Saturday, April 13, 2013

.Baby Putih Dot Dot Dot.


Assalamualaikum..

Kelansungan hidup buat masa sekarang ni membuatkan aku tak sempat nak updet blog. Tak sempat satu hal, takde cerita berhal-hal sebab aku sibuk banyak hal uruskan itu ini bla bla bla. Rezeki bulan April kali ni memang tak ku duga. Bulan lepas hidup lain, bulan ni dah lain. Memang Tuhan dah janjikan setiap orang rezeki lain-lain, dugaan lain-lain, jalan hidup lain-lain. Tapi aku bukan nak cerita pasal orang lain aku nak cerita pasal aku. Kehkeh. Hidup dalam keluarga serba sederhana dah ajar aku macam mana susah nak dapat sesuatu. Ya dari kecik sampai sekarang aku hidup mengikut keperluan bukan kehendak. Aku memang 3 beradik je, ya 3 beradik, aku anak sulung, ya anak sulung takde abang takde kakak memang hidup aku bergantung kat ibu ayah aku semampu yang mana. Selebihnya berdiri kat atas kaki sendiri  kasut saiz 6 ni.

Bila dah kerja ni Alhamdulillah ada pendapatan sendiri. Rasa puas hati dan bangga pada diri sendiri sebab sampai tahap macamni aku cuba jugak untuk usahakan sendiri atas nama aku sendiri. Rasa puas hati dan yang penting aku rasa aku dah besar dah boleh berdikari walaupun selama-selama ni aku sekolah, tak duduk asrama, aku sambung universiti tiap-tiap minggu balik rumah malah kerja pun ulang alik dari rumah tiap-tiap hari. Sungguh indah percaturan hidup yang Tuhan sediakan untuk aku walaupun sangat susah aku nak lalui pada awalnya dan akhirnya aku dah berjaya hadiahkan sebuah 'baby putih' untuk diri sendiri. Hikhik

'Baby putih' baru seminggu lebih duduk kat rumah.  Seminggu lebih je urusan pembelian 'baby putih' ni. 24 Mac hantar dokumen lengkap, 28 Mac dah sign loan bank, 3 April 'baby putih' dah keluar. Hihi Apatah lagi 'baby putih' datang bulan ni, bulan ni jugak gaji pertama aku. Heaven woo heaven walaupun agak malang sebab gaji lambat patut dapat 1hb tapi bos issue cek 8hb. Nak clear kan cek 3 hari bekerja cukup 3 hari pegi atm nak cek akaun tapi kad atm aku reject pulak. Pehhh gila geram takde mood semua semalam pergi bank nak settle kat kaunter je try cucuk kad lagi pun reject lagi pindah mesin lain, lahhh boleh pulak. Hikmahnye kat sini harini dah masuk minggu ke-2 bulan baru duit gaji aku bulan lepas tak terusik walau seringgit pun. Yihaaaaaa! Lagi 2 minggu gaji lagi. Hikhukhikhuk gelak kuda. Kehkehkeh. Eh lupa kena ketepikan duit untuk fisrt installment 'baby putih' :p

Aku bila ayat dah melencong-lencong macam ni memang bahaya mau 3,4 hari aku karang ayat lepastu save tak publish pun. Hahaha.  

 
 Nampak bayang-bayang 'baby putih' titeww tak? Ngee~ 
Lambai-lambai tangan kat 'baby putih' nombor surat beranak, JPG *** :)







23 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

huhuhu...

best tu..

jage elok2 tau :)

Chic Na said...

susah2 dahulu, senang2 kemudian. ye tak? hehe.. auwww nampak bayang2 je baby putih tu. ;)

Cik Nur™ said...

senanglah nak bergerak dengan baby putih lepas ni... :)

Encik H said...

wahhh..kak ana dah ada baby gitew..meh la pegi JPO..naik kereta kau..

Cik Ezy said...

untung la dh dpt pkai keteee~
huhu
jeles niii

Indah Mulya said...

Pewitttt,,ada org bwk klua kreta lahhhh! nnti bawak IM g jln! hehe

shu said...

amboi, dh kuar keta..jga baik2 Nana..

fiQ said...

baby sy putih gak..

cik nana said...


