Sunday, January 27, 2013

.jalan-jalan hari Jumaat.


Assalamualaikum..

Selalu benda yang kita rancang kemas-kemas makan bulan tak tentu nye jadi. Kadang-kadang tu last minit boleh tak jadi. Tapi kalau benda yang ketingggg ! idea last minit punya plan terus jadi. Walaupun idea yang ketinggggg tingg tingg sangat tu cuma nak keluar berjalan je bukan nye ape punnn lepastu bukan pegi jauh mane punnn. Hehehe tapi seronok eksaited nye kamahennn kau. Yela dapat keluar dengan geng sekapala sehati sejiwa. Ecewahh.

Ni gara-gara cik aien aku amboi sambung cuti maulid nabi hari khamis terus sambung cuti sampai sampai isnin. Dan dan je ajak aku keluar kelmarin hari jumaat. Keluar bertiga dengan geng aku lagi sorang, Eza. Kali ni keluar tak menuju ke City Square ke, Plaza Angsana ke, even Jusco Bukit Indah tempat wajib sekalipun tak jejak. Punya lah pegi tempat yang tak memerlukan keluar duit tapi hati seronok dapat bergambar berjuta lemon dan yang paling penting dekat dengan rumah. Tahu kat mana ? Hihi..

Iskandar Nusajaya lah. Ada apa kat sana? Macam-macam ada. Yang paling latest baru opening haritu, Puteri Harbour Theme Park. Haa yang ada Hello Kitty town yang aku gila-gila macam nak gila dengan si Kitty tu ha. Sampai Puteri Harbour terus berlari pegi building Little Red Cube. Amboi kemain kau Nana berlari dengan harapan ada replika Kitty ke kat entrance ke hape. Kate orang tak dapat masuk Hello Kitty Town pun takpe, asalkan dapat bergambar dengan gambar Kitty nye pun takpeee. Tapi nan hado ye kawan-kawan. Ahh tak attractive langsung. Marah betul aku. Haha. Tapi nasib baik lah nasib baik lah Souvenir Shop si Kitty tu kat luar means kau tak payah masuk pakai tiket memang ada kat luar dapat lah jugak feeling macam dalam Hello Kitty Town. Haha puii. Sekaki payung Kitty RM 119 camtu. Mampus mahal memang aku sanggup berhujan dari beli payung tu. Wakaka. Kat dalam tu aku tak berani nak amik gambar tengok semacam je orang-orang dalam tu muka tourist sangat. Aku kan cuma orang kampung sebelah tu je. Haha

Dalam Little Red Cube building salah satu kartun yang ada kat sini, Lat's Place. Nasib baik ada jugak lukisan kartun Lat ni dapat jugek posing.


Alahai sunyi je macam takde orang. Rase macam nak main 'polis sentri one two jaga'. Hahaha

Dah bosan keluar dari Little Red Cube tu terus jalan ke Marina Puteri Harbour sebelah tu je punnn. 

Lepas dah duduk duduk sekejap amik angin laut semua terus cari port nak makan. Eh tapi makan pun tapaw dari rumah okay. Haha. Aku siap-siap buatkan bebudak ni apple crumble dengan pie ayam. Suka la dorang makan atas rumput mengadap laut. Oh gambar takde sebab si Eza tukang amik gambar kitorang sibuk makan. Ekeke. Lepas je makan pot pet pot pet atas rumput terus menuju ke destinasi seterusnya memandangkan budak 2 org ni belum jejak lagi kaki kesana walaupun dekat. Baiklah baiklah destinasi seterusnya ialah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hye Legoland !

Legoland sebelah Puteri Harbour je ni ha. Tak sampai 5 minit je dah sampai. Betul-betul berdepan dengan Medini Mall. Mall nye kecik je tapi bolehlah buat jalan jalan exercise kaki dan dan terus sampai entrance Legoland. So takde lah macam lawak sangat tak masuk Legoland setakat posing kat entrance terus balik. Hekhek. Kelmarin pegi hari Jumaat so umat manusia memang kurang lah berpusu-pusu. Lengang je Legoland aku rasa macam nak main 'teng-teng' je depan entrance tu. Wakaka.

