so tadi lepas kelas Professional Practise III habis group presentation, eh ad sesi bergambar-bergambar eh. seronok-seronok :)







4 tahun same-same
will miss u guys :(




till then,
bai.




*pictures kredit to : zureen zakaria


Tuesday, May 29, 2012

.pengapit kali ke-4, selamat pengantin baru kazen.

As salam,


26 Mei haritu kazen sebaye, seatok dan senenek kawen
so i yg sebaye yg tak kawen lagi ni selayak-layak nye jadi pengapit lahaiii.
hey hey hey, pengapit kali ke-4 okay
pengantin pun baru sekali naik pelamin
haku dah empat kali, 4 kali ye anak-anak naik pelamin.
kipas pengantin haku expert dah
apatah lagi senyum-senyum kambing kat pelamin lagii lah expert.


mempersembahkan cik pengapit !
sementara tunggu pengantin mekap-mekap
haku yg dah siap mekap-mekap ni keluar dulu hirup udara segar. eh,motip?
sepersalinan baju yang super gojes di sponser oleh classmate
yang baik hati lagi baik hati, dan baik hati. ewahhh.
mekasih kak peja ! untunglah sama saiz.
boleh pilih je kat almari baju dia pilih lah baju yg bekenan di hati.
eh gigih okay i pakai pario beliau belit sane belit sini
nasib baik tak tertanggal mase mengapit. haha
eh, kalau nak cerita pasal si pengapit ni
memang tak ke sudah la jawabnye. -_-''



mase melepak-lepak slow talk dengan pengantin dlm bilik pengantin. ehem.
pengantin resah tunggu mak andam
pengapit pun sibuk-sibuk la resah jugek. hikhik



okay, time untuk melayan si kecik pulak
eh pengapit memang bz ke sana ke mari
melayan si kecik makan gula-gula depan pelamin
demand si kecik ni nak makan gula-gula depan pelamin je tau. -.-'
nak 'peace' segala tapi jari kurang 1. bolehlah adek oi
1 Malaysia. :)


adik kedua si mimie dengan si aqif
si aqif anak jagaan ibu yang tabiat dia ikut ibu ke mana-mana.



ibu jaga dia ni dari umur 40 hari sampai skrg 5 tahun dah sekolah pun.
dah kire adek pun, adek susuan. :)



mase dinanti dah tiba
mengapit pengantin berarak sambil pegang payung
kipas-kipas pengantin dengan peluh petani mencurah-curah
eh btw, kitorang family dapat button tiap sorang
button i ofkos lah 'cousin', eh nape bukan pengapit. hihi gedik
yang lain-lain adalah button utk 'auntie', 'uncle', 'atok'. hikhik comelss.
dan haruslah dipakai tanda pengenalan diri
'sayalah ahli keluarga pengantin. iye ada sebarang pertanyaan ?' ;p



peace yoo ! ehem ni mak pengantin aka mak sedara i








sepupu ku azieda, kawan sepermainan kecik-kecik
kumbah parit atok kat kampung sampai keruh
kena perambat dgn cikta baru reti naik
kalau tak main parit jeeee. heee~
awak dah kawen, saya tak kawen lagi. eh tacing-tacing,
semoga kau berbahagia sampai syurga dengan husband kau, fauze.
aku sayang kau. muahh.




dari pengapit yang tak kawen-kawen lagi. okbai.








Saturday, May 5, 2012

.pegi nursery cari pokok bunga.

As'salam..


semalam adalah besday ayah, 4/5. Esok pulak adalah besday ibu, 6/5. Dan lusa 7/5 adalah besday adik. Dan harini 5/5 takde besday sape-sape apekate keluar dgn ibu bapa pergi nursery beli pokok bunga yg byk wane wani tuuu. ahaiii geram.


Sebenarnye si ibu nak beli tanah-tanih nak tanam pokok puding beliau tuu. cik nana pulek konon nak seprise belikan sepasu dua pokok bunga utk ibu sempena besday beliau.


tapii bile sampai nursery, ktorang otometik terus berpecah. ibu ke mana, ayah n adik ke mana, cik nana pulak terus ke mana-mana. haha haku sibuk pergi tangkap gambar bunga-bunga je keje nyee. tak caye ? meh tengok.

























bile dah cukup mase berpeleseran kat nursery, time to go home. ibu berpuas hati dengan memborong 7 kampit tanah-tanih dengan pasu-pasu kegemaran beliau, cik nana pun dapat lah membeli sebijik pasu dengan sepokok bunge ape ntah untuk ibu sempena besday beliau.




