Tuesday, July 31, 2012

.Selamat Hari Lahir Pencuri Hati.



As salam,


31 Julai 2012.
12.01 am alarm berbunyi,
Bismillahirahmanirahim,
Dear incik beliau yang jauh nunnn di atas kapal di lautan luas sana
Selamat Hari Lahir sayang.

hari ni 'kita' 4 tahun, 7 bulan, 3 minggu dan 2 hari. 
Selama usia 'kita' ni cuma tahun lepas je 'kita' berkesempatan menatap 31 Julai bersama-sama

Tahun ni takde seprise-seprise birthday macam tahun lepas
Tahun ni takde kek coklat air tangan *ciknana* yang sedap macam tahun lepas
Tahun ni takde potong-potong kek macam tahun lepas
Tahun ni takde mengade-ngade taknak tiup lilin macam tahun lepas
Tahun ni takde amik-amik gambar buat tangan ‘peace’ dengan kek macam tahun lepas

Sebab tahun ni,
Jasad kita jauh terpisah
Awak di lautan biru sana, dan saya di sini. 
Ya di sini di daratan tempat kita dipertemukan
Semoga awak berada dalam lindungan-Nya
Kesihatan terjaga, makan minum terjaga
Balik nanti sihat-sihat sahaja
Rindu, Sedih, Rindu  bergelodak dalam jiwa.
Sila la akhiri penantian ku ini nanti. ;'(


 

 *kad raya, kad birthday, surat-menyurat dari incik beliau yang jauh di mata tapi dekat dihati*








Tuesday, July 24, 2012

.DIY fabric flowers.

As salam,


                                          Alhamdulillah sempurna juga Ramadhan hari ke-4
Mungkin rahmat berpuasa, datanglah kerajinan mencucuk-cucuk diri ini. ewahh.
eh bukan rajin amik jarum cucuk-cucuk diri sendiri
juga bukan kerajinan bercucuk tanam ubi kayu belakang rumah. -.-''
tapi ini lah dinamakan kerajinan D.I Y. ehem-ehem.


masuk bilik selongkar-selongkar
jumpe cebisan-cebisan kain
terkocoh-kocoh turun bawah cari gunting
gunting bulat-bulat, cari bunga api lilin nyalakan  api
dan bakar tepi kain yang dah dipotong bulat-bulat tadi.




lepastu cantum-cantum, tepek-tepek dan jahit.
tambah butang sebagai penyeri. wahhh berseri-seri you!
tapi kalau nak umphhh boleh letak labuci atau manik
buat ni pun setakat ape yang jumpe kat rumah
testing testing je dulu sebelum memulakan projek mega untuk baju raye. ehem-ehem ;)




so untuk DIY testing-testing ni juga DIY eksperimen ni
mangsa nye adalah baju adek i u'olls. hehehe.







* incik beliau cepattt lah cuti, turun darat kita pergi beli baju raye yok ! rinduu*



okbye !


Monday, July 23, 2012

.homemade masker tomato.

As salam,


Memandangkan masih awal pagi lagi
tak manis lah kiranye kalau cik nana buat entry makanan di bulan puasa ni. ye dak ?
*ahh angguk-angguk lah tanda setuju*
oh marilah cik nana berkongsi cara membuat homemade masker. yeay !
mahu tak ? mahu tak ?
dah lah murah, jimat, organic pulak
memang taklah merosakkan kulit muka. hihi

eh tipu lah kalau tengah menganggur macam ni kat rumah
cakap boring, boring, boring tak tahu nak buat ape.
hey, kat rumah ni lah macam-macam mende  boleh buat
berkebun, bercucuk tanam, siram pokok bunga, petik cili belakang rumah
kalau dah boring sangat, bukak peti ais
kalau bertuah boleh jumpa tomato
eh, tomato laaa. 

so apelagi, marilah pang pung pang pung kita buat masker u'olls. hihi
masker tomato ni boleh menghaluskan, mengebuskan malah mencerahkan wajah u'olls.
bahan-bahan mudah jek,  tomatodan susu tepung. ;)


1st : sebiji tomato, belah dua macam ni. then parut sampai hancur macamni.




2nd : ambil dalam 2 sudu susu tepung cap ape-ape ajelah pun boleh. then campurkan dengan tomato yang dah hancur tadi.


