Saturday, January 19, 2013

.Metropolis Tower with ex-rumet.


Assalamualaikum..

Hai hari ni 19 January hepi birthday aku. Terus lah updet umur kat kotak atas tu haaa. Kotak tu kotak tuuuu. Cerita pasal birthday esok-esok jelah cerita. Eh tapi sebelum tu cepat lah wish Hepi Birthday kat aku. Haha. Nampak tu umur makin meningkat kena terus pandang ke depan  gigih tak putus asa demi mencari sesuap nasi. Kuang kuang kuang. Disebabkan aku banyak sangat strategi hidup masa depan jadi aku memang insan terpilih yang gigih asik asik pergi interview. Alhamdulillah Ya Allah dugaan demi dugaan tu yang buat aku lagi matang menempuh tiap ape yang datang. Bulan 1 ni je dah 3 kali aku pergi interview dan sekali mase Oktober lepas. 4 kali interview, bidang yang lain-lain. Ha nampak ? aku tengah gigih kumpul pengalaman interview. Haaa orang lain interview sekali terus kerja, rugi tahu ? Hihi. Aku walaupun dah berjaya di antara interview yang aku dah pergi tapi disebabkan ada masalah yang berbangkit terpaksalah menerima hakikat bahawa rezeki aku bukan disitu. Hidup mesti positif persetankan yang negatif tu semua. Wahhh gitu. Teruskan usaha pergi interview lagi dan lagi. Planning dengan ex-rumet nak mencari rezeki di luar kuasa bidang sama-sama lah apply kerja di luar kotak bidang. Nak sangat kan kerja dalam bangunan tinggi-tinggi nah sesama dapat interview kat Metropolis Tower, JB. So ex rumet dari Muadzam Shah datang awal sehari stay kat rumah aku dan gigih lah dua budak ni dengan satu matlamat murni pergi mendaki tower tu ha. Hikhik

Interview di bangunan tinggi wajiblah berpakaian professional. :)

Interview kali ni tak selepak interview yang aku dah pergi 3 kali sebelum ni. Bajet aku dengan ex rumet aku je yang interview rupa-rupanya sangkaan sangat sangat meleset sampai opis tu berpusu-pusu umat manusia yang interview jugak. Aku rase macam mase tu jugak nak terus terjun dari menara tu balik rumah masa tu jugak. Bukan kecut perut tapi aku speechless. Wakaka. Dalam 30 orang ada aku rasa. Isi borang tunggu turn dalam 1 jam jugak baru sampai turn aku. Kecut perut aku buang jauh-jauh sebab aku baca ala kadar je profile syarikat. Mati oi. Tapi nasib baik konfiden mengatasi segala-galanya aku main jawab je dan manager tu 10 kali cakap "okay, good good !" Bhahaha walaupun aku jawab begitu plastik skali. Last skali manager tu cakap nanti akan ada shortlisted untuk 2nd interview. Lahhhh pulak gituu. -_-'

 Balik tu terus melepak memikirkan strategi yang seterusnya. Memang dasar ex-rumet betul. Haha




*Marilah bersyukur dengan tiap ape yang Tuhan dah tetapkan untuk kita. 
*Esok baru buat Hepi Birthday aku tiup-tiup belon semua. Yahuuuu !



24 comments:

fifie said...

Jom main clap clap. hahaha. Kita sama lah nana, kumpul pengalaman interview dulu pengalaman kerja nanti nanti lah. better late than never. Huahau. eh lupaa nak wish birthday, Happy Birthday sweet girl. happy turning on 24th. May Allah bless you in future onwards.

Liyaa Mf said...

Cam ingat2 lupa Metopolis Tower ni katne ek? Kat area Pelangi ek? *Blur kejap* Hahaha! Gud luck Nana! Bidang apa? Wahhh pasni jadik orang korporat la Nana :P

Btw, hepi besday to youuuu! Alahai baru 24 apa sangat laaa :D

PILOT LOVER said...

gud luck sis..semoga dapat kerjaya yg idamkan soon..amiin ^_^

combi said...

same umo la ite...tapi combi blaja lagi..hheehe

cik nana said...


fie : kannn fie, kalau lah interview ni bergaji, kayo dah eden. haha. dah usaha, cuba n tawakal, insyallah ada nanti. btw tengs fie :)



lyaa : aah ha betul lah kat area pelangi. 10 markah! ekeke. ni bidang bisnes2 gitu. haha. insyallah kalau ad rezeki pegi keje bleh bwk briefcase. haha. ohh 24 tu kira muda lagi eh. yahuuuu !



