Monday, January 14, 2013

.Merlin oh Merlin.


Assalamualaikum..

Hai isnin malam selasa macam ni korang buat ape ha? Tengok tv ke kalau tengok tv korang tengok cerita ape? Eh takpelah kalau korang taknak jawab. Hahaha aku pun tak sempat nak tunggu korang jawab. Kat rumah aku tiap Isnin malam kitorang anak beranak dibahagikan kepada 2 kategori. Kategori apa, kategori tengok cerita ape. Haha. Ibu dengan ayah aku tiap Isnin malam memang takboleh kacau jam 10 malam je dorang ralit tengok cerita kegemaran dorang. Aku cuba jugak layan tapi takboleh satu mende sepatah haram, sebiji butir pun aku tak paham. Bukan taknak cuba paham tapi cerita season-season ni kalau tak follow dari season 1 tiba-tiba nak eksen follow season 5 ape hal lu der. Lain la ibu ayah aku kemain follow tiap season tiap episode. Hik. 



Ha cerita ni la ibu ayah aku yang takboleh terlepas episod. Merlin. Haaa TV3 tiap Isnin jam 10 malam. Sape ntah King Arthur la, Queen Guinevere la, Morgana lah yang aku kenal Merlin sorang je. Hahaha. Oh sepatutnya tiap Isnin malam aku suka layan cerita P.Ramlee, malam ni Ali Baba Bujang Lapuk kot. Tapi disebabkan penguasaan TV dibahagian ruang tamu dimenangi oleh ayah aku, terpaksa lah aku hadap Merlin jugak. Cess selalunya ibu ayah aku layan Merlin kat TV ruang luar sana. Disebabkan hebat betul tamparan Merlin ni sampai adik aku yang 2 tahun tu nampak iklan Merlin je terus jerit-jerit, 'Akak Ana, Akak Ana, ulin ulin'  Haha Ulin tu *Merlin* lah. Hahaha eh okay lah sebenarnya aku takde modal nak updet ape. Hahaha okbye !




19 comments:

Jna marcello said...

Haa sama laa dgn abg Na..x abes ² MERLIN..mcm Na pun suka p.ramlee..so abg kena mengalah dgn adik... Hahha dye slaluu stress hahhaha

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

tadi bukak tv , cite merlin, terus tutup... x pernah tgk n follow cite2 sebelum ni, so kalau tgk malam ni pun , belum tentu faham... haha

Liyaa Mf said...

Err err bila Nana tanya soalan awal2 tu rasa cam taktau nak jawab apa. Maybe sebab takde tv pogram feveret sgt kut. If rasa nak tgk tv, just tgk je apa cite yg ada. If takde cite best, tutup tv terus :P

Tp kalau cite berseason2 ni, plg suka layan How I Met Your Mother. Haaaa tu la pogrem tv fevret kut. Tetiba baru teringat. Yg tu memang tetiap hari tgk :D

NIA SI DRUMSTICK said...

eh..nana tak tgk ke??best tau merlin ni..nia jrg gak lyn..tp tau la ckit jln cerita dia..so last episod kene tgk la kan.ehehe..tp ending nye??hampeh!!mati la pulokk king tu..

gdsbnga said...

Td pegi blog kak ena pasal merlin jugakkk ! Haha kite mmg tk penah tgk pun merlin ni . Prnh rse nk tgk tp klu tgk start dari tengah tengah cerita mmg tk bestlah . Jd amik kputusan utk tk tengok langsungg . Hehe

shu said...

k.shu pun xlyn Merlin..mama je lyn..tp tv slalu dikuasai anak2..hehe..

combi said...

owh...ramai btol cakap psl nie..huhhuhu

✿A I N A A✿ said...

best merlin ni.. suka sgt2.. ena follow dari seasons 1 lagi.. hehehhe

cik nana said...