*teringat mase zaman sekolah, mase besday ibu, balik sekolah singgah nursery belikan ibu pokok bunge. ahh haku memang seorang anak yg suwit. :)






.yeayy kelas dah habis sem ni. :)

As salam,


sepatutnya dah boleh lompat-lompat kesukaaan
sebab harini 2 sebjek utk sem ni dah melabuhkan tirai nye. hekk
tak payah nak gedik-gedik pegi kelas lagi
tak payah nak pegi kelas lambat-lambat
kelas pukul 8, pukul 8 lah gedik-gedik selambe pegi sarapan kueytiaw
lepasni pukul 8 boleh golek-golek lagi atas katil sampai golek bawah katil. haaaaa.
bye-bye subjek Rehabilitation on Disturbed Land
bye-bye subjek Professional Practise III


so tadi lepas kelas Professional Practise III habis group presentation, eh ad sesi bergambar-bergambar eh. seronok-seronok :)







4 tahun same-same
will miss u guys :(




till then,
bai.




*pictures kredit to : zureen zakaria


.pengapit kali ke-4, selamat pengantin baru kazen.

As salam,


26 Mei haritu kazen sebaye, seatok dan senenek kawen
so i yg sebaye yg tak kawen lagi ni selayak-layak nye jadi pengapit lahaiii.
hey hey hey, pengapit kali ke-4 okay
pengantin pun baru sekali naik pelamin
haku dah empat kali, 4 kali ye anak-anak naik pelamin.
kipas pengantin haku expert dah
apatah lagi senyum-senyum kambing kat pelamin lagii lah expert.


mempersembahkan cik pengapit !
sementara tunggu pengantin mekap-mekap
haku yg dah siap mekap-mekap ni keluar dulu hirup udara segar. eh,motip?
sepersalinan baju yang super gojes di sponser oleh classmate
yang baik hati lagi baik hati, dan baik hati. ewahhh.
mekasih kak peja ! untunglah sama saiz.
boleh pilih je kat almari baju dia pilih lah baju yg bekenan di hati.
eh gigih okay i pakai pario beliau belit sane belit sini
nasib baik tak tertanggal mase mengapit. haha
eh, kalau nak cerita pasal si pengapit ni
memang tak ke sudah la jawabnye. -_-''



mase melepak-lepak slow talk dengan pengantin dlm bilik pengantin. ehem.
pengantin resah tunggu mak andam
pengapit pun sibuk-sibuk la resah jugek. hikhik



okay, time untuk melayan si kecik pulak
eh pengapit memang bz ke sana ke mari
melayan si kecik makan gula-gula depan pelamin
demand si kecik ni nak makan gula-gula depan pelamin je tau. -.-'
nak 'peace' segala tapi jari kurang 1. bolehlah adek oi
1 Malaysia. :)


adik kedua si mimie dengan si aqif
si aqif anak jagaan ibu yang tabiat dia ikut ibu ke mana-mana.



ibu jaga dia ni dari umur 40 hari sampai skrg 5 tahun dah sekolah pun.
dah kire adek pun, adek susuan. :)



mase dinanti dah tiba
mengapit pengantin berarak sambil pegang payung
kipas-kipas pengantin dengan peluh petani mencurah-curah
eh btw, kitorang family dapat button tiap sorang
button i ofkos lah 'cousin', eh nape bukan pengapit. hihi gedik
yang lain-lain adalah button utk 'auntie', 'uncle', 'atok'. hikhik comelss.
dan haruslah dipakai tanda pengenalan diri
'sayalah ahli keluarga pengantin. iye ada sebarang pertanyaan ?' ;p



peace yoo ! ehem ni mak pengantin aka mak sedara i








sepupu ku azieda, kawan sepermainan kecik-kecik
kumbah parit atok kat kampung sampai keruh
kena perambat dgn cikta baru reti naik
kalau tak main parit jeeee. heee~
awak dah kawen, saya tak kawen lagi. eh tacing-tacing,
semoga kau berbahagia sampai syurga dengan husband kau, fauze.
aku sayang kau. muahh.




dari pengapit yang tak kawen-kawen lagi. okbai.








.pegi nursery cari pokok bunga.

As'salam..


semalam adalah besday ayah, 4/5. Esok pulak adalah besday ibu, 6/5. Dan lusa 7/5 adalah besday adik. Dan harini 5/5 takde besday sape-sape apekate keluar dgn ibu bapa pergi nursery beli pokok bunga yg byk wane wani tuuu. ahaiii geram.


Sebenarnye si ibu nak beli tanah-tanih nak tanam pokok puding beliau tuu. cik nana pulek konon nak seprise belikan sepasu dua pokok bunga utk ibu sempena besday beliau.


tapii bile sampai nursery, ktorang otometik terus berpecah. ibu ke mana, ayah n adik ke mana, cik nana pulak terus ke mana-mana. haha haku sibuk pergi tangkap gambar bunga-bunga je keje nyee. tak caye ? meh tengok.

























bile dah cukup mase berpeleseran kat nursery, time to go home. ibu berpuas hati dengan memborong 7 kampit tanah-tanih dengan pasu-pasu kegemaran beliau, cik nana pun dapat lah membeli sebijik pasu dengan sepokok bunge ape ntah untuk ibu sempena besday beliau.




*teringat mase zaman sekolah, mase besday ibu, balik sekolah singgah nursery belikan ibu pokok bunge. ahh haku memang seorang anak yg suwit. :)