Sunday, September 30, 2012

.study, kawin, kerja?


As salam..

ha nampak tak tajuk entry tu kemainn kannn
macam banyak pilihan tengah beratur berebut-rebut sape cepat dia dapat. huuuu~
hujung minggu macam ni kalau tak keluar jenjalan
tak keluar shoping duduk melangut je kat rumah
incik beliau pulak hujung minggu busy macam menteri -.-' 
eh tau tak menteri tu pun tak busy macam incik beliau. huk
masa macam ni mula lah hati rasa sayu
masa macam ni lah hati tiba-tiba rasa nak hiba
macam-macam terkenang. terkenang kampung halaman lah.
terkenangkan desa nan permai lah.
terkenangkan incik beliau yang hujung minggu busy macam menteri tu lah -.- 
*eh incik beliau nampak tak sampai 2x i ulang*huk
dan yang paling meruntun jiwa terkenangkan nasib badan. lahaiii.

pejam celik pejam celik hampir 3 bulan dah duduk rumah lepas tamat pengajian
aku dah mula terasa bahang-bahang kebosanan tiap hari buat menda yang sama
makan, online, tengok tv, tido. makan online tengok tv tido.
tapi nak suruh bercucuk tanam belakang rumah lagi lah alahaii malas nye.
niat nya nak serius cari keje lepas raya
dah lepas raya aku postpone niat apekata cari keje lepas konvo pulak.
haaa kau tunggu kau tunggu lepas konvo ni aku serius cari keje ke tak. haaa

masa 3rd year pegi site rilekk je lalala pakai topi besar macam pelancong, pakai selipar. balik-balik kaki hitam berkerak baru tau padan muka aku. huk


sekarang ni tengok kawan-kawan degree sambung master, jauh di sudut hati teringin jugak
sekarang ni tengok kawan-kawan sebaya dah kawin, kat tepi hati melonjak-lonjak nak kawin jugak
sekarang ni tengok kawan-kawan coursemate dah keje, aku punnn nak keje jugak. huk


motip peluk-peluk pengantin macamni, nak kawin jugak letewww. hukhuk


sungguh aku tumpang gembira bila kawan-kawan coursemate aku dah mula keje kat KL
keje kat company,firm yang terkemuka, keje bawah senior Landscape Architect(LA) yang disegani

sungguh aku tumpang gembira bila kawan-kawan coursemate aku berhijarah dari tanah tumpah darah
cari pengalaman keje kat tempat orang. ada kat Singapore, bertiga keje bawah 1 company kat Brunei dan sorang kat Bangalore India keje kat sana. Rezeki korang kat tempat orang. Aku doakan korang bahagia. eh, hikhik

dear coursemates 4 tahun yang dah jadi LA tu
doakan aku cepat cepat ikut jejak langkah korang.
kalau tak dapat jadi LAr cik nana, mana tahu rezeki aku jadi pramugari. aku terima jee. hahaha




*nampak sangat aku tengah stress cakap bukan-bukan -.-'' *




Friday, September 28, 2012

.opis hensem dan ohsem.


As salam..

Semalam 27/9 kepoh-kepoh ikut incik beliau pegi opis kat KL.
whoaaa seronok nye dari JB pukul 8.30pagi sampai KL pukul 1.30petang
menteman incik beliau uruskan hal kerja dan cuti beliau aku perlu senyum-senyum je. hikhik
aku memang dasar riang gembira lupa diri bila diajak berjalan-jalan
tulang bengkok-bengkok dah malam baru sampai JB
ondaway balik sempat lagi mensinggah Melaka hajat dihati nak sambung posing-posing tapi apakan daya kamera pulak merajuk.
tapi takpelah korang pun dah bosang asik-asik muka aku, asik-asik muka aku
haa sekarang sila tengok, muka opis yang hensem lagi ohsem ni pulak. :)














datang dari jauh sampai opis hensem dan ohsem macamni sejuk je mata aku memandang.hikhik
aku dah cakap selagi aku tak kerja, selagi tu lah kerja aku jalan-jalan jeee. :)
*nampak sangat aku memang takde kerja. hikhuk*




*incik beliau, sila bawak cik beliau awak ni jalan-jalan lagi yee. huu




Thursday, September 27, 2012

.Puteri Hang Li Po di Melaka.


As salam..

ini entry bergambar jee tulisan sikit dan di publish secara laju-lajuuu. huu
gambar sekeping dua sebagai kenang-kenangan ke Melaka haritu dengan incik beliau.
terasa diri seakan Puteri Hang Li Po bila kena panas mekap cair. eh takde kaitan. ;p













aku memang tengah takde keje ni.
dapat jalan-jalan sambil bergambar-gambar isi masa lapang memang kegemaran aku. :D



*sila jangan kecik hati dengan tajuk entry ni.hikhik*



Tuesday, September 25, 2012

.alahai Hello Kitty.


As salam..

Apeee ? entry Legoland ? hahaha cer sabar cer sabar. satu-satu okay. :D
Ahad lepas aku pergi Karnival Nusajaya, Kota Iskandar Johor.
Sebab ape aku kemain sangat nak pergi sebab ada Hello Kitty okay ! haha
Motipp sangatt aku bukan lah gila Hello Kitty pun sebenarnya.
Tapi rase macam comels-comels je bila dapat bergambar dengan katun kiut-kiut ni. hikhik
Macam yang aku jumpe Doremon harituu. terus feeling-feeling nak jadi Sizuka. wahaha.
Selain nak jumpa Hello Kitty aku tetap ada misi lain yang lebih murni dan suci
Kat karnival ni ada karnival kerjaya. so paham-paham lah hidup yang tak berkerjaya ni sangat-sangat loser aku rase. boo-booo kat aku ! Nasib baiklah 2 ketol coursemate UTM aku yang dah berkerjaya tu gigih hangkut aku pergi sini.

Kota Iskandar, Nusajaya, Johor.
Karnival ni ala-ala Jom Heboh tuuu. pehh tapi panas gila lah. terus hilang eksaited aku nak jumpa Hello Kitty. Tambah  lagi takde mood bila masuk karnival karjaya nye yang so-so je tu. buat indoor sangat tak practical dengan bersesak-sesak dengan ramai orangnye. takpelah, aku menganggur jelah camni.huk T_T'

Stress stress jugak tapi sempat jugak aku menturunkan otograf kat banner ni ha. walaupun pergi bertiga je tapi aku turunkan otograf mewakili classmate aku semua. huwaaa aku rinduu studio, coursemate aku, 4SBL. jumpa masa rehearsal konvo nanti okay ! wuu wuuu.