Jna ; Hahaha kannnn Merlin lah ni punya pasal rase nak terbalikkan je TV ngadap dinding. hahaha geram betul terlepas cite P.Ramlee mlm td. cess



NNA : hahaha kannn. kalau ikutkan hati nak tutup je tv tapi apekan daya ku. uhukk -_-'



Lyaa : Nana spesis kaki tv semua cite nak tgk. haha tapi Merlin mmg takleh nak terima lagi walaupun mlm td episod last. yeayyy haha..How i Met your Mother? Ahh tak tengokkk jugak. haha



Nia : x tengok la Nia. best eaa ? duduk dpn TV je mlm td tapi x pandang pun merlin tu apekah kesah nye. haha



ayuz : kalau tak pernah tgk baik takyah tgk. hahaha wat pening pale je tak paham. janji kenal sape merlin cukuppp. hahaha



k.shu : boleh lah gengn ngn ibu kite. ahh malam tadi je kalah rebut tv. hahaha



combi : biasa lah mlm tadi final episode. hihi



ainaa ; haa untungglahhh kalau memang follow dari season 1. kalau takpernah follow tetiba tgk mlm td jgn harap lah nak paham. hehe

yatd said...

kan,nape ending dia gitu.......

http://yatdhamid.blogspot.com/

Cik Yatt said...

yatt tak tngk pon..sbb trtinggl bnyk episod..huhu

boni kacak said...

hahahahaha.. ulin perginya??hehehe.comel betul

Indah Mulya said...

urban gle parents nana..haha..parents indah layan korea memlm..mmg kdg smpai tak tgk brita..taw crita dunia ni bila bc paper je..huhu

Syazana Nazri said...

hahah. kemain lagi parents layan Merlin. Lagipun Merlin dah habis dah kan? hehe. next series lah pulak. :P

Encik H said...

Akak Ana! Akak Ana! Itew kadang2 jew tengok Merlin..setahun 2kali camtu la kot..hahaha..so itew tengok abam Romli jer..

Pykaa Pdott said...

kakak pyka mnat jgk crita nie . tapi pyka tak mnat , tak pnah lyan lnsong . hehe

ayut said...

Dulu ayut layan gak..pastu dh tngl dan tak follow lame trus terkubur...best kot cite ni..layan la nana.. :)

aku HaniAsyira said...

dah abis dah.. boleh lah kuasai tv tu balik.. heee~~

ct kektus said...

saya peminat tegar cerita merlin. kihkih
sanggup tunggu member download tiap minggu. nak download sendiri malas. :D

.Merlin oh Merlin.


Assalamualaikum..

Hai isnin malam selasa macam ni korang buat ape ha? Tengok tv ke kalau tengok tv korang tengok cerita ape? Eh takpelah kalau korang taknak jawab. Hahaha aku pun tak sempat nak tunggu korang jawab. Kat rumah aku tiap Isnin malam kitorang anak beranak dibahagikan kepada 2 kategori. Kategori apa, kategori tengok cerita ape. Haha. Ibu dengan ayah aku tiap Isnin malam memang takboleh kacau jam 10 malam je dorang ralit tengok cerita kegemaran dorang. Aku cuba jugak layan tapi takboleh satu mende sepatah haram, sebiji butir pun aku tak paham. Bukan taknak cuba paham tapi cerita season-season ni kalau tak follow dari season 1 tiba-tiba nak eksen follow season 5 ape hal lu der. Lain la ibu ayah aku kemain follow tiap season tiap episode. Hik. 



Ha cerita ni la ibu ayah aku yang takboleh terlepas episod. Merlin. Haaa TV3 tiap Isnin jam 10 malam. Sape ntah King Arthur la, Queen Guinevere la, Morgana lah yang aku kenal Merlin sorang je. Hahaha. Oh sepatutnya tiap Isnin malam aku suka layan cerita P.Ramlee, malam ni Ali Baba Bujang Lapuk kot. Tapi disebabkan penguasaan TV dibahagian ruang tamu dimenangi oleh ayah aku, terpaksa lah aku hadap Merlin jugak. Cess selalunya ibu ayah aku layan Merlin kat TV ruang luar sana. Disebabkan hebat betul tamparan Merlin ni sampai adik aku yang 2 tahun tu nampak iklan Merlin je terus jerit-jerit, 'Akak Ana, Akak Ana, ulin ulin'  Haha Ulin tu *Merlin* lah. Hahaha eh okay lah sebenarnya aku takde modal nak updet ape. Hahaha okbye !




19 comments:

Jna marcello said...