 
3rd : dah gaul sebati jadilah macamni, dan siap ! boleh apply kat muka dalam 15-20 minit dan cuci. hasilnya adalah kulit muka yang gebus lagi comel. tu kalau dah pakai 20x la. eheh tetibe.





 bile si kecik pun sibuk  feeling-feeling depan cermin tepek masker jugek -.-''. fine, fine.





*eh nak pakai masker tomato lah kejap lagi. eheh gedik. hiks *
kbye !



Tuesday, July 17, 2012

.majlis persandingan kak wani cantek.*indoor*

As salam


bagai pinang di belah dua.sama cantik sama padan persis dan setanding wedding irma hasmie & redza syah



entry ni memang entry excited semacam i yang baru lepas bersanding. hihi. ingat lagi tak entry ini selamat pengantin baru kak wani cantek ? padahal entry sebelum entry ni je punn. boleh scroll ke bawah kalau tak tahu. hiks~


7 Julai lepas beliau selamat diijab kabulkan di rumah beliau dan pada 14 Julai lepas hari Sabtu telah berlangsungnye majlis persandingan kak wani cantek dan pasangan nye di Kampung Pengantin, Setapak KL.


dan cik nana bersama-sama geng anak-anak JOHO, mus dan am bertolak dari JB seawal jam 9.45 pagi. eh bukan awal tapi dah terlambat punn. huhuii. dah plan awal 2 minggu yg lepas nak pegi wedding kak wani ramai-ramai tapi last minit baru kompem semula, akhirnya hanye 3 dara pingitan rombongan dari JB ke KL. hiew hiew.


then singgah ke Simpang Ampat, Melaka pick up si apah then teruskan perjalanan singgah Seremban amik si Syam plak. cukuplah 5 orang wakil batch 4SBL UTM Skudai ke majlis persandingan kak wani di KL.


gerak dari Seremban singgah Tesco beli present dulu pang pung pang pung dah pukul 2 ptg. dah pukul 2 ptg baru gerak ke KL yang tak tau celah mane Kampung Pengantin. set GPS dan berpandukan map kad jemputan pang pung pang pung, kami sesat ye kawan-kawan -.-''. sesat satu hal, jalan jem lagiii. haiyoo. *memang takkk lahhh aku nak duduk KL kalau gini*


pukul 3.45 ptg still sesat lagi ye kawan-kawan. majlis persandingan yang di sponser sampai pukul 4 jee tapi kitorang still tak sampai-sampai lagi. boleh menangis lagu najwa latip kalau sampai nanti majlis dah habis semua dah kemas-kemas *sadis*. cepat-cepat kol abg pengantin cakap tunggu ktorang dulu jgn balik lagi. haha boleh. penat oi kematu b****t aku duduk je dari jb pagi tadi. huhuii.


dan Alhamdulillah dalam pukul 4.20 ptg camtu ktorang sampai juga ke Kampung Pengantin, Setapak. last minit GPS baru bagi kerjasama ;)






bila sampai dah lambat, memang tak dapat lah nak tengok pengantin berarak, pengantin bersanding, pengantin makan beradap. okay jangan harap okay. hahadoi


tapi dapat jugak curiks gambar pengantin mase bersanding dr fesbuk pengantin. eheh. ni diaaa.


pengapit perempuan adalah adik kepada pengantin perempuan dan pengapit lelaki adalah abang kepada pengantin perempuan jugak. haaaa boleh gituuu. sebab pengapit lelaki adalah besfren pengantin lelaki. paham ? owhh what a small world lah kan. jodoh-jodoh.


okay mari mulakan xplorace gambar hoyeh-hoyeh dengan pengantin dalam dewan dulu yek :)




alololor pengantin sangat-sangat cantek n cumils macam princessss. anonyonyo.


tuah datang lambat. dapat makan kat meja VIP sebab meja ni jeee yang tinggal and ada makanan. haha rezeki. tuah lagi makan sambil dilayan pengantin. okay bertuah sangattt.


tuah datang lambat jugak bile dah siap makan semua marilah bergosip dengan pengantin yang cantek macam princess. ehem haruslah kepochi cuit-cuit manik kat baju. selak kain pengantin nak tengok kasut. hihi. belek-belek jari pengantin tengok inai segala. ahhh aku memang camni. kepohh. haha


syam, mus, apah, kak wani cantek, nana cantek jugakk. hiks puii.


