Saturday, June 30, 2012

.finally.

As'salam


semalam 29 hb Jun 2012, genap 4 tahun
pengajian cik nana kat UTM Skudai terchenta ni.
yes finally boleh tarikkk nafas lega dan terpulang lah nak hembus kat mane.
wahhh memang betul-betul lega tu..
haha kalau boleh nak hembus-hembus kat rumah je.
sebab selama 4 tahun ni tarik nafas pun kadang-kadang tak sempat -.-''
very the busy okay, busy. yes, busy.
tuntutan course yang memerlukan perah otak, design, design, design.
then redo, redo, redo
amend, amend, amend. fiuhhhh~
hidup tak terurus langsung.
tapi sempat lah lagi, calit eyeliner, fiuu perempuan kan. hehe
dan Ahamdulillah, dapat juga menyiapkan ini,
ape tu yang ada orang panggil, PSM?thesis?fyp?
eh tapi ktorang panggil bende alah ni report jek. hikhik







report yang mengandungi 7 chapter
3 chapter yang pertama buat mase bulan 4 camtu
lepastu terbiar kurang kasih sayang
dan buat chapter 4,5,6,7 dalam mase sehari!3 minggu yang lepas
sehari okay, sehari pulun report .huh
sebab hari-hari yang lain busy siapkan design final project. -.-'
gengster tak gengster lah kan. sebab terpakse. sadis.
sebab lagi satu, report ni 10% jeeee. yes 10%.









edit gambar dengan rase gembira
gembira tak terhingga
sekian 4 tahun,
29 Jun 2008-29 Jun 2012
Bachelor Degree of Landscape Architecture.
Wasalam.







Thursday, June 28, 2012

.hijab style inspired by....

As salam,


14 Jun lepas adalah Malam Pra-Graduan.
ehem, theme dinner adalah 'classic vintage'
ehem lagi sekali, cik nana pun dressup feeling-feeling vintage gitu.
ehem ehem ehem tapi tak tau nak pakai tudung style macam mane.
ehem usha-usha blog fashionista,
jumpe blog ni, act da lame follow punn blog siti juwariyah
indonesian blogger.


last minit, bukak youtube tutorial beliau
practise sekali, malam lilit dengan yakin
dan hasil nye macam ni lah. ehem ehem..


ehem. kiri adalah cik nana dan kanan si gojes siti juwariyah



ahh lilit pakai shawl RM 5 jeee. ade orang tahu kalau cik nana tak bagitau? haha ;p




cite lanjut pasal dinner, nanti-nanti lah yep ;)





okbai ;)





.konvo konvo konvo.

As salam..


ewah-ewah, haruslah ada gambar pembuka bicara
edit-edit pakai software baruuu tuuu. ;)


yes, i baru tamat pengajian. tapi masih terperuk lagi kt utm terchentaa.
nak habiskan saki baki sewa kolej kate nye. hik
yang konvo takkkk kannn lah cik nana iye tak..
yang konvo-konvo ni adek cik nana, si mimie tuu..
eh tahun ni 2 orang lah cik zai dengan cik wati konvo yep.
hihi Alhamdulillah.


yes, this budak dengan this budak yg konvo
si mimie dgn sepupu beliau, si jiha
konvo ape?baru tingkatan 2 dah konvo bagai.



yes, konvo darjah khas, sekolah agama kerajaan johor.
ktorang anak-anak johor adalah wajib sekolah agama
dari darjah 1 sampai 6
kalau lulus darjah 6 terus sambung ke darjah khas
lepas abes darjah khas, fresh2 ilmu agama adalah penuh di dada
muamalat, munakahat, tasauf, hadith,jinayat
dan + subjek asas macam tauhid, ibadat, arab...
habis darjah khas ni kalau minat boleh teruskan
ke sek.men agama.
ataupun dengan sijil darjah khas boleh mintak keje dgn
pejabat agama @ institusi agama johor lepas spm nanti ;)



adalah dengan tak sukacita cik nana jadi wakil penjaga
sebab dlm dewan kena salah sorang penjaga je masuk
sebab ibu n ayah kena jaga si kecik kang meraung-raung beliau bosan
fine, fine mengantuk okay.
pelajar ada 500+ nak tunggu sampai giliran si mimie
mau pengsan ngantukkkk.



ramai okay, ramai.
mau tak nye 1 daerah. -.-'


okay, ini dia budak yang konvo tuu.
congrats adek.
sesuka hati suruh adek posing dan cik nana snap laju-laju
sebelum photographer sampai.
kalau photoG yang amik kena bayar rm 28 untuk gambar ni
cik nana edit, print kat kedai
eh tak sampai rm 5 kot saiz a4..
wuuuu jimattt.