Lepas tu keluar, mata aku melilau cari Hello Kitty kot-kot lah Hello Kitty tu bejalan-jalan ke kan. tapi ciss takde pun okay. Ohh hilang mood lagi. Dengan kawan-kawan aku sekali aku paksa cari Hello Kitty. dan akhirnya jumpa jugak khemah tertutup tulis 'Hello Kitty'. yeayyy !

Masuk je aku main rempuh je orang-orang dalam tu nak cari Hello Kitty punya pasal. okay, fine dorang tipu je takde pun Hello Kitty tu yang ada ni ha 2 keping Hello Kitty. cisss. 


Hello Kitty macam ni je ? ahh bedal posing jelah. huk

Hello Kitty macam ni jee ? peh sebelum aku nangis hentak-hentak kaki baik aku bergambar jelahhh. huk.

Si coursemate aku yang sudi hangkut aku pergi karnival ni. terima kasih pakcik-pakcik sekalian. Fahim si Landscape Architect dan Syam si Project Manager. aku jugak penganggur tebaikk. pehh sentapp mak nakkk oi. -.-''



*balik rumah ibu tanye ada tak jumpe Hello Kitty tu sebab Hello Kitty pakai skirt joget-joget keluar kat Melodi. pehhh rase nak patah balik pergi karnival, aku kunyah-kunyah Hello Kitty tu. grrr*





Monday, September 24, 2012

hai LEGOLAND !


As salam..

 
Eh besar gedabak nyee gambar kite kat Legoland ni awakkkk. heee
Tunggu ye nanti kite updet ye awak awak dan awakk semua. hihi :)



*Letih kira lego kat Legoland tadi. hikhik*




Saturday, September 22, 2012

.kasut KULIT BABI.


As salam.

aku mintak maaf kalau tajuk entry ni agak kasar dan tidak sopan menkecikkan hati mana-mana pihak. malas aku nak kalis-kalis. aku kecik hati dah. kecik hati kecik hati kecik hatii. ;'(

*aku mintak sangat-sangat korang baca entry ni betul-betul sampai abis. ini penting. aku taknak korang terkena macam aku*peringatan untuk kita sesama islam ;)

korang pernah ada pengalaman terjumpa, ternampak, terpegang atau paling sadis sekali terbeli kasut kulit babi ? -_-' akuu ? yess, aku dah 2 kali terjerumus dengan tidak sengaja dan tak semena-mena oh tuhan kenapa terjadi padaku sampai 2 kali. 2 kali okay, 2 kali. T_T'

kejadian pertama jadi tahun lepas. masa tu balik dari site aku dengan kawan-kawan aku pergi JPO (Johor Premium Outlets). masa tu JPO baru bukak ohh. akibat teruja yang amat aku dengan kawan aku lari laju-laju pegi semua butik baju, kasut semua kitorang nak masuk. beli tak beli tu belakang kira. masuk butik kasut mesti nak try jalan kenot-kenot pakai kasut tu. dijadikan cerita ktorang masuk 1 butik baju kasut yang femes amos ni. tapi tak manis nak disebut di sini. ktorang terus masuk dan tuju ke rak kasut. tak toleh kiri kanan terus capai belek-belek penuh nafsu. aku sempat belek-belek je tapi kawan aku siap sarung lagi kat kaki ! ktorang dengar sayup-sayup promoter pssttt pstttt kat ktorang cakap dengan gerak geri mulut dengan suara yang amat perlahan ' kasut tu skin pig '. demmmm. ktorang terus campak kasut tu keluar terus kesat-kesat tangan kat tembok lah, dinding lah meratapi nasib. sungguh ktorang tak perasan sebab tag skin pig tu kecik amat kat kasut tu. patut lah masa ktorang belek ada orang pandang pelik jee. puii. promoter pun pakai glove. huu terus hilang mood nak window shopping. balik tu terus korek-korek tanah tepi blok kediaman samak tangan dengan air tanah. 

*pengajaran : jangan main harung je sarung tak hengat dunia bila nampak kasutt. huk

kejadian kedua. dah ada pengalaman kejadian pertama sepatutnya tak berlaku pada aku untuk kejadian kedua kali nyee. huwaaaa. cerita ni panas lagi panassss. haaa. nak dijadikan cerita raya yg lepas aku memang taknak beli kasut. aku nak pakai je kasut aku yang ada sebab paling latest beli kasut bulan 6. elok lagi ingat nak pakai tu je untuk raya. ahhh tapi nafsu kan, puasa haritu ikut ibu pergi shoping sekali tu ada kasut ni macam cool je aku tengok. murahhh rm15 jeee. aku tak tau lah kalau ada kasut lagi murah dari tu. huuu.

okay nak dijadikan cerita memang lah raya aku pakai kasut tu selang seli dengan kasut yang ada. nak dijadikan cerita lagi haritu pergi jalan-jalan dengan incik beliau pakai lah kasut tu. tapi aku bawak jugak spare sandal masuk dalam beg. nak dijadikan cerita lagi lepas 2 jam lenjan jalan-jalan kaki aku macam dah penat, aku bukak lah nak tukar dengan sandal yang aku bawak. aku tanggalkan je kasut tu mata aku terus tertumpu dekat tapak bahagian yg aku pakai tu.aku tengok, aku belek. oh tuhann. terus aku campak kasut tu sampai incik beliau terkejut dah kenapa aku mengigau hape tibe2 campak kasut. aku cakap kat incik beliau tu macam kulit babi. tapi masa tu aku tak sure dan incik beliau pun tak sure jugak. terus aku simpan masuk plastik dan sarung sandal spare yang aku bawak tu. sambil jalan aku merungut-rungut mintak kasut baru. hihi yeayy dapat kasut baru mekasih incik beliau. balik rumah aku tunjuk kat ibu ayah adik aku pasal kasut tu. adik aku beria-ria konpiden cakap tu kulit babi. aku terus gugel cek nak kepastian. dannnn ini rupa kasut kulit babi yang aku jumpe kat pakcik gugel tuu..

copy dari pakcik gugel

ha nampak tak nampak tak ? bintik-bintik bentuk segitiga tu alamatnye itu adalah kulit babi. take note okay.

dannnn ini lah kasut aku yang aku gembar gemburkan tu. selamat dah aku buang kat lori sampah -.-' aku geli aku geli tengok dot-dot segitiga tu kemain tauuuu. atas keprihatinan adik aku beliau tanye kan ustaz kat sekolah. eh itu pun ustaz aku mase zaman aku sekolah dulu. ustaz tu cakap kalau kita yakin kasut tu dari kulit babi, apelagi silalah samak kaki mahupun tangan yang dah tersentuh tu. baiklah terima kasih ustaz.