syam, mus, apah, abg amir, kak wani cantek macam princess, cik nana princess jugak *haha*, am dan yana ex senior.


terjumpa sekali geng-geng senior SBL UTM skudai yang dah bekerjaya kt KL nunn.


anyonyoo kak wani cantek macam princesss.


anyonyoo peluk-peluk sayang-sayang kak wani cantek macam princess.
rase peluk-peluk taknak lepas okay -.-''
sebab sayang sangat terus buat profile pic FB. ;)

.....................................................................................................................................................



..to be continue *majlis persandingan kak wani cantek*outdoor*





* pictures kredit to amnani





Sunday, July 8, 2012

.selamat pengantin baru kak wani cantek.

As'salam,


Sabtu lepas 7 Julai 2012, termeterai lah satu ikatan janji setia, majlis pernikahan classmate, studiomate cik nana, kak wani dan pasangan beliau. Alhamdulillah.




kak wani bukan je dah pecahkan rekod batch SBL course cik nana kat UTM yang mendahului kami kami dan kami semua ke gerbang perkahwinan, malah kak wani juga merupakan pemenang 3x tempat ke 3 pertandingan 'Gerbang Cinta Musim ke-3 Utusan Malaysia'. yeayy kitorang adalah sangat-sangat lah eksaited mase dapat tau kak wani menang. ape tu orang kate masuk kelas, masuk studio, mase crit session semua cerita pasal kawin kawin dan kawin. hahai -.-''




nak tau kak wani cantek dapat hadiah ape ? sila sebut satu persatu dengan nada woww ! *okey aku yang over* heee


- motosikal skuter modenas passion
- pakej perkahwinan bernilai RM 50,000
- wang tunai RM 2,000
- barang kemas
- barangan elektrik
- pakej percutian bulan madu
- spa


Eh aku dah macam jurucakap gerbang perkahwinan pulak. haha. so majlis resepsi yang ditaja oleh pihak utusan akan berlangsung 14 julai ni kat Kampung Pengantin, KL. wah mesti gilang gemilang oi oi. eksaited. ;)



















semoga kak wani cantek dan pasangan beliau bahagia sampai syurga. aminnn.



*copy paste gambar dari fb kak pika. mekasih kak pika. ngee~*


.header baru di usia remaja. ^^

As salam.


jam di dinding menunjukkan jam 4:28 pagi
eh kental nye bijik mate aku tak tido lagi.
eh eh pantun 2 kerat pulak. muahaha


okay, ekceli, sebenarnye, ialah
aku tamak haloba semua pekataan sama maksud nak sebut
eh tak, tak sebenarnye,
eh, HEADER baru? hihi


bijik mate yang kental susah nak tido
aku pun tibe-tibe geli-geli auw auww tengok header sendiri
menjak menang header no 3 tahun lepas
kemain aku tatap sayang beno dengan header tu.
bajet comel gilosss pink-pink suwit-suwit camtu
terus tepek tak mau tukar dah
padahal sendiri pandang dah muak wek wekkk.





sangat keanak-anakan header ni bukan?
*sila angguk-angguk kepala tanda setuju*
posing ala-ala princess. alololo anyonyonyo betul-betul comel ni -.-''
skrg memang tak sesuai betul dengan aku yg menginjak remaja ni. cewahh puii.
merah jambuuu sangatttt.


eh marilah menukar header
*kata ku kepada diri ku sendiri*
setelah merasakan diri sudah cukup dewasa
kalau kawen pun dah ada anak 1
eh eh itu sebenanarnye motip. hikhik
lahirlah header baru ni. yeayy sukee ;)





haaa barulah nampak dewasa belia negara
muke tak cukup 1, 3 terus aku tepek.
muahaha gile kuasa nampakk. haha
eh tibe-tibe rase nak print besar-besar tampal kat signboard taman perumahan aku.
eh malampau betul kau nana, melampau. ;p





*terima kasih photoshop sebab jadi kawan baik aku sejak zaman universiti dulu ;)*
sekarang ni tanam anggur wane pink je kat rumah. -.-''





Sunday, July 1, 2012

.aien dan kundasang.

