Tuesday, January 1, 2013

.Hari Pertama Tahun 2013.


Assalamualaikum..

Hello 2013, Hello January ! Sambil lambai-lambai tangan. Rezeki tahun baru atau rezeki lepas kena chicken pox atau mungkin rezeki kedua-dua nya sekali untuk aku. Hihi. Harini penampilan kali kedua keluar rumah lepas seminggu chicken pox. Alhamdulillah chicken pox kat muka dah baik sepenuhnya atas paksaan aku. Haha. Start hari ke-3 chicken pox aku pakai gel gamat tepek tebal-tebal kat muka. Pehh memang kat muka lah baik dulu di kala chicken pox kat kaki tangan n anggota lain tengah merah-merah kudis-kudis. Haha tu makan dia. Okay mari kita lambai tangan dan kata kan selamat tinggal pada chicken pox tanda aku da bebas chicken pox. Yehaaa. Bye-bye chicken pox, Bye-bye 2012 !

So memulakan hari pertama 2013 dengan pergi interview. Hewhew. Sejak minggu lepas lagi kakak opis tu call suruh aku datang tapi aku chicken pox terpaksa lah postpone. Semalam yakni tahun lepas beliau call lagi dan suruh aku datang harini yakni hari pertama tahun 2013 jam 11 pagi. Sedang aku belum mandi berangan-angan depan cermin jam 9 pagi kakak tu call lagi. Suruh aku datang seawal yang boleh. Bos tak sabar nak jumpa aku sangat leteww. Hahaha.

Okay lah aku sampai akhirnya kat opis tu jam 10.15 pagi. Ha nampak tak ? Nampak sangat interview sejengkal je dengan rumah seinci dengan UTM tempat aku menuntut ilmu. Bhahaha. Sampai-sampai je ada sorang budak keluar dari bilik bos baru lepas interview. Dan-dan je aku pun kena terus masuk tak sempat nak tarik nafas. Cehh. Dan-dan jugak lepastu terus berborak dengan bos tu macam kawan lama sebab dia kenal ex-bos-bos aku masa aku practical training semua . Lecturer aku pun dia kenal. Dah macam mana kalau mintak kerja satu bidang dengan bidang belajar memang gitu lah gamaknya. -______-' Sama jugak masa aku interview sebelum ni manager tu ex super super super senior course aku. Teruslah interview bertukar jadi porak peranda borak-borak tak hengat. Lebur macam tu je nervous aku. Cehh hahaha. 

Interview 18 Oktober 2012


Interview 1 January 2013 ^^
*Muka gembira chicken pox dah baik*
Nak tahu kesudahannya, tunggu minggu depan. hikhikhik ;)




*Dapat sabun Natasha untuk hilangkan parut chicken pox kat muka. Thanks Fahim ! Aku dah pakai dah ^^




36 comments:

sYiRa LoKMaN said...

selamat tahun baru :)

aku HaniAsyira said...

xmcm org kena chicken pox pun ni.

Suzie Yusof Mohamed said...

seronoknya dah keje~~~~

Pykaa Pdott said...

sis nie orgnye kcik2 je eh , comel . hehe btw alhamdulilah chicken pox dah hlang . hee

✿A I N A A✿ said...

Alhamdulillah dah elok dari chicken pox... huuuuu... btw, semoga berjaya ye untuk interview tu.. btw, selamat tahun baru sis.. =3

aLieF si Muncung ManiS said...

kesiannya kene chicken pox time dah besar... sabarlah menunggu parut chicken pox tu ilangg k..:D

boni kacak said...

interview jadi model ke tu??hehehehe

zulhilmi tempoyak said...

keje ape..?? tlg la rekemen den ni jugak.. hehehe...

ku-cit said...

ni gi interview ke gi jln2 kat cs?? eheheh

Nens Collection said...

penuh semangat di tahun 2013..hehe..
comel pic2 die!

shu said...

insyaAllah ada rezeki Nana nnt :)

ct kektus said...

komfem dapatlah tuu kalau semua orang dah kenal. :D

ayut said...

hope ada rzekinya kat situ...dpt jgk msuk selain bisnes..hihi

Fara Husna said...

same la kite.. bru je lepas kena chicken pox.. hehe

Jna marcello said...

wahhhh comeyy adik tu gi interview all the best naaaaaaaaaa

Encik H said...

aku ni nak membahan sebenarnya..tapi rasa tak sampai hati pulak..hahaha

bagus la chicken pox dah hilang..keje rajin2, itu pun kalau interview berjaya la..nampak macam berjaya jer..kehkeh

baby lydia said...

cute ^^

Chic Na said...

comelnya. good luck nana!

rileks jela inteviu mcm tu. syok lah.