* semoga kita semua berhati-hati dan aku taknak kejadian kali ke 3 jadi lagi kat aku. -_-'
*pestime aku karang entry panjang berjela macam ni. kelip-kelip mata tak percaya. hik. terima kasih sebab sudi baca seketul-seketul perkataan*
*selalunye kasut kulit babi ni harganya murah tapi ada je jual macam kat butik kasut femes yang aku masuk tu. mahal kott*



Friday, September 21, 2012

.surat jemputan konvo dah sampai, yeayy.


As salam,

Hip hip hurey ! hip hip hureyyy !
yeayy surat jemputan konvo dah sampai rumah. yeayy !
hampir 2 minggu tunggu tunggu ibarat bulan jatuh ke riba
eh harini 21 hb baru nak sampai rumah.
padahal UTM tu seberang jalan je dengan rumah aku. hikhuk over tau. ;p
walaupun dah bace surat jemputan konvo secara online
mane puas hati oi. nak jugak yang rasmi hardcopy pos ke rumah. ye dak ? hihi

dapat-dapat surat je terus laju-laju chat dengan cik rumet
dapat ayam-ayam kan si rumet se das dua syiok oh. hahaha keji betul
hampun rumet, hampunnn. hahaha


eh awak, awak dan awak
kite konvo 14 Oktober 2012 (Ahad)-sidang pagi
Dewan Sultan Iskandar (DSI)
Universiti Teknologi Malaysia, Skudai Johor.
jemputlah datang bersama-sama meriahkan majlis. heee ;)



*suke sangat tak hengat, yuran konvo tak bayar lagi. hikhuk*



Thursday, September 20, 2012

.Jalan Meldrum ke JB Sentral.


As salam..

sudah ku bilang minggu lepas minggu bergambar berjuta lemon dengan incik beliau
*lepas ni akan menyusul beberapa lagi entry bergambar aku yang berjuta lemon tu* mohon jangan muntah -.-''
hajat di hati nak jadi model tapi ketinggian tak cukup inci. uhuk-uhuk
146cm? model kanak-kanak boleh lah. haha
bila berpeluang dengan incik beliau, dapatlah posing-posing seperti melepaskan batuk di tangga.
aku memang pantang nampak kamera oi.
macam nak gigit je kunyah sampai lunyai geram sangat nampak kamera. hahaha boleh ?

jalan-jalan kaki dengan senang hati di lorong-lorong tikus
dari Jalan Meldrum akhirnya melalut sampai ke JB Sentral. kannn motip sangat.
tengok-tengok orang nak naik keretapi
tengok-tengok orang masuk dari singapore
tibe-tibe rase JB Sentral tempat yang cool lagi ohsem
aku cuma perlu senyum dan tadah muka
untung lahai senyum-senyum, manyak nyeee gambar aku dalam folder lappy
yeayy suke nyeeee kitee :)

p/s : gambar di edit bagi memberi efek phewittt. hahaha


hai, selamat datang ke Jalan Meldrum. hikhik

hai, marilah singgah di Jalan Meldrum ini. hikhik

eh hai, selamat datang ke JB Sentral pula ;)



eksyen je tu eksyen. ;p

whoaaa aku nampak tinggi okay. ;) tepuk tangan tepuk tangan.



meriah nyee suasana di JB Sentral. eheh ;p

muka habis serius tengah baca pamplet rumah banglo. muahaha


eh korang korang jom lah datang JB naik keretapi
boleh turun kat JB Sentral yang ohsem ni ;)


*credit untuk incik beliau yang rajin ambik gambar aku ;) toche toche
 *jangan ditanya mana incik beliau. incik beliau kan photograher i. haa lupa leteww* ;p
*blog aku kemain merah jambuuuuu sangattt tau.hik*


Wednesday, September 19, 2012

.meet DORAEMON and NOBITA oh.


As salam,

Ehem rase lama beno jari runcing i ni tak menaip blog. hewhew
minggu lepas minggu yang sibuk amat dengan incik beliau. ehem ehem
beliau baru cuti memang sakan sikit aktiviti riadah nye.
6 bulan tak jumpeee, rinduuu ohhhh =.='
jalan-jalan, makan-makan, shoping-shoping, di samping ambik gambar berjuta lemon.

sesaje jalan window shoping dengan incik beliau ke City Square,JB
sekarang tengah Mid Autumn Festival. festival ape kebenda aku tak tahu.
yang aku nampak kuih bulan merata-rata kalau rasa diri tu chinese silalah jamah. ehek
disebabkan festival ni jugak lah ada ala-ala karnival doremon yang maha dasyat =.='
macam-macam lah gadget doremon ada jual.
baju, bantal, payung, buku, beg dan segala macam lah ada kecuali pintu doremon je takde jual. hehe
eh syampu, bedak doremon pun ada jual okay. kalau nak feeling-feeling bau doremon bolehlah beli. hik

 senyum-senyum je kat patung doremon ni RM 99.90 seketol. uhuk uhuk
senyum-senyum lagi kat bantal omey-omey doremon ni.

set tilam bantal baby doremon oi. comel.

manyak nyee patung doraelin. muke aku kemain kembang membulat tak lame lagi boleh ganti doremon dah. -_-'






lepas dah cuci mata bergambar dengan replika doremon gergasi marilah buat muka tak malu beratur untuk photo session kat pentas dengan doremon dan nobita pulak. yeayyy !

beratur dengan budak-budak 5,6 tahun sambil buat-buat muka comel sengeh-sengeh macam kerang busuk nak bergambar dengan doremon punye pasal. muahaha. nasiblah ada incik beliau penguat semangat sabar tunggu turn aku untuk ambil gambar. hikhik

anonom omey nye doremon gendut dengan nobita kaki kedut-kedut bergambar dengan aku. haha

doremon dengan nobita pandang official photographer kat depan tu. aku pulak mesti lah pandang photographer kesayangan, hikhik incik beliau lah. ;)

*sekarang ni memang style aku bergambar kaki silang pangkah dah macam cacat dah aku tengok. haha*
*aku memang gudgirl rilek je buat-buat tak heran tak beli apa pun barang doremon. cool kan?*



Friday, September 14, 2012

.titew tak merajuk lagi dah.