naz : mekasih naz. aminnnn :)



combi : sebaya lah gitu. hihi. takpe tak rugi belaja, tuntut ilmu :)

NIA SI DRUMSTICK said...

alalala..Happy belated bufday dear..semoga pjg umo murah rezeki..cepat2 kawen.eh2..haha..
cepat2 dapat keja..
kene kuatkan semangat okeyh!xleh give up..(mcm ckp utk sndri je)hahaha

aku HaniAsyira said...

happy birthday lah ei.. terlmabat wish sehari.. takpe kan.. tiup 24 batang lilin ke tuh??

nak tiup kasi lilin hah.. tiup patttt!!!

interview job lain2?? post apakah?? moga berjaya lah semuanya yea

Encik H said...

abang senior dah wish tau..untuk tahun lepas dan tahun sebelumnya..hahaha

Lissa LaLissa said...

happy belated birthday sis., ^^
may Allah bless., =)

gud luck~! hehe

Jna marcello said...

Hpy burfdayyyy Nana....wish u luck in ur life \(´▽`)/ !!!!!!

Na xde laa email nana...
Cer send lagi skali kat
huneystar@yahoo.com

cik nana said...


Nia : Tq Niaaaaaaa. haha takpe nia mari sama2 usaha. usaha jgn putus asa. hehe :)



asyira : mekasihhhh. huwaa semput lah nak tiup lilin sampai 24. haha. hmm post mcm2. hehe. insyallah tenkiuuu :)



H : apeeeee seyhhhhhhh tak kira okay..



lisa : thankssss. :)



Jna : tenkiu so much Naa ! ha takde, dah send la. jap2 try send lg pasni.

Indah Mulya said...

happy belated birthday nana! smoga dimurahkan rezki so that dpt keja kt tmpt yg best2 lalu dapat blanja Indah..eh eh..nampak i am 9 days older than u lah..bday Indah 10hb lepas..cepat wish balik! haha..

Pykaa Pdott said...

happy belated birthday sis nana . moga pnjang umo n dimurahkan rezeki . hope cpat2 kawen tao . hee :)

ayut said...

yup...hidup kena positif.. :) jgn mengalah ea..truskan utk memikir strategi yg mendatang...u can do it nana...BTW,happy belated birthday!!!!!!hope dipermudahkan segala urusan yer...smile slalu jgn tensen2x dan sakit2x k! ^^

shu said...

dak Nana..happy belated bday once again..xpa, mcm k.Shu jgk..interview merata2..cri pengalaman interview dlu..insyaAllah ada rzki Nana nnt..yg pnting jgn putus asa..

gdsbnga said...

happyy belated birthdayyy kak nana ! goodluck untuk interview tuuu dan yg akan datangg klu ade . hihi .

ct kektus said...

wah. banyak dah p interview. aih, kite ni haa yg cuak lagi tak ada pengalaman lagi. tapi tak pe, perjalanan jauh lagi. hehee

cik nana said...


indah : mekasih indah. oh oh okay sbb kena belanje indah nanti dtg jb yee. hikhik. eh kite same lah baby january, hepi belated bithday kakak indah. hikhik. :) nanti bleh mekapkan kite. ngee~



pyka : thanks pyka. amin aminnn. kawen tu pyka la kawen dulu. hee



ayut : ayutttt, ni sebab tak mengalah lah ni tu yg gigih lagi ke sana ke mari ke sana ke mari. thanks yee ayut. moga semua dipermudahkan takmo sakit lagi. hihi



k.shu : mekasih k.shu..merata-rata dah ni tinggal jejak interview. hihi tapi im okay tak putus asa lagi ni. klu dah keje nanti penat. ecewahh sedapkan hati. hihi



ayuz : thanks syggg. haha akan datang mesti pergi lagi interview selagi tak keje. hahadoi..



ct : serius jgn risau okay. final sem nanti wajib attend short course interview yang fakulti buat. benda tu sgt2 membantu. serius :) oh tetiba rindu UTM -______-'

boni kacak said...

mak aih.. ramai juga ye yang pergi interview tu..sampai 30 orang.. saya doakan awak akan dapat kerja tu tu..amin.. awak jangan lupa selalu berdoa lepas solat.minta dipermudahkan segala urusan awak :)

Miss Zahirah said...

smoga berjaya dlm interview.. ;)

diana said...

semoga dapat kerja ye..jangan putus asa..:)

ku-cit said...

bjnya mcm nk gi jln2 kat cs plak..ehehehe

ainraus said...

nana. ain tak terer lagi jalan JB. cepat la bawak ain jalan2.