As'salam.


Maksud tajuk dah macam 'aien dan kucingnye yg bername kundasang' haha.
eh tak tak, aien seorang manusia dan kundasang adalah kundasang sabah.
nak cerita pasal jalan-jalan ngn cik aien dan akan ke kundasang ngn cik aien. eh, yehaaa!
alkisahnye petang tadi feeling-feeling bosan meroyan-royan depan lappy
pegi wall fb bestie aka cik aien terus post ni ,



tak rancang tak hape terus plan malam nak ke kundasang.
eh eh tak tak, terus malam cik aien nak bawak g jalan-jalan.
act dah lame benor tak jumpe budak ni semenjak beliau bekerjaya di putrajaya nunn.


cik aien dan sahabat sekerjaya beliau, irama. eh irma hanim
bukan irma hasmie mahupun ainan tasneem okay.




eh tetiba cik aien jadi selim melim dari i
eh ape ni, ape ni. muke i lagi sekembang semangkuk. oh mannn.


bawak cik aien dan sahabat beliau mengenali joho
cik aien nak pegi tempat yg byk lampu
okay fine fine bwk beliau ke danga bay jelah. hahaha
dah puas pusing-pusing nak ke pasar karat tapi jem stroberi terukk
lalu lalang terus ke dataran makan stimbot
mlm tak mengizinkan sebab dah nak 12 tengah malam
anak-anak dara sekalian boleh pulang ke rumah masing-masing -.-'



dah 17 tahun berkawan dgn cik aien, minat benda yang sama adalah perkara biasa
dalam diam-diam bersama menyimpan niat nak pergi kundasang pun adalah perkara biasa
dan akan menjadi luar biasa kalau oktober nanti aku dan cik aien akan melancong ke kundasang. cewahh
bile incik beliau tanye impian nak pegi mane,
aku jawab, kundasang sabah
tanye kali ke 2 dan ke 3
jawapan aku adalah tetap sama, kundasang sabah
kenape?
sebab ada moo-moo macam kat new zealand.
okbai.








eh lupe,
terima kasih cik aien melanje i ;)
melanje i tiket flight ke KK skali buleh? hihi



.Selamat Hari Lahir Pencuri Hati.



As salam,


31 Julai 2012.
12.01 am alarm berbunyi,
Bismillahirahmanirahim,
Dear incik beliau yang jauh nunnn di atas kapal di lautan luas sana
Selamat Hari Lahir sayang.

hari ni 'kita' 4 tahun, 7 bulan, 3 minggu dan 2 hari. 
Selama usia 'kita' ni cuma tahun lepas je 'kita' berkesempatan menatap 31 Julai bersama-sama

Tahun ni takde seprise-seprise birthday macam tahun lepas
Tahun ni takde kek coklat air tangan *ciknana* yang sedap macam tahun lepas
Tahun ni takde potong-potong kek macam tahun lepas
Tahun ni takde mengade-ngade taknak tiup lilin macam tahun lepas
Tahun ni takde amik-amik gambar buat tangan ‘peace’ dengan kek macam tahun lepas

Sebab tahun ni,
Jasad kita jauh terpisah
Awak di lautan biru sana, dan saya di sini. 
Ya di sini di daratan tempat kita dipertemukan
Semoga awak berada dalam lindungan-Nya
Kesihatan terjaga, makan minum terjaga
Balik nanti sihat-sihat sahaja
Rindu, Sedih, Rindu  bergelodak dalam jiwa.
Sila la akhiri penantian ku ini nanti. ;'(


 

 *kad raya, kad birthday, surat-menyurat dari incik beliau yang jauh di mata tapi dekat dihati*








.DIY fabric flowers.