As salam,

eh korang, korang, blog titew dah okay tau. hihi
yeayy layout, template bila titew tengok semua okay dah. yihuu.
titew sukeww sangat. hee~
titew baru nak merajuk takmo updet entry
updet tak, blogwalking tak, semua-semua lah tak
tapi tak jadi sebab korang rinduu kat titew kann? kann?
muahaha mata juling-juling mintak lempang laju-laju. haha
tak payah nak titew titew sangat lahhh. haaa


titew sekarang kat Jerman. hikhik
kbye ! ;)



 *feeling omey-omey bahasakan diri 'titew' ni. hewhew*
*eh, mekasih incik beliauu ;)




Saturday, September 8, 2012

.hari-hari 3 beradik.

As salam..

Hye semua ! walaupun sekarang cik nana tengah sindrom blog di hacked
korang tengok blog ni okay je tapi cik nana yang view tetap tak okay -__-'
layout lintang pukang sangat tak boleh nak edit.
so mood nak updet pun semakin menurun. huk
nasiblah korang tengok okay kalau la korang nampak macam cik nana nampak
memang cik nana bagi notis 24 jam resign lah jadi blogger. eheh

okay, sekarang lepas habis belajar duduk rumah mesti 3 beradik
tiap hari pandang adek-adek, si mimi dan si nina.
tak pernah lah tak bertiga melainkan mase cik nana kat u dulu
tapi tu pun tiap minggu mesti balik rumah
pantang hari jumaat memang tak nampak lah bayang haku kat utm tu.hee ;p

tapi semalam tinggal berdua beradik je kat rumah
cik nana dengan si bongsu, nina.
si mimie pestime tu lepas dapat pegi camping badan uniform sekolah
itu pun buat kat utm. 3 hari je pun. lahaii. kakak balik dari utm, adik pulak camping kat utm.
bila takde dia sunyi pulak rumah -__-'
bukan rindu ke hape tapi sebab takde geng nak gaduh. muahaha keji betul.




eh mimie, balik cepat boleh ?
tak cukup korum nak begaduh ni. hahaha ;p



*terima kasih untuk korang yang tolong tengok kan blog cik nana ni yek dan bagitau blog ni okay-okay je. lega sikit*
*eh incik beliau dah pulang ke darat. eh tak sabau nak menjumpai nye punnnnn*




Friday, September 7, 2012

blog aku kena hacked ke?

As salam

dalam pukul 12 lebih aku view blog ok je macam biasa. tak sampai setengah jam aku refresh, danggg ! danggg ! danggg ! layout jadi lintang pukang. header sengetttt ke sebelah kiri. sidebar kiri kanan hilang ! bertukar duduk nunnn kat bawah sekali !

aku dah eh, eh, eh. lutut menggigil dah. apesal jadi macam ni hodoh gila blog aku. macam takde pedoman lintang pukang. aku ingat-ingat semula takde pulak aku edit layout ke hape.

10 minit aku masih cool lagi. aku bukak part design, aku tengok page elements aku jadi macam ni,



okay aku cool lagi pegi template design, aku try adjust layout, adjust width semua tapi tu semua sia-sia. tetap layout macam ni. nak drag pun tak boleh. apa pun tak boleh la.

bukan lutut je menggigil, gigi pun menggigil sekali. meroyan aku kol incik beliau nak mengadu gamaknye tapi si dia dah tido esok flight balik semenanjung kemain tdo tak sedar aku kol. okay terus kesat air mata cari cik aien mengadu damba. uhuuu. suruh cik aien tgk blog aku tapi katanya dia view okayyyy je blog aku. kannn permainan sangat. dia siap print screen post kat fb aku. betul lah okay macam takde apa berlaku.

sekali aku tengok updet post, si haz post 'blog kena hacked'. aku pun laju-laju macam wartawan tengok blog dia. blog dia kena hacked. blog ayut pun kena jugak. kurang hajar punya hackers ! tapi blog aku tak sampai macam tu sekali.

terus cepat reset password baru. paksa cik aien tengok lagi blog aku, dia bagitau ok je macam biasa. aku dah sign out, sign in semula. shut down lappy on semula. tapi bila aku bukak tengok blog aku tetap layout lintang pukang. tapi cik aien tengok tak pulak kata nya. 

jadi aku tak berani nak godeh-godeh edit ke ape. cik aien suruh duduk dendiam. aku paksa lagi dia tengok blog aku, still macam biasa. okay je. tapi bila aku yang tengok tetap huru hara macam rumah kena pecah masuk pencuri. -___-'

korang yang tengok blog aku ni ? nampak macam mana? bagitahu aku plisss -_____-'





Wednesday, September 5, 2012

.hasil DIY sebelum puasa.

As salam,

Haritu masa bulan puasa aku sangat lah gigih DIY itu dan DIY ini
dan sekejap lagi DIY balang kuih raya
DIY kerana suka hati untuk mengisi masa lapang selapang padang bola ni -__-'

sebelum bulan puasa tu lagi aku dah start DIY itu ini
bersungguh-sungguh pagi petang siang malam bersengkang mata. cewahhh
dan inilah hasil penat lelah membanting tulang sambil kesat-kesat peluh.


jambangan bunga dari plastik bag dan crepe paper


jambangan bunga dari crepe paper


frame dinding dari crepe paper


ketiga-tiga mende alah ni aku dah buat siap-siap sebelum puasa lagi
dah nak raya aku touch up sikit-sikit je
basic nya pakai crepe paper.
niat di hati nak serius buat benda-benda ni
memandangkan aku pun penanam anggur spesis yang tak berbuah.huhui
dulu dah ada kawan aku suggest buat bunga jual mase konvo
tapi tu cerita tahun lepas
kata orang tu boleh la jugak buat tambah duit poket beli mekap. muahaha
tunggu sikit masa lagi insyaalah.
Tuhan dah sediakan perancangan yang terbaik buat hambanya. Aminn



*sekarang tengah pikir-pikir nak DIY buat bunga konvo sendiri untuk hadiah diri sendiri. sebulan je lagi nak konvo.tengok lah kalau aku rajinnn. lahaiiiii*




.study, kawin, kerja?