Memula amik gambar dari jauh je. Hee


Lepastu makin dekat amboi gedik pulak. Kehkeh


Okay dah paling dekat ni ha nak masuk dalam-dalam lagi kena pakai tiket lah. Hahaha Okay dah puas posing hari dah lewat petang nak balik dah. Mak-mak kitorang dah pesan jangan balik malam, mesti balik sebelum magrib sebab before ni kitorang penah buat hal keluar tak hengat, balik lewat malam. Kehkeh kbye !




*kali kedua pegi entrance Legoland pun tak puas-puas jugak bergambar. Hehe suka entrance nye comel sangat. Geram. Hikhik ;p
*Hotel Lego tengah under construction kat sebelah ni ha.


27 comments:

Innanie | Ariffin said...

ye legoland!!!

ct kektus said...

mana gambar lompat depan legoland ? semua macam kena ada je gambar lompat2. kihkih

fifie said...

_Teringin sangat nak pergi sini, nanti kalau fie pergi sana nana lah kena teman. hikhik

Sufinah Yussof (SY) said...

amboi~~~ banyak nya aktiviti hari jumaat gadis merah jambu. suke gambo yang mula2 skali tu. macam cover album pon juga.

Indah Mulya said...

perghhhh..untonglaaa dok johor nana ui..ble lak nk masuk legoland nye nana? hehe..kte pun tngin nk pegi ni, tapi slagi tak keje ni mcm takde hrpan je T.T

lynndAmya said...

haha sy baru je balik dpd pearl harbour tu td, tp bukan niat nk masuk hello kitty or pergi legoland, saje makan angin kat kota Iskandar tu sbb landskap situ kan cantik, byk pokok so aman damai lah konon~ hahah
sakan bergambar ya, hihi even 5 minit pon tp sy belum smpi lg entrance legoland tu, hahahh :p

cik nana said...


innanie : yihaaaa ! hikhik :)



ct : nak lompat pikir 18x sebab rase mcm jakun sangat. haha kalau org jauh dtg dari jauh mmg dah lompat ni sebab rumah dekat tiba2 segan sendiri. haha



fie : meh la fie, meh la. fie belanje masuk dalam. ekeke



SY : kannn. haha. kalau mcm cover album lepasni boleh pegi record lagu pulak. kehkeh



indah : masuk nanti2 lah tunggu ada anak. hahaha. indah nanti dah keje cuti sila turun johor okay. :)



lynnAmya : oh ye ke. hihi lanskap cantik tapi panas kurang pokok besar semua dah tebang. huu. puteri harbour pegi banyak kali terus boringgg. haha. eh lain kali pegi iskandar mesti singgah legoland tau sebab skrg parking masih free. ekeke.

gdsbnga said...

kak nana since besdayy kite dh nak dekat apa kata akak belanje kite pegi legoland :p

NIA SI DRUMSTICK said...

waaaa!!pegi legoland..
btw..kalau nana beli payung tu kan..bek simpan je kat dalam rumah..hahaha..nnti org curik..ahaha

WAHIDA ALIAS said...

wahh..heavennya die..

Nens Collection said...

hehe..pergilah USS..nk jamu mata tgk gambar..hehe..syok lah!

piko ija said...

bile la dpt g nie...haha

Sanji Ngatmi said...

bestnyer johor ... bila lah nak balik johor ni ... dok oversea lama-lama jeles lak tgk budak2 johor enjoy

Pykaa Pdott said...

tak pernah lagi pergi sana , tmbah2 legoland tuh . tringinn jgkkkk .

cik nana said...


ayuz : yang besday k.nana dah lepas pecite? ayuz belanjeee ? haha baru aci :p



Nia : kannn. memang tak beli kot Nia. syg duit i. haha



Wahida : Wahhhh.hihi :)



NS : nak bergambar camni depan USS tak mampu. Sing dolar tu sing dolar tu. ngehngeh..



piko : bile2 pun bolehhhh ;p



sanji : kannn takpayah nak oversea sangat. Johor pun dah macam oversea dah. huu ;p



pyka : nanti ajak pydot turun johor. hihi :)


Chic Na said...

kemain merendek ye nana.. cikna baru pos itu hello kitty harini. cikna mesej kat fb tak reply pun. hukkkk..