As salam,


                                          Alhamdulillah sempurna juga Ramadhan hari ke-4
Mungkin rahmat berpuasa, datanglah kerajinan mencucuk-cucuk diri ini. ewahh.
eh bukan rajin amik jarum cucuk-cucuk diri sendiri
juga bukan kerajinan bercucuk tanam ubi kayu belakang rumah. -.-''
tapi ini lah dinamakan kerajinan D.I Y. ehem-ehem.


masuk bilik selongkar-selongkar
jumpe cebisan-cebisan kain
terkocoh-kocoh turun bawah cari gunting
gunting bulat-bulat, cari bunga api lilin nyalakan  api
dan bakar tepi kain yang dah dipotong bulat-bulat tadi.




lepastu cantum-cantum, tepek-tepek dan jahit.
tambah butang sebagai penyeri. wahhh berseri-seri you!
tapi kalau nak umphhh boleh letak labuci atau manik
buat ni pun setakat ape yang jumpe kat rumah
testing testing je dulu sebelum memulakan projek mega untuk baju raye. ehem-ehem ;)




so untuk DIY testing-testing ni juga DIY eksperimen ni
mangsa nye adalah baju adek i u'olls. hehehe.







* incik beliau cepattt lah cuti, turun darat kita pergi beli baju raye yok ! rinduu*



okbye !


.homemade masker tomato.

As salam,


Memandangkan masih awal pagi lagi
tak manis lah kiranye kalau cik nana buat entry makanan di bulan puasa ni. ye dak ?
*ahh angguk-angguk lah tanda setuju*
oh marilah cik nana berkongsi cara membuat homemade masker. yeay !
mahu tak ? mahu tak ?
dah lah murah, jimat, organic pulak
memang taklah merosakkan kulit muka. hihi

eh tipu lah kalau tengah menganggur macam ni kat rumah
cakap boring, boring, boring tak tahu nak buat ape.
hey, kat rumah ni lah macam-macam mende  boleh buat
berkebun, bercucuk tanam, siram pokok bunga, petik cili belakang rumah
kalau dah boring sangat, bukak peti ais
kalau bertuah boleh jumpa tomato
eh, tomato laaa. 

so apelagi, marilah pang pung pang pung kita buat masker u'olls. hihi
masker tomato ni boleh menghaluskan, mengebuskan malah mencerahkan wajah u'olls.
bahan-bahan mudah jek,  tomatodan susu tepung. ;)


1st : sebiji tomato, belah dua macam ni. then parut sampai hancur macamni.




2nd : ambil dalam 2 sudu susu tepung cap ape-ape ajelah pun boleh. then campurkan dengan tomato yang dah hancur tadi.


 
3rd : dah gaul sebati jadilah macamni, dan siap ! boleh apply kat muka dalam 15-20 minit dan cuci. hasilnya adalah kulit muka yang gebus lagi comel. tu kalau dah pakai 20x la. eheh tetibe.





 bile si kecik pun sibuk  feeling-feeling depan cermin tepek masker jugek -.-''. fine, fine.





*eh nak pakai masker tomato lah kejap lagi. eheh gedik. hiks *
kbye !



.majlis persandingan kak wani cantek.*indoor*

As salam


bagai pinang di belah dua.sama cantik sama padan persis dan setanding wedding irma hasmie & redza syah



entry ni memang entry excited semacam i yang baru lepas bersanding. hihi. ingat lagi tak entry ini selamat pengantin baru kak wani cantek ? padahal entry sebelum entry ni je punn. boleh scroll ke bawah kalau tak tahu. hiks~


7 Julai lepas beliau selamat diijab kabulkan di rumah beliau dan pada 14 Julai lepas hari Sabtu telah berlangsungnye majlis persandingan kak wani cantek dan pasangan nye di Kampung Pengantin, Setapak KL.


dan cik nana bersama-sama geng anak-anak JOHO, mus dan am bertolak dari JB seawal jam 9.45 pagi. eh bukan awal tapi dah terlambat punn. huhuii. dah plan awal 2 minggu yg lepas nak pegi wedding kak wani ramai-ramai tapi last minit baru kompem semula, akhirnya hanye 3 dara pingitan rombongan dari JB ke KL. hiew hiew.


then singgah ke Simpang Ampat, Melaka pick up si apah then teruskan perjalanan singgah Seremban amik si Syam plak. cukuplah 5 orang wakil batch 4SBL UTM Skudai ke majlis persandingan kak wani di KL.