As salam..

ha nampak tak tajuk entry tu kemainn kannn
macam banyak pilihan tengah beratur berebut-rebut sape cepat dia dapat. huuuu~
hujung minggu macam ni kalau tak keluar jenjalan
tak keluar shoping duduk melangut je kat rumah
incik beliau pulak hujung minggu busy macam menteri -.-' 
eh tau tak menteri tu pun tak busy macam incik beliau. huk
masa macam ni mula lah hati rasa sayu
masa macam ni lah hati tiba-tiba rasa nak hiba
macam-macam terkenang. terkenang kampung halaman lah.
terkenangkan desa nan permai lah.
terkenangkan incik beliau yang hujung minggu busy macam menteri tu lah -.- 
*eh incik beliau nampak tak sampai 2x i ulang*huk
dan yang paling meruntun jiwa terkenangkan nasib badan. lahaiii.

pejam celik pejam celik hampir 3 bulan dah duduk rumah lepas tamat pengajian
aku dah mula terasa bahang-bahang kebosanan tiap hari buat menda yang sama
makan, online, tengok tv, tido. makan online tengok tv tido.
tapi nak suruh bercucuk tanam belakang rumah lagi lah alahaii malas nye.
niat nya nak serius cari keje lepas raya
dah lepas raya aku postpone niat apekata cari keje lepas konvo pulak.
haaa kau tunggu kau tunggu lepas konvo ni aku serius cari keje ke tak. haaa

masa 3rd year pegi site rilekk je lalala pakai topi besar macam pelancong, pakai selipar. balik-balik kaki hitam berkerak baru tau padan muka aku. huk


sekarang ni tengok kawan-kawan degree sambung master, jauh di sudut hati teringin jugak
sekarang ni tengok kawan-kawan sebaya dah kawin, kat tepi hati melonjak-lonjak nak kawin jugak
sekarang ni tengok kawan-kawan coursemate dah keje, aku punnn nak keje jugak. huk


motip peluk-peluk pengantin macamni, nak kawin jugak letewww. hukhuk


sungguh aku tumpang gembira bila kawan-kawan coursemate aku dah mula keje kat KL
keje kat company,firm yang terkemuka, keje bawah senior Landscape Architect(LA) yang disegani

sungguh aku tumpang gembira bila kawan-kawan coursemate aku berhijarah dari tanah tumpah darah
cari pengalaman keje kat tempat orang. ada kat Singapore, bertiga keje bawah 1 company kat Brunei dan sorang kat Bangalore India keje kat sana. Rezeki korang kat tempat orang. Aku doakan korang bahagia. eh, hikhik

dear coursemates 4 tahun yang dah jadi LA tu
doakan aku cepat cepat ikut jejak langkah korang.
kalau tak dapat jadi LAr cik nana, mana tahu rezeki aku jadi pramugari. aku terima jee. hahaha




*nampak sangat aku tengah stress cakap bukan-bukan -.-'' *




.opis hensem dan ohsem.


As salam..

Semalam 27/9 kepoh-kepoh ikut incik beliau pegi opis kat KL.
whoaaa seronok nye dari JB pukul 8.30pagi sampai KL pukul 1.30petang
menteman incik beliau uruskan hal kerja dan cuti beliau aku perlu senyum-senyum je. hikhik
aku memang dasar riang gembira lupa diri bila diajak berjalan-jalan
tulang bengkok-bengkok dah malam baru sampai JB
ondaway balik sempat lagi mensinggah Melaka hajat dihati nak sambung posing-posing tapi apakan daya kamera pulak merajuk.
tapi takpelah korang pun dah bosang asik-asik muka aku, asik-asik muka aku
haa sekarang sila tengok, muka opis yang hensem lagi ohsem ni pulak. :)














datang dari jauh sampai opis hensem dan ohsem macamni sejuk je mata aku memandang.hikhik
aku dah cakap selagi aku tak kerja, selagi tu lah kerja aku jalan-jalan jeee. :)
*nampak sangat aku memang takde kerja. hikhuk*




*incik beliau, sila bawak cik beliau awak ni jalan-jalan lagi yee. huu




.Puteri Hang Li Po di Melaka.


As salam..

ini entry bergambar jee tulisan sikit dan di publish secara laju-lajuuu. huu
gambar sekeping dua sebagai kenang-kenangan ke Melaka haritu dengan incik beliau.
terasa diri seakan Puteri Hang Li Po bila kena panas mekap cair. eh takde kaitan. ;p













aku memang tengah takde keje ni.
dapat jalan-jalan sambil bergambar-gambar isi masa lapang memang kegemaran aku. :D



*sila jangan kecik hati dengan tajuk entry ni.hikhik*



.alahai Hello Kitty.


As salam..

Apeee ? entry Legoland ? hahaha cer sabar cer sabar. satu-satu okay. :D
Ahad lepas aku pergi Karnival Nusajaya, Kota Iskandar Johor.
Sebab ape aku kemain sangat nak pergi sebab ada Hello Kitty okay ! haha
Motipp sangatt aku bukan lah gila Hello Kitty pun sebenarnya.
Tapi rase macam comels-comels je bila dapat bergambar dengan katun kiut-kiut ni. hikhik
Macam yang aku jumpe Doremon harituu. terus feeling-feeling nak jadi Sizuka. wahaha.
Selain nak jumpa Hello Kitty aku tetap ada misi lain yang lebih murni dan suci
Kat karnival ni ada karnival kerjaya. so paham-paham lah hidup yang tak berkerjaya ni sangat-sangat loser aku rase. boo-booo kat aku ! Nasib baiklah 2 ketol coursemate UTM aku yang dah berkerjaya tu gigih hangkut aku pergi sini.

Kota Iskandar, Nusajaya, Johor.
Karnival ni ala-ala Jom Heboh tuuu. pehh tapi panas gila lah. terus hilang eksaited aku nak jumpa Hello Kitty. Tambah  lagi takde mood bila masuk karnival karjaya nye yang so-so je tu. buat indoor sangat tak practical dengan bersesak-sesak dengan ramai orangnye. takpelah, aku menganggur jelah camni.huk T_T'

Stress stress jugak tapi sempat jugak aku menturunkan otograf kat banner ni ha. walaupun pergi bertiga je tapi aku turunkan otograf mewakili classmate aku semua. huwaaa aku rinduu studio, coursemate aku, 4SBL. jumpa masa rehearsal konvo nanti okay ! wuu wuuu.