RC : heee :)


cikna : betulllll ! memang ada bayang2 je. ekeke


cik Nur : hihi alhamdulillah :)



H : Ahhhh no no no. pegi sendiri naik kereta kau okay :p



cik ezy : heeee :)



indah : datang johor lah indah !



k.shu : baik, baik..hee ;)



fiq : yela kann baby putih tu siap pakai eyeliner. kehkeh

Cik Yatt said...

yatt takde baby lagi..nak! hehe

juanz said...

tahniah.... meh sini jenguk2 blog sy plak... :-)
http://atapnipah-hamba.blogspot.com/

♥ CIKZEK ♥ said...

aduhhh mne bby putih nyee ? hikhik besnyaaaa :)))

PILOT LOVER said...

bestnyer dah ada kereta sendiri..huhu naz nak jugak.... :)

gdsbnga said...

apa nama baby putih tuu ? nampak pintu jeee. ihiks

jann sinuja said...

congrate exrumet atas daya usaha..ble aq leh meronggeng dlm kete baru kaler putih tuuuu???!!! nak naikkk!!!!hahahaha

ct kektus said...

vavavaaaa. tahniah dear ! :)

gadis merah jambu patutnya cari lah merah jambu jugak, barulah sedondon gituuu. hihii


Miss Zahirah said...

nmpk dah baby putih tu.. hihihi

Fyfy Liew said...

Kereta baru ek? :D Wuwu bestnya! :D

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

bensyer cik nana dpt beli kete sendiri,,tahniah ye=)

Nurlyla said...

pandu kete nnti baik2 tau... :)

zulhilmi tempoyak said...

baby puteh tu ape..??
xpaham sgt.. ;p

ayut said...

hai2x baby putih...!hahahha..tahniah ye kuar dh...JPG tu..akak ayut pon bru amik kete dia..JPE..awl sikit..hihihi ^^

Encik H said...

aku nak naik baby putih!!! please.......

kahkahkah

.Baby Putih Dot Dot Dot.


Assalamualaikum..

Kelansungan hidup buat masa sekarang ni membuatkan aku tak sempat nak updet blog. Tak sempat satu hal, takde cerita berhal-hal sebab aku sibuk banyak hal uruskan itu ini bla bla bla. Rezeki bulan April kali ni memang tak ku duga. Bulan lepas hidup lain, bulan ni dah lain. Memang Tuhan dah janjikan setiap orang rezeki lain-lain, dugaan lain-lain, jalan hidup lain-lain. Tapi aku bukan nak cerita pasal orang lain aku nak cerita pasal aku. Kehkeh. Hidup dalam keluarga serba sederhana dah ajar aku macam mana susah nak dapat sesuatu. Ya dari kecik sampai sekarang aku hidup mengikut keperluan bukan kehendak. Aku memang 3 beradik je, ya 3 beradik, aku anak sulung, ya anak sulung takde abang takde kakak memang hidup aku bergantung kat ibu ayah aku semampu yang mana. Selebihnya berdiri kat atas kaki sendiri  kasut saiz 6 ni.

Bila dah kerja ni Alhamdulillah ada pendapatan sendiri. Rasa puas hati dan bangga pada diri sendiri sebab sampai tahap macamni aku cuba jugak untuk usahakan sendiri atas nama aku sendiri. Rasa puas hati dan yang penting aku rasa aku dah besar dah boleh berdikari walaupun selama-selama ni aku sekolah, tak duduk asrama, aku sambung universiti tiap-tiap minggu balik rumah malah kerja pun ulang alik dari rumah tiap-tiap hari. Sungguh indah percaturan hidup yang Tuhan sediakan untuk aku walaupun sangat susah aku nak lalui pada awalnya dan akhirnya aku dah berjaya hadiahkan sebuah 'baby putih' untuk diri sendiri. Hikhik