gerak dari Seremban singgah Tesco beli present dulu pang pung pang pung dah pukul 2 ptg. dah pukul 2 ptg baru gerak ke KL yang tak tau celah mane Kampung Pengantin. set GPS dan berpandukan map kad jemputan pang pung pang pung, kami sesat ye kawan-kawan -.-''. sesat satu hal, jalan jem lagiii. haiyoo. *memang takkk lahhh aku nak duduk KL kalau gini*


pukul 3.45 ptg still sesat lagi ye kawan-kawan. majlis persandingan yang di sponser sampai pukul 4 jee tapi kitorang still tak sampai-sampai lagi. boleh menangis lagu najwa latip kalau sampai nanti majlis dah habis semua dah kemas-kemas *sadis*. cepat-cepat kol abg pengantin cakap tunggu ktorang dulu jgn balik lagi. haha boleh. penat oi kematu b****t aku duduk je dari jb pagi tadi. huhuii.


dan Alhamdulillah dalam pukul 4.20 ptg camtu ktorang sampai juga ke Kampung Pengantin, Setapak. last minit GPS baru bagi kerjasama ;)






bila sampai dah lambat, memang tak dapat lah nak tengok pengantin berarak, pengantin bersanding, pengantin makan beradap. okay jangan harap okay. hahadoi


tapi dapat jugak curiks gambar pengantin mase bersanding dr fesbuk pengantin. eheh. ni diaaa.


pengapit perempuan adalah adik kepada pengantin perempuan dan pengapit lelaki adalah abang kepada pengantin perempuan jugak. haaaa boleh gituuu. sebab pengapit lelaki adalah besfren pengantin lelaki. paham ? owhh what a small world lah kan. jodoh-jodoh.


okay mari mulakan xplorace gambar hoyeh-hoyeh dengan pengantin dalam dewan dulu yek :)




alololor pengantin sangat-sangat cantek n cumils macam princessss. anonyonyo.


tuah datang lambat. dapat makan kat meja VIP sebab meja ni jeee yang tinggal and ada makanan. haha rezeki. tuah lagi makan sambil dilayan pengantin. okay bertuah sangattt.


tuah datang lambat jugak bile dah siap makan semua marilah bergosip dengan pengantin yang cantek macam princess. ehem haruslah kepochi cuit-cuit manik kat baju. selak kain pengantin nak tengok kasut. hihi. belek-belek jari pengantin tengok inai segala. ahhh aku memang camni. kepohh. haha


syam, mus, apah, kak wani cantek, nana cantek jugakk. hiks puii.


syam, mus, apah, abg amir, kak wani cantek macam princess, cik nana princess jugak *haha*, am dan yana ex senior.


terjumpa sekali geng-geng senior SBL UTM skudai yang dah bekerjaya kt KL nunn.


anyonyoo kak wani cantek macam princesss.


anyonyoo peluk-peluk sayang-sayang kak wani cantek macam princess.
rase peluk-peluk taknak lepas okay -.-''
sebab sayang sangat terus buat profile pic FB. ;)

.....................................................................................................................................................



..to be continue *majlis persandingan kak wani cantek*outdoor*





* pictures kredit to amnani





.selamat pengantin baru kak wani cantek.

As'salam,


Sabtu lepas 7 Julai 2012, termeterai lah satu ikatan janji setia, majlis pernikahan classmate, studiomate cik nana, kak wani dan pasangan beliau. Alhamdulillah.




kak wani bukan je dah pecahkan rekod batch SBL course cik nana kat UTM yang mendahului kami kami dan kami semua ke gerbang perkahwinan, malah kak wani juga merupakan pemenang 3x tempat ke 3 pertandingan 'Gerbang Cinta Musim ke-3 Utusan Malaysia'. yeayy kitorang adalah sangat-sangat lah eksaited mase dapat tau kak wani menang. ape tu orang kate masuk kelas, masuk studio, mase crit session semua cerita pasal kawin kawin dan kawin. hahai -.-''




nak tau kak wani cantek dapat hadiah ape ? sila sebut satu persatu dengan nada woww ! *okey aku yang over* heee


- motosikal skuter modenas passion
- pakej perkahwinan bernilai RM 50,000
- wang tunai RM 2,000
- barang kemas
- barangan elektrik
- pakej percutian bulan madu
- spa


Eh aku dah macam jurucakap gerbang perkahwinan pulak. haha. so majlis resepsi yang ditaja oleh pihak utusan akan berlangsung 14 julai ni kat Kampung Pengantin, KL. wah mesti gilang gemilang oi oi. eksaited. ;)



















semoga kak wani cantek dan pasangan beliau bahagia sampai syurga. aminnn.