Lepas tu keluar, mata aku melilau cari Hello Kitty kot-kot lah Hello Kitty tu bejalan-jalan ke kan. tapi ciss takde pun okay. Ohh hilang mood lagi. Dengan kawan-kawan aku sekali aku paksa cari Hello Kitty. dan akhirnya jumpa jugak khemah tertutup tulis 'Hello Kitty'. yeayyy !

Masuk je aku main rempuh je orang-orang dalam tu nak cari Hello Kitty punya pasal. okay, fine dorang tipu je takde pun Hello Kitty tu yang ada ni ha 2 keping Hello Kitty. cisss. 


Hello Kitty macam ni je ? ahh bedal posing jelah. huk

Hello Kitty macam ni jee ? peh sebelum aku nangis hentak-hentak kaki baik aku bergambar jelahhh. huk.

Si coursemate aku yang sudi hangkut aku pergi karnival ni. terima kasih pakcik-pakcik sekalian. Fahim si Landscape Architect dan Syam si Project Manager. aku jugak penganggur tebaikk. pehh sentapp mak nakkk oi. -.-''



*balik rumah ibu tanye ada tak jumpe Hello Kitty tu sebab Hello Kitty pakai skirt joget-joget keluar kat Melodi. pehhh rase nak patah balik pergi karnival, aku kunyah-kunyah Hello Kitty tu. grrr*





hai LEGOLAND !


As salam..

 
Eh besar gedabak nyee gambar kite kat Legoland ni awakkkk. heee
Tunggu ye nanti kite updet ye awak awak dan awakk semua. hihi :)



*Letih kira lego kat Legoland tadi. hikhik*




.kasut KULIT BABI.


As salam.

aku mintak maaf kalau tajuk entry ni agak kasar dan tidak sopan menkecikkan hati mana-mana pihak. malas aku nak kalis-kalis. aku kecik hati dah. kecik hati kecik hati kecik hatii. ;'(

*aku mintak sangat-sangat korang baca entry ni betul-betul sampai abis. ini penting. aku taknak korang terkena macam aku*peringatan untuk kita sesama islam ;)

korang pernah ada pengalaman terjumpa, ternampak, terpegang atau paling sadis sekali terbeli kasut kulit babi ? -_-' akuu ? yess, aku dah 2 kali terjerumus dengan tidak sengaja dan tak semena-mena oh tuhan kenapa terjadi padaku sampai 2 kali. 2 kali okay, 2 kali. T_T'

kejadian pertama jadi tahun lepas. masa tu balik dari site aku dengan kawan-kawan aku pergi JPO (Johor Premium Outlets). masa tu JPO baru bukak ohh. akibat teruja yang amat aku dengan kawan aku lari laju-laju pegi semua butik baju, kasut semua kitorang nak masuk. beli tak beli tu belakang kira. masuk butik kasut mesti nak try jalan kenot-kenot pakai kasut tu. dijadikan cerita ktorang masuk 1 butik baju kasut yang femes amos ni. tapi tak manis nak disebut di sini. ktorang terus masuk dan tuju ke rak kasut. tak toleh kiri kanan terus capai belek-belek penuh nafsu. aku sempat belek-belek je tapi kawan aku siap sarung lagi kat kaki ! ktorang dengar sayup-sayup promoter pssttt pstttt kat ktorang cakap dengan gerak geri mulut dengan suara yang amat perlahan ' kasut tu skin pig '. demmmm. ktorang terus campak kasut tu keluar terus kesat-kesat tangan kat tembok lah, dinding lah meratapi nasib. sungguh ktorang tak perasan sebab tag skin pig tu kecik amat kat kasut tu. patut lah masa ktorang belek ada orang pandang pelik jee. puii. promoter pun pakai glove. huu terus hilang mood nak window shopping. balik tu terus korek-korek tanah tepi blok kediaman samak tangan dengan air tanah. 

*pengajaran : jangan main harung je sarung tak hengat dunia bila nampak kasutt. huk

kejadian kedua. dah ada pengalaman kejadian pertama sepatutnya tak berlaku pada aku untuk kejadian kedua kali nyee. huwaaaa. cerita ni panas lagi panassss. haaa. nak dijadikan cerita raya yg lepas aku memang taknak beli kasut. aku nak pakai je kasut aku yang ada sebab paling latest beli kasut bulan 6. elok lagi ingat nak pakai tu je untuk raya. ahhh tapi nafsu kan, puasa haritu ikut ibu pergi shoping sekali tu ada kasut ni macam cool je aku tengok. murahhh rm15 jeee. aku tak tau lah kalau ada kasut lagi murah dari tu. huuu.

okay nak dijadikan cerita memang lah raya aku pakai kasut tu selang seli dengan kasut yang ada. nak dijadikan cerita lagi haritu pergi jalan-jalan dengan incik beliau pakai lah kasut tu. tapi aku bawak jugak spare sandal masuk dalam beg. nak dijadikan cerita lagi lepas 2 jam lenjan jalan-jalan kaki aku macam dah penat, aku bukak lah nak tukar dengan sandal yang aku bawak. aku tanggalkan je kasut tu mata aku terus tertumpu dekat tapak bahagian yg aku pakai tu.aku tengok, aku belek. oh tuhann. terus aku campak kasut tu sampai incik beliau terkejut dah kenapa aku mengigau hape tibe2 campak kasut. aku cakap kat incik beliau tu macam kulit babi. tapi masa tu aku tak sure dan incik beliau pun tak sure jugak. terus aku simpan masuk plastik dan sarung sandal spare yang aku bawak tu. sambil jalan aku merungut-rungut mintak kasut baru. hihi yeayy dapat kasut baru mekasih incik beliau. balik rumah aku tunjuk kat ibu ayah adik aku pasal kasut tu. adik aku beria-ria konpiden cakap tu kulit babi. aku terus gugel cek nak kepastian. dannnn ini rupa kasut kulit babi yang aku jumpe kat pakcik gugel tuu..

copy dari pakcik gugel

ha nampak tak nampak tak ? bintik-bintik bentuk segitiga tu alamatnye itu adalah kulit babi. take note okay.

dannnn ini lah kasut aku yang aku gembar gemburkan tu. selamat dah aku buang kat lori sampah -.-' aku geli aku geli tengok dot-dot segitiga tu kemain tauuuu. atas keprihatinan adik aku beliau tanye kan ustaz kat sekolah. eh itu pun ustaz aku mase zaman aku sekolah dulu. ustaz tu cakap kalau kita yakin kasut tu dari kulit babi, apelagi silalah samak kaki mahupun tangan yang dah tersentuh tu. baiklah terima kasih ustaz.