Sanji Ngatmi said...

pusing-pusing terjumpa kfc pulak

.Metropolis Tower with ex-rumet.


Assalamualaikum..

Hai hari ni 19 January hepi birthday aku. Terus lah updet umur kat kotak atas tu haaa. Kotak tu kotak tuuuu. Cerita pasal birthday esok-esok jelah cerita. Eh tapi sebelum tu cepat lah wish Hepi Birthday kat aku. Haha. Nampak tu umur makin meningkat kena terus pandang ke depan  gigih tak putus asa demi mencari sesuap nasi. Kuang kuang kuang. Disebabkan aku banyak sangat strategi hidup masa depan jadi aku memang insan terpilih yang gigih asik asik pergi interview. Alhamdulillah Ya Allah dugaan demi dugaan tu yang buat aku lagi matang menempuh tiap ape yang datang. Bulan 1 ni je dah 3 kali aku pergi interview dan sekali mase Oktober lepas. 4 kali interview, bidang yang lain-lain. Ha nampak ? aku tengah gigih kumpul pengalaman interview. Haaa orang lain interview sekali terus kerja, rugi tahu ? Hihi. Aku walaupun dah berjaya di antara interview yang aku dah pergi tapi disebabkan ada masalah yang berbangkit terpaksalah menerima hakikat bahawa rezeki aku bukan disitu. Hidup mesti positif persetankan yang negatif tu semua. Wahhh gitu. Teruskan usaha pergi interview lagi dan lagi. Planning dengan ex-rumet nak mencari rezeki di luar kuasa bidang sama-sama lah apply kerja di luar kotak bidang. Nak sangat kan kerja dalam bangunan tinggi-tinggi nah sesama dapat interview kat Metropolis Tower, JB. So ex rumet dari Muadzam Shah datang awal sehari stay kat rumah aku dan gigih lah dua budak ni dengan satu matlamat murni pergi mendaki tower tu ha. Hikhik

Interview di bangunan tinggi wajiblah berpakaian professional. :)

Interview kali ni tak selepak interview yang aku dah pergi 3 kali sebelum ni. Bajet aku dengan ex rumet aku je yang interview rupa-rupanya sangkaan sangat sangat meleset sampai opis tu berpusu-pusu umat manusia yang interview jugak. Aku rase macam mase tu jugak nak terus terjun dari menara tu balik rumah masa tu jugak. Bukan kecut perut tapi aku speechless. Wakaka. Dalam 30 orang ada aku rasa. Isi borang tunggu turn dalam 1 jam jugak baru sampai turn aku. Kecut perut aku buang jauh-jauh sebab aku baca ala kadar je profile syarikat. Mati oi. Tapi nasib baik konfiden mengatasi segala-galanya aku main jawab je dan manager tu 10 kali cakap "okay, good good !" Bhahaha walaupun aku jawab begitu plastik skali. Last skali manager tu cakap nanti akan ada shortlisted untuk 2nd interview. Lahhhh pulak gituu. -_-'

 Balik tu terus melepak memikirkan strategi yang seterusnya. Memang dasar ex-rumet betul. Haha




*Marilah bersyukur dengan tiap ape yang Tuhan dah tetapkan untuk kita. 
*Esok baru buat Hepi Birthday aku tiup-tiup belon semua. Yahuuuu !



24 comments:

fifie said...

Jom main clap clap. hahaha. Kita sama lah nana, kumpul pengalaman interview dulu pengalaman kerja nanti nanti lah. better late than never. Huahau. eh lupaa nak wish birthday, Happy Birthday sweet girl. happy turning on 24th. May Allah bless you in future onwards.

Liyaa Mf said...

Cam ingat2 lupa Metopolis Tower ni katne ek? Kat area Pelangi ek? *Blur kejap* Hahaha! Gud luck Nana! Bidang apa? Wahhh pasni jadik orang korporat la Nana :P

Btw, hepi besday to youuuu! Alahai baru 24 apa sangat laaa :D

PILOT LOVER said...

gud luck sis..semoga dapat kerjaya yg idamkan soon..amiin ^_^

combi said...

same umo la ite...tapi combi blaja lagi..hheehe

cik nana said...


fie : kannn fie, kalau lah interview ni bergaji, kayo dah eden. haha. dah usaha, cuba n tawakal, insyallah ada nanti. btw tengs fie :)



lyaa : aah ha betul lah kat area pelangi. 10 markah! ekeke. ni bidang bisnes2 gitu. haha. insyallah kalau ad rezeki pegi keje bleh bwk briefcase. haha. ohh 24 tu kira muda lagi eh. yahuuuu !



naz : mekasih naz. aminnnn :)



combi : sebaya lah gitu. hihi. takpe tak rugi belaja, tuntut ilmu :)

NIA SI DRUMSTICK said...

alalala..Happy belated bufday dear..semoga pjg umo murah rezeki..cepat2 kawen.eh2..haha..
cepat2 dapat keja..
kene kuatkan semangat okeyh!xleh give up..(mcm ckp utk sndri je)hahaha

aku HaniAsyira said...

happy birthday lah ei.. terlmabat wish sehari.. takpe kan.. tiup 24 batang lilin ke tuh??

nak tiup kasi lilin hah.. tiup patttt!!!

interview job lain2?? post apakah?? moga berjaya lah semuanya yea

Encik H said...

abang senior dah wish tau..untuk tahun lepas dan tahun sebelumnya..hahaha

Lissa LaLissa said...

happy belated birthday sis., ^^
may Allah bless., =)

gud luck~! hehe

Jna marcello said...

Hpy burfdayyyy Nana....wish u luck in ur life \(´▽`)/ !!!!!!

Na xde laa email nana...
Cer send lagi skali kat
huneystar@yahoo.com

cik nana said...


Nia : Tq Niaaaaaaa. haha takpe nia mari sama2 usaha. usaha jgn putus asa. hehe :)



asyira : mekasihhhh. huwaa semput lah nak tiup lilin sampai 24. haha. hmm post mcm2. hehe. insyallah tenkiuuu :)



H : apeeeee seyhhhhhhh tak kira okay..



lisa : thankssss. :)



Jna : tenkiu so much Naa ! ha takde, dah send la. jap2 try send lg pasni.

Indah Mulya said...

happy belated birthday nana! smoga dimurahkan rezki so that dpt keja kt tmpt yg best2 lalu dapat blanja Indah..eh eh..nampak i am 9 days older than u lah..bday Indah 10hb lepas..cepat wish balik! haha..

Pykaa Pdott said...

happy belated birthday sis nana . moga pnjang umo n dimurahkan rezeki . hope cpat2 kawen tao . hee :)

ayut said...

yup...hidup kena positif.. :) jgn mengalah ea..truskan utk memikir strategi yg mendatang...u can do it nana...BTW,happy belated birthday!!!!!!hope dipermudahkan segala urusan yer...smile slalu jgn tensen2x dan sakit2x k! ^^

shu said...

dak Nana..happy belated bday once again..xpa, mcm k.Shu jgk..interview merata2..cri pengalaman interview dlu..insyaAllah ada rzki Nana nnt..yg pnting jgn putus asa..

gdsbnga said...

happyy belated birthdayyy kak nana ! goodluck untuk interview tuuu dan yg akan datangg klu ade . hihi .

ct kektus said...

wah. banyak dah p interview. aih, kite ni haa yg cuak lagi tak ada pengalaman lagi. tapi tak pe, perjalanan jauh lagi. hehee

cik nana said...


indah : mekasih indah. oh oh okay sbb kena belanje indah nanti dtg jb yee. hikhik. eh kite same lah baby january, hepi belated bithday kakak indah. hikhik. :) nanti bleh mekapkan kite. ngee~



pyka : thanks pyka. amin aminnn. kawen tu pyka la kawen dulu. hee



ayut : ayutttt, ni sebab tak mengalah lah ni tu yg gigih lagi ke sana ke mari ke sana ke mari. thanks yee ayut. moga semua dipermudahkan takmo sakit lagi. hihi



k.shu : mekasih k.shu..merata-rata dah ni tinggal jejak interview. hihi tapi im okay tak putus asa lagi ni. klu dah keje nanti penat. ecewahh sedapkan hati. hihi



ayuz : thanks syggg. haha akan datang mesti pergi lagi interview selagi tak keje. hahadoi..



ct : serius jgn risau okay. final sem nanti wajib attend short course interview yang fakulti buat. benda tu sgt2 membantu. serius :) oh tetiba rindu UTM -______-'

boni kacak said...

mak aih.. ramai juga ye yang pergi interview tu..sampai 30 orang.. saya doakan awak akan dapat kerja tu tu..amin.. awak jangan lupa selalu berdoa lepas solat.minta dipermudahkan segala urusan awak :)

Miss Zahirah said...

smoga berjaya dlm interview.. ;)

diana said...

semoga dapat kerja ye..jangan putus asa..:)

ku-cit said...

bjnya mcm nk gi jln2 kat cs plak..ehehehe

ainraus said...

nana. ain tak terer lagi jalan JB. cepat la bawak ain jalan2.

Sanji Ngatmi said...

pusing-pusing terjumpa kfc pulak