Tuesday, February 5, 2013

.Kopi Panas.


Assalamualaikum..

Sekarang ni cuaca memang tak menentu ke ? Dalam minggu ni kat Johor sekejap panas sekejap hujan, sekejap redup, sekejap berangin. Sekarang ni tengah aku taip entry ni hujan lebatnye adui dui sejukkk. Aku ke dapur tadi masak air, terasa sedapnya minum kopi o' panas-panas time sejuk hujan macam ni. Minum petang tadi dah buat teh o' panas so memalam macam ni sambil layan drama 'Cinta Qaseh' memang terbuai perasaan tiup-tiup kopi o' panasss. Hikhik. Aku ni jenis semua air aku telan, teh o', teh susu, milo o', milo susu, horlicks, kopi o', kopi susu, apatah lagi nescafe memang aku hantu. Ada orang kan minum teh, tapi tak minum milo, ada orang minum milo tapi tak minum kopi. Ohh rugi tahu ? Hilang 1 nikmat dunia. Ekeke memandai je aku. :p


Dulu masa zaman study kat uni petang petang kitorang rajin keluar pergi warung belakang utm makan cucur cicah sambal kacang. Pheww sedap ohh. Bila makan cucur mesti order air, aku dengan rumet aku mesti order kopi panas. Memang kitorang kena bahan kaw-kaw sebab diorang kata orang orang tua je yang minum kopi. Kahkahkah ye ke? Korang minum kopi tak macam aku ?



27 comments:

xila dot said...

kopi fungsinya antioksidan tau awet muda gitu..

Chic Na said...

favret kot kopi. tp yg 3 in 1. kalau yg pure tak suka sgt. tp kalau minum malam xleh tido la. tu sbb dah kurang, kdg2 minum gak bila kempunan. hihihi..

gdsbnga said...

malam - malam sedap minum mocha !
cinta qaseh tuu cite baru keee ? channel bape ? titew ni dh lama sebenonye tk tgk tv T.T

fifie said...

I kalau minum kopi ke Nescafe ke tengah malam memang tempah jadi mata zombi lah. Haram tidur malam tu sampai ke pagi uoll

MizzTina said...

akak peminum kopi tegar.. :P

shu said...

baru nk bahan Nana..org tua ja mnum kopi..ehehe..jgn mrh..k.Shu gurau je :P

Nory Zoulkefle said...

Suka minum kopi cap gajah...

tapi skrg dah jarang minum kopi...

nak kurangkan kafein...

hehe

boni kacak said...

kopi panas... pergh.. memang sedap.. pergh.. apa lagi diminum masa hujan.. adeh. awak ni kan. buat saya teringin.hahaha

Anis Nisa said...

sedapnye kan minum kopi panas dikala hujan begini..pastu ade pisang goreng cicah sambal kicap..wahhh.. :D

Dianaa said...

haha memang selalunya orang tua je kot minum kopi :p

nur anis said...

sekali sekala minum jugak..cicah biskut lemak..sedap..

NIA SI DRUMSTICK said...

Ahahah..bru nk ckp..org tua je mnum kopi.haha..xde la tepulang la dgn minat kt kan..

✿A I N A A✿ said...

ena kalau kat rumah, memang tak miss makan kopi buatan my mom... i mean the waterlah, kopinya beli kat kodai.. hehehehe

ayut said...

kat kl ni nk jmpe cucur cecah sambal kcg mmg jgn mimpi la...semua dia tibai gan sos...tak mnarik tau :D ayut klu kopi suke kopi yg pekat original punye tu..lg best klu yg serbu beli kat pasar....mmg kaw2x rasa ye...segar...klu instant mmg fail..lg2x nescafe..pening..terbaring trus :D

cik nana said...


xila : oh ye? hihi yihaaaa !



cikna : kite yg 3 in 1 tu pun telan jugak. haha. apetah lagi yg pure lagi masyukkk. minum mcm dah xde efek. kalau dah ngantok memang mudah je tdo. hee



ayuz : tv3 lah dik oi. haa tu la running man je dia tahu. hehe ;p



fie : B2B takleh jadi zombi okay. kena tido awal. wewittt..



k.tina : yeayy gimme 5 ! :)



k.shu : hahaha okay2 takmo kawan k.shu. ;p



nory : kopi cap gajah? hehe. kite pulak skrg tetiap hari minum kopi. hee



boni : teringin pegi kedai makan order kopi panas. phewww



anis : goreng pisang ngn sambal kicap tu duii sedap memang kena sgt minum ngn kopi panas.



dianaa : hihi takpe akak mmg dah tua pun. kuikui



anis : cicah biskut lemak tu sedap nyee. bukan dengan kopi je, ngn teh, nescafe pun sedap cicah biskut. hihi



Nia : hahaha kannn. takpe skrg minum kopi puas pastu tua nanti tak minum lagi dah. tua minum Anlene. hahaha



ena : sedap kannnn. mak buat lagi sedappp..hihi



ayut : haha takpe ayut tak lama lagi balik johor kan. tetiap hari boleh mkn ape2 dgn sambal kicap. hehe.kannn kopi timbang yg kat pasar tu mmg pehhhhh sedap gila. mmg kaw kaw lah. haha kalau terbaring baik jgn try2 okay. hihi

~AmyLiana86~ said...

wah bestnyer kopi panas..skrg ni da xleh minum kopi..lps bersalin nati blh la minum balik..hehe..

emieysandra said...

Xminum kopi sb gastrik & kafein xelok nti menarik colagen dlm bdn..hehe,ntahla kwn yg gtau sy ;)

Jna marcello said...

hiiiiiiiiiiiiiiii Na rindu !!!
lama dah Na xdtg blog ni sob sob sob

anywy Na pun dah kurang 1 nikmat dunia laa ni??? sbb Na x minum susu HAHAH ;P

Ayumi Comot said...

hehehe..jarang sgt2 ayu minum kopi....tapi kalau pekena sekali dua, best jugak:)

Cik Kay Jue said...

uih... sedap ow kopi.. ckj suka minum kopi... :)

Indah Mulya said...

perghhhh..layan kopi eh nana? indah xbleh ngn kopi, minum nnt sakit kapalaaaa..hehe..so instead of kopi, layan milo je lah yg mampu :D

Cik Nur said...

Nur sekarang dah kurang amik kopi...
sebelum ni tiap2 pagi mesti kopi..bila baca kopi boleh jejaskan kandungan vitamin c yg kita makan, terus nur kurangkan...

jadi sekrang byk minum air putih je..huhu

sesekali teringin tu, bedal jugaklahhh..

hihihih

Encik H said...

walaupun aku muda, tapi aku minum kopi..ok bye..

ct kektus said...

ni cucur udang yg rm2 letak dalam bakul tu ke ? kalau tu, kite pernah jugak makan. haha


selalu bantai minum nescafe lah. :D kalau berduit sikit, belilah kopi old town hazelnut yg paket kaler hijau tu. sedap. :D

cik nana said...


k.amy : akak kena minum susu banyak2 tau nanti baby sihat n comelll. hihi



emy : ape2 makanan atau minuman bila diambil berlebihan mmg datangkan mudarat.



Jna : Hi Naaaaaa! Na layan setia hujung nyawa je mmg lah bz. huu. Na kalau x minum susu tepung x hilang 1 nikmat dunia sebab kite pun tak minummm ! hahaha



ayumi : hihi kannn bestt :)



ckj : gimme 5 CKJ ! hehe



indah : mestilah layan indah. sedappp woo. Nana besfren dgn kopi ni. ekeke



Nur : sesekali tu bedalllll je Nur. Hehe. ape2 yg kita mkn atau minum secara over dos mmg akan bagi kte side effect. hee. so kena pandai la jg makan n minum :)



H : ahh org tua je yg suka minum kopi. krohkroh..

cik nana said...


ct : haahh makcik cucur kat sri pulai tuuuu. port budak utm petang2 kan. haha..nescafe mmg peveret i. kopi old town pernah minum tapi yang peket wane pe nth bukan yg ijau..

Liyaa Mf said...

Sama laaa! Minum sume jenis air tu, takde hal. Hahaha! Kdg kalau makan/minum kat kedai sampai taktau nak order air apa sbb sume air suka. Leh tak camtu? Kehkeh! Kedai cucur! Grrr. Rasa hari2 nak pegi. Kopok dea pun sedapp kan? Cheh! Dekat je ngan umah. 5 minit leh sampai situ :P

.Kopi Panas.


Assalamualaikum..

Sekarang ni cuaca memang tak menentu ke ? Dalam minggu ni kat Johor sekejap panas sekejap hujan, sekejap redup, sekejap berangin. Sekarang ni tengah aku taip entry ni hujan lebatnye adui dui sejukkk. Aku ke dapur tadi masak air, terasa sedapnya minum kopi o' panas-panas time sejuk hujan macam ni. Minum petang tadi dah buat teh o' panas so memalam macam ni sambil layan drama 'Cinta Qaseh' memang terbuai perasaan tiup-tiup kopi o' panasss. Hikhik. Aku ni jenis semua air aku telan, teh o', teh susu, milo o', milo susu, horlicks, kopi o', kopi susu, apatah lagi nescafe memang aku hantu. Ada orang kan minum teh, tapi tak minum milo, ada orang minum milo tapi tak minum kopi. Ohh rugi tahu ? Hilang 1 nikmat dunia. Ekeke memandai je aku. :p


Dulu masa zaman study kat uni petang petang kitorang rajin keluar pergi warung belakang utm makan cucur cicah sambal kacang. Pheww sedap ohh. Bila makan cucur mesti order air, aku dengan rumet aku mesti order kopi panas. Memang kitorang kena bahan kaw-kaw sebab diorang kata orang orang tua je yang minum kopi. Kahkahkah ye ke? Korang minum kopi tak macam aku ?



27 comments:

xila dot said...

kopi fungsinya antioksidan tau awet muda gitu..

Chic Na said...

favret kot kopi. tp yg 3 in 1. kalau yg pure tak suka sgt. tp kalau minum malam xleh tido la. tu sbb dah kurang, kdg2 minum gak bila kempunan. hihihi..

gdsbnga said...

malam - malam sedap minum mocha !
cinta qaseh tuu cite baru keee ? channel bape ? titew ni dh lama sebenonye tk tgk tv T.T

fifie said...

I kalau minum kopi ke Nescafe ke tengah malam memang tempah jadi mata zombi lah. Haram tidur malam tu sampai ke pagi uoll

MizzTina said...

akak peminum kopi tegar.. :P

shu said...

baru nk bahan Nana..org tua ja mnum kopi..ehehe..jgn mrh..k.Shu gurau je :P

Nory Zoulkefle said...

Suka minum kopi cap gajah...

tapi skrg dah jarang minum kopi...

nak kurangkan kafein...

hehe

boni kacak said...

kopi panas... pergh.. memang sedap.. pergh.. apa lagi diminum masa hujan.. adeh. awak ni kan. buat saya teringin.hahaha

Anis Nisa said...

sedapnye kan minum kopi panas dikala hujan begini..pastu ade pisang goreng cicah sambal kicap..wahhh.. :D

Dianaa said...

haha memang selalunya orang tua je kot minum kopi :p

nur anis said...

sekali sekala minum jugak..cicah biskut lemak..sedap..

NIA SI DRUMSTICK said...

Ahahah..bru nk ckp..org tua je mnum kopi.haha..xde la tepulang la dgn minat kt kan..

✿A I N A A✿ said...

ena kalau kat rumah, memang tak miss makan kopi buatan my mom... i mean the waterlah, kopinya beli kat kodai.. hehehehe

ayut said...

kat kl ni nk jmpe cucur cecah sambal kcg mmg jgn mimpi la...semua dia tibai gan sos...tak mnarik tau :D ayut klu kopi suke kopi yg pekat original punye tu..lg best klu yg serbu beli kat pasar....mmg kaw2x rasa ye...segar...klu instant mmg fail..lg2x nescafe..pening..terbaring trus :D

cik nana said...


xila : oh ye? hihi yihaaaa !



cikna : kite yg 3 in 1 tu pun telan jugak. haha. apetah lagi yg pure lagi masyukkk. minum mcm dah xde efek. kalau dah ngantok memang mudah je tdo. hee



ayuz : tv3 lah dik oi. haa tu la running man je dia tahu. hehe ;p



fie : B2B takleh jadi zombi okay. kena tido awal. wewittt..



k.tina : yeayy gimme 5 ! :)



k.shu : hahaha okay2 takmo kawan k.shu. ;p



nory : kopi cap gajah? hehe. kite pulak skrg tetiap hari minum kopi. hee



boni : teringin pegi kedai makan order kopi panas. phewww



anis : goreng pisang ngn sambal kicap tu duii sedap memang kena sgt minum ngn kopi panas.



dianaa : hihi takpe akak mmg dah tua pun. kuikui



anis : cicah biskut lemak tu sedap nyee. bukan dengan kopi je, ngn teh, nescafe pun sedap cicah biskut. hihi



Nia : hahaha kannn. takpe skrg minum kopi puas pastu tua nanti tak minum lagi dah. tua minum Anlene. hahaha



ena : sedap kannnn. mak buat lagi sedappp..hihi



ayut : haha takpe ayut tak lama lagi balik johor kan. tetiap hari boleh mkn ape2 dgn sambal kicap. hehe.kannn kopi timbang yg kat pasar tu mmg pehhhhh sedap gila. mmg kaw kaw lah. haha kalau terbaring baik jgn try2 okay. hihi

~AmyLiana86~ said...

wah bestnyer kopi panas..skrg ni da xleh minum kopi..lps bersalin nati blh la minum balik..hehe..

emieysandra said...

Xminum kopi sb gastrik & kafein xelok nti menarik colagen dlm bdn..hehe,ntahla kwn yg gtau sy ;)

Jna marcello said...

hiiiiiiiiiiiiiiii Na rindu !!!
lama dah Na xdtg blog ni sob sob sob

anywy Na pun dah kurang 1 nikmat dunia laa ni??? sbb Na x minum susu HAHAH ;P

Ayumi Comot said...

hehehe..jarang sgt2 ayu minum kopi....tapi kalau pekena sekali dua, best jugak:)

Cik Kay Jue said...

uih... sedap ow kopi.. ckj suka minum kopi... :)

Indah Mulya said...

perghhhh..layan kopi eh nana? indah xbleh ngn kopi, minum nnt sakit kapalaaaa..hehe..so instead of kopi, layan milo je lah yg mampu :D

Cik Nur said...

Nur sekarang dah kurang amik kopi...
sebelum ni tiap2 pagi mesti kopi..bila baca kopi boleh jejaskan kandungan vitamin c yg kita makan, terus nur kurangkan...

jadi sekrang byk minum air putih je..huhu

sesekali teringin tu, bedal jugaklahhh..

hihihih

Encik H said...

walaupun aku muda, tapi aku minum kopi..ok bye..

ct kektus said...

ni cucur udang yg rm2 letak dalam bakul tu ke ? kalau tu, kite pernah jugak makan. haha


selalu bantai minum nescafe lah. :D kalau berduit sikit, belilah kopi old town hazelnut yg paket kaler hijau tu. sedap. :D

cik nana said...


k.amy : akak kena minum susu banyak2 tau nanti baby sihat n comelll. hihi



emy : ape2 makanan atau minuman bila diambil berlebihan mmg datangkan mudarat.



Jna : Hi Naaaaaa! Na layan setia hujung nyawa je mmg lah bz. huu. Na kalau x minum susu tepung x hilang 1 nikmat dunia sebab kite pun tak minummm ! hahaha



ayumi : hihi kannn bestt :)



ckj : gimme 5 CKJ ! hehe



indah : mestilah layan indah. sedappp woo. Nana besfren dgn kopi ni. ekeke



Nur : sesekali tu bedalllll je Nur. Hehe. ape2 yg kita mkn atau minum secara over dos mmg akan bagi kte side effect. hee. so kena pandai la jg makan n minum :)



H : ahh org tua je yg suka minum kopi. krohkroh..

cik nana said...


ct : haahh makcik cucur kat sri pulai tuuuu. port budak utm petang2 kan. haha..nescafe mmg peveret i. kopi old town pernah minum tapi yang peket wane pe nth bukan yg ijau..

Liyaa Mf said...

Sama laaa! Minum sume jenis air tu, takde hal. Hahaha! Kdg kalau makan/minum kat kedai sampai taktau nak order air apa sbb sume air suka. Leh tak camtu? Kehkeh! Kedai cucur! Grrr. Rasa hari2 nak pegi. Kopok dea pun sedapp kan? Cheh! Dekat je ngan umah. 5 minit leh sampai situ :P