* semoga kita semua berhati-hati dan aku taknak kejadian kali ke 3 jadi lagi kat aku. -_-'
*pestime aku karang entry panjang berjela macam ni. kelip-kelip mata tak percaya. hik. terima kasih sebab sudi baca seketul-seketul perkataan*
*selalunye kasut kulit babi ni harganya murah tapi ada je jual macam kat butik kasut femes yang aku masuk tu. mahal kott*



.surat jemputan konvo dah sampai, yeayy.


As salam,

Hip hip hurey ! hip hip hureyyy !
yeayy surat jemputan konvo dah sampai rumah. yeayy !
hampir 2 minggu tunggu tunggu ibarat bulan jatuh ke riba
eh harini 21 hb baru nak sampai rumah.
padahal UTM tu seberang jalan je dengan rumah aku. hikhuk over tau. ;p
walaupun dah bace surat jemputan konvo secara online
mane puas hati oi. nak jugak yang rasmi hardcopy pos ke rumah. ye dak ? hihi

dapat-dapat surat je terus laju-laju chat dengan cik rumet
dapat ayam-ayam kan si rumet se das dua syiok oh. hahaha keji betul
hampun rumet, hampunnn. hahaha


eh awak, awak dan awak
kite konvo 14 Oktober 2012 (Ahad)-sidang pagi
Dewan Sultan Iskandar (DSI)
Universiti Teknologi Malaysia, Skudai Johor.
jemputlah datang bersama-sama meriahkan majlis. heee ;)



*suke sangat tak hengat, yuran konvo tak bayar lagi. hikhuk*



.Jalan Meldrum ke JB Sentral.


As salam..

sudah ku bilang minggu lepas minggu bergambar berjuta lemon dengan incik beliau
*lepas ni akan menyusul beberapa lagi entry bergambar aku yang berjuta lemon tu* mohon jangan muntah -.-''
hajat di hati nak jadi model tapi ketinggian tak cukup inci. uhuk-uhuk
146cm? model kanak-kanak boleh lah. haha
bila berpeluang dengan incik beliau, dapatlah posing-posing seperti melepaskan batuk di tangga.
aku memang pantang nampak kamera oi.
macam nak gigit je kunyah sampai lunyai geram sangat nampak kamera. hahaha boleh ?

jalan-jalan kaki dengan senang hati di lorong-lorong tikus
dari Jalan Meldrum akhirnya melalut sampai ke JB Sentral. kannn motip sangat.
tengok-tengok orang nak naik keretapi
tengok-tengok orang masuk dari singapore
tibe-tibe rase JB Sentral tempat yang cool lagi ohsem
aku cuma perlu senyum dan tadah muka
untung lahai senyum-senyum, manyak nyeee gambar aku dalam folder lappy
yeayy suke nyeeee kitee :)

p/s : gambar di edit bagi memberi efek phewittt. hahaha


hai, selamat datang ke Jalan Meldrum. hikhik

hai, marilah singgah di Jalan Meldrum ini. hikhik

eh hai, selamat datang ke JB Sentral pula ;)



eksyen je tu eksyen. ;p

whoaaa aku nampak tinggi okay. ;) tepuk tangan tepuk tangan.



meriah nyee suasana di JB Sentral. eheh ;p

muka habis serius tengah baca pamplet rumah banglo. muahaha


eh korang korang jom lah datang JB naik keretapi
boleh turun kat JB Sentral yang ohsem ni ;)


*credit untuk incik beliau yang rajin ambik gambar aku ;) toche toche
 *jangan ditanya mana incik beliau. incik beliau kan photograher i. haa lupa leteww* ;p
*blog aku kemain merah jambuuuuu sangattt tau.hik*


.meet DORAEMON and NOBITA oh.


As salam,

Ehem rase lama beno jari runcing i ni tak menaip blog. hewhew
minggu lepas minggu yang sibuk amat dengan incik beliau. ehem ehem
beliau baru cuti memang sakan sikit aktiviti riadah nye.
6 bulan tak jumpeee, rinduuu ohhhh =.='
jalan-jalan, makan-makan, shoping-shoping, di samping ambik gambar berjuta lemon.

sesaje jalan window shoping dengan incik beliau ke City Square,JB
sekarang tengah Mid Autumn Festival. festival ape kebenda aku tak tahu.
yang aku nampak kuih bulan merata-rata kalau rasa diri tu chinese silalah jamah. ehek
disebabkan festival ni jugak lah ada ala-ala karnival doremon yang maha dasyat =.='
macam-macam lah gadget doremon ada jual.
baju, bantal, payung, buku, beg dan segala macam lah ada kecuali pintu doremon je takde jual. hehe
eh syampu, bedak doremon pun ada jual okay. kalau nak feeling-feeling bau doremon bolehlah beli. hik

 senyum-senyum je kat patung doremon ni RM 99.90 seketol. uhuk uhuk
senyum-senyum lagi kat bantal omey-omey doremon ni.

set tilam bantal baby doremon oi. comel.

manyak nyee patung doraelin. muke aku kemain kembang membulat tak lame lagi boleh ganti doremon dah. -_-'






lepas dah cuci mata bergambar dengan replika doremon gergasi marilah buat muka tak malu beratur untuk photo session kat pentas dengan doremon dan nobita pulak. yeayyy !

beratur dengan budak-budak 5,6 tahun sambil buat-buat muka comel sengeh-sengeh macam kerang busuk nak bergambar dengan doremon punye pasal. muahaha. nasiblah ada incik beliau penguat semangat sabar tunggu turn aku untuk ambil gambar. hikhik

anonom omey nye doremon gendut dengan nobita kaki kedut-kedut bergambar dengan aku. haha

doremon dengan nobita pandang official photographer kat depan tu. aku pulak mesti lah pandang photographer kesayangan, hikhik incik beliau lah. ;)

*sekarang ni memang style aku bergambar kaki silang pangkah dah macam cacat dah aku tengok. haha*
*aku memang gudgirl rilek je buat-buat tak heran tak beli apa pun barang doremon. cool kan?*



.titew tak merajuk lagi dah.