Indah Mulya said...

ambui..hepi sungguh org yg da sihat ni! hehe..alhamdulillah..untungla na dpt relek cmtuuuuu skali dlm interbiu! kalo IM, adoi da pingsan kt tmpt kejadian kot! hehe..ble la dpt taw kptsan interview tu? alll the best na!

Marliyana Mk said...

happy new year...

yeahhh.good luck interview! heheh

cik nana said...


syira : hepi new year !



haniasyira ; eh eh mcm je tapi sebenarnya seriur tu cikenpox. kehkehkeh



suzie : eh eh eh belum lagi..



pyka ; alhamdulillah dah baik ;) hihi memang kecik dan pendek. kehkehkeh



ainaa : alhamdulillah seminggu ok dah. aminn aminnnn. slmt tahun baru jugak ena ;)



alief ; kena dah besar sesa parut tu haaa. huk. tapi alhamdulillah ok dah.. ;)



boni : punnnnn boleh jadi model tak cukup inci. wakaka



zulhilmi ; model. kahkahkah. mahu ? ;p



kucit : 2 in 1. balik interview boleh terus pegi CS. hahaha



nens : yehaaaaaa semangat ! kikiki mekasihhhhhhhhh ;)



k.shu : mekasih kak. amin aminnnn..



ct : propa je tu mesra2 lebih. hahaha



ayut : bisnes ni setakat2 je side income. utk suka2 hobiiiii. hihi



fara : oh ye ke? give me 5 ! hee ada geng ;)



jna : hahaha mekasih Naaa ;)



H : maaf, bahan tak cukup utk kau membahan aku. pegi balik rumah sane. huahua.seminggu merana mestilah baik jugak akhirnya. insyallah nak keje kat JOHOR je taknak aku g Kuantan sane ;p



lydia ; tq ;)



cikna : seronok tapi takde feel intbiu acane? haha. mekasihhhhhhh cikna :)



indah : hepi sungguhhhhhh ni indah ! hahaha seminggu merana cikenpox. intibiu camni kena ramah jela mesra2 gitu. hahadoi.insyallah indah. aminnnnnn ;)



marliyana : hepi new year. tenkiuuu ^^

cik zureen said...

nana, interview kat mane? gud luck, gud luck.. hihihi

Chic Na said...

ok nana. PM tau. ;)

cik kumbang said...

wewwwit cantik g interview hehe
selamat tahun baru awk :)

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

wah cantiknyaaa nana :) slmt tahun baru..

cik nana said...


zam : skudaiiiiiii je pun. haha. amin aminnnn..



cikna : baik lah cikna :)



cik kumbang : haip haip takmao wewit2. haha. hepi newyear ^^



nad : slmt tahun baru Nad yang cantikkkk :)

NIA SI DRUMSTICK said...

ok..chayok2..inteview byk2 nana..gud luck2.

Firdaus said...

interview yg berjaya nampaknya. hehe. and a happy new year~ :D

CikMai said...

berkesan eh sabun natasya tu?

Jna marcello said...

nakkkkkkkkkkkk new entryyyyyyyyyyyyy =D

-meeSUPERGIRL- said...

cantikk :)

Pykaa Pdott said...

kecik pon tetap comey la . :)

aniswany said...

cantik nyeee pegi intebiu..kompom dpt keje nih :p

Citrus Azwa said...

cik nana: rindu awk..lama xjengah sini..dh kerja ye..bln september lalupn citrus kena ciken pox..kiter pkai VCO utk hilang parut..hihi

kak nora said...

salam ukhuwah dari bunda

Orkid Edyliyne said...

wah hilangkah chicken pox dengan sabun natasya... hehe...
oh... dah dapat kerja... hehe.. ^^

.Hari Pertama Tahun 2013.