ini si kecik yang stress sebab kena bangun awal pagi
tak puas lagi tido dah kena bangun. haha



budak konvo ngn ibuuu ngn c nina yg sibuk slongkar beg cari makanan.



hmm, si pepel ni kakak budak konvo,
bawal plain RM 7
blouse freee
kain RM 8
dressup secara jimat cermat. haha



dua orang pepel ni si ibu dan si anak



eh cop-cop-cop
btw ni pic cik nana mase konvo darjah khas dulu taun 2004..
kemain tau takmau kalah dengan adek. hihi






okbai.






Tuesday, June 12, 2012

.weekend membeli belah.

As'salam,


Hari minggu, hujung minggu adalah waktu yang sgt lah sesuai utk pegi membeli belah
eh tak kira lah hujung minggu tu adalah hujung bulan
janji hari minggu, eh sesuai sgt lah pegi membeli belah. lahai pengsan -.-'
lagi pula membeli belah kat tempat yg ohsem
boleh pengsan bangun, pengsan bangun semula ok -.-
dan lagi pula pegi membeli belah dgn ibu, ayah dan adik-adik
amik baju, sorok belakang, sampai kaunter campak laju-laju dan lariiii. haha
trick ni boleh tapi jgn amalkan selalu. tak bahek =.=
nak membeli belah boleh tapi sila seluk poket sendiri dan sila bayar sendiri.
eh prinsip i ni, prinsipppp.



baju-baju super ohsem, somel-somel mcm ni takkan nak tengokkkk jeee. hihi




si budak nih pun kelabu mate suka sgt letewww.


lagi pula budak ni. memang gelojoh kalau nampak baju.
ini cantek, itu cantek, eh semua lah cantek -.-'


cer try ukur baju di badan sendiri.hikhik >.<
okay cool, boleh sorok terus kt blkg. hehe



eh budak kecik ni tak penah kesah pun erti membeli belah
main mende alah ni lagi bagus. pon pon.


kan?kan?










2 budak ni memang spoting abes.
tunggu kakak beliau-beliau ni pilih baju..hihi



last-last dapat jugek 2 helai baju. hihi
mekasih ibuuu.





okbai.






.finally.

As'salam


semalam 29 hb Jun 2012, genap 4 tahun
pengajian cik nana kat UTM Skudai terchenta ni.
yes finally boleh tarikkk nafas lega dan terpulang lah nak hembus kat mane.
wahhh memang betul-betul lega tu..
haha kalau boleh nak hembus-hembus kat rumah je.
sebab selama 4 tahun ni tarik nafas pun kadang-kadang tak sempat -.-''
very the busy okay, busy. yes, busy.
tuntutan course yang memerlukan perah otak, design, design, design.
then redo, redo, redo
amend, amend, amend. fiuhhhh~
hidup tak terurus langsung.
tapi sempat lah lagi, calit eyeliner, fiuu perempuan kan. hehe
dan Ahamdulillah, dapat juga menyiapkan ini,
ape tu yang ada orang panggil, PSM?thesis?fyp?
eh tapi ktorang panggil bende alah ni report jek. hikhik







report yang mengandungi 7 chapter
3 chapter yang pertama buat mase bulan 4 camtu
lepastu terbiar kurang kasih sayang
dan buat chapter 4,5,6,7 dalam mase sehari!3 minggu yang lepas
sehari okay, sehari pulun report .huh
sebab hari-hari yang lain busy siapkan design final project. -.-'
gengster tak gengster lah kan. sebab terpakse. sadis.
sebab lagi satu, report ni 10% jeeee. yes 10%.









edit gambar dengan rase gembira
gembira tak terhingga
sekian 4 tahun,
29 Jun 2008-29 Jun 2012
Bachelor Degree of Landscape Architecture.
Wasalam.







.hijab style inspired by....

As salam,


14 Jun lepas adalah Malam Pra-Graduan.
ehem, theme dinner adalah 'classic vintage'
ehem lagi sekali, cik nana pun dressup feeling-feeling vintage gitu.
ehem ehem ehem tapi tak tau nak pakai tudung style macam mane.
ehem usha-usha blog fashionista,
jumpe blog ni, act da lame follow punn blog siti juwariyah
indonesian blogger.


last minit, bukak youtube tutorial beliau
practise sekali, malam lilit dengan yakin
dan hasil nye macam ni lah. ehem ehem..


ehem. kiri adalah cik nana dan kanan si gojes siti juwariyah



ahh lilit pakai shawl RM 5 jeee. ade orang tahu kalau cik nana tak bagitau? haha ;p




cite lanjut pasal dinner, nanti-nanti lah yep ;)





okbai ;)





.konvo konvo konvo.