Haa sama laa dgn abg Na..x abes ² MERLIN..mcm Na pun suka p.ramlee..so abg kena mengalah dgn adik... Hahha dye slaluu stress hahhaha

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

tadi bukak tv , cite merlin, terus tutup... x pernah tgk n follow cite2 sebelum ni, so kalau tgk malam ni pun , belum tentu faham... haha

Liyaa Mf said...

Err err bila Nana tanya soalan awal2 tu rasa cam taktau nak jawab apa. Maybe sebab takde tv pogram feveret sgt kut. If rasa nak tgk tv, just tgk je apa cite yg ada. If takde cite best, tutup tv terus :P

Tp kalau cite berseason2 ni, plg suka layan How I Met Your Mother. Haaaa tu la pogrem tv fevret kut. Tetiba baru teringat. Yg tu memang tetiap hari tgk :D

NIA SI DRUMSTICK said...

eh..nana tak tgk ke??best tau merlin ni..nia jrg gak lyn..tp tau la ckit jln cerita dia..so last episod kene tgk la kan.ehehe..tp ending nye??hampeh!!mati la pulokk king tu..

gdsbnga said...

Td pegi blog kak ena pasal merlin jugakkk ! Haha kite mmg tk penah tgk pun merlin ni . Prnh rse nk tgk tp klu tgk start dari tengah tengah cerita mmg tk bestlah . Jd amik kputusan utk tk tengok langsungg . Hehe

shu said...

k.shu pun xlyn Merlin..mama je lyn..tp tv slalu dikuasai anak2..hehe..

combi said...

owh...ramai btol cakap psl nie..huhhuhu

✿A I N A A✿ said...

best merlin ni.. suka sgt2.. ena follow dari seasons 1 lagi.. hehehhe

cik nana said...


Jna ; Hahaha kannnn Merlin lah ni punya pasal rase nak terbalikkan je TV ngadap dinding. hahaha geram betul terlepas cite P.Ramlee mlm td. cess



NNA : hahaha kannn. kalau ikutkan hati nak tutup je tv tapi apekan daya ku. uhukk -_-'



Lyaa : Nana spesis kaki tv semua cite nak tgk. haha tapi Merlin mmg takleh nak terima lagi walaupun mlm td episod last. yeayyy haha..How i Met your Mother? Ahh tak tengokkk jugak. haha



Nia : x tengok la Nia. best eaa ? duduk dpn TV je mlm td tapi x pandang pun merlin tu apekah kesah nye. haha



ayuz : kalau tak pernah tgk baik takyah tgk. hahaha wat pening pale je tak paham. janji kenal sape merlin cukuppp. hahaha



k.shu : boleh lah gengn ngn ibu kite. ahh malam tadi je kalah rebut tv. hahaha



combi : biasa lah mlm tadi final episode. hihi



ainaa ; haa untungglahhh kalau memang follow dari season 1. kalau takpernah follow tetiba tgk mlm td jgn harap lah nak paham. hehe

yatd said...

kan,nape ending dia gitu.......

http://yatdhamid.blogspot.com/

Cik Yatt said...

yatt tak tngk pon..sbb trtinggl bnyk episod..huhu

boni kacak said...

hahahahaha.. ulin perginya??hehehe.comel betul

Indah Mulya said...

urban gle parents nana..haha..parents indah layan korea memlm..mmg kdg smpai tak tgk brita..taw crita dunia ni bila bc paper je..huhu

Syazana Nazri said...

hahah. kemain lagi parents layan Merlin. Lagipun Merlin dah habis dah kan? hehe. next series lah pulak. :P

Encik H said...

Akak Ana! Akak Ana! Itew kadang2 jew tengok Merlin..setahun 2kali camtu la kot..hahaha..so itew tengok abam Romli jer..

Pykaa Pdott said...

kakak pyka mnat jgk crita nie . tapi pyka tak mnat , tak pnah lyan lnsong . hehe

ayut said...

Dulu ayut layan gak..pastu dh tngl dan tak follow lame trus terkubur...best kot cite ni..layan la nana.. :)

aku HaniAsyira said...

dah abis dah.. boleh lah kuasai tv tu balik.. heee~~

ct kektus said...

saya peminat tegar cerita merlin. kihkih
sanggup tunggu member download tiap minggu. nak download sendiri malas. :D