*copy paste gambar dari fb kak pika. mekasih kak pika. ngee~*


.header baru di usia remaja. ^^

As salam.


jam di dinding menunjukkan jam 4:28 pagi
eh kental nye bijik mate aku tak tido lagi.
eh eh pantun 2 kerat pulak. muahaha


okay, ekceli, sebenarnye, ialah
aku tamak haloba semua pekataan sama maksud nak sebut
eh tak, tak sebenarnye,
eh, HEADER baru? hihi


bijik mate yang kental susah nak tido
aku pun tibe-tibe geli-geli auw auww tengok header sendiri
menjak menang header no 3 tahun lepas
kemain aku tatap sayang beno dengan header tu.
bajet comel gilosss pink-pink suwit-suwit camtu
terus tepek tak mau tukar dah
padahal sendiri pandang dah muak wek wekkk.





sangat keanak-anakan header ni bukan?
*sila angguk-angguk kepala tanda setuju*
posing ala-ala princess. alololo anyonyonyo betul-betul comel ni -.-''
skrg memang tak sesuai betul dengan aku yg menginjak remaja ni. cewahh puii.
merah jambuuu sangatttt.


eh marilah menukar header
*kata ku kepada diri ku sendiri*
setelah merasakan diri sudah cukup dewasa
kalau kawen pun dah ada anak 1
eh eh itu sebenanarnye motip. hikhik
lahirlah header baru ni. yeayy sukee ;)





haaa barulah nampak dewasa belia negara
muke tak cukup 1, 3 terus aku tepek.
muahaha gile kuasa nampakk. haha
eh tibe-tibe rase nak print besar-besar tampal kat signboard taman perumahan aku.
eh malampau betul kau nana, melampau. ;p





*terima kasih photoshop sebab jadi kawan baik aku sejak zaman universiti dulu ;)*
sekarang ni tanam anggur wane pink je kat rumah. -.-''





.aien dan kundasang.

As'salam.


Maksud tajuk dah macam 'aien dan kucingnye yg bername kundasang' haha.
eh tak tak, aien seorang manusia dan kundasang adalah kundasang sabah.
nak cerita pasal jalan-jalan ngn cik aien dan akan ke kundasang ngn cik aien. eh, yehaaa!
alkisahnye petang tadi feeling-feeling bosan meroyan-royan depan lappy
pegi wall fb bestie aka cik aien terus post ni ,



tak rancang tak hape terus plan malam nak ke kundasang.
eh eh tak tak, terus malam cik aien nak bawak g jalan-jalan.
act dah lame benor tak jumpe budak ni semenjak beliau bekerjaya di putrajaya nunn.


cik aien dan sahabat sekerjaya beliau, irama. eh irma hanim
bukan irma hasmie mahupun ainan tasneem okay.




eh tetiba cik aien jadi selim melim dari i
eh ape ni, ape ni. muke i lagi sekembang semangkuk. oh mannn.


bawak cik aien dan sahabat beliau mengenali joho
cik aien nak pegi tempat yg byk lampu
okay fine fine bwk beliau ke danga bay jelah. hahaha
dah puas pusing-pusing nak ke pasar karat tapi jem stroberi terukk
lalu lalang terus ke dataran makan stimbot
mlm tak mengizinkan sebab dah nak 12 tengah malam
anak-anak dara sekalian boleh pulang ke rumah masing-masing -.-'



dah 17 tahun berkawan dgn cik aien, minat benda yang sama adalah perkara biasa
dalam diam-diam bersama menyimpan niat nak pergi kundasang pun adalah perkara biasa
dan akan menjadi luar biasa kalau oktober nanti aku dan cik aien akan melancong ke kundasang. cewahh
bile incik beliau tanye impian nak pegi mane,
aku jawab, kundasang sabah
tanye kali ke 2 dan ke 3
jawapan aku adalah tetap sama, kundasang sabah
kenape?
sebab ada moo-moo macam kat new zealand.
okbai.








eh lupe,
terima kasih cik aien melanje i ;)
melanje i tiket flight ke KK skali buleh? hihi