As salam..


ewah-ewah, haruslah ada gambar pembuka bicara
edit-edit pakai software baruuu tuuu. ;)


yes, i baru tamat pengajian. tapi masih terperuk lagi kt utm terchentaa.
nak habiskan saki baki sewa kolej kate nye. hik
yang konvo takkkk kannn lah cik nana iye tak..
yang konvo-konvo ni adek cik nana, si mimie tuu..
eh tahun ni 2 orang lah cik zai dengan cik wati konvo yep.
hihi Alhamdulillah.


yes, this budak dengan this budak yg konvo
si mimie dgn sepupu beliau, si jiha
konvo ape?baru tingkatan 2 dah konvo bagai.



yes, konvo darjah khas, sekolah agama kerajaan johor.
ktorang anak-anak johor adalah wajib sekolah agama
dari darjah 1 sampai 6
kalau lulus darjah 6 terus sambung ke darjah khas
lepas abes darjah khas, fresh2 ilmu agama adalah penuh di dada
muamalat, munakahat, tasauf, hadith,jinayat
dan + subjek asas macam tauhid, ibadat, arab...
habis darjah khas ni kalau minat boleh teruskan
ke sek.men agama.
ataupun dengan sijil darjah khas boleh mintak keje dgn
pejabat agama @ institusi agama johor lepas spm nanti ;)



adalah dengan tak sukacita cik nana jadi wakil penjaga
sebab dlm dewan kena salah sorang penjaga je masuk
sebab ibu n ayah kena jaga si kecik kang meraung-raung beliau bosan
fine, fine mengantuk okay.
pelajar ada 500+ nak tunggu sampai giliran si mimie
mau pengsan ngantukkkk.



ramai okay, ramai.
mau tak nye 1 daerah. -.-'


okay, ini dia budak yang konvo tuu.
congrats adek.
sesuka hati suruh adek posing dan cik nana snap laju-laju
sebelum photographer sampai.
kalau photoG yang amik kena bayar rm 28 untuk gambar ni
cik nana edit, print kat kedai
eh tak sampai rm 5 kot saiz a4..
wuuuu jimattt.



ini si kecik yang stress sebab kena bangun awal pagi
tak puas lagi tido dah kena bangun. haha



budak konvo ngn ibuuu ngn c nina yg sibuk slongkar beg cari makanan.



hmm, si pepel ni kakak budak konvo,
bawal plain RM 7
blouse freee
kain RM 8
dressup secara jimat cermat. haha



dua orang pepel ni si ibu dan si anak



eh cop-cop-cop
btw ni pic cik nana mase konvo darjah khas dulu taun 2004..
kemain tau takmau kalah dengan adek. hihi






okbai.






.weekend membeli belah.

As'salam,


Hari minggu, hujung minggu adalah waktu yang sgt lah sesuai utk pegi membeli belah
eh tak kira lah hujung minggu tu adalah hujung bulan
janji hari minggu, eh sesuai sgt lah pegi membeli belah. lahai pengsan -.-'
lagi pula membeli belah kat tempat yg ohsem
boleh pengsan bangun, pengsan bangun semula ok -.-
dan lagi pula pegi membeli belah dgn ibu, ayah dan adik-adik
amik baju, sorok belakang, sampai kaunter campak laju-laju dan lariiii. haha
trick ni boleh tapi jgn amalkan selalu. tak bahek =.=
nak membeli belah boleh tapi sila seluk poket sendiri dan sila bayar sendiri.
eh prinsip i ni, prinsipppp.



baju-baju super ohsem, somel-somel mcm ni takkan nak tengokkkk jeee. hihi




si budak nih pun kelabu mate suka sgt letewww.


lagi pula budak ni. memang gelojoh kalau nampak baju.
ini cantek, itu cantek, eh semua lah cantek -.-'


cer try ukur baju di badan sendiri.hikhik >.<
okay cool, boleh sorok terus kt blkg. hehe



eh budak kecik ni tak penah kesah pun erti membeli belah
main mende alah ni lagi bagus. pon pon.


kan?kan?










2 budak ni memang spoting abes.
tunggu kakak beliau-beliau ni pilih baju..hihi



last-last dapat jugek 2 helai baju. hihi
mekasih ibuuu.





okbai.