MizzTina said...

best x g sn?? akak nk pegi pun fikir 150juta kali.. :P

The ShomeL TwinZ said...

jln2...bestnye...bile agaknye kaki nie akan sampai sane ntah?? hehe

shu said...

pegi time btul2 dh siap bru best Nana :)

Encik H said...

yeahh..raya cina ni aku balik johor..hip hip hooray!!

cik nana said...


ckina : dah sampai hureyyyyyyyyy kitty comeyyyy ! tenkiu cikna !



k.tina : kalau betul2 nak masuk tunggu la 4,5 tahun baru best, pokok dah matured skrg panasssss..kite bg legoland stabil dulu. hihi



TST : insyaallah 1 hari nanti mesti sampai. hihi



k.shu : kite takpe k.shu dekattt. tetiap hari boleh tengok progress. hikhik



H : ada aku kesahhhhh ? hahaha balik lah balik lahhhh. booo boo kau dah lama tak balik mesti kau dah lupa simpang masuk Kulai..wakaka

Payz0 said...

boleh ikut kenalan

ayut said...

ha...ting2x gan teng2x la sgt kan..berjalan je ea..nk g gak entrace tu..amik gmbr pon jd ler kan :p hahahaha..sronok jgk :D

Lyaa Suriany said...

Seronokkk nya jejalaaaaan nana

Liyaa Mf said...

Org dekat ni tak jejak pun lagi Hello Kitty Town ke, Legoland ke. Hahaha! Kalau nak pegi kena set pegi ngan family & kekawan kut. Set memang nak berenjoy & berposing2 untuk kenangan. Kalau pikir seronok, seronok la jadinya. Kan? Dah dekat pun, ntah bila nak jejak pun taktau :P

Azwar Syuhada said...

Walaweiiii... !! wa masih belum berkesempatan lagi nak pergi tempat camniii..hahaa.. maybe next time ,or next year , or next2..hahaha..

salam perkenalan.. :)

Jna marcello said...

hahahahha tbe2 Na teringat masa Na kat sna..BEST!!!!!!!!!!!!

nty kita pg sama2 ok nana =)

.jalan-jalan hari Jumaat.


Assalamualaikum..

Selalu benda yang kita rancang kemas-kemas makan bulan tak tentu nye jadi. Kadang-kadang tu last minit boleh tak jadi. Tapi kalau benda yang ketingggg ! idea last minit punya plan terus jadi. Walaupun idea yang ketinggggg tingg tingg sangat tu cuma nak keluar berjalan je bukan nye ape punnn lepastu bukan pegi jauh mane punnn. Hehehe tapi seronok eksaited nye kamahennn kau. Yela dapat keluar dengan geng sekapala sehati sejiwa. Ecewahh.

Ni gara-gara cik aien aku amboi sambung cuti maulid nabi hari khamis terus sambung cuti sampai sampai isnin. Dan dan je ajak aku keluar kelmarin hari jumaat. Keluar bertiga dengan geng aku lagi sorang, Eza. Kali ni keluar tak menuju ke City Square ke, Plaza Angsana ke, even Jusco Bukit Indah tempat wajib sekalipun tak jejak. Punya lah pegi tempat yang tak memerlukan keluar duit tapi hati seronok dapat bergambar berjuta lemon dan yang paling penting dekat dengan rumah. Tahu kat mana ? Hihi..

Iskandar Nusajaya lah. Ada apa kat sana? Macam-macam ada. Yang paling latest baru opening haritu, Puteri Harbour Theme Park. Haa yang ada Hello Kitty town yang aku gila-gila macam nak gila dengan si Kitty tu ha. Sampai Puteri Harbour terus berlari pegi building Little Red Cube. Amboi kemain kau Nana berlari dengan harapan ada replika Kitty ke kat entrance ke hape. Kate orang tak dapat masuk Hello Kitty Town pun takpe, asalkan dapat bergambar dengan gambar Kitty nye pun takpeee. Tapi nan hado ye kawan-kawan. Ahh tak attractive langsung. Marah betul aku. Haha. Tapi nasib baik lah nasib baik lah Souvenir Shop si Kitty tu kat luar means kau tak payah masuk pakai tiket memang ada kat luar dapat lah jugak feeling macam dalam Hello Kitty Town. Haha puii. Sekaki payung Kitty RM 119 camtu. Mampus mahal memang aku sanggup berhujan dari beli payung tu. Wakaka. Kat dalam tu aku tak berani nak amik gambar tengok semacam je orang-orang dalam tu muka tourist sangat. Aku kan cuma orang kampung sebelah tu je. Haha

Dalam Little Red Cube building salah satu kartun yang ada kat sini, Lat's Place. Nasib baik ada jugak lukisan kartun Lat ni dapat jugek posing.