As salam,

eh korang, korang, blog titew dah okay tau. hihi
yeayy layout, template bila titew tengok semua okay dah. yihuu.
titew sukeww sangat. hee~
titew baru nak merajuk takmo updet entry
updet tak, blogwalking tak, semua-semua lah tak
tapi tak jadi sebab korang rinduu kat titew kann? kann?
muahaha mata juling-juling mintak lempang laju-laju. haha
tak payah nak titew titew sangat lahhh. haaa


titew sekarang kat Jerman. hikhik
kbye ! ;)



 *feeling omey-omey bahasakan diri 'titew' ni. hewhew*
*eh, mekasih incik beliauu ;)




.hari-hari 3 beradik.

As salam..

Hye semua ! walaupun sekarang cik nana tengah sindrom blog di hacked
korang tengok blog ni okay je tapi cik nana yang view tetap tak okay -__-'
layout lintang pukang sangat tak boleh nak edit.
so mood nak updet pun semakin menurun. huk
nasiblah korang tengok okay kalau la korang nampak macam cik nana nampak
memang cik nana bagi notis 24 jam resign lah jadi blogger. eheh

okay, sekarang lepas habis belajar duduk rumah mesti 3 beradik
tiap hari pandang adek-adek, si mimi dan si nina.
tak pernah lah tak bertiga melainkan mase cik nana kat u dulu
tapi tu pun tiap minggu mesti balik rumah
pantang hari jumaat memang tak nampak lah bayang haku kat utm tu.hee ;p

tapi semalam tinggal berdua beradik je kat rumah
cik nana dengan si bongsu, nina.
si mimie pestime tu lepas dapat pegi camping badan uniform sekolah
itu pun buat kat utm. 3 hari je pun. lahaii. kakak balik dari utm, adik pulak camping kat utm.
bila takde dia sunyi pulak rumah -__-'
bukan rindu ke hape tapi sebab takde geng nak gaduh. muahaha keji betul.




eh mimie, balik cepat boleh ?
tak cukup korum nak begaduh ni. hahaha ;p



*terima kasih untuk korang yang tolong tengok kan blog cik nana ni yek dan bagitau blog ni okay-okay je. lega sikit*
*eh incik beliau dah pulang ke darat. eh tak sabau nak menjumpai nye punnnnn*




blog aku kena hacked ke?

As salam

dalam pukul 12 lebih aku view blog ok je macam biasa. tak sampai setengah jam aku refresh, danggg ! danggg ! danggg ! layout jadi lintang pukang. header sengetttt ke sebelah kiri. sidebar kiri kanan hilang ! bertukar duduk nunnn kat bawah sekali !

aku dah eh, eh, eh. lutut menggigil dah. apesal jadi macam ni hodoh gila blog aku. macam takde pedoman lintang pukang. aku ingat-ingat semula takde pulak aku edit layout ke hape.

10 minit aku masih cool lagi. aku bukak part design, aku tengok page elements aku jadi macam ni,



okay aku cool lagi pegi template design, aku try adjust layout, adjust width semua tapi tu semua sia-sia. tetap layout macam ni. nak drag pun tak boleh. apa pun tak boleh la.

bukan lutut je menggigil, gigi pun menggigil sekali. meroyan aku kol incik beliau nak mengadu gamaknye tapi si dia dah tido esok flight balik semenanjung kemain tdo tak sedar aku kol. okay terus kesat air mata cari cik aien mengadu damba. uhuuu. suruh cik aien tgk blog aku tapi katanya dia view okayyyy je blog aku. kannn permainan sangat. dia siap print screen post kat fb aku. betul lah okay macam takde apa berlaku.

sekali aku tengok updet post, si haz post 'blog kena hacked'. aku pun laju-laju macam wartawan tengok blog dia. blog dia kena hacked. blog ayut pun kena jugak. kurang hajar punya hackers ! tapi blog aku tak sampai macam tu sekali.

terus cepat reset password baru. paksa cik aien tengok lagi blog aku, dia bagitau ok je macam biasa. aku dah sign out, sign in semula. shut down lappy on semula. tapi bila aku bukak tengok blog aku tetap layout lintang pukang. tapi cik aien tengok tak pulak kata nya. 

jadi aku tak berani nak godeh-godeh edit ke ape. cik aien suruh duduk dendiam. aku paksa lagi dia tengok blog aku, still macam biasa. okay je. tapi bila aku yang tengok tetap huru hara macam rumah kena pecah masuk pencuri. -___-'

korang yang tengok blog aku ni ? nampak macam mana? bagitahu aku plisss -_____-'





.hasil DIY sebelum puasa.

As salam,

Haritu masa bulan puasa aku sangat lah gigih DIY itu dan DIY ini
dan sekejap lagi DIY balang kuih raya
DIY kerana suka hati untuk mengisi masa lapang selapang padang bola ni -__-'

sebelum bulan puasa tu lagi aku dah start DIY itu ini
bersungguh-sungguh pagi petang siang malam bersengkang mata. cewahhh
dan inilah hasil penat lelah membanting tulang sambil kesat-kesat peluh.


jambangan bunga dari plastik bag dan crepe paper


jambangan bunga dari crepe paper


frame dinding dari crepe paper


ketiga-tiga mende alah ni aku dah buat siap-siap sebelum puasa lagi
dah nak raya aku touch up sikit-sikit je
basic nya pakai crepe paper.
niat di hati nak serius buat benda-benda ni
memandangkan aku pun penanam anggur spesis yang tak berbuah.huhui
dulu dah ada kawan aku suggest buat bunga jual mase konvo
tapi tu cerita tahun lepas
kata orang tu boleh la jugak buat tambah duit poket beli mekap. muahaha
tunggu sikit masa lagi insyaalah.
Tuhan dah sediakan perancangan yang terbaik buat hambanya. Aminn



*sekarang tengah pikir-pikir nak DIY buat bunga konvo sendiri untuk hadiah diri sendiri. sebulan je lagi nak konvo.tengok lah kalau aku rajinnn. lahaiiiii*