Assalamualaikum..

Hello 2013, Hello January ! Sambil lambai-lambai tangan. Rezeki tahun baru atau rezeki lepas kena chicken pox atau mungkin rezeki kedua-dua nya sekali untuk aku. Hihi. Harini penampilan kali kedua keluar rumah lepas seminggu chicken pox. Alhamdulillah chicken pox kat muka dah baik sepenuhnya atas paksaan aku. Haha. Start hari ke-3 chicken pox aku pakai gel gamat tepek tebal-tebal kat muka. Pehh memang kat muka lah baik dulu di kala chicken pox kat kaki tangan n anggota lain tengah merah-merah kudis-kudis. Haha tu makan dia. Okay mari kita lambai tangan dan kata kan selamat tinggal pada chicken pox tanda aku da bebas chicken pox. Yehaaa. Bye-bye chicken pox, Bye-bye 2012 !

So memulakan hari pertama 2013 dengan pergi interview. Hewhew. Sejak minggu lepas lagi kakak opis tu call suruh aku datang tapi aku chicken pox terpaksa lah postpone. Semalam yakni tahun lepas beliau call lagi dan suruh aku datang harini yakni hari pertama tahun 2013 jam 11 pagi. Sedang aku belum mandi berangan-angan depan cermin jam 9 pagi kakak tu call lagi. Suruh aku datang seawal yang boleh. Bos tak sabar nak jumpa aku sangat leteww. Hahaha.

Okay lah aku sampai akhirnya kat opis tu jam 10.15 pagi. Ha nampak tak ? Nampak sangat interview sejengkal je dengan rumah seinci dengan UTM tempat aku menuntut ilmu. Bhahaha. Sampai-sampai je ada sorang budak keluar dari bilik bos baru lepas interview. Dan-dan je aku pun kena terus masuk tak sempat nak tarik nafas. Cehh. Dan-dan jugak lepastu terus berborak dengan bos tu macam kawan lama sebab dia kenal ex-bos-bos aku masa aku practical training semua . Lecturer aku pun dia kenal. Dah macam mana kalau mintak kerja satu bidang dengan bidang belajar memang gitu lah gamaknya. -______-' Sama jugak masa aku interview sebelum ni manager tu ex super super super senior course aku. Teruslah interview bertukar jadi porak peranda borak-borak tak hengat. Lebur macam tu je nervous aku. Cehh hahaha. 

Interview 18 Oktober 2012


Interview 1 January 2013 ^^
*Muka gembira chicken pox dah baik*
Nak tahu kesudahannya, tunggu minggu depan. hikhikhik ;)




*Dapat sabun Natasha untuk hilangkan parut chicken pox kat muka. Thanks Fahim ! Aku dah pakai dah ^^




36 comments:

sYiRa LoKMaN said...

selamat tahun baru :)

aku HaniAsyira said...

xmcm org kena chicken pox pun ni.

Suzie Yusof Mohamed said...

seronoknya dah keje~~~~

Pykaa Pdott said...

sis nie orgnye kcik2 je eh , comel . hehe btw alhamdulilah chicken pox dah hlang . hee

✿A I N A A✿ said...

Alhamdulillah dah elok dari chicken pox... huuuuu... btw, semoga berjaya ye untuk interview tu.. btw, selamat tahun baru sis.. =3

aLieF si Muncung ManiS said...

kesiannya kene chicken pox time dah besar... sabarlah menunggu parut chicken pox tu ilangg k..:D

boni kacak said...

interview jadi model ke tu??hehehehe

zulhilmi tempoyak said...

keje ape..?? tlg la rekemen den ni jugak.. hehehe...

ku-cit said...

ni gi interview ke gi jln2 kat cs?? eheheh

Nens Collection said...

penuh semangat di tahun 2013..hehe..
comel pic2 die!

shu said...

insyaAllah ada rezeki Nana nnt :)

ct kektus said...

komfem dapatlah tuu kalau semua orang dah kenal. :D

ayut said...

hope ada rzekinya kat situ...dpt jgk msuk selain bisnes..hihi

Fara Husna said...

same la kite.. bru je lepas kena chicken pox.. hehe

Jna marcello said...

wahhhh comeyy adik tu gi interview all the best naaaaaaaaaa

Encik H said...

aku ni nak membahan sebenarnya..tapi rasa tak sampai hati pulak..hahaha

bagus la chicken pox dah hilang..keje rajin2, itu pun kalau interview berjaya la..nampak macam berjaya jer..kehkeh

baby lydia said...

cute ^^

Chic Na said...

comelnya. good luck nana!

rileks jela inteviu mcm tu. syok lah.

Indah Mulya said...

ambui..hepi sungguh org yg da sihat ni! hehe..alhamdulillah..untungla na dpt relek cmtuuuuu skali dlm interbiu! kalo IM, adoi da pingsan kt tmpt kejadian kot! hehe..ble la dpt taw kptsan interview tu? alll the best na!

Marliyana Mk said...

happy new year...

yeahhh.good luck interview! heheh

cik nana said...


syira : hepi new year !



haniasyira ; eh eh mcm je tapi sebenarnya seriur tu cikenpox. kehkehkeh



suzie : eh eh eh belum lagi..



pyka ; alhamdulillah dah baik ;) hihi memang kecik dan pendek. kehkehkeh



ainaa : alhamdulillah seminggu ok dah. aminn aminnnn. slmt tahun baru jugak ena ;)



alief ; kena dah besar sesa parut tu haaa. huk. tapi alhamdulillah ok dah.. ;)



boni : punnnnn boleh jadi model tak cukup inci. wakaka



zulhilmi ; model. kahkahkah. mahu ? ;p



kucit : 2 in 1. balik interview boleh terus pegi CS. hahaha



nens : yehaaaaaa semangat ! kikiki mekasihhhhhhhhh ;)



k.shu : mekasih kak. amin aminnnn..



ct : propa je tu mesra2 lebih. hahaha



ayut : bisnes ni setakat2 je side income. utk suka2 hobiiiii. hihi



fara : oh ye ke? give me 5 ! hee ada geng ;)



jna : hahaha mekasih Naaa ;)



H : maaf, bahan tak cukup utk kau membahan aku. pegi balik rumah sane. huahua.seminggu merana mestilah baik jugak akhirnya. insyallah nak keje kat JOHOR je taknak aku g Kuantan sane ;p



lydia ; tq ;)



cikna : seronok tapi takde feel intbiu acane? haha. mekasihhhhhhh cikna :)



indah : hepi sungguhhhhhh ni indah ! hahaha seminggu merana cikenpox. intibiu camni kena ramah jela mesra2 gitu. hahadoi.insyallah indah. aminnnnnn ;)



marliyana : hepi new year. tenkiuuu ^^

cik zureen said...

nana, interview kat mane? gud luck, gud luck.. hihihi

Chic Na said...

ok nana. PM tau. ;)

cik kumbang said...

wewwwit cantik g interview hehe
selamat tahun baru awk :)

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

wah cantiknyaaa nana :) slmt tahun baru..

cik nana said...


zam : skudaiiiiiii je pun. haha. amin aminnnn..



cikna : baik lah cikna :)



cik kumbang : haip haip takmao wewit2. haha. hepi newyear ^^



nad : slmt tahun baru Nad yang cantikkkk :)

NIA SI DRUMSTICK said...

ok..chayok2..inteview byk2 nana..gud luck2.

Firdaus said...

interview yg berjaya nampaknya. hehe. and a happy new year~ :D

CikMai said...

berkesan eh sabun natasya tu?

Jna marcello said...

nakkkkkkkkkkkk new entryyyyyyyyyyyyy =D

-meeSUPERGIRL- said...

cantikk :)

Pykaa Pdott said...

kecik pon tetap comey la . :)

aniswany said...

cantik nyeee pegi intebiu..kompom dpt keje nih :p

Citrus Azwa said...

cik nana: rindu awk..lama xjengah sini..dh kerja ye..bln september lalupn citrus kena ciken pox..kiter pkai VCO utk hilang parut..hihi

kak nora said...

salam ukhuwah dari bunda

Orkid Edyliyne said...

wah hilangkah chicken pox dengan sabun natasya... hehe...
oh... dah dapat kerja... hehe.. ^^