Alahai sunyi je macam takde orang. Rase macam nak main 'polis sentri one two jaga'. Hahaha

Dah bosan keluar dari Little Red Cube tu terus jalan ke Marina Puteri Harbour sebelah tu je punnn. 

Lepas dah duduk duduk sekejap amik angin laut semua terus cari port nak makan. Eh tapi makan pun tapaw dari rumah okay. Haha. Aku siap-siap buatkan bebudak ni apple crumble dengan pie ayam. Suka la dorang makan atas rumput mengadap laut. Oh gambar takde sebab si Eza tukang amik gambar kitorang sibuk makan. Ekeke. Lepas je makan pot pet pot pet atas rumput terus menuju ke destinasi seterusnya memandangkan budak 2 org ni belum jejak lagi kaki kesana walaupun dekat. Baiklah baiklah destinasi seterusnya ialah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hye Legoland !

Legoland sebelah Puteri Harbour je ni ha. Tak sampai 5 minit je dah sampai. Betul-betul berdepan dengan Medini Mall. Mall nye kecik je tapi bolehlah buat jalan jalan exercise kaki dan dan terus sampai entrance Legoland. So takde lah macam lawak sangat tak masuk Legoland setakat posing kat entrance terus balik. Hekhek. Kelmarin pegi hari Jumaat so umat manusia memang kurang lah berpusu-pusu. Lengang je Legoland aku rasa macam nak main 'teng-teng' je depan entrance tu. Wakaka.

Memula amik gambar dari jauh je. Hee


Lepastu makin dekat amboi gedik pulak. Kehkeh


Okay dah paling dekat ni ha nak masuk dalam-dalam lagi kena pakai tiket lah. Hahaha Okay dah puas posing hari dah lewat petang nak balik dah. Mak-mak kitorang dah pesan jangan balik malam, mesti balik sebelum magrib sebab before ni kitorang penah buat hal keluar tak hengat, balik lewat malam. Kehkeh kbye !




*kali kedua pegi entrance Legoland pun tak puas-puas jugak bergambar. Hehe suka entrance nye comel sangat. Geram. Hikhik ;p
*Hotel Lego tengah under construction kat sebelah ni ha.


27 comments:

Innanie | Ariffin said...

ye legoland!!!

ct kektus said...

mana gambar lompat depan legoland ? semua macam kena ada je gambar lompat2. kihkih

fifie said...

_Teringin sangat nak pergi sini, nanti kalau fie pergi sana nana lah kena teman. hikhik

Sufinah Yussof (SY) said...

amboi~~~ banyak nya aktiviti hari jumaat gadis merah jambu. suke gambo yang mula2 skali tu. macam cover album pon juga.

Indah Mulya said...

perghhhh..untonglaaa dok johor nana ui..ble lak nk masuk legoland nye nana? hehe..kte pun tngin nk pegi ni, tapi slagi tak keje ni mcm takde hrpan je T.T

lynndAmya said...

haha sy baru je balik dpd pearl harbour tu td, tp bukan niat nk masuk hello kitty or pergi legoland, saje makan angin kat kota Iskandar tu sbb landskap situ kan cantik, byk pokok so aman damai lah konon~ hahah
sakan bergambar ya, hihi even 5 minit pon tp sy belum smpi lg entrance legoland tu, hahahh :p

cik nana said...