'Baby putih' baru seminggu lebih duduk kat rumah.  Seminggu lebih je urusan pembelian 'baby putih' ni. 24 Mac hantar dokumen lengkap, 28 Mac dah sign loan bank, 3 April 'baby putih' dah keluar. Hihi Apatah lagi 'baby putih' datang bulan ni, bulan ni jugak gaji pertama aku. Heaven woo heaven walaupun agak malang sebab gaji lambat patut dapat 1hb tapi bos issue cek 8hb. Nak clear kan cek 3 hari bekerja cukup 3 hari pegi atm nak cek akaun tapi kad atm aku reject pulak. Pehhh gila geram takde mood semua semalam pergi bank nak settle kat kaunter je try cucuk kad lagi pun reject lagi pindah mesin lain, lahhh boleh pulak. Hikmahnye kat sini harini dah masuk minggu ke-2 bulan baru duit gaji aku bulan lepas tak terusik walau seringgit pun. Yihaaaaaa! Lagi 2 minggu gaji lagi. Hikhukhikhuk gelak kuda. Kehkehkeh. Eh lupa kena ketepikan duit untuk fisrt installment 'baby putih' :p

Aku bila ayat dah melencong-lencong macam ni memang bahaya mau 3,4 hari aku karang ayat lepastu save tak publish pun. Hahaha.  

 
 Nampak bayang-bayang 'baby putih' titeww tak? Ngee~ 
Lambai-lambai tangan kat 'baby putih' nombor surat beranak, JPG *** :)







23 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

huhuhu...

best tu..

jage elok2 tau :)

Chic Na said...

susah2 dahulu, senang2 kemudian. ye tak? hehe.. auwww nampak bayang2 je baby putih tu. ;)

Cik Nur™ said...

senanglah nak bergerak dengan baby putih lepas ni... :)

Encik H said...

wahhh..kak ana dah ada baby gitew..meh la pegi JPO..naik kereta kau..

Cik Ezy said...

untung la dh dpt pkai keteee~
huhu
jeles niii

Indah Mulya said...

Pewitttt,,ada org bwk klua kreta lahhhh! nnti bawak IM g jln! hehe

shu said...

amboi, dh kuar keta..jga baik2 Nana..

fiQ said...

baby sy putih gak..

cik nana said...


RC : heee :)


cikna : betulllll ! memang ada bayang2 je. ekeke


cik Nur : hihi alhamdulillah :)



H : Ahhhh no no no. pegi sendiri naik kereta kau okay :p



cik ezy : heeee :)



indah : datang johor lah indah !



k.shu : baik, baik..hee ;)



fiq : yela kann baby putih tu siap pakai eyeliner. kehkeh

Cik Yatt said...

yatt takde baby lagi..nak! hehe

juanz said...

tahniah.... meh sini jenguk2 blog sy plak... :-)
http://atapnipah-hamba.blogspot.com/

♥ CIKZEK ♥ said...

aduhhh mne bby putih nyee ? hikhik besnyaaaa :)))

PILOT LOVER said...

bestnyer dah ada kereta sendiri..huhu naz nak jugak.... :)

gdsbnga said...

apa nama baby putih tuu ? nampak pintu jeee. ihiks

jann sinuja said...

congrate exrumet atas daya usaha..ble aq leh meronggeng dlm kete baru kaler putih tuuuu???!!! nak naikkk!!!!hahahaha

ct kektus said...

vavavaaaa. tahniah dear ! :)

gadis merah jambu patutnya cari lah merah jambu jugak, barulah sedondon gituuu. hihii


Miss Zahirah said...

nmpk dah baby putih tu.. hihihi

Fyfy Liew said...

Kereta baru ek? :D Wuwu bestnya! :D

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

bensyer cik nana dpt beli kete sendiri,,tahniah ye=)

Nurlyla said...

pandu kete nnti baik2 tau... :)

zulhilmi tempoyak said...

baby puteh tu ape..??
xpaham sgt.. ;p

ayut said...

hai2x baby putih...!hahahha..tahniah ye kuar dh...JPG tu..akak ayut pon bru amik kete dia..JPE..awl sikit..hihihi ^^

Encik H said...

aku nak naik baby putih!!! please.......

kahkahkah