innanie : yihaaaa ! hikhik :)



ct : nak lompat pikir 18x sebab rase mcm jakun sangat. haha kalau org jauh dtg dari jauh mmg dah lompat ni sebab rumah dekat tiba2 segan sendiri. haha



fie : meh la fie, meh la. fie belanje masuk dalam. ekeke



SY : kannn. haha. kalau mcm cover album lepasni boleh pegi record lagu pulak. kehkeh



indah : masuk nanti2 lah tunggu ada anak. hahaha. indah nanti dah keje cuti sila turun johor okay. :)



lynnAmya : oh ye ke. hihi lanskap cantik tapi panas kurang pokok besar semua dah tebang. huu. puteri harbour pegi banyak kali terus boringgg. haha. eh lain kali pegi iskandar mesti singgah legoland tau sebab skrg parking masih free. ekeke.

gdsbnga said...

kak nana since besdayy kite dh nak dekat apa kata akak belanje kite pegi legoland :p

NIA SI DRUMSTICK said...

waaaa!!pegi legoland..
btw..kalau nana beli payung tu kan..bek simpan je kat dalam rumah..hahaha..nnti org curik..ahaha

WAHIDA ALIAS said...

wahh..heavennya die..

Nens Collection said...

hehe..pergilah USS..nk jamu mata tgk gambar..hehe..syok lah!

piko ija said...

bile la dpt g nie...haha

Sanji Ngatmi said...

bestnyer johor ... bila lah nak balik johor ni ... dok oversea lama-lama jeles lak tgk budak2 johor enjoy

Pykaa Pdott said...

tak pernah lagi pergi sana , tmbah2 legoland tuh . tringinn jgkkkk .

cik nana said...


ayuz : yang besday k.nana dah lepas pecite? ayuz belanjeee ? haha baru aci :p



Nia : kannn. memang tak beli kot Nia. syg duit i. haha



Wahida : Wahhhh.hihi :)



NS : nak bergambar camni depan USS tak mampu. Sing dolar tu sing dolar tu. ngehngeh..



piko : bile2 pun bolehhhh ;p



sanji : kannn takpayah nak oversea sangat. Johor pun dah macam oversea dah. huu ;p



pyka : nanti ajak pydot turun johor. hihi :)


Chic Na said...

kemain merendek ye nana.. cikna baru pos itu hello kitty harini. cikna mesej kat fb tak reply pun. hukkkk..

MizzTina said...

best x g sn?? akak nk pegi pun fikir 150juta kali.. :P

The ShomeL TwinZ said...

jln2...bestnye...bile agaknye kaki nie akan sampai sane ntah?? hehe

shu said...

pegi time btul2 dh siap bru best Nana :)

Encik H said...

yeahh..raya cina ni aku balik johor..hip hip hooray!!

cik nana said...


ckina : dah sampai hureyyyyyyyyy kitty comeyyyy ! tenkiu cikna !



k.tina : kalau betul2 nak masuk tunggu la 4,5 tahun baru best, pokok dah matured skrg panasssss..kite bg legoland stabil dulu. hihi



TST : insyaallah 1 hari nanti mesti sampai. hihi



k.shu : kite takpe k.shu dekattt. tetiap hari boleh tengok progress. hikhik



H : ada aku kesahhhhh ? hahaha balik lah balik lahhhh. booo boo kau dah lama tak balik mesti kau dah lupa simpang masuk Kulai..wakaka

Payz0 said...

boleh ikut kenalan

ayut said...

ha...ting2x gan teng2x la sgt kan..berjalan je ea..nk g gak entrace tu..amik gmbr pon jd ler kan :p hahahaha..sronok jgk :D

Lyaa Suriany said...

Seronokkk nya jejalaaaaan nana

Liyaa Mf said...

Org dekat ni tak jejak pun lagi Hello Kitty Town ke, Legoland ke. Hahaha! Kalau nak pegi kena set pegi ngan family & kekawan kut. Set memang nak berenjoy & berposing2 untuk kenangan. Kalau pikir seronok, seronok la jadinya. Kan? Dah dekat pun, ntah bila nak jejak pun taktau :P

Azwar Syuhada said...

Walaweiiii... !! wa masih belum berkesempatan lagi nak pergi tempat camniii..hahaa.. maybe next time ,or next year , or next2..hahaha..

salam perkenalan.. :)

Jna marcello said...

hahahahha tbe2 Na teringat masa Na kat sna..BEST!!!!!!!!!!!!

nty kita pg sama2